Politika
Re: Politika
Soros má aj syna, ktorý po ňom prevzal viacero aktivít, už na neho útočili
Nejde o peniaze ale o česť. Za tie miliardy si môže dovoliť platiť stovky právnikov v niekoľkých krajinách... Alebo reklamy v TV cez primetime, kde sa uvedie pravda... Ja osobne by som si najal hackarov aby každý deň DDOSovali všetky ruské dezinfo weby. atď...gogo956 napísal: 22 feb 2025, 19:16 Vysúdene peniaze by mu na živote, nakoľko je miliardar, nič nezmenili.
nie je vôbec isté či by tie súdne procesy vyhral. Dlhé desatročia podporuje rôzne liberalne organizacie, lavicove strany, politikov, to je proste fakt.Spixy napísal: 22 feb 2025, 22:25 Nejde o peniaze ale o česť. Za tie miliardy si môže dovoliť platiť stovky právnikov v niekoľkých krajinách... Alebo reklamy v TV cez primetime, kde sa uvedie pravda... Ja osobne by som si najal hackarov aby každý deň DDOSovali všetky ruské dezinfo weby. atď...
gogo
" Dlhé desatročia podporuje rôzne liberalne organizacie, lavicove strany, politikov " - ktoré sú to konkrétne organizácie, strany a politici ?
" Dlhé desatročia podporuje rôzne liberalne organizacie, lavicove strany, politikov " - ktoré sú to konkrétne organizácie, strany a politici ?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... orge_SorosBlastbit napísal: 23 feb 2025, 7:24 gogo
Rovnako otvorene podporoval okrem ineho aj kandidatov Demokratickej strany na prezidenta, posledne Bidena.
Sú to verejne známe informácie, politicke strany musia zverejnovat odkial prijimaju financie a podporu.
Síce zdroj britská wikipedia ale budiš. Takže slovenských organizácii, strán a politikov sa to netýka hej ?
pravdepodobne nikto nielen tu na fóre netuší, kde všade sú peniaze miliardára Sorosa. A je dost možné, že to presne nevie ani on sám.. Odpoved na toto by bola niečo ako tipovat ake čísla padnu najblizsie v Lotte.Blastbit napísal: 23 feb 2025, 7:31 Síce zdroj britská wikipedia ale budiš. Takže slovenských organizácii, strán a politikov sa to netýka hej ?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To mi pripomina Matovica.Spixy napísal: 22 feb 2025, 18:39 Elon Musk calls famed astronaut Andreas Mogensen an 'idiot' after being accused of 'lying' about stranded astronauts
Elon namiesto uznania že sa mýlil, zase ľudom nadáva.
Len taka poznamka pomimo. Ked putin zautocil na Ukrajinu, tak mi niekto povedal, ze je to agent CIA, lebo tak velmi poskodit Rusko by pricetny clovek nemohol. Teraz mam pocit, ze Musk a Trump su agenti KGB, lebo tak vedome poskodzovat zaujmy USA by nemohol nik normalny.
harrison314
uvidí sa za akých podmienok sa skončí vojna na Ukrajine.
V každom prípade, vojna stojí Rusko obrovské peniaze, ktoré by sa v mierovych casoch dali vyuzit urcite rozumnejsie.
Podla metodiky výpočtu rôzne zdroje odhaduju náklady Ruska na vojnu za jeden deň od 300milionov Usd až po 1miliardu Usd.
Pre porovnanie, postavenie gigantického Krymskeho mostu stálo Rusko cca 3,7 miliardy Usd.
uvidí sa za akých podmienok sa skončí vojna na Ukrajine.
V každom prípade, vojna stojí Rusko obrovské peniaze, ktoré by sa v mierovych casoch dali vyuzit urcite rozumnejsie.
Podla metodiky výpočtu rôzne zdroje odhaduju náklady Ruska na vojnu za jeden deň od 300milionov Usd až po 1miliardu Usd.
Pre porovnanie, postavenie gigantického Krymskeho mostu stálo Rusko cca 3,7 miliardy Usd.
Tak jednak hlavne si kazdy z nich prihrieva svoju "sukromnu polievočku". Za druhe, na konečné bilancovanie si počkáme až na konci Trumpovho mandátu. Štyri roky su dlha doba a ťažko predikovať.Teraz mam pocit, ze Musk a Trump su agenti KGB, lebo tak vedome poskodzovat zaujmy USA by nemohol nik normalny.
Tak to mohli robiť celý čas od 1991, ani túto vojnu nemuseli začínať a tie obrovské peniaze čo ich to stojí radšej využiť na zveľadovanie ich chudobnej a zaostalej krajiny. O to ale rusi nikdy nemali a nemajú záujem.gogo956 napísal: 23 feb 2025, 9:14 vojna stojí Rusko obrovské peniaze, ktoré by sa v mierovych casoch dali vyuzit urcite rozumnejsie.
-
harrison314
Hardcore addict
Smerom akym to momentalne tlaci Trump tak pre nas zle.
Ja som si myslel, ze ludstvo sa uz poucilo z Mnichovskej dohody.
Ako to asi moze dopadnut, ked das vela moci egomaniakovi a konspiratorovi? Ako to asi moze dopadnut, ked zvolis za ministra zdravotnictva konspiratora a antivaxera, ktory uz zacal demolovat vedecke institucie?gogo956 napísal: 23 feb 2025, 9:14 Tak jednak hlavne si kazdy z nich prihrieva svoju "sukromnu polievočku". Za druhe, na konečné bilancovanie si počkáme až na konci Trumpovho mandátu. Štyri roky su dlha doba a ťažko predikovať.
Alebo stale veris, ze je to len nejaky 5D sach?
Trumpa nezaujima buducnost Ukrajiny. On chce len ukoncit vojnu za akychkolvek podmienok aby ukazal aky je on maco. V kuloaroch sa hovori ze chce dokonca nobelovu cenu za mier.harrison314 napísal: 23 feb 2025, 10:13Ja som si myslel, ze ludstvo sa uz poucilo z Mnichovskej dohody.
harrison314
Stále sa prehliada jeden kardinálny fakt: tak ako je nastavený teraz rozpocet Usa, z dlhodobeho hladiska smeruju Usa k bankrotu/s naslednym celosvetovym presahom/. Trump sa s tým snaží niečo robiť a je otazka ake su vobec realne moznosti na zásadné zmeny. Netvrdím, že to čo robí je pre Usa naozaj dobré alebo zlé. Ale je fakt, že on jediny z tych vsetkych prezidentov sa aspon pustil do zásadných zmien. Ostatným to bolo uplne jedno - po nich potopa.
Trumo proste rad za radom seká statne výdaje a ano urcite že to mnohých bude bolieť. Ale tak zvolili si ho oni, nie my.
ale to predsa bolo jasné, že pre Europu to nedopadne cele dobre, od začiatku. Dobre to vzdy dopadne len pre tych najväčších hráčov, nie pre tých ostatných. Tak to vzdy bolo je a aj bude. Europa nepatri medzi hlavnych hráčov, Europa sedí pri "detskom stole" a pozerá sa na stôl "dospelých". Veď snád všetci vidia, že Europa je len prívesok Usa, či nie je to dostatočne dlhodobo vidno?Smerom akym to momentalne tlaci Trump tak pre nas zle.
Ja som si myslel, ze ludstvo sa uz poucilo z Mnichovskej dohody.
či to pre Usa dopadne dobre, to si budu môct zhodnotit o 4roky americkí voliči.Ako to asi moze dopadnut, ked das vela moci egomaniakovi a konspiratorovi? Ako to asi moze dopadnut, ked zvolis za ministra zdravotnictva konspiratora a antivaxera, ktory uz zacal demolovat vedecke institucie?
Stále sa prehliada jeden kardinálny fakt: tak ako je nastavený teraz rozpocet Usa, z dlhodobeho hladiska smeruju Usa k bankrotu/s naslednym celosvetovym presahom/. Trump sa s tým snaží niečo robiť a je otazka ake su vobec realne moznosti na zásadné zmeny. Netvrdím, že to čo robí je pre Usa naozaj dobré alebo zlé. Ale je fakt, že on jediny z tych vsetkych prezidentov sa aspon pustil do zásadných zmien. Ostatným to bolo uplne jedno - po nich potopa.
Trumo proste rad za radom seká statne výdaje a ano urcite že to mnohých bude bolieť. Ale tak zvolili si ho oni, nie my.
fajn, kolko je to za rok 2024?jackb napísal: 13 feb 2025, 20:14 ty a realita ste uhlavni nepriatelia.
2021, diametralne ine pravidla ako 2024 a 2025. to len ty mozes porovnat.
v com sa zmenili pravidla?
a vidis to aj ty?tak vidis.
neprijemnepan profesor sa do Europy legalne nedostane, lebo mu vlada neda pas.
a? mame ho prijat, lebo ... chce? ci kvoli nejakemu konkretnemu dovodu?
tvrdim, ze to malo dopad na celu krajinutakze si vyrastol v 90tych rokoch, stat v poruci mafie na teba nemal ziadny dopad, ale tvrdis opak.
ja sa ta pytam, ci sa potom stali, druhykratstale si nedal. takze ani nedas
pouc ma, ako je meranie hodnot pseudovedouvies o tom, ze je to pseudoveda?
musis skusit nieco viac, toto je fakt malo ako "protiargument"myslim, ze by to chcelo anatomiu, alebo neurologiu ak sa chces bavit o mozgu a nie farmaciu. ale aspon si skusil, no nevydalo.
skus sa opat pozriet na tie obrazky, pripadne v UK na ulici otvorit ocivelkost lebky je volnym rovnaka
vies, popierat ocividnu realitu sa velmi nevyplaca
uz si sa naucil, co je priemer?tak ako je mozne, ze Afroamericanky pocitali algebru za bielych muzov? podla teba mali byt geneticky uplne tupe a mozgy mali mat uplne malicke.
koho?nepozeraj toho skulaveho Roma zijuceho v Rumunsku. mas dost rokov na to, aby si vedel ze drista kraviny, no ty ho beries ako zdroj realnych informacii.
okej, co presne maju vycitat, ked im predlozis slovensky pas?Pasovaci potom maju citacku cipov.
chcem vediet, ci si za ilegalny vstupaky suvis ma tato otazka s tym, ze sa financne neoplati prist niekam na temp work visa, ked su vstupne naklady vyssie ako moznost zarobku.
zarobok nemusi byt u vsetkych ludi na prvom mieste, ani u mna nebol, ked som siel do Kanady
keby neboli pred budkou ani v nej, dokonca ani za nou, presiel by si?na mna kyvali pred budkou. ta bola prazdna.
zavoru by si preskocil alebo podliezol?
konkretne tito prisli povacsine balkanskou trasouake Nemecko, ked maju byt kontrolovani v Grecku a Taliansku![]()
kazda krajina si moze na nevyhnutnu dobu strazit hranice, ako to teraz robi napriklad aj spominane Nemecko
mas pocit, ze je mozne skontrolovat tisice ludi denne tak do hlbky, aby ta kontrola bola naozaj relevantna?staty EU poslu policajtov a uradnikov. rano rozdaju ziadosti o azyl, tak ako to podla kvot vychadza na den, skontroluju, pokojne aj zamietnu a je vyriesene.
preco by mal ist ktokolvek ilegalne?do Nemecka nemusi ist milion, ale mozno len stotisice, ak nie menej. hladat sposob ako sa to da, nie vyhovorku ako sa to neda.
kazdym dnom stupame, skveleale preco by som ich pridaval, ked si chcel statisice ludi, ktori dostali pracovne viza, no bolo ich len 117, resp 161k.
preto ta ziadam o vsetky kategorie, v ramci ktorych je mozne zamestnat sa, ci uz kratkodobo, alebo aj na dlhsie
-
harrison314
Hardcore addict
Ale tu nejde len o buducnost Ukrajiny, ale aj celej Europy. Viem, ze jemu je to jedno. Ale tym, ze chce rusit vojenske zakladne (ktore dlho a krvopotne budovali) po svete tak poskodzuje samotne USA a posilnuje poziciu Ruska vo svete.wladas napísal: 23 feb 2025, 10:52 Trumpa nezaujima buducnost Ukrajiny. On chce len ukoncit vojnu za akychkolvek podmienok aby ukazal aky je on maco. V kuloaroch sa hovori ze chce dokonca nobelovu cenu za mier.
A myslis, ze ten rozpocet vyriesia konspiratori? Alebo to, ze sa odstrihne od pracovnej sily? Ci tym, ze zvisi cla? Alebo tym, ze sa vyhraza vojnou svojim susedom?gogo956 napísal: 23 feb 2025, 10:54 či to pre Usa dopadne dobre, to si budu môct zhodnotit o 4roky americkí voliči.
Ja tvrdim, ze je to pre USA zle, je tam az moho paralelnych veci s Ficom.
Co zatial vidim, je len upevnovanie si moci a autokracie, ktore sa maskuje za setrenie, co mi zas pripomina nasu konsolidaciu.
Musk zas robi to co s Twiiterom a vieme ako to dopadlo.
Ked si taky expert na imigraciu, "ved sa tomu venujes cely zivot", tak urcite vies
Ziadat vo februari udaje za predosly rok, ak hovorim o datach o vlady, je tiez solidna ignoracia reality.
na viza ti do Schengenu lozia rozne druhy lotrov, ale maju viza, tak ti to ani zamak nevadi. profesora, z ktoreho moze mat spolocnost prospech by si nechal zomriet vo vazeni v jeho rodnom Stáne.neprijemne
a? mame ho prijat, lebo ... chce? ci kvoli nejakemu konkretnemu dovodu?
tak aky konkratny dopad vojna mafianskych band na Slovensku mala na teba?tvrdim, ze to malo dopad na celu krajinu
uz z inej temy vies, ze ma tato tvoja hra, kde sa zacyklujes a vypisujes jedno a to iste nebavi.ja sa ta pytam, ci sa potom stali, druhykrat
rob so sebou nieco.
mas dat zdroje svedskej policie o 30 utotoch za januar, ktore cudzinci mierli na Svedov.
ono, aj pri tejto to mas ako tretie/stvrte slovo, ze to pesudoveda. meranie hodnot nie je psudoveda. pripisovanie nesuvisiacich faktov nameranym datam je.pouc ma, ako je meranie hodnot pseudovedou
ani pozorovanie nocnej oblohy nie je pseudoveda. ale povazovat pozicie planet v suhvezdiach za nieco, co ma dopad na nase prezivanie je.
nedal si ani len pracu z antky. o liekoch sa nebavime, takze si tymi zvastami, ktore sa dostali medzi farmaceuticke texty dost pohorel.musis skusit nieco viac, toto je fakt malo ako "protiargument"
ty si dobre protirecis. opakujes, ze ludia v Afrike maju nizke IQ, lebo su Africania. potom zapilis, ze osoby mensieho vzrastu maju nizsie IQ, lebo maju mensie hlavy. pridu ti ludia zo Zapadnej Afriky (ktori nevytvorili civilizaciu, lebo prezivali v dzungly plnej chorob) ako "osoby mensieho vzrastu"?skus sa opat pozriet na tie obrazky, pripadne v UK na ulici otvorit oci
vies, popierat ocividnu realitu sa velmi nevyplaca
takisto tvrdis, ze ludia v JV Azii maju vyssie IQ ako Europania. pridu ti ludia z JV Azie vacsi vzrastom ako Europania, a teda ako ludia, ktori maju vacsue hlavy?
a medzi snehobielymi: su akademici ty majmohutnejsi, s najvacsimi hlavami? alebo maju najvacsie hlavy ti najvacsi imbecili, ktorym aj maturitu vybavili protekcne, ako ten co mava suloz s Bohom?
tvoje rasisticke teorie by sa nemali negovat.
presne toho, co pubertiakom hovori, ze "zeny su blbe, lebo su zeny, preto ich netreba respektovat"koho?
ty sa "venujes imigracii cely zivot", tak musis vedietokej, co presne maju vycitat, ked im predlozis slovensky pas?
hadam sa o tom nenechas pocovat od niekoho, kto v zivote nikam necestoval
iste. ak chces studovat, ides na studentske viza, ktora ta neopravnuju pracovat. ak sa chces pozerat na prirodne aj ludmi postavene pamiatky, ides na turisticke viza.chcem vediet, ci si za ilegalny vstup
zarobok nemusi byt u vsetkych ludi na prvom mieste, ani u mna nebol, ked som siel do Kanady
tak ako v UK. ak prides na turisitcke viza, nikto ta nesmie zamestnat. ak ides studovat, nemozes pracovat. a ked pracujes, zamestnavatel musi splnit podmienku, o.i. vysku platu, a ked ta zoberu na skolu a dostanes studnetske viza, stracas tie pracovne. simple.
zavora bola otvorena. chces ma obvinit zo spoluucasti na ilegalnom prekroceni hranice tym, ze som sedel vedla vodica, ktory prerazil zavoru?keby neboli pred budkou ani v nej, dokonca ani za nou, presiel by si?
zavoru by si preskocil alebo podliezol?
tak maju byt kontrolovani v Grecku. alebo v Polsku ci Finsku, ked ich prevadzaci zoberu na vylet to Rise Zla.konkretne tito prisli povacsine balkanskou trasou
kazda krajina si moze na nevyhnutnu dobu strazit hranice, ako to teraz robi napriklad aj spominane Nemecko
ja by som hladat sposob ako to urobit, namiesto hladanie vyhovorky ako sa to neda. to je moj celozivotny udelmas pocit, ze je mozne skontrolovat tisice ludi denne tak do hlbky, aby ta kontrola bola naozaj relevantna?
ja som napisal, ze by mal ktokolvek? ved ja chcem, aby boli kontrolovani ci maju pravo na azyl na mieste vstupu.preco by mal ist ktokolvek ilegalne?
vid vyssie kategorie, ktore sa mozu zamestnat.kazdym dnom stupame, skvele
preto ta ziadam o vsetky kategorie, v ramci ktorych je mozne zamestnat sa, ci uz kratkodobo, alebo aj na dlhsie
Harrison314
my tu na fore sme Trumpa nezvolili a ani nijako jeho spravanie ovplyvnit nevieme.
my tu na fore sme Trumpa nezvolili a ani nijako jeho spravanie ovplyvnit nevieme.
Napriek aktivnemu zasahovanie juhoafrickeho imigranta do USA do volieb v Nemecku, kancelarkou nebude vo Svajciarsku zijuca pani, ktora je vydata za pani zo Sri Lanki a spolu vychovavaju deti. Asociacia fasistov Nemecka aj napriek lziam nevyhrala predcastne volby.
To snad ani nebola sanca ze by to vyhrala.
Ale ta volebna ucast je brutal - 84%, zevraj najvacsia od zjednotenia Nemecka.
Ale ta volebna ucast je brutal - 84%, zevraj najvacsia od zjednotenia Nemecka.
-
harrison314
Hardcore addict
Ano, ale hodnotit jeho kroky mozeme rovnako ako mozeme hodnotit kroky Putina ci hocikoho ineho.gogo956 napísal: 23 feb 2025, 14:45 Harrison314
Fun fact, Trumpo minister zdravostnictva Robert F. Kennedy moze za 80 umrti na Srilanke, lebo jeho medialna aktivita a angazovanost (na ktorej dost zaraba a Musk ho promuje na X a robi s nim rozhovori) sposobila odmietanie ockovania, ktore vyustilo do epidemie osypok.
O takychto ludoch sa tu bavime.