Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 27 feb 2025, 8:17 novy generator
https://zonerai.com/sk/image-creator
Tam by sa zislo pridat, ze je to od Ceskej firmy hostovane na ceskych serveroch (teda aspon tak som pocul).
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 27 feb 2025, 8:19 Tam by sa zislo pridat, ze je to od Ceskej firmy hostovane na ceskych serveroch (teda aspon tak som pocul).
ano je to tak.
Ale zdá sa že, moc verne sa nedrží zadaných parametrov a dost casto ide mimo, co som skusal. Je vidno ze sa kvalitativne zatial neda porovnavat s tymi najväčšími svetovymi Ai generatormi. Napr dostane iba par parametrov a je schopny aj tak niektory uplne ignorovat.

Autoeditácia príspevku po 14 hod 16 min 19 sek:
Btw, už prišla doba, že človek nemá istotu s kym komunikuje. :? Na forach už funguju entity pri ktorych clovek nedokaze potvrdit ani vyvratit ci ide o zivych ludi alebo Ai botov. Ta uroven ich komunikacie je v pdostate na nerozoznanie od ludskej.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Mam dlhodobo problem s chatgpt pri dlhych dialogoch, teda ked si taky dialog znovu otvorim a opytam sa prvu otazku, tak to trva velmi dlho, kym odpovie, pozeral som, ze mi to vtedy aj vytazuje nadmerne cpu..cca 30-40%. Je mi jasne, ze to musi cele zanalyzovat, ale na mobile v appke toto nerobi.
https://community.openai.com/t/chatgpt- ... /745796/11

Nasli ste nejake riesenie? Aby som sa tomu vyhol, tak vacsinou pisem v docasnom chate, tam to ide ok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Fglx
u mna je to casto uplne opačne: cez mobil odpoved trva velmi dlho, na pc ihned.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Pisem o dlhych chatoch, ktore vedies tyzdne, mesiace a postupne tam prihadzujes nove dialogy...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Fglx napísal: 01 mar 2025, 8:10 Mam dlhodobo problem s chatgpt pri dlhych dialogoch, teda ked si taky dialog znovu otvorim a opytam sa prvu otazku, tak to trva velmi dlho, kym odpovie, pozeral som, ze mi to vtedy aj vytazuje nadmerne cpu..cca 30-40%. Je mi jasne, ze to musi cele zanalyzovat, ale na mobile v appke toto nerobi.
https://community.openai.com/t/chatgpt- ... /745796/11

Nasli ste nejake riesenie? Aby som sa tomu vyhol, tak vacsinou pisem v docasnom chate, tam to ide ok.
robia mi to reasoning moduly a pri vytvarani kodu a dlhsich kodoch to je už skoro nepouzitelne, jedina moznost je novy chat a nove "zoznamenie" s kodom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To preto, ze ste prekrocili maximalnu dlzku kontextu (kolko tokenov dokaze model spracovat).
Fglx
Medium Star
Medium Star

Pisem, ze na mobile to ide ok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tomáš Mikolov a spolutvůrce Beat Saberu rozjíždí startup pro radikální zefektivnění AI modelů - Lupa.cz
https://www.lupa.cz/aktuality/tomas-mik ... d=70308604

Autoeditácia príspevku po 2 dni 4 hod 6 min 35 sek:
:: OSEL.CZ :: - První syntetická biologická inteligence jede na lidských neuronech
https://www.osel.cz/13935-prvni-synteti ... onech.html
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Len tak mimochodom, používate nejakú "umelú inteligenciu" pravidelne? Ak áno akú a načo? Platíte si aj predplatné?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

na kodenie pouzivam copilot korporatny, nic extra, skor na zjednodusenie prace ako ze by nieco vytvorila alebo objavila.
sukromne si neplatim nic, k telefonu som dostal na rok google one aj s gemini ale najradsej mam asi claude, dobry model ale obmedzeny poctom dotazov na den.
najcastejsie s nimi riesim technicke problemy.
raz ci dva krat som pouzival aj gemini hlasovu ked som bol na prechadzke a chcel som nieco zistit a nechcelo sa mi pisat. velmi pekne mi porovnala rozne 3d tlaciarne.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja pouzivam pravidelne MS Copilot (v Edge) - ako nahrada googlenia, pripade prekladov kodu, a obcas Foocus na obrazky. Ale mam pocit, ze cim dalej tym AI pouzivam menej.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Ja z 95% ChatGPT a to zvacsa na kontrolu mojej anglictiny. Nikdy vsak nechcem, aby mi sama nieco prelozila, len jej dam moju verziu a ak tam mam chybu, tak mi ju vysvetli. Cize z mojej strany hlavne vyuka AJ.
Potom sa jej pytam, ked chcem nazor na odborne veci z oblasti fyziky, vedy vseobecne, psychologie, fylozofie. Samozrejme si potom jej tvrdenia potom este overim, ak to je dolezite.
Neplatim si nic, kedze aj verzia za 20 mesacne ma obmedzeny pocet dotazov na 4o model. Ja pouzivam len ten, lebo mini je dost „hlupy".

Zvysnych 5% Copilot v Edge a to vylucne na webove sumare, ked sa mi nechce citat dlhy text.

Ine AI ma nezaujimaju, ani nemam chut ich skusat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Copilot vo visual studiu, doplna kod, pise komentare, niekedy aj kod na zaklade uz napisaneho komentara vie napisat. Samozrejme potom este po nom upravujem. Ale chyba mi, ze nedokaze robit pokrocile editacie napriklad v sto suboroch, ze by som mu povedal co chcem spravit a on by to spravil namiesto toho aby som musel vsade copy-pastovat (monkey stuff). Veci, na ktore search+replace nestaci ani s regularnymi vyrazmi.
Inac pouzivam ChatGPT v praci denne, mame aj platenu verziu. Je to ako mat experta na telefone, v oblasti v ktorej sa este nevyznam, vie rychlo nakopnut a poradit. V mnohom keby som "gepetu" nemal, tak googlim dodnes. Jasne, castokrat si vymysla, ponuka veci ktore neexistuju, a niekedy sa toci v kruhu, ponuka dookola riesenia, ktore som predtym odmietol. Preto si myslim, ze AI programatorov nenahradi, urcite nie tak skoro.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Mek:
Mne sa nedavno vo vscode objavil copilot agent ktory prave vie to co popisujes. Vie upravit viac suborov naraz.
Ale ked som to skusal tak to islo tak vseliak, navrhol zmeny, nefungovalo to a potom opakovane sa tvaril ze robi nove zmeny ale nic neupravoval...
Fglx
Medium Star
Medium Star

Mek napísal: 07 mar 2025, 10:21 a niekedy sa toci v kruhu, ponuka dookola riesenia, ktore som predtym odmietol
Toto sa mi stava len s 4o mini, na ktoru to prepina, ked mi dojdu dotazy na 4o
gogo956
Redeemer
Redeemer

Snímek generovaný umělou inteligencí vypráví o holandské dívce, která se během nacistické okupace přidává k vnitrostátnímu odboji.

https://www.kinobox.cz/film/3856131-the ... h-red-hair
Fglx
Medium Star
Medium Star

Cinania chcu zas zatriast s SP500, sa mi zda. Teraz prisli s Manus ai a nenapadne to prezentuju ako AGI, o com velmi pochybujem, ze by to mali.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

lukas9206 napísal: 07 mar 2025, 7:22 Len tak mimochodom, používate nejakú "umelú inteligenciu" pravidelne? Ak áno akú a načo? Platíte si aj predplatné?
Spravujem eshop a pouzivame ho na zakaznicku podporu do 8 krajín. Bez akýchkoľvek výhrad od zákaznikov na kvalitu odpovede/prekladu.
Kedže eshop beží na krabici, tak som potreboval dokodit dost vela funkcii a bez akejkolvek znalosti programovania sa mi podarili spravit aj celkom komplikovane veci, ako napriklad samoobslužná stránka pre storno objednávky (overi c. obj. email a cez API prepne do stavu storno), automaticke podanie zasielky cez Packetu aj s vytvorenim colneho vyhlasenia, modul na spravu zasob a ich automaticke prerozdenie niekolkokrat denne - google aps script + API na eshop. Dalej napriklad prepojenie na banku -> prikaz k vrateniu penazi mi mozu robit zamestnanci priamo z prostredia eshopu bez toho aby mali pristup k uctu (tampermonkey gombik prepojeny s FIO api), to iste aj na refund paypalu.
Napísať odpoveď