-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Twitter
Ja si myslim, ze celkove zhorsnie nalady na socialnych sietach suvis zo stupajucim vekom pouzivatelov, tym, ze ich vlastnia akciovky, zlepsenim ruskej propandy a dezinformacnej vojny, ale aj celkovym zhorsnim naldy v spolocnosti - co vidim aj v realnom svete.
Tiktok nechcem pouzivat kvoli krajine, ktora ma danu socialnu siet pod kontrolou.
Tiktok nechcem pouzivat kvoli krajine, ktora ma danu socialnu siet pod kontrolou.
pokial je o o presvedceni tak chapem, ja mam tiez par firiem ktorych produkty ignorujem kvoli presvedceniu.
ako cisto pasivny konzument s tym problem nemam, android mi presne povie k comu ma tiktok appka pristup, viac nevidi. profil mam prazdny a neprispievam nicim. nemaju co o mne zistit.
a pokial sa jedna o propagandu, tak zatial veru nemam pocit ze by sa mi cina prostrednictvom tiktoku snazila nieco propagovat. o cenzure tiez neviem, politiku tam nesledujem.
ako cisto pasivny konzument s tym problem nemam, android mi presne povie k comu ma tiktok appka pristup, viac nevidi. profil mam prazdny a neprispievam nicim. nemaju co o mne zistit.
a pokial sa jedna o propagandu, tak zatial veru nemam pocit ze by sa mi cina prostrednictvom tiktoku snazila nieco propagovat. o cenzure tiez neviem, politiku tam nesledujem.
-
harrison314
Hardcore addict
Chapem, a myslim, ze zatial to tak aj je. Ale moze sa to zmenit, ja z rovnakeho dovodu pouzivam Yandex iba kvoli tomu, ked sa hram s OSINT, lebo ignoruje dobre mravy pri indexovani stranok, ale to vzdy cez Tor.
Ja sa bojim skor toho, ze ked mi zacne podsuvat propagandu, tak si to ani nevsimnem. Na tych jednoduchsich staci, ze by im ukazovali ako je Cina super a krizizovali zapad. No potom su aj ine taktiky, videl so mpriklad so zivotnym prostredim. Proste TikTok sa ti nebude davat videa o tom, ze glovalne oteplovanie nejestvuje, alebo ze je to spiknutie. On ti zacne podsuvat videa, ktore potvrdia tvoj nazor, ze glovalne oteplovanie je problem, ale zacnu ti podsuvat to, ze je uz zbytocne s tym nieco robit. A myslim, ze ked sa to robi postupne, tak si to clovek ani nemusi vsimnut.
Ja sa bojim skor toho, ze ked mi zacne podsuvat propagandu, tak si to ani nevsimnem. Na tych jednoduchsich staci, ze by im ukazovali ako je Cina super a krizizovali zapad. No potom su aj ine taktiky, videl so mpriklad so zivotnym prostredim. Proste TikTok sa ti nebude davat videa o tom, ze glovalne oteplovanie nejestvuje, alebo ze je to spiknutie. On ti zacne podsuvat videa, ktore potvrdia tvoj nazor, ze glovalne oteplovanie je problem, ale zacnu ti podsuvat to, ze je uz zbytocne s tym nieco robit. A myslim, ze ked sa to robi postupne, tak si to clovek ani nemusi vsimnut.
tak samozrejme pokial by sa ukazalo ze tiktok nieco taketo robi tak to pouzivat prestanem. aj ked si to nevsimnem ja, niekto si to vsimne a bude sa o tom rozpravat.
ako vieme kto chce robit propagandu ten ju robit bude a nepotrebuje ani byt vlastnikom socialnej siete.
ako vieme kto chce robit propagandu ten ju robit bude a nepotrebuje ani byt vlastnikom socialnej siete.
-
harrison314
Hardcore addict
Este ma k tym videam napadol priklad: TikTok by ti zobrazoval videa o klimatickych zmenach, s tym, ze velke spolocnosti protesty a upozornenia ignoruju. Defakto je to uz propaganda, lebo ta posunie do pozicie, ze ta to sice stve, ale uz si stratil motivaciu s tym nieco urobit. Ale nemas ako prist na to, ze je to propaganda.
aacid - a tu mam otazku na teba, nie ako rypanie. Kde mas tu hranicu, kedy uz prestanes pouzivat TikTok? Ked zistis, ze pouziva propagandu na teba? Alebo ked uz zistis, ze pouziva propagandu na obyvatelov ciny? Ci ked zistis, ze pouziva propagandu na obyvatelov Taivanu? Alebo len v niektorych oblastiach, ktore ta nezaujimaju?
aacid - a tu mam otazku na teba, nie ako rypanie. Kde mas tu hranicu, kedy uz prestanes pouzivat TikTok? Ked zistis, ze pouziva propagandu na teba? Alebo ked uz zistis, ze pouziva propagandu na obyvatelov ciny? Ci ked zistis, ze pouziva propagandu na obyvatelov Taivanu? Alebo len v niektorych oblastiach, ktore ta nezaujimaju?
asi nie je realne 100% bojkotovat cinu, vyhodit vsetko co ma na sebe "made in china"... ci? odkedy su cinske produkty uz zle a dokedy este ok?
-
harrison314
Hardcore addict
Ved ja som nehovoril o bojkotovani Ciny ako takej, len TikToku.
ale tak bojkotujes tiktok kvoli tomu ze vlastnici su cinania. respektive ze spolupracuju s cinskou vladou. to robi asi kazda cinska firma, nie?
-
harrison314
Hardcore addict
Nie, ja blokujem tiktok kvoli tomu, ze moze mat propgandisticke/dezinformacne vplivy na mna alebo ludi okolo. Tenisky z ciny take ucinky mat nebudu.
jaj, takze nie ideologia. tak ja si zatial verim ze to na mna nema mat aky vpliv. sledujem ludi co poznam, ked objavim nieco nove, samozrejme tomu slepo neverim, tiktok nie je moj jediny zdroj informacii a viem ako si overovat fakty.
hlavne teda nemam pocit ze propaganda a dezinformacie su nejaka vyhradna vec tiktoku, z vlastnych skusenosti skor naopak, to co som uz pisal na zaciatku ze pomer bullshitu ku kvalitnym videam je podstatne vyssi ako inde. a do bullshitu samozrejme ratam aj fake informacie a clickbaity.
hlavne teda nemam pocit ze propaganda a dezinformacie su nejaka vyhradna vec tiktoku, z vlastnych skusenosti skor naopak, to co som uz pisal na zaciatku ze pomer bullshitu ku kvalitnym videam je podstatne vyssi ako inde. a do bullshitu samozrejme ratam aj fake informacie a clickbaity.
ja bojkotujem Cinu vsade, kde sa daaacid napísal: 03 sep 2024, 8:32 asi nie je realne 100% bojkotovat cinu, vyhodit vsetko co ma na sebe "made in china"... ci? odkedy su cinske produkty uz zle a dokedy este ok?
takze absolutne ignorujem cinske firmy (elektronika, auta, shitne vyrobky) a snazim sa nekupovat tovar zapadnych znaciek, ale Made in China, nie je to dokonale riesenie, ale snazim sa
ak sa uz ku mne nejak sprostredkovane takyto tovar dostane, samozrejme ho nevyhodim
-
harrison314
Hardcore addict
Je nejaka moznost ako zabranit aby ma na twitteri prestali oznacovat cryptop scam ucty vo svojich prispevkoch? Repektive aby to bolo na schvalenie?
-
harrison314
Hardcore addict
Uzsom aj tam. Ale zatial tam nie su vsetci ludia, ktorych sledujem.
Ono zverejnil som svoj githubovy projekt, ktory su visi s kryptografiou a odvtedy ma takmer kazdy den oznaci nejaky cryptoscam bot, a uz ma to stve. Nahlasujem to, ale to ma nulovy ucinok.
Ono zverejnil som svoj githubovy projekt, ktory su visi s kryptografiou a odvtedy ma takmer kazdy den oznaci nejaky cryptoscam bot, a uz ma to stve. Nahlasujem to, ale to ma nulovy ucinok.
-
harrison314
Hardcore addict
Twitter ma dnes cely den vypadky, vraj za to moze "nejaka skupina alebo krajina". za mna su dvaja podozrivi a voci jednej zrusili obranne kyberneticke operacie.
https://dennikn.sk/minuta/4514424/
https://dennikn.sk/minuta/4514424/