The researchers argue that men, on average, rely more on their romantic partners for emotional support and intimacy than women do. They suggest that this discrepancy stems from gendered socialization patterns: men are less likely to cultivate strong, emotionally supportive friendships or family ties outside of romantic relationships, while women are encouraged to develop broader networks of intimacy and care. These differences make romantic relationships disproportionately significant for men in fulfilling emotional and psychological needs.
ano je to pochopitelne. Ženy celkovo viacej udržiavaju interné sociálne siete. To znamena rozne kamaratky a pod.
Muži su zase evolučne viacej nastavení na vzajomnu rivalitu v boji o zdroje a pristup k ženám.
To je príroda.
Ženy ako udržiavajú interné tak aj tie externé siete (aj zoznamovanie s ďalšími novými ľudmi).
Aj keď samozrejme pri príliš introvertnej babe to tak nie je zaužívané. Muž dokáže žiť aj dlho osamote.
To som ešte nepočul ani nevidel takú situáciu, žeby muž mal ísť na rande s doprovodom, alebo odobrenie od kamošov ?
Sa mi zdá, že presne tento článok som už dávnejšie čítal, je to tak, muž keď sa rozíde, tak nedostane emocionálnu podporu od mužov, a on ma kamošov, známych hlavne v tejto skupine, samozrejme česť výnimkám.
Žena ju tak dostane, muž trpí - viac.
Ale viem, že aj také existuje, schvaľovanie či niekto má alebo nemá ísť na rande, hlavne ak ma niekto obavy o jeho bezpečnosť.
Zase mne prislo prirodzene (aj ludom okolo mna), ze ak nejakemu muzovi padol vztah tak sme ho castejsie tahali von (nie za umyslom hladat mu inu zenu ale ako psychicku podporu). Nech zabudne rychlejsie...
Tam ide skor o to, ze mas vztahy s ludmi uz rozvinute, resp. nezabera ti celu, alebo vacsinu vztahovu oblasti len partner. Vacsina chlapov to ma proste tak, ze maju mensie socilane siete, ako zeny. Tak ako to je u vas, medzi kamosmi, by to malo byt ale vsade.
Ohladom„Klin sa klinom vybija", nie je to dobra strategia pri rozchode (pekne si to podotkol). Tam si to treba odzit, musi to preboliet, musis sa s tym prirodzene vyrovnat, odzit to, inak to v tebe zostane a reflektuje sa to do dalsieho vztahu a robi bordel.
A new study investigated how long it takes to get over an ex-partner. On average, it took about 4.18 years for the emotional attachment to an ex-partner to be halfway dissolved. For the typical person, the bond to an ex completely faded away around 8 years but for some it takes longer.
Fglx napísal: 28 jan 2025, 12:11
Nenasiel tu som takuto univerzalnejsiu temu, tak to dam sem.
Ani já nevím asi by som nemal zakladat tému lebo obesá ma hentí pre kerých je každý troll. Ja scem énem povyprávat ništ vác. No očúvajte ma sem. Nechápem tútok vec prečo je temu tak. V televízore bolo že jednu dívču jak oklamala druhá dívča. Lebo hentá jenna sa rozvídla jakože ona dobrá žena bola nescela sa rozvíst ale muž jej odešól za druhú. Ona zostala sama. A že tí klasické romantické oné že neví byt sama, chýba jej ten láskový cit a hento tamto… No a jedna druhá dívča to byla podvodníčka si stáhla fotku herca, urobila si profil a písala si snú ako muž. Že jaká je pekná a tak. Úplne ju namotával, ona sa do neho zalúbila, keď si volali tak ona použila nejaký softvér čo prerobí hlas na mužský. Úplne ju oblbol. A keď došli tí investigatívni reportéri že odhalá to, aj to odhalili, boli hentej vynadat, nech neondí ludí, ona im vynadala spátky že ich udá a také. Ále čo hentá sce keď robí podvody na ludí? Keho tá sce udávat? A investigatívni reportéri vedzá do čeho idú. Kuciak na to doplatil, ale volakerím ani to nestačí a ajtak im chýba ten adrenalín že ich mafiáni odstrelá. Výjde Černák ten spraví snima porádky. No a chúďa dívča sa takto nehá od bárkeho namotat, zničí ju ten, ale keby som scel néčo snú réšit jaaaa ani zaboha by ma nescela! Toto je to čo ma sere.