Elektrické otváranie skrinky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Elektrické otváranie skrinky

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím páni, dám na neďelu trochu nezvyčajnú otázku.

Rozhodol som sa, že budem mať vnútornú jednotku klimatizácie uloženú v skrinke (aby som sa na ňu nemusel pozerať, keď ju zrovna nebudem používať).

Skrinka má do hora výklopné dvierka s kovaním Blum Aventos HK Top. Na toto kovanie existuje Servo Drive od Blum, takže dvierka sa dajú otvárať tak, že pri zatlačení sa dvierka otvoria a pri stlačení tlačidla sa dvierka zasa zarvoria.

Moja otázka je, či viem tento Servo Drive (ešte ho nemám kúpený) vymeniť za najakým No Name (kvôli cene) alebo nie a či viem nejakým spôsobom docieliť, aby som vedel túto skrinku otvoriť aj na diaľku (ideélne aj s nejakým ukazovateľom stavu: otvorené - zatvorene). Cieľ je taký, že som v práci, vonku je 35 stupňov a ja si pred príchodom domov otvorím skrinku a zapnem klímu, aby som prišiel do vychladeného bytu.

Ultimátne nastavenie by potom malo byť také, že zapnem klímu a skrinka sa otvorí automaticky, vypnem klímu a skrinka sa automaticky po stanovenom čase zatvorí. Klimatizácia bude Samsung Windfree

Ďakujem
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Elektrické otváranie skrinky

Príspevok od používateľa STomko »

Asi by som isiel do originalneho serva. Urcite by si vedel zbastlit nejake diy riesenie, ale otazka ne ci by to stalo za to z pohladu kvality, vydrze ci spolahlivosti.
K tomu servu - ake su moznosti na jeho otvaranie? Nejaky ovladac? Spinac? Atd.? Ak ano, potom by to slo minimalne napriklad cez home assistant dat dokopy.
Edit: este mi napadlo a pozeral som na ali - linearne akutatory. Mozno toto by slo nejak zakomponovat a pouzit to na otvaranie dvierok.
nejakymarko
Addict
Addict

To servo má štandardne spínač, je uložený na spodnej hrane skrinky a tá sa otvára akoby potlačením dvierok na tento spínač. Potom aa týmto spínačom aj klasicky zatvára
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tie dvierka budu na vyfukovany studeny vzduch ale co nasavany vzduch? Nad klimou je v krinke nejaky otvor?

BTW existuju aj dizajnove celkom pekne vnutorne jednotky.
nejakymarko
Addict
Addict

Skrinka ako taká je uspôsobená na uloženie klimi, to som pred tým konzultoval s projektantom aj dodávateľom chladenia. Tam problém nebude :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zaujimave. Klimi su skoro bezna vybava a vsimam si ako/ake ludia maju. Dokonca som ich aj 2r servisoval. Ale v skrinke som este ziadnu nevidel ani o tom nepocul :)

Len taka vec na zamyslenie. V najvacsom hice pojde klima cely den, dokonca aj nonstop (nad 35st vonku). No a ta otvorena skrinka mi teda pride ako horsi dizajnovy variant nez samotna nezabudovana klima. Ale to uz je asi vec vkusu.
nejakymarko
Addict
Addict

V princípe nejak takto, akurát u mna bude voľný priestor okolo jednotky výrazne väčší a jednotka nebude tak hlboko v skrini, aby tam bolo to prúdenie vzduchu dostatočné.

S tým, se občas bude Klima pustená cely deň máš samozrejme pravdu, ale klímu od cca októbra do možno apríla / mája vôbec nepoužívam a vtedy sa na ňu nemusím pozerať :)
Je to ako vravíš, vec vkusu
Prílohy
IMG_7335.jpeg
Napísať odpoveď