Pokroky v sociálnom živote
Re: Pokroky v sociálnom živote
No ako vravím, ak na osobe vidím, že sa jej môj štýl humoru nepáči, tak sa s ňou nebavím.
Súhlasím s tým ne-humorom.
A filmy štýlu Horúce strely mi možno prišli vtipné v detstve/puberte, ale teraz by som sa na nich nezasmiala. A istotne by mi niektoré veci prišli skôr trápne.
A mala som aj takého priateľa, kde by ešte povedal, že "ale tomu XY to prišlo vtipné". Ako tu Frco povedal, tieto veci asi skôr prídu vtipné chlapom. Mne jeho vtipy prišli skôr trápne. Potom pochopil, že ich nemá predo mnou hovoriť.
Neznamená to, že máš predstierať, že si niekto iný. Len sa snažiť lepšie "načítať" prostredie, aby si vedel, kedy, čo a ako.
A filmy štýlu Horúce strely mi možno prišli vtipné v detstve/puberte, ale teraz by som sa na nich nezasmiala. A istotne by mi niektoré veci prišli skôr trápne.
A mala som aj takého priateľa, kde by ešte povedal, že "ale tomu XY to prišlo vtipné". Ako tu Frco povedal, tieto veci asi skôr prídu vtipné chlapom. Mne jeho vtipy prišli skôr trápne. Potom pochopil, že ich nemá predo mnou hovoriť.
Neznamená to, že máš predstierať, že si niekto iný. Len sa snažiť lepšie "načítať" prostredie, aby si vedel, kedy, čo a ako.
hypoteticke potencialne vztahy so zenami
niekedy okolo jula 2026 budem v KE, napisem tiTento rok sa kľudne s vami stretnem. Máš moje slovo chlapa.
No pre mňa to znamená, že nemám nikdy, nič a nijako. Sedieť v spoločnosti, kde sa musím správať ako na pracovnom pohovore, kde si neustále musím dávať pozor na to čo, ako a kedy poviem rozhodne nie je príjemné strávený čas. Necítim sa v takejto spoločnosti príjemne, nechcem byť súčasťou takejto spoločnosti a radšej pôjdem kŕmiť holuby. Teraz netvrdím, že musia "strpieť" môj humor, ale tak ako oni majú právo ho nepočúvať, tak ja mám rovnaké právo nepočúvať ich nudné žvásty. Presne pre toto nechodievam ani na firemné teambuildingy. Bol som na jednom minulý rok a okrem dobrého jedla to bola nuda ako sviňa. Tri hodiny som tam pretrpel počúvaním ich nudných rozhovorov a domov som šiel vyčerpaný ako pes.zuzanuska napísal: 08 apr 2025, 11:02 Neznamená to, že máš predstierať, že si niekto iný. Len sa snažiť lepšie "načítať" prostredie, aby si vedel, kedy, čo a ako.
Autoeditácia príspevku po 11 min 48 sek:
Mám kamarátku (manželka kamaráta), s ktorou som si sadol ako šerbeľ na riť. Nie len, že sa mojich vtipoch zasmeje, ale ešte mi v nich dokáže aj sekundovať. Ba dokonca aj prekonať. V prítomnosti takýchto žien sa cítim uvoľnene a prirodzene. No pri ženách ako je zuzanuska (nič proti nej nemám) by som sa cítil ako zviera v klietke a musel by som potláčať nutkanie utiecť kade-ľahšie. Preto ak vidím, že danému človekovi môj spôsob vystupovania nevyhovuje, tak u mňa skončil a akúkoľvek dodatočnú konverzáciu s ním vediem len v minimálnej možnej miere pri zachovaní spoločenského dekóru. Ušetrím tým čas jej a nervy sebe.beardie napísal: 08 apr 2025, 11:03 hypoteticke potencialne vztahy so zenami
niekedy okolo jula 2026 budem v KE, napisem ti
Ja si nemyslím, že tvoj problém je tvoj humor (veď ako si spomenul, vždy sa niekto nájde, komu to príde vtipné), ale čierno-biele vnímanie reality.
Ja by som s takou ženou nemohol byť. Taktiež som prudko sarkastický a ironický a ak by som sa mal "krotiť" pred manželkou tak by to proste nefungovalo.zuzanuska napísal: 08 apr 2025, 11:02 Súhlasím s tým ne-humorom.
Naštastie mám manželku, ktorá je moja krvná skupina a teda nemám problém.
You speak language of my people!JCM01 napísal: 08 apr 2025, 11:51 Ja by som s takou ženou nemohol byť. Taktiež som prudko sarkastický a ironický a ak by som sa mal "krotiť" pred manželkou tak by to proste nefungovalo.
Naštastie mám manželku, ktorá je moja krvná skupina a teda nemám problém.
Autoeditácia príspevku po 14 min 58 sek:
Been there, done that. Väčšinou mám pravdu práve preto, že veľa vecí sa dá destilovať na čierno-biele vysvetlenie. Čím nechcem povedať že je to za každých okolností takto, ale tá šedosť je vo väčšine prípadov na úrovni štatistickej odchýlky. Inými slovami: ak to vyzerá ako kačka, chodí to ako kačka a znie to ako kačka, tak je to kačka, nie dinosaurus. Pre mňa to má aj benefit ochrany pred ochromujúcou nadmernou analýzou, keď v hlave niečo rozoberám tak dlho a do takej miery až sa paralyzujem a nikam sa neviem posunúť. Preto je pre mňa prínosné situácie zjednodušiť do maximálnej možnej miery než rozoberať každý jeden detail ako paranoický konšpirátor. To mi za tie roky spôsobilo mnoho problémov. Typickým príkladom je moja kolegyňa, ktorá sa mi sama od seba mimo pracovných dôvodov neozve, a teda nebudem denno-denne v hlave rozoberať či má alebo nemá o mňa záujem, ale proste uznám, že nechce so mnou nikam ísť a ďalej ju viac neriešim. Rýchle a elegantné riešenie "problému". Možno nie presné, ale aspoň si zachovám príčetnosť.zuzanuska napísal: 08 apr 2025, 11:50 Ja si nemyslím, že tvoj problém je tvoj humor (veď ako si spomenul, vždy sa niekto nájde, komu to príde vtipné), ale čierno-biele vnímanie reality.
nema nejaku znamu / kamaratku?Terepin napísal: 08 apr 2025, 11:24Mám kamarátku (manželka kamaráta), s ktorou som si sadol ako šerbeľ na riť. Nie len, že sa mojich vtipoch zasmeje, ale ešte mi v nich dokáže aj sekundovať. Ba dokonca aj prekonať.
-
starysomar
Hardcore addict
Má. A chce, aby jej kamarátkami aj zostali.
Tiež pravda
Nikto mi nikoho nikoho nedohodil a úprimne ma ani nenapadlo to od niekoho žiadať. Buď na nejakú narazím alebo nie.
Ja to mam presne rovnako. Neviem si predstavit ze by som sa musel nejak vyraznejsie krotit.JCM01 napísal: 08 apr 2025, 11:51 Ja by som s takou ženou nemohol byť. Taktiež som prudko sarkastický a ironický a ak by som sa mal "krotiť" pred manželkou tak by to proste nefungovalo.
-
starysomar
Hardcore addict
"Aký som taký som - pre seba dobrý som".
"Budem presne takým akým ma chceš mať - ako poslušná rohožka."
partnerske vztahy su vzdy o urcitych kompromisoch a obojstrannych dohodách. To je daň za partnerský vztah, ak si chce človek robiť čo chce, tak by mal zostat single.
To je tiež rada...
Netreba ostať single a netreba sa prispôsobovať za každú cenu.
Stačí poďakovať a hľadať ďalej.
Kompromisy sú vo vzťahu určite dôležité, ale nie za cenu potláčania svojej osobnosti, to je potom len trápenie.
Netreba ostať single a netreba sa prispôsobovať za každú cenu.
Stačí poďakovať a hľadať ďalej.
Kompromisy sú vo vzťahu určite dôležité, ale nie za cenu potláčania svojej osobnosti, to je potom len trápenie.
-
starysomar
Hardcore addict
Kompromis je vzdy "za nejaku cenu".
všetko v živote je za "nejaku cenu", neexistuje "obed zadarmo" 
Samozrejme. Otázne je, či je ta cena pre mňa prijateľná, alebo sa poobzerám po inom obede.