Nerozumiem správaniu dnešných žien
Re: Nerozumiem správaniu dnešných žien
kayko
no ano, lebo je nas vela, takže teoreticky počet možností získať partnera je v podstate obrovsky, pretoze vdaka internetu mozeme komunikovat s celym svetom. Tým pádom sa stavame narocnymi a verime ze raz stretneme svoj "megaidol" ktory bude absolutne dokonaly a este aj nas bude chciet- taká iluzia.
Zatial čo kedysi:
1/pred 2,5 miliónmi až 10 000 rokmi v skupine bolo cca 25-50jedincov.
2/poslednych 10 000 rokov maximalne do nizsich stovak clenov
3/u neandertalcov sa predpoklada ze skupiny boli velmi malé: 10-15jedincov, je to z dovodu extremnych klimatickych podmienok doby ladovej v Europe
Z toho vidime ze ludska psychika nie je stavana na to, aby si vyberala z obrovskeho mnozstva moznosti. Vidno je to aj pri výbere tovaru, ked clovek stoji pred regalom v potravinach a nevie sa rozhodnut ktorý jogurt z toho mnozstvo je "ten najlepsi". V minulosti proste ludia brali co bolo, lebo aj to bol uspech, obcas sa totiz stavalo ze nebolo nič a zostalo prázdno brucho..
no ano, lebo je nas vela, takže teoreticky počet možností získať partnera je v podstate obrovsky, pretoze vdaka internetu mozeme komunikovat s celym svetom. Tým pádom sa stavame narocnymi a verime ze raz stretneme svoj "megaidol" ktory bude absolutne dokonaly a este aj nas bude chciet- taká iluzia.
Zatial čo kedysi:
1/pred 2,5 miliónmi až 10 000 rokmi v skupine bolo cca 25-50jedincov.
2/poslednych 10 000 rokov maximalne do nizsich stovak clenov
3/u neandertalcov sa predpoklada ze skupiny boli velmi malé: 10-15jedincov, je to z dovodu extremnych klimatickych podmienok doby ladovej v Europe
Z toho vidime ze ludska psychika nie je stavana na to, aby si vyberala z obrovskeho mnozstva moznosti. Vidno je to aj pri výbere tovaru, ked clovek stoji pred regalom v potravinach a nevie sa rozhodnut ktorý jogurt z toho mnozstvo je "ten najlepsi". V minulosti proste ludia brali co bolo, lebo aj to bol uspech, obcas sa totiz stavalo ze nebolo nič a zostalo prázdno brucho..
Ano je to tak, ilúzia dokonalého výberu nás vracia stále k tomu, že si chceme znova vybrať.
Jedna z tých manželkiných kolegýň bola presne takáto, keď sa jej iný kolega vypytoval po každom rande, prečo to tentokrát nevyšlo, tak vždy našla nejaký triviálny dôvod, akože mal červenú bundu, blbý účes, rozvedený a podobne. Až sme nakoniec skonštatovali, že ona vlastne nechce vzťah, ona je už tak závislá na tej online zoznamke, že sa chce stále vracať k tomu výberu. A myslím, že toto je aj marketingový zámer takýchto flirtovacích zoznamiek ako tinder, badoo... oni vás tam chcú proste udržať, ideálne aby ste si platili nejaké premium a podobne.
Jedna z tých manželkiných kolegýň bola presne takáto, keď sa jej iný kolega vypytoval po každom rande, prečo to tentokrát nevyšlo, tak vždy našla nejaký triviálny dôvod, akože mal červenú bundu, blbý účes, rozvedený a podobne. Až sme nakoniec skonštatovali, že ona vlastne nechce vzťah, ona je už tak závislá na tej online zoznamke, že sa chce stále vracať k tomu výberu. A myslím, že toto je aj marketingový zámer takýchto flirtovacích zoznamiek ako tinder, badoo... oni vás tam chcú proste udržať, ideálne aby ste si platili nejaké premium a podobne.
Ahoj.
Som v cca rovnakom veku ako ty, s tou nevýhodou že som z regiónu, nebývam vo veľkom meste, alebo v jeho blízkosti.
Chcel by som vyvrátiť, skúsenosť, ktorú tu popisuješ. U mňa mám pocit že je to poslednou dobou práve naopak. Akože nieže by som oslovoval nejako veľa žien, ale poslednou dobou prakticky s každou slobodnou slečnou, ktorou som sa bavil tak som mal z jej strany pocit, že tam očakáva niečo viac (a párkrát to nebolo len moje domýšľanie ale mám to aj reálne potvrdené).
Pritom výzorovo nie som nejako extra zaujímavý, nemám nejaku super vyšportovanú postavu, tvár tiež nič nejako extra. Nemám nejakú karieru, veľkú firmu, drahé auto a nosím regulerne staré veci zo sekáča, bývam stále v rodičovskom dome (aj keď nie že by som nemal na vlastné bývanie, ale takto je to proste pohodlnejšie a aspoň nie som celý deň zavretý sám). Proste človek milion. A slečny poväčšine celkom vzdelané, chytré, Mudr, Mgr atď.... (o niektorých sa nebojím povedať že boli chytrejšie než som ja)ľ
Takže neviem, ale IMHO babám úplne nehrabe. Určite sa nájdu také, ktoré preberajú ako na trhu, aj ja som na také narazil, ale nemyslím si že je ich nejaká valná väčšina.
Je možné že ja som mal proste šťastie a ty máš z nejakého dôvodu smolu. Ale osobne by som sa aj zamyslel nad sebou, že ako pôsobíš na ženy, či nie si proste nejaký dotieravý, neľutuješ sa, máš vlastný život atď. Čo viem, tak ženy tieto veci dokážu dosť odradiť... Že nemáš nejaký vlastný život, ktorý je nezavislý od danej slečny, teda to nebude ani v budúcnosti tvoj jediný bod záujmu a prílišne sa na ňu nenaviažeš.... A zase viem že na ženy naopak dobre pôsobí, keď máš nejaké hobby do ktorého ju vieš ideálne nejako zapojiť.
Ale tak môžem sa mýliť, nie som nejaký vzťahový poradca.
Som v cca rovnakom veku ako ty, s tou nevýhodou že som z regiónu, nebývam vo veľkom meste, alebo v jeho blízkosti.
Chcel by som vyvrátiť, skúsenosť, ktorú tu popisuješ. U mňa mám pocit že je to poslednou dobou práve naopak. Akože nieže by som oslovoval nejako veľa žien, ale poslednou dobou prakticky s každou slobodnou slečnou, ktorou som sa bavil tak som mal z jej strany pocit, že tam očakáva niečo viac (a párkrát to nebolo len moje domýšľanie ale mám to aj reálne potvrdené).
Pritom výzorovo nie som nejako extra zaujímavý, nemám nejaku super vyšportovanú postavu, tvár tiež nič nejako extra. Nemám nejakú karieru, veľkú firmu, drahé auto a nosím regulerne staré veci zo sekáča, bývam stále v rodičovskom dome (aj keď nie že by som nemal na vlastné bývanie, ale takto je to proste pohodlnejšie a aspoň nie som celý deň zavretý sám). Proste človek milion. A slečny poväčšine celkom vzdelané, chytré, Mudr, Mgr atď.... (o niektorých sa nebojím povedať že boli chytrejšie než som ja)ľ
Takže neviem, ale IMHO babám úplne nehrabe. Určite sa nájdu také, ktoré preberajú ako na trhu, aj ja som na také narazil, ale nemyslím si že je ich nejaká valná väčšina.
Je možné že ja som mal proste šťastie a ty máš z nejakého dôvodu smolu. Ale osobne by som sa aj zamyslel nad sebou, že ako pôsobíš na ženy, či nie si proste nejaký dotieravý, neľutuješ sa, máš vlastný život atď. Čo viem, tak ženy tieto veci dokážu dosť odradiť... Že nemáš nejaký vlastný život, ktorý je nezavislý od danej slečny, teda to nebude ani v budúcnosti tvoj jediný bod záujmu a prílišne sa na ňu nenaviažeš.... A zase viem že na ženy naopak dobre pôsobí, keď máš nejaké hobby do ktorého ju vieš ideálne nejako zapojiť.
Ale tak môžem sa mýliť, nie som nejaký vzťahový poradca.
je to založené na vzrušení dopaminovych dráh. Clovek sa zoznámi s potencialnym buducim partnerom, tak to vzrušenie z nového je najväčšie na začiatku. Neskôr sa ale už stale viacej poznaju, takže pochopitelne "tajomnost" toho druheho opadá. Preto mnohí ludia nedovolia aby to prerastlo do normalneho živeho vztahu ale ukončia a skusaju niečo nové. Hlavne u žien to musí byť velmi lákavé, pretože bežná, priemerne vyzerajuca žena, ma na socialnych sietach väčšinou mnozstvo zaujemcov o vztah, takze nič ju nenuti do konecneho výberu jedineho partnera.kayko napísal: 29 apr 2025, 17:02 Ano je to tak, ilúzia dokonalého výberu nás vracia stále k tomu, že si chceme znova vybrať.
Potom je tu dalsia vec a to, že ženy su evolucne nastavene na hypergamiu. To znamená že ženy uprednostuju mužov ktorí maju pristup k čo najväčšej miere kvalitnych zdrojov alebo aspon s najvyssim potencialom na ziskanie zdrojov v buducnosti.
Je to logické: mat deti s najlepším lovcom, alebo rovno s náčelníkom, bolo pre ženy a jej potomstvo výrazne lepšie ako mať deti s uplne priemernym mužom zo skupiny. Ženy ktore uprednostovali takychto mužov mali z dlhodobeho hladiska viacej potomkov a tým padom sa toho správania u žien ďalej posilnovalo do dalsich generacii.
Samozrejme to nevylucovalo aby zena mala v zálohe aj dalsich beta chlapov v ramci friend zone, pretoze musela ratat s tým, že jej terajsi otec jej deti bude casom vo svojej top pozicii vymenený, takže bolo a je vyhodne mat "pootvorene dvere aj ine".
skooty
proste z nejakeho konkretneho dovodu ta zeny povazuju v aktualnej situacii za perspektivneho potencialneho partnera. Niekedy staci to, že muž má výzor ktorý konkretnu ženu podvedome pritahuje. Ale za tym su tiež iba gény, ktore uprednostuju urcitych jedincov kvoli zdravsiemu potomstvu. Napr niektoré ženy su vyslovene na tmave typy mužov, ine na svetlých. Iným sa páčia skor "detské" typy, iným skor "chlapácke".
A nebude to len proste taká tá základná latka, že zvládaš riešiť bežné situácie ktoré prináša život ?gogo956 napísal: 01 máj 2025, 10:26 skooty
proste z nejakeho konkretneho dovodu ta zeny povazuju v aktualnej situacii za perspektivneho potencialneho partnera. Niekedy staci to, že muž má výzor ktorý konkretnu ženu podvedome pritahuje. Ale za tym su tiež iba gény, ktore uprednostuju urcitych jedincov kvoli zdravsiemu potomstvu. Napr niektoré ženy su vyslovene na tmave typy mužov, ine na svetlých. Iným sa páčia skor "detské" typy, iným skor "chlapácke".
Ako IMHO si myslím že toto + nejaká v pohode povaha + to že tak cca tušíš čo očakávaš od života je to čo veľkej väčšine žien úplne stačí. Aspoň keď to beriem z toho čo som vypozoroval.
Neviem čo si predstavujes po pojmom "riešiť bežné situácie ktoré prináša život"? Pretože to zvláda skoro každý bežný muž. A naopak vidíme občas aj mužov ktorí su v bežnom živote totalne nepraktickí, ale o ženy núdzu nemajú.skooty napísal: 01 máj 2025, 10:37 A nebude to len proste taká tá základná latka, že zvládaš riešiť bežné situácie ktoré prináša život ?
Ako IMHO si myslím že toto + nejaká v pohode povaha + to že tak cca tušíš čo očakávaš od života je to čo veľkej väčšine žien úplne stačí. Aspoň keď to beriem z toho čo som vypozoroval.
Existuju muži ktorí su arogantní, k svojim partnerkam sa spravaju nie dobre, ale naprek tomu ich tie ženy zboznuju. Su za tym iba geny a ich vplyv, nakolko slobodna vôla neexistuje, je to len iluzia nasho mozgu.
Mám napriklad kolegu, ktorí je nielen velmi šikovní a inteligentní /robil v IT/ ale aj manuálne zručný. Tiež dokáže bezproblemov so ženami komunikovať, rodinný typ. Napriek tomu je celoživotne neuspešný čo sa týka nadväzovania a udržania vztahov.
Mám na mysli pod tým to, že keď máš nejaký problém, tak sa nezložíš a nezačneš sa ľutovať. A nemyslím si že to zvláda väčšina ľudí. Keby to zvládal väčšina ľudí, tak by na SK neboli také volebné výsledky, aké sú...gogo956 napísal: 01 máj 2025, 10:44 Neviem čo si predstavujes po pojmom "riešiť bežné situácie ktoré prináša život"? Pretože to zvláda skoro každý bežný muž. A naopak vidíme občas aj mužov ktorí su v bežnom živote totalne nepraktickí, ale o ženy núdzu nemajú.
Mám napriklad kolegu, ktorí je nielen velmi šikovní a inteligentní ale aj manuálne zručný. Tiež dokáže bezproblemov so ženami komunikovať, rodinný typ. Napriek tomu je celoživotne neuspešný čo sa týka nadväzovania a udržania vztahov.
A áno, sú takí muži ale tak aj vidíš ako končia také manželstvá, vzťahy, proste talianska domácnosť vo väčšine prípadov.
Nenadarmo sa hovorí že vrana k vrane sadá. Zvyčajne čo si tak to priťahuješ.
to je zjednodušená racionalizácia. V skutočnosti je za rozchodom ludí vždy viacero dôvodov. Iná vec je, že v skutočnosti nie každý dokáže tieto dôvody aj v konrketnej situácii identifikovať. Náš mozog ma tendenciu veci zjednodusovat, lebo tým šetrí energiu, ale skutocná realita je vzdy omnoho zlozitejsia.skooty napísal: 01 máj 2025, 10:47 Mám na mysli pod tým to, že keď máš nejaký problém, tak sa nezložíš a nezačneš sa ľutovať. A nemyslím si že to zvláda väčšina ľudí. Keby to zvládal väčšina ľudí, tak by na SK neboli také volebné výsledky, aké sú...
A áno, sú takí muži ale tak aj vidíš ako končia také manželstvá, vzťahy, proste talianska domácnosť vo väčšine prípadov.
Nenadarmo sa hovorí že vrana k vrane sadá. Zvyčajne čo si tak to priťahuješ.
Tým že končia som nemal na mysli že úplne skončia, ale ako to v nich potom častokrát prebieha.gogo956 napísal: 01 máj 2025, 10:52 to je zjednodušená racionalizácia. V skutočnosti je za rozchodom ludí vždy viacero dôvodov. Iná vec je, že v skutočnosti nie každý dokáže tieto dôvody aj v konrketnej situácii identifikovať. Náš mozog ma tendenciu veci zjednodusovat, lebo tým šetrí energiu.
Jeden deň totálny krik, hádky, druhý deň sa ich vidíš držať za ruky. Sú ľudia ktorým toto vyhovuje, neviem, asi potrebujú k životu adrenalín.
Niekto má radšej pokoj a kľud. IMHO k tomu prvému skôr inlinujú simplexnejší ľudia.
tzv "talianske domacnosti" väčšinou dlhodobo funguju. Su to ludia ktorým takí vyhrotení zivotní štýl vyhovuje, potrebuju raz začas zazivat silné emócie- tak maju nastavene dráhy v mozgu.skooty napísal: 01 máj 2025, 10:55 Tým že končia som nemal na mysli že úplne skončia, ale ako to v nich potom častokrát prebieha.
Jeden deň totálny krik, hádky, druhý deň sa ich vidíš držať za ruky. Sú ľudia ktorým toto vyhovuje, neviem, asi potrebujú k životu adrenalín.
Niekto má radšej pokoj a kľud. IMHO k tomu prvému skôr inlinujú simplexnejší ľudia.
Mne to príde ako keby sa tu zase riešilo nejaké WooDoo, proste že ženy sú nejaké magické tvory, ktoré vyžadujú nejaký špecialny prístup.gogo956 napísal: 01 máj 2025, 10:56 tzv "talianske domacnosti" väčšinou dlhodobo funguju. Su to ludia ktorým takí vyhrotení zivotní štýl vyhovuje, potrebuju raz začas zazivat silné emócie- tak maju nastavene dráhy v mozgu.
Pokiaľ má žena všetkých 5 pohromade, tak je to tiež celkom racionalná bytosť a nedáva všetky svoje rozhodnutia na nejaké svoje hormony. Môžeš do to dávať nejaké teorie o nejakom vývine atď.. Je to blbosť. Možno to platí v zvieracej ríši, ale človek je vo svojej podstate racionalny tvor a neriadi sa len na základe svojich pocitov.
nie, žiadna slobodná vôla neexistuje. Ak by sme mali dvoch Skooty v rovnakom casopriestore a jednemu zmenime hladinu nejakeho hormonu a potom v rovnakom casopriestore u tej druhej identickej kopii nechame povodnu hladinu tak ich spravanie bude iné.skooty napísal: 01 máj 2025, 11:21 Mne to príde ako keby sa tu zase riešilo nejaké WooDoo, proste že ženy sú nejaké magické tvory, ktoré vyžadujú nejaký špecialny prístup.
Pokiaľ má žena všetkých 5 pohromade, tak je to tiež celkom racionalná bytosť a nedáva všetky svoje rozhodnutia na nejaké svoje hormony. Môžeš do to dávať nejaké teorie o nejakom vývine atď.. Je to blbosť. Možno to platí v zvieracej ríši, ale človek je vo svojej podstate racionalny tvor a neriadi sa len na základe svojich pocitov.
Náš mozog generuje predstavu že sme "racionalne bytosti" účelovo, v skutočnosti neexistuje ani žiadne "ja" ktoré by bolo trvalou sucsatou tohto tela ani počas fyzckeho zivota tohto tela. Je to len iluzia ale len minimum ludi to dokaze pochopit, lebo potom je "hra prekuknutá" a straca zmysel.
Suhlasim so skooty..zeny nie su jadrova fyzika. Najvacsiu chybu moze muz urobit, ak sa zacne tymito teoriami v praxi riadit – to sa do toho akurat este viac zamota, prestane byt prirodzeny a sam sebou. To nikam nevedie na privolanie si strachu so zien.
skooty - Tak to si mal asi ozaj šťastie. Ako som už spomínal, ja v mojom okolí pozorujem to isté, môj dobrý kamarát, inak fešák, ktorý to so ženami vie, môže bez problémov získať sex, ale vzťahy mu akosi nejdú (je pravda, že má určité zdravotné obmedzenia, ktoré tu nebudem konkretizovať), obdobne tá moja kamarátka, bacuľka, ale ma v sebe čosi, čo chlapov priťahuje, aj keď vzťah tiež nemá, na chlapov sa sťažuje rovnako a je slobodná matka.
Ten môj kamarát učí angličtinu na strednej škole a vraj sa u nich na škole baby rozprávali, že tiež nerozumejú, čo je s tými chlapmi, kde sú všetci tí, ktorí chcú vzťah. To znamená, že obdobný fenomén pozorujem z obidvoch strán.
A možno som iba tiež narazil na také ženské, ktoré sú vyberavé, ktovie.
Ten môj kamarát učí angličtinu na strednej škole a vraj sa u nich na škole baby rozprávali, že tiež nerozumejú, čo je s tými chlapmi, kde sú všetci tí, ktorí chcú vzťah. To znamená, že obdobný fenomén pozorujem z obidvoch strán.
-
starysomar
Hardcore addict
Akoby sa aj v minulosti dalo porozumiet ich spravaniu.
Este ze som nemal internet, asi by som bol dnes stary mladenec
Este ze som nemal internet, asi by som bol dnes stary mladenec
A zle by ti bolo? 
A keby sme dali jedného Skootyho vyrastať do milionárskej štvrte a druhého Skootyho do ghetta, myslíš žeby bolo ich správanie totožné? Totiž razím teóriu, že správanie človeka nie je iba výsledkom jeho hormónov, povahy, génov a pod..., ale je aj odrazom toho, ako sa na toho človeka pozerá okolie, pretože človek je spoločenský tvor a spoločnosť má nemalý vplyv na jeho konanie a pocity. Preto podľa mňa nemáš v tomto pravdu, že nemáme slobodnú vôľu, pretože pokiaľ máme zdravé ruky a nohy a môžeme sa slobodne pohybovať, tak do veľkej miery ovplyvňujeme svoje smerovanie.gogo956 napísal: 01 máj 2025, 11:40 nie, žiadna slobodná vôla neexistuje. Ak by sme mali dvoch Skooty v rovnakom casopriestore a jednemu zmenime hladinu nejakeho hormonu a potom v rovnakom casopriestore u tej druhej identickej kopii nechame povodnu hladinu tak ich spravanie bude iné.
Náš mozog generuje predstavu že sme "racionalne bytosti" účelovo, v skutočnosti neexistuje ani žiadne "ja" ktoré by bolo trvalou sucsatou tohto tela ani počas fyzckeho zivota tohto tela. Je to len iluzia ale len minimum ludi to dokaze pochopit, lebo potom je "hra prekuknutá" a straca zmysel.
kayko
ludské bytosti majú vôľu. Ale nie slobodnú vôľu. Pretože každé jedno naše konanie, každá jedna myšlienka či pocit sú determinované skoro nekonečným počtom predchadzajucich skutočností. Iná vec je, že náš mozog si nie je týchto predchadzajucich príčin vedomý.
Naše iluzorne "ja" je modelované našou genetikou, detstvom, vplyvmi prostredia, interakciami s inymi ludmi. Takže nie je ani žiadna zodpovednost za nič čo kto urobil či neurobil, lebo nikto sa pre to spravanie v skutocnosti slobodne nerozhodol.
Ked sa pozerame na spravanie zvierat tak jasne vidime ze sa spravaju schematicky, ale u človeka robíme rozdiel, tvarime sa že to tak nie je, že ma moznost slobodneho rozhodovanie, len preto, že jeho správanie je oproti spravaniu zvierat podstatne zlozitejsie.
Toto je TABU. Je to tajomstvo za "oponou". Náš mozog nás bude presviedcat ze to tak nie je, ze slobodnu vôlu vlastnime, pretoze pre nase geny je lepsie ked jedinci nasho druhu tomu veria.
Absurdita pojmu slobodna vôla je vo filozofii známa dávno a rovnako ju potvrdzuju aj merania neurovedy.
Najznamejsi z modernej doby je Sam Harris a je fajn si od neho nieco precitat. To ze neexistuje slobodna vôla, neznamena ze sa nemozeme snazit chovat na zaklade moralnej zodpovednosti.
Problem je, že nie každý človek je na takej rozumovej urovni, aby dokazal pochopit prave ten stav medzi neexistenciou slbodonej vôle a zaroven moralnej zodpovednosti voci druhym, voci spolocnosti.
Prave preto je to TABU, prave preto sa o tom moc nehovori, lebo ludi by toto poznanie mohlo zmiast a uviest spolocnost do chaosu.
ludské bytosti majú vôľu. Ale nie slobodnú vôľu. Pretože každé jedno naše konanie, každá jedna myšlienka či pocit sú determinované skoro nekonečným počtom predchadzajucich skutočností. Iná vec je, že náš mozog si nie je týchto predchadzajucich príčin vedomý.
Naše iluzorne "ja" je modelované našou genetikou, detstvom, vplyvmi prostredia, interakciami s inymi ludmi. Takže nie je ani žiadna zodpovednost za nič čo kto urobil či neurobil, lebo nikto sa pre to spravanie v skutocnosti slobodne nerozhodol.
Ked sa pozerame na spravanie zvierat tak jasne vidime ze sa spravaju schematicky, ale u človeka robíme rozdiel, tvarime sa že to tak nie je, že ma moznost slobodneho rozhodovanie, len preto, že jeho správanie je oproti spravaniu zvierat podstatne zlozitejsie.
Toto je TABU. Je to tajomstvo za "oponou". Náš mozog nás bude presviedcat ze to tak nie je, ze slobodnu vôlu vlastnime, pretoze pre nase geny je lepsie ked jedinci nasho druhu tomu veria.
Absurdita pojmu slobodna vôla je vo filozofii známa dávno a rovnako ju potvrdzuju aj merania neurovedy.
Najznamejsi z modernej doby je Sam Harris a je fajn si od neho nieco precitat. To ze neexistuje slobodna vôla, neznamena ze sa nemozeme snazit chovat na zaklade moralnej zodpovednosti.
Problem je, že nie každý človek je na takej rozumovej urovni, aby dokazal pochopit prave ten stav medzi neexistenciou slbodonej vôle a zaroven moralnej zodpovednosti voci druhym, voci spolocnosti.
Prave preto je to TABU, prave preto sa o tom moc nehovori, lebo ludi by toto poznanie mohlo zmiast a uviest spolocnost do chaosu.
toto mi príde ako nejaká bludná filozofická teória, točenie sa v kruhu.Absurdita pojmu slobodna vôla
Pri takýchto pseudoomáčkach nadobúdam dojem, že homo sapiens sapiens dosiahol svoj samodeštruktívny vrchol. Vtip je v tom, že väčšinu ľudí pokladám za viac než zvieratká, preto ich s nimi nebudem nasilu porovnávať a kráčať do praveku, aby som sa znovu priblížil tej opičke, z ktorej pochádzame. Teda to tvoje prirovnanie k zvieracej ríši mi príde spiatočnícke, lebo podľa mňa človek je ďalej, o čom svedčí už len fakt, že zvieratá nerozumejú pojmu filozofia a preto nemôžu rozumieť ani pojmu slobodná vôľa, dokonca ani sami nevedia, že sa správajú schematicky. Ale určite majú svoj názor na to, ako sa správame my ľudia, keď nás vidia lietať v lietadlách, alebo plávať v člnoch, isto si ťukajú po hlave, aké schematické vzorce nás doviedli od palice a kameňa k autám a notebooku. Toto inak nechápem, že zvieratá tiež nedokázali
Otázka znie, čo mi to dá do života, keď budem takto hodiny dumať nad tým, že vlastne neexistuje slobodná vôľa a keď budúci mesiac nepôjdem do práce, tak osud to už nejako za mňa zariadi.
Ťažko sa mi na to odpovedá, nikdy som neriešil žiadnu ženu prioritne pre sex a nie som ani dosť sexy na to aby nejaká baba riešila mňa len na krátkodové potešenieMarinak napísal: 01 máj 2025, 12:17 skooty - Tak to si mal asi ozaj šťastie. Ako som už spomínal, ja v mojom okolí pozorujem to isté, môj dobrý kamarát, inak fešák, ktorý to so ženami vie, môže bez problémov získať sex, ale vzťahy mu akosi nejdú (je pravda, že má určité zdravotné obmedzenia, ktoré tu nebudem konkretizovať), obdobne tá moja kamarátka, bacuľka, ale ma v sebe čosi, čo chlapov priťahuje, aj keď vzťah tiež nemá, na chlapov sa sťažuje rovnako a je slobodná matka.
Ono tieto keci o tom, kde sú ľudia na vzťah som počúval hlavne od ľudí, čo sú prilíš vyberaví.. Alebo aspoň taká je moja skúsenosť.
A čo sa týka tých konverzácií, písal si že si získal nejaké kontakty, ale že zvyčajne to upadlo. Netlačil si príliš na pílu ? Nevnucoval si sa tým slečnám ? Nebol tam nejaký takýto problém ?
Mali tie kontakty nejaký potencial ? Akože boli ste približne z rovnakého miesta, nebol tam vekový problém ? Mali ste kompatibilitu záujmov ? Alebo niečo v tomto zmysle ?
Akože je jasné, že ženy to majú ľahšie čo sa týka nadviazovania kontaktov, ale myslím si že aj z pohľadu ženy je dosť problém naraziť na niekoho kompatibilného, teda by ťa asi neghostla len tak. Proste ta moja otázka smeruje, že či ten tvoj zájem o slečny mal aj nejakú budúcnosť ? Alebo si iba čisto hľadal niekoho na vzťah ?
Autoeditácia príspevku po 4 min 3 sek:
Jo, tiež to tak vidím, preto som už na tie myšlienky o slobodnej vôli ani nereagoval. A súhlasím aj s tvojím predchadzajúcim príspevkom.kayko napísal: 02 máj 2025, 13:49 Otázka znie, čo mi to dá do života, keď budem takto hodiny dumať nad tým, že vlastne neexistuje slobodná vôľa a keď budúci mesiac nepôjdem do práce, tak osud to už nejako za mňa zariadi.