Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

curta
Light Professional
Light Professional

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa curta »

Katolícku cirkev povedie Robert Francis Prevost ako Lev XIV.

Spokojnosť.
KBS sa tiež raduje.
Pravda síce napísala, že ide o prvého Američana na Petrovom stolci (hoci aj predchádzajúci pápež bol Američan), ale skoro celý svet je spokojný, vrátane kardinálov.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Spokojnost, raduje.
Cisty opak toho co dristas :D
Plus ani nebol v zozname tych, o ktorych si klamal.
bafkreigidbi5iwvzpe25rjdckqbvzsqvgmribl3miutszoap725r45gfva.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

curta - zatiaľ som spokojný s výberom pápeža a ty ? Pôsobí ľudsky, citlivo, uvidíme časom aký reálne bude.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ako povedal slepý: "neviem, uvidíme". Nový pápež má PhD. z kanonického práva a tam nie je veľmi priestor na manévrovanie. Na druhej strane MAGA okamžite chytila hysák a už včera ho nazvali "woke marxistom"... :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Lev XIV je podla toho ako sa vyjadroval v minulosti, vnímaný ako mix konzervatívca so silnym socialnym citenim.
Pravdepodobne nebude otvoreny liberalnejsim prudom co sa tyka nazorov na rodinu a LGBT.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Necháme sa prekvapiť. Veriaci im ubúdajú - hádam pochopia príčiny a zariadia sa podľa nich.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Na druhej strane si nemyslim, ze aj keby chcel tak dokaze nieco zmenit. Ani ten minuly prakticky nic neovplivnil, nic nezmenil.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Blastbit
prvé dojmy u mňa max spokojnosť
politicky o ňom hovoria, že je centrista, čiže žiaden "liberál" ani žiaden fanatik
a vyzerá naozaj citlivý, takže asi správny pápež v správnom čase

mimochodom katolíkov pribúda
jackb
Redeemer
Redeemer

spokojny: most, dialog a hned napada liberalov :)
ked este na nasledujuci Zeleny stvrtok aj tento papez bude umyvat nohy utecencom, tak budes kvicat ako stale.

pocitaju sa medzi katolikov aj ti, ktori si dovoluju nebyt snehobieli? :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

K tomu som videl az prilis trefne meme
Prílohy
495426516_24472222402377544_9045432826140915057_n.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Kresťania sú rôznej farby pleti nie len "snehobieli" :roll:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ale mnohi kresnia z mojho okolia sa ohanaju udajnym Nostradamovym proroctvom a inymi proorctvami, ze ked bude cierny papez pride apokalipsa, dalsia verzia je, ze posledny pepz bude Peter. A podla meme si to nemysli len moje blizke okolie.

Kresnia mozu byt roznofrebny ale zatial sme takych papezov nemali.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit napísal: 09 máj 2025, 21:36 Kresťania sú rôznej farby pleti nie len "snehobieli" :roll:
uz vidim, ze krestania ako kotleba, uhrik a spol, plus ludia ktori ich volia, sympatizuju s nimi a podobne by boli spokojni s tmavym papezom 😁

Ked uz teraz sa medzi dezolatnymi krestanmi objavuje nespokojnost, ze zvolili americana.

Autoeditácia príspevku po 3 min 24 sek:
curta napísal: 09 máj 2025, 17:01 mimochodom katolíkov pribúda
na slovensku nastastie(chvalabohu) ubudaju.
Počet katolíkov sa prepadol, výrazne pribudlo ateistov. Prehľad o nových detailoch zo sčítania obyvateľov
jackb
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 09 máj 2025, 22:12 Kresnia mozu byt roznofrebny ale zatial sme takych papezov nemali.
Jasne, ze mozu a aj su. Su komunity krestanov medzi Arabmi, Cinanmi a Japoncami.
Ako sme videli na "moznych" papezoch, katolici su aj v ekvatorialnej Afrike ci na Filipinach.
Protestanti su nielen Nemci a v britskych koloniach, ale su ich komunity aj v Indonezii (isty cas bol starosta Jakarty protestant) - lebo tam kolonizovali Holandania.

Moja poznamka smerovala do oblasti, kde bezny Slovak (tm) povazuje nebielych za moslimov, alebo pohanov. Takze ked si napisu "rastie pocet katolikov", tak to neznamena, ze do Irska ci Polska sa vratila vysoka natalita + sanca, ze sa vsetky deti doziju dospelosti. Ani to, ze by Spanieli zabudli na zlociny Cirkvi a otocila sa spat do je lona. Narast poctu katolikov znamena, ze sa rodi viac Africanov a ti sa dlhsie dozivaju. Bezny Slovak (tm) by vyskocil z koze, ak by na predmesti velkeho mesta sluzil hlavnu nedelnu omsu knaz z Malawi, alebo by mala rodina z Ghany krst, kde by boli este aj obleceni do svojich narodnych krojov.

Keby Americana, ale "radikalneho marxistu".
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pápeži tmavej pleti v histórii Cirkvi https://spravy.stvr.sk/2025/04/papezom- ... rozhoduje/
" V dejinách cirkvi boli podľa záznamov traja pápeži s tmavou farbou pleti, a to Viktor I.,
Miltiades a pápež Gelasius, ktorý na Petrov stolec zasadol koncom piateho storočia "
Sú ľudia ktorí sú veriaci a veria v Boha, ale neveria v záujmy Cirkvi, preto môže klesať počet.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 10 máj 2025, 8:58 " V dejinách cirkvi boli podľa záznamov traja pápeži s tmavou farbou pleti, a to Viktor I.,
Miltiades a pápež Gelasius, ktorý na Petrov stolec zasadol koncom piateho storočia "
koncom piateho storočia nebol internet, sociálne siete, dezoláti, konšpirácie, polarizovaná spoločnosť atď. Dnes by tmavý pápež vyvolal obrovský rozruch.
Sú ľudia ktorí sú veriaci a veria v Boha, ale neveria v záujmy Cirkvi, preto môže klesať počet.
Ak pribúda počet ateistov, tak to nevyzerá na to, žeby ľudia verili v boha ale nie v cirkev. Vo formulári bola možnosť uviesť "iné", nemuseli nutne uvádzať "bez vyznania", čím by zvyšovali počet ateistov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

V iných formách boli aj vtedy podávanie informácii, dezoláti, konšpirácie, polarizovaná spoločnosť a preto v tých storočiach bolo toľko vojen.

V dnešnej dobe by mne osobne bolo jedno akej farby by bol pápež, ale černošský pápež by bol radikálnejší, konzervatívnejší, fanatickejší, málo liberálny (ono na fungovanie v živote treba mať aj vo svojej osobnosti aspoň trochu liberálneho zmýšlania) od bieleho pápeža a aj u ateistov by nakoniec bol menej "priechodný" než napríklad zosnulý pápež František.
Náckom by samozrejme vadila samotná farba pleti, no nakoniec by im začalo imponovať to, že je černošský pápež plne proti akémukolvek liberálnemu zmýšľaniu, karhal by ateistov a mnoho iného.

Vychádzam aj z reálneho života že sú ľudia ktorí sú veriaci, ale neveria skrátka v záujmy Cirkvi, skôr chcú aby bola obrodená a potom začnú aj do rôznych prieskumov uvádzať že sú veriaci. Konieckoncov aj niektoré skupiny ateistov sú veriaci (predtým viackrát vysvetlené) ale do kolonky napíšu že sú ateisti.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 10 máj 2025, 9:29 V iných formách boli
o iných formách nie je reč pri šúčasnotsti ani o piatom sotročí nie je reč pri šúčasnosti.
Náckom by samozrejme vadila samotná farba pleti, no nakoniec by im začalo imponovať to, že je černošský pápež plne proti akémukolvek liberálnemu zmýšľaniu, karhal by ateistov a mnoho iného.
Aj moslimovia sú proti liberálom, homosexuálom, ateistom a nemyslím si, žeby žeby slovenskí kresťanskí hejslováci velebili moslimov.
Vychádzam aj z reálneho života že sú ľudia ktorí sú veriaci, ale neveria skrátka v záujmy Cirkvi, skôr chcú aby bola obrodená a potom začnú aj do rôznych prieskumov uvádzať že sú veriaci.
Koľko takých ľudí reálne osobne poznáš, ktorý neveria v cirkev a kvôli tomu uviedli do sčítania obyvateľstva, že sú bez vyznania? Teda, že veria v boha ale do sčítania obyveteľstva uviedli, že sú ateisti.
Konieckoncov aj niektoré skupiny ateistov sú veriaci (predtým viackrát vysvetlené) ale do kolonky napíšu že sú ateisti.
nie, ateista nie je veriaci, aj keď sa pokrájaš a hodíš o zem, zas tá blasbitovská slovenčina, vymýšľanie si vlastných definícii slov a otáčianie pravdy naopak, len aby to tebe sedelo do skladačky. Tie niektoré skupiny sú sarkastické/ironické reakcie na cirkev. Niečo na princíp Svedkov Liehovových od Gaba Žifčáka, ty by si ešte aj toto nazval veriacimi ateistami.

Veriaci človek v temé o boh u a náboženstvách je niekto, kto verí v boha a náboženstvo, ateizmus už z podstaty slova nespĺňa toto kriterium, keďže ateizmus je opakom slova teizmus. Prestaň už s týmito tvojími bludmi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Edit - nezabudni toto všetko dole sú veriaci ateisti a veria v bytosti, mimozemšťanov, prírodné sily, viera v svoju ideológiu a pod.
P.S. k strane 807 s tebou na túto tému - ateistický satanisti, ateistický realiani, american atheists - church, komunistická ateistická ideológia, agnostici a iné odnože ateistov, pohania z histórie, cult of Reason z 18 storočia Francúzsko, pastafariani, menšie sekty ateistov aj v Indii a pod.
Asi nikto iný okrem teba sa preto nehádzal o zem že to tak nie je. Agnostici sú aj v linkoch či slovenských či v anglických takisto ateisti.
Nenavisť ? neblázni, len som ti poslal ako si ma kde pooznačoval, tvoja chyba. Priame a nepriame pomenovanie si použil, kde kade si čo popísal.
mLuks
Addict
Addict

Blastbit napísal: 10 máj 2025, 10:37 Môžu sa nájsť jednotky prípadov nie je to úplne vylúčené veď ten politolog Lenč je toho dôkazom z kresťana na moslima.
oveľa častejšie je z kresťana na ateistu, ako zmúdrenie, resp. vytriezvenie
Jednotky prípadov z ľudí čo poznám, ale aj to je viac ako 0. Poznám aj umiernených ateistov čo veria v nejakú bytosť ale nie v kresťanskú.
Aj taký aacid napísal minulý rok že verí v nejakú vyššiu bytosť hoci je ateista, no samozrejme nie v kresťanského Boha, darmo sa teraz krájaš že to tak nie je.
To nie su ateisti ale agnostici. Medzi ateistom a agnostikom je rozdiel, ak sa aacid nazval ateistom, tak sa nazval zle, pretože je agnostik podľa definície. Urob si poriadok v pojmoch.
To sú fakty linky som tu dodal pretože o tom ľudia nevedeli včetne teba že ateisti veria a sú veriaci hoci sú to niektoré skupiny z nich.
ani tieto tvoje "fakty" nič nemenia na tom, že drvivá väčšina "ateistických vier" je satirická/sarkastická/ironická reakcia na kresťanstvo. Napr. aj takí pastafariáni (ku ktorým si sa ma snažil dostať) sú len satira, ktorá vznikla ako reakcia na tlačenie kresťanstva do škôl. aj tí tvoji "ateistickí satanisti", budú niečo podobné.
No vidíš a najviac ateisti sa vyjadrujú do tejto témy hoci o nej nemajú ani páru, ani páru o vlastnom ateizme.
No áno, keďže téma je o bohu, náboženstve, filozofii života a viere tak je logické, že ak ateizmus je opakom teizmu, tak sa v tejto téme stretnú dve opačné názory a spolu diskutujú. A odkiaľ vieš, že ateista nemá ani páru o náboženstve? Keď ti poviem, že mám prečítanú bibliu, kánonické právo? Stále nemám páru o veciach?
To je všetko odomňa a nezabudni ma zase obviňovať ako minulý rok že som ja na tebe závislý, hoci ty mňa opäť po niekoľkýkrát haníš v témach a ozývaš sa ty na mňa prvý nie ja na teba, takto to je v 90 % ty reaguješ prvý na mňa :wink: Tvoj pohlad máš ja zase svoj ale opäť máš aj inú potrebu tak preto maj sa. :wink:
Na teba budem reagovať stále pokiaľ budeš písať svoje bludy, vymysli atď. Ja reagujem na to čo píšeš, ty si len živil svoju nenávisť a averziu voči mne (vymýslami a klamstvami o mne) to je ten rozdiel v mojiích reakciách na teba a v tvojích reakciách na mna.
Napísať odpoveď