Elektronické služby MINV.SK

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Elektronické služby MINV.SK

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím Vás

chcem si elektronicky zmeniť trvalé bydlisko.

Mám naištalované eID aj aplikáciu pre kvalifikovaný elektronický podpis (D.Launcher2) aj rozšírenie do Chrome (rovnako tak som skúšal aj opere, aj edge)

Vyplnil som si podanie, chcem ho teda podpísať, Chrome sa ma opýta, či má otvoriť Ditec D.Launcher, potvrdím, ale nič sa nestane.

Dole na stráne mi potom vypíše

Kód: Vybrať všetko

Prebieha inicializácia komponentov na prácu s elektronickým podpisom.
V prípade že nastala chyba, alebo inicializácia trvá príliš dlho, uistite sa že:
mate nainštalovanú a správne nakonfigurovanú aplikáciu D.Launcher
povolili ste prehliadaču spracovanie odkazov typu „ditec-dlauncher:“ pomocou aplikácie D.Launcher
mate nainštalované behové prostredie Java, alebo aplikáciu D.Signer/XadES .NET 4.0 a vyššie
Nejaké tipy, čo robím zle?

Skúšal som to ako na MAC-u, tak teraz aj na WIN a výsledok je rovnaký

Ďakujem
Prílohy
minv_1.jpg
minv_2.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Elektronické služby MINV.SK

Príspevok od používateľa aacid »

teraz mali nejaky vacsi update, vyskakovalo mi okno ze chce aktualizaciu a zo zaciatku to vobec neslo az po par dnoch sa uspesne aktualizoval.
ako som to instaloval tak mi tam niekde vyskocila web stranka kde bola nejaka diagnostika ci vsetky komponenty funguju spravne a ta mi ukazala ze mi nieco este chyba aj ked pred aktulizaciou vsetko fungovalo. neviem ti dat presny link ani povedat ako som sa k tomu dostal ale niekde to tam maju, proste stranka ktora vyskusa vsetko ci funguje a ukaze co chyba.
nejakymarko
Addict
Addict

Ten test mi práveže prebehol korektne až do konca
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odinstaluj vsetko. A na slovensko.sk si daj vpravo na stiahnutie a vyber si operacny system. Stiahni si eID klient, potom d.Suite a potom rozsirenie do prehliadaca. Ono sa to zvykne opytat, ze ci povolit spustanie a otvaranie toho rozsirenia ci linku, tak daj zapamatat a povolit. Mne sa napriklad stava, ze mi otvori okno na podpisanie, ktore je vsak minimalizovane a na pozadi, takze keby som nevedel, ze mi to taktk robi, tak si to nevsimnem. A ked podpisujem na Financnej sprave, tak dokonca ani okno mi neskoci, len v prehliadaci je male okno na ktore musim kliknut. Hrozne zle to je spravene a vela ludi s tym musi mat problem.

Inak tento tyzden ma mat slovensko.sk odstavu, ze sa nebude dat vyuzivat sluzby na to napojene, tak mozno to uz je. Skus si tam zavolat, resp. na MinV a povedia ti viac, pripadne ta aj odnaviguju kde by mohol byt u teba problem.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

moja skúsenosť so slovensko SK je taká, že jeden deň mi to nefunguje ani na jednom z troch PC v akejkoľvek kombináci prehliadačov a o dva dni to spustím na prvý krát. Keď som si dával odklad DP, tak som to nevedel spraviť cez tri operačné systémy, tri PC a kombinácie štyroch prehliadačov. O dva dni na kombinácii mac+chrome na prvý krát. Dva dni predtým to nefungovalo vôbec. Takže všetko vymaž, naištaluj, daj tomu dva dni a pôjde to :-D
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Vidim ze Slovensko.sk boli super minuté miliardy.
User friendly prostredie tiez. Keby takto boli robené bankové služby, tak ešte dnes posielame peniaze výlučne šekom vypísaním na pobočke
nejakymarko
Addict
Addict

Ako skúšal som všetky možné aj nemožné postupy, ale zmenu bydliska sa mi proste nepodarilo podpísať. Keď som sa už na Mac-u dostal do štádia, že vy aj vyskočilo okno na podpis, nenašiel za žiaden podpisový certifikát (ale skúška podpisu na konci celej inštalácie prebehla korektne aj s podpisom). Narazil som na nete na fóra, kde malo podobný problém viac ľudí... V skratke som to vzdal a vystál si radu na úrade a zmenil trvalé bydlisko pekne po starom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A preco si tam nezavolal, ze kde je problem a ako mas postupovat?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

A vygeneroval si si ten certifikat najprv?
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

ešte mi napadlo, z ktorého roku máš OP ? Lebo tam bol problém s certifikátmi na podpisovanie a tuším bolo potrebné meniť OP.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

https://www.dsl.sk/article.php?article=30765

Užívateľom po upgrade softvérov môže prestať fungovať elektronické podpisovanie, riešenia
Napísať odpoveď