Aku pouzivate vonavku?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aku pouzivate vonavku?

Príspevok od používateľa ephramko »

Ryan Giggs napísal: 30 máj 2025, 21:00 Keď maš parfem na 80+ podobny originalu, v rovnakej kvalite, niekedy za desatinu ceny, tak nedava ekonomicky zmysel kupovať original. Tam už je to potom len čisto emočna zaležitosť keď chceš origo.
Príplatok za značku.

Kamoš mal frajera, ktorý robil vo fabrike Hermes vo FR a mohli si to ako zamestnanci kupovať so zľavou. Prípadne Hermes robil niekoľkokrát do roka neverejný "výpredaj", kde si zamestnanci mohli nakúpiť za výrobné ceny (obmedzený počet kusov na osobu) a zbytok sa predal nejakým priekupníkom ako notino a podobne za drahšie. Mal teda terre de hermes za cca. 10€.

Aspoň sa Hermes správa ekologicky. Lebo sú "exkluzívne, luxusné" značky, ktoré v skutočnosti vyrábajú vo fabrike v Číne, kde tí istí Číňania vyrábajú to isté, z tých istých materiálov, len bez značky...a predáva sa to na temu alebo robia privátne značky pre supermarkety. A tieto firmy nechcú, aby ich "luxusné" produkty niekto dostal za lacno. Keď sa to nepredá, tak to zamestnanci musia zničiť. A ešte dostaneš padáka, ak si to zoberieš z koša.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

ephramko napísal: 30 máj 2025, 22:49 Príplatok za značku.

Ved prave. Iba emocie. Ja som kupoval originaly, mam aj nejake drahe kusy, ale pri tej kvalite klonov uz na to dlabem. Ja si na znacky nepotrpim a ked mi to iste prinesie vyrobok za pol, tretinu, desatinu ceny, tak nie je vobec o com. Usetrene stovky eur.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kupil som arabsku vonu Rasasi - Hatem men, co by malo byt nieco alternativne ako Versace - Pour homme. Kedze daneho Versaceho poznam dokonale a niekolkokrat som ho kupoval aj vo Fannku v kamennej predajsi, aj na Notine a tiez aj Vivantis (ci ako sa volaju), tak mozem uprimne povedat, ze je to velmi slaby klon. Vona ako taka samotna nie je zle, pre mna je to prijemna vona na leto, je tam urcita podoba s Versacem, aj ked nie moc velka, ale je. Co vsak katastrofalne hodnotim, tam to je vydrz. Ja mam pocit, se ju po dvoch hodinach na sebe uz necitim. Sice na tricku ju citim aj cely den, ale to mi veru nepomoze, to citim aj avivaz alebo daky Adidas za 8 eur.

Dam este sancu a kupim nieco od Maison Alhambra a Anfan, no ake bude vydrz slaba ako v mojom pripade, tak kaslem na to a ostanem verny originalom typu Versace, Hugo Boss a podobne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Klonov existuje milion. Takmer ku kazdemu originalu existuje niekolko klonov od roznych vyrobcov. Tam je samozrejme treba hladat ten najlepsi. Rasasi ma dobre klony, ten tvoj nepoznam. Najpopularnejsia je seria Hawas.

Inak niektore vone vo vseobecnosti sposobuju nosovu "slepotu". Niektore ingrediencie to sposobuju. To ze ty nic necitis, preto neznamena automaticky slabu vydrz. Ostatni to citit mozu. Netvrdim, ze je to aj tento pripad, ale moze to byt aj tym.

Taka urcita pomocka moze byt web fragrantica. Tam sa da vycitat co ma aku vydrz a podla toho sa orientovat. Nie je to svate pismo, ale nejaku predstavu si clovek z toho moze urobit.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ja mám na to taký názor, že na prvý pohľad sa môže zdať, že na arabských parfémoch koľko “ušetríš”, ale v skutočnosti tomu tak nie je. Práve (aspoň u mňa) hráva dôležitý faktor aj ten psychologický a pocit, že mám na sebe originál a nie nejakú napodobnenini. Zároveň ľahšie sa človek dostane aj do stavu “FOMO” s tými klonmi práve kvôli ich cene, pretože - aspoň ja - som viac spokojný, keď mám 4-5 oroiginálov a viem, že to má hodnotu ako keď si kúpiš za 12 eur nejakú Lattafu a pridáš ešte 5-6 ďalších klonov, lebo prečo nie, veď sú lacné. A o mesiac spravíš ďalšiu takú objednávku a cenovkoi onedlho dobehneš tie dizajnéry (hlavne ak ich kupuješ v rozmedzí cca 50 eur / kus o testeroch ani nehovoriac) a človek má z toho iba zmätok v hlave, že kokos za tú cenu som mohol mať niekoľko originálov. Čo som toto na vlastnej kože okúsil, tak kupujem radšej originály v nejakom normálnom cenovom rozmedzí okrem prípadov keď mi nejaká vôňa vyslovene páči, napr. teraz plánujem si kúpiť Al Rehab for Men a Superman a možno Rasasi Blue for Men.

No a zároveň aj vo všeobecnosti si myslím, že krása je v detailoch. Aj keď sa ten klon vyslovene podobá na originál aj do tých 95%, tak stále budem vnímať tých zvyšných 5 že to nie je ono. Ako jasné, je to aj o človeku ale ako som vyššie napísal, pre mňa parfém je aj o psychickej spokojnosti a nie len vonnej
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono strielat nejake percenta je smiesne.
Keby si citil tie vone na niekom niekde vonku tak to nerozoznas. Ci to je klon na "70" alebo "100%", nemas sancu vediet co to je. Ono je to cele take filozofovanie o chrustovi, realita je aj tak uplne ina.
To s tym kupovanim dalsich a dalsich je mozne, ale to je individualna zalezitost. A to sa moze diat aj u originalov. Tam sa to nijako nelisi. Kto je "zberatel", tak je sumafuk ci kupuje origo ci nie, bude to kopit tak ci tak. A kto nie je, kupi si par kusov bezohladu na to ci to je alebo nie klon. To s povodom parfemu nesuvisi.

A ano, su ludia, co si za napr. 200 eur kupia 2-3 vone a su ini, co za rovnaky peniz maju radsej vacsie mnozstvo. To tiez nemozes zovseobecnovat len preto, ze tvoja preferencia je taka.
Navyse nie kazdy potrebuje klon niecoho. Odhliadnuc od tohto elementu, sami osebe su niektore tie parfemy za tie prachy viac nez dobre.

A inak, u tychto arabov casto plati, ze to potrebuje "macerovat". To ovplyvnuje kvalitu a aj vydrz. Aj toto moze byt v niektorych pripadoch faktor, ze to malo vydrzi, resp. ze je to malo podobne originalu.
Napísať odpoveď