4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ministerstvo, ktore ma na starosti vystrovanie korupcie ale uz mame.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Az na to, ze korupciu nevysetruje ministerstvo, ale policia. A ta spada pod ministerstvo vnutro.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Momentálne to nevyšetruje nikto, lebo orgány, ktoré sa zaoberali touto trestnou činnosťou boli rozložené Ficovou vládou. Takže ak Fico prehrá voľby, kľudne by mohli spraviť ministerstvo boja proti korupcii. Kde by pod jednou strechou boli ozbrojené zložky, prokurátor aj sudcovia. Takto by sa elegantne dal obísť skorumpovaný policajný prezident, aj súdruh 363.

Fico by kňučal o 50. rokoch a politických procesoch. Najlepšie by bolo teda, aby vláda na toto ministerstvo nemala žiaden dosah. Takže by legitimita protikorupčného ministerstva vychádzala z nového ústavného zákona a mandátu priamo od občanov. Ústavný zákon by jasne definoval aj financovanie zo štátneho rozpočtu, aby žiadna vláda nemohla toto ministerstvo zničiť skrz peniaze. Protikorupčného ministra by sme volili priamou voľbou napr. na 5 rokov, bez možnosti druhého mandátu. Podobne ako si Američania volia šerifa alebo prokurátora.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som rozmyslal, ze preco ked mame prezidenta len na dve volebne obdobia, a pritom toho moze velmi malo, preco nemame aj premiera len na dve volebne obdobia?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ephramko, podla toho co pises, tak to chapem tak, ze chces zlucit sudnu moc s vykonnou mocou pod jedno ministerstvo. Do toho by este zasahovala zakonodarna moc v podobe v podobe parlamentu. Cize parlament by rozhodol o ministrovi a minister by mal pod sebou ozbrojene zlozky (co je to, len armada?), aj prokuraturu a aj sud. Cize by mal minister este vacsi dosah ako ma teraz, slravne tomu chapem? A kde by bola policia, ktora to ma vysetrovat, ktora ma konat po prijati trestneho oznamenia? Ved to je cele nezmysel co si napisal.

Navysr ako sam pises, na to treba menit Ustavu a to by nemalo ako prejst, pretoze ani jedna cast nema viac ako 90 poslancov. Praveze je skor na to blizsie Smer, ktory vie ziskat aj hlasy KDH, ak im podpori dake anti LGBTI ci potratove nezmysli.

Vlastne to co popisujes je uplne nezmyselne a myslim si, ze hned by nam do toho skocila EU s tym, ze sa tu vykonavaju zasadne moci v nezavislosti prava a sudnictva.

Teraz si predstav, ze pride daka pandemia, padne vlada, volby vyhra Smer a dosadi tam svojho ministra, vymeni ludi na riadiacich pozicia a ti potom vymenia ludi pod sebou. Cele to bude mat opacny efekt ako by si chcel.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal: 06 jún 2025, 9:10 Cize parlament by rozhodol o ministrovi a minister by mal pod sebou ozbrojene zlozky (co je to, len armada?), aj prokuraturu a aj sud. Cize by mal minister este vacsi dosah ako ma teraz, slravne tomu chapem? A kde by bola policia, ktora to ma vysetrovat, ktora ma konat po prijati trestneho oznamenia? Ved to je cele nezmysel co si napisal.
Nazvyme "to" ako úrad boja proti korupcii. Nie ministerstvo, aby v tom nebol guláš. Exekutíva aj zákonodárna moc by na tento úrad nemali dosah. Ich práca by sa skončila schválením ústavného zákona. Jedine žeby ľudia dali extrémne silný mandát totálne skorumpovanej vláde s ústavnou väčšinou, ktorá by ten ústavný zákon zrušila a tým zrušila aj úrad boja proti korupcii.

Polícia by mala povinnosť takéto trestné oznámenie odstúpiť protikorupčnému úradu. Alebo by sa občania mohli priamo obrátiť na tento úrad a políciu (ktorej nedôverujú) by tak obišli. Áno, tento úrad by mal značnú moc, keďže by mal pod sebou ozbrojené zložky (niečo ako FBI), aj špeciálnych prokurátorov, aj sudcov. Ale úrad by bol limitovaný povahou trestnej činnosti. Zaoberal by sa iba korupciou a podvodmi (verejné financie, EU dotácie), ktoré páchajú úradníci alebo verejní činitelia (platení z daní). Všetky ostatné trestné činy alebo to, že niekto dostal prednostne termín operácie za tašku klobások, by ďalej riešila polícia.
heker napísal: 06 jún 2025, 9:10 Navysr ako sam pises, na to treba menit Ustavu a to by nemalo ako prejst, pretoze ani jedna cast nema viac ako 90 poslancov. Praveze je skor na to blizsie Smer, ktory vie ziskat aj hlasy KDH, ak im podpori dake anti LGBTI ci potratove nezmysli.

Vlastne to co popisujes je uplne nezmyselne a myslim si, ze hned by nam do toho skocila EU s tym, ze sa tu vykonavaju zasadne moci v nezavislosti prava a sudnictva.

Teraz si predstav, ze pride daka pandemia, padne vlada, volby vyhra Smer a dosadi tam svojho ministra, vymeni ludi na riadiacich pozicia a ti potom vymenia ludi pod sebou. Cele to bude mat opacny efekt ako by si chcel.
Áno, momentálne nikto nemá ústavnú väčšinu. Ale za 2 roky môže byť situácia iná. Skôr by som sa obával, že by politici naprieč politickým spektrom mali s týmto úradom problém...lebo by hrozilo, že sami skončia v base.

EU by s tým nemusela mať problém. Niečo podobné funguje v Taliansku. Odsúdení by sa stále mohli odvolať na Najvyšší súd SR. Okrem toho práve EU podľa mňa zúfalo potrebuje takýto orgán moci na federálnej úrovni, aby si vedela poradiť s rozkrádaním EU dotácii, ale aj daňovými únikmi v Schengene. Existuje OLAF, ale ten akurát má právomoc napísať, že "prostriedky EU neboli vynaložené v súlade s projektom" a žiada prachy späť. Čo fakticky znamená, že skorumpovanému politikovi zostanú ukradnuté peniaze, ani do basy nejde a spôsobenú škodu zaplatia daňoví poplatníci (a v niektorých krajinách tí ľudia znova zvolia tohto politika).

A ako som písal, riaditeľ úradu by nebol menovaný. Bol by volený v priamej voľbe ako prezident. Takže by bolo úplne jedno, kto je premiér a koľkokrát za 4 roky padne vláda. A ak by si Slováci zvolili za riaditeľa úradu boja proti korupcii niekoho ako Bodor alebo Gašpar, tak smola no...takému sprostému národu nepomôže ani ten najlepšie napísaný zákon.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Hneď prvý komentár je výstižný:

"Klerofasisticky stat. To najnusnejsie co sa zachovalo z Tisovho babkoveho slovakstatu a ten aj z pekla ticho zavidi."
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Johnnny napísal: 07 jún 2025, 8:39 A maju to liberali !
https://blog.sme.sk/jankaciganikova/pol ... isY67gbSFQ
Ženy sú často hysterické, ako v tomto prípade. :)
Nejakému ateistovi môže byť jedno, že dostane požehnanie od kňaza v mene Boha, ktorý neexistuje.
Ale väčšina obyvateľstva je veriaca (kresťania), takže sú vrátane mňa radi, ak k nim príde kňaz s požehnaním, so sviatosťami.
Týka sa ľudí, ktorí sú v kóme, v bezvedomí, pod narkózou, ak je niekto pri vedomí a nechce, tak som ešte nevidel kňaza, ktorý by šiel k nemu nasilu. :)

https://www.facebook.com/reel/1098804768726733
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

To je Tvoje video? Alebo sa Ti takí páčia? Aj by som uveril. Magor je magor.
A vážne - ak by mi proti mojej vôli ku lôžku prišiel samozvaný zástupca čohokoľvek vrátane nejestvujúceho Boha kázať morálku alebo hoci dávať jeho požehnanie a nebol by som oň pripútaný - hnal by som ho z izby.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Na konzervatívnej konferencii bol Fico veľkolepo privítaný:

A dnes, dámy a páni, k nám prehovorí predseda vlády Robert Fico.
Nezabudnite, on je z nás ten najtvrdší.
Bol päťkrát postrelený, takmer ho prederavili guľkami.
Rozvášnená, vyprovokovaná liberálna banda doňho vypálila päť rán a dnes je tu s nami, bojuje, akoby sa nič nestalo.
Niečo také svet ešte nevidel.
Je najväčším navrátilcom v EÚ.
Ďakujeme ti, Robert, že nám ideš príkladom.

Orbán takto privítal Fica: Je najtvrdší z nás
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Jo, som skutocne hrdy na to, ze jeden grazel ktory znicil vlastnu krajinu pochvalil ineho grazla ktory znicil tu moju.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal: 07 jún 2025, 19:32 Jo, som skutocne hrdy na to, ze jeden grazel ktory znicil vlastnu krajinu pochvalil ineho grazla ktory znicil tu moju.
A pritom obaja tito grazli chcu uzemie Slovenska z vlastnou diktaturou a ani sa tym netaja.

Autoeditácia príspevku po 1 min 7 sek:
Este taka vec, ked sme priali uznesnie o nerspektovani sankcii voci Rusku, tak nepadnu na nas aj tie extremne vysoke cla, co slubovala Trampova administrativa?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tohoto sa drží (aj) curta:
desatoro fickovskej propagandy.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Asi už máme tie lacné potraviny, nízke dane a odvody, ekonomike sa darí, sociálna poisťovna má prachy na dôchodky a všetko tu šlape ako švajčiarske hodinky, keď SMER otvára takéto témy.

Hrdý Slovák. Má svoj vnútorný svet, postoje a hodnoty. V súlade so svojim vnútorným prežívaním hrdý Slovák vykonal vandalizmus na firemnom majetku a čuduje sa, prečo ho vyhodili. Ja sa naopak čudujem, prečo hrdý Slovák celé roky bral peniaze od firmy, ktorú nenávidí. Prečo pracoval pre firmu, ktorej hodnoty sú v protiklade voči jeho vlastným hodnotám. To sa mu nehnusilo tam pracovať? Či pán hrdý Slovák chodil po šichte grcať, ako naši vládni poslanci, keď im príde zle z toho za aké zákony hlasovali?
Prílohy
505233268_728596119685950_4597353378029435681_n.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nie hrdy slovak si berie priklad z Blahu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

""Významný počet mien, a teda aj podpisov, sa na podpisových hárkoch opakoval. V rámci kontroly sa v podpisových hárkoch trikrát objavilo meno zamestnanca Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky, ktorý tieto hárky kontroloval a ktorý podľa vlastného vyjadrenia žiadnu takúto petíciu nepodpisoval a ani sa s ňou nikde vo svojom okolí nestretol,""

https://www.noviny.sk/politika/1069588- ... ce-sa-mena
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Vlada zlocincov chvalila dalsie ublizovanie ludom a "katolik" sa z toho tesi a vola po este vacsom ublizovani.
A neprestane klamat o tom, ze "vacsina je veriaca", alebo ze "vacsina zvolila" gangstrov a debilov.
Ku nemu nikto so sviatostou nepride, lebo mozno ani pokrsteny nie je - je to len tupy rusky trotel

Preco by niekto v bezvedomi mal pri sebe mat niekoho ineho ako rodinu, lekara a zdravotnika? Len zavadzat, kontaminovat, ublizit.

Este mi napada, ktore zo sviatosti mozu prijmat ludia pod narkozou, v bezvedomi ci v kome? Opat len ukazuje, ze KKC nevidel, nikdy nebol v kostole a veriaci tiez nie je. On ani netusi, kolko tych sviatosti je.

Nebolo by lepsie, ak by na pacientov nepadala omietka, na posteliach im nesedeli holuby, po zemi nelozii svaby, v kutoch by nerastla plesen, nemuseli by mat svoj toaletny papier ci pyzamo, lebo vsetko by bolo mozne dat do poriadku za peniaze z odvodov, ktore musia platit. Ale radsej dame pristup ku ich citlivym datam uplne kazdemu.

Zo Lzi kradne posty pod menom Mirecek, ktory je Kosican. Takze Risko asi nebude, aj ked po anglicky by to sedelo ako rit na serbel. Obsah je rovnako ubohy ako vsetko co sem kedy ukradol. Vratane Orabanovych dristov, ktore si privlastnil.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

curta napísal: 07 jún 2025, 18:00 Ženy sú často hysterické, ako v tomto prípade. :)
Nejakému ateistovi môže byť jedno, že dostane požehnanie od kňaza v mene Boha, ktorý neexistuje.
Ale väčšina obyvateľstva je veriaca (kresťania), takže sú vrátane mňa radi, ak k nim príde kňaz s požehnaním, so sviatosťami.
Týka sa ľudí, ktorí sú v kóme, v bezvedomí, pod narkózou, ak je niekto pri vedomí a nechce, tak som ešte nevidel kňaza, ktorý by šiel k nemu nasilu. :)

https://www.facebook.com/reel/1098804768726733
A vies, ze ten zakon nedefinuje kto je to duchovny?
Tak dufam, ze tiez nebudes histericky, ked za tebou do nemocnice pride radikalny islamista a da ti nejaku ich obdobu sviatosti.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Prípadne kresťanský no mimoriadne prítulný ku chlapom :D
Napísať odpoveď