riesili ste to niekto? ako ste to vyriesili ?
podla internetu som pozeral ze existuje nejaka dohoda cez mandatnu zmluvu, ciel je aby rodicia dali byt do spravy/najmu mne a ja by som ako najomca dal do podnajmu dalsiemu najomcovi.
Chcem to riesit aj kvoli povinnosti platit dan z najmu, nech prijem a nasledna povinnost zdanenia ide cezomna, oni sa nebudu nikde chodit hlasit atp.. predpokldam ze je to ok, ze aj ked niesom majitel bytu ale najomca a mam zisk z toho ze ho ponukam dalej na podnajom platim dan ja a nie vlastnik bytu..
Prenajimam byt rodicov, v zmluve chcem byt ako prenajimatel vedeny ja
-
peterkollar
Expert
Re: Prenajimam byt rodicov, v zmluve chcem byt ako prenajimatel vedeny ja
Ty si asi prvy clovek, ktory chce platit dan z prenajmu bytu (teda pokial sa nejedna o AirBNB ci Booking).
-
peterkollar
Expert
ono co ma skor zaujima ako to pravne spravit aby som mal ja na zmluve s podnajomnikom ten co jemu prenajima nie moji rodicia, tu dan doriesim ptm ono aj tak ju asi nebudem platit lebo si tam dam vydavky ako kupa nabytku atpheker napísal: 24 jún 2025, 20:35 Ty si asi prvy clovek, ktory chce platit dan z prenajmu bytu (teda pokial sa nejedna o AirBNB ci Booking).
pozri si zmluvu o výpožičke nehnuteľnosti alebo splnomocnenie od rodičov. Nebolo by jednoduchšie keby na teba byt rovno prepísali a bol tvoj ?
Vsak treba spravit najomnu zmluvu s rodicmi s tym, ze byt mozes dalej prenajimat. Pouzil by som daku zmluvu z netu a dopisal tam, ze ako prenajimatel mozes byt dalej prenajimat tretej osobe.