Výmena základnej dosky
Výmena základnej dosky
Zdravím Vás, mám zostavu MSI X79A-GD45 Plus, Intel Core i7-3820, 2 x 8GB PC3-12800 DDR3 SDRAM a Nvidia Geforce Asus Turbo RTX 2080 8G. Pri zapínaní PC mi nechce nabehnúť klávesnica, myš a ani monitor, ale PC mi beží. Keď viac krát za sebou zapnem a vypnem PC tak mi napokon nabehne. Predpokladám, že to bude mať na svedomí základná doska. Zdroj mám náhradný, takže v ňom to nebude a tiež som skúšal aj ramky jednotlivo a nič nepomohlo. Z toho dedukujem, že to bude doska. Potrebujem prosím poradiť nejakú náhradnú dosku, ale bude stačiť tá najlacnejšia, do ktorej by som vedel dať všetky ostatné komponenty. Pc už bude používaný iba ako neherné PC...Ďakujem....
Re: Výmena základnej dosky
Tá doska je skoro pravek
(tiež mám ešte X79 chipset
) Takže hľadaj niečo s tým chipsetom na bazároch. Len či niekto predá samotnú dosku bez CPU... Ale skús
Našiel som túto, myslíš že môže byť? https://allegro.sk/ponuka/lga-2011-x79g ... reelisting
Moze. Ale pise sa, ze je bez znacky, ani som to nenasiel v popise. Aby nebol problem s kompatibilitou.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skus odpojit vsetky USB porty. A nechaj len to najnutnejsie (mys, klavesnica). No a kludne by som skusil vymenit mys aj klavesnicu, lebo aj tam moze byt problem. Sam som mal na svojom PC pred par rokmi, ze mi z nicoho nic zamrzol, v horsom pripade nastal restart. Nevedel som co s tym, cista instalacia Windowsu, ale problem pretrvaval. Potom som niekde vycital, ze to moze sposobovat skrat cez USB a dokonca to bol aj problem. Sposobovala to klavesnica, ktora sice normalne fungovala hadam 15 rokov, ale sposobila zrejme skrat, ze bud to zamrzlo alebo doslo k restartu. Toto riesenie je najlacnejsie, pretoze mys aj klavesnicu mozno doma mas, pripadne si pozicias od kamarata.
Ale podla toho co opisujes, tak to kludne moze byt uz odpalena doska.
Ale podla toho co opisujes, tak to kludne moze byt uz odpalena doska.
Ďakujem, skúsim....