Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Knazi chcu ist zas na gynekologiu a pediatriu. KBS navrhuje aby boli knazi uznani za zdravotnickych pracovnikov a mali pristup vsade (samozrejme nebudu mat zodpovednost len vyhody), a co som cital uz teraz otravuju neveriacich v nemocniciach.
Hej, papez volil fasistov, preto je proti lumpovi.
Ziadne dokazy, len vulgarne napadanie. Ziadne mosty a zmierenie ako to ziada papez
Tiez je “trosku” problem s tym, ze americki fasisti maju za boha Lumpa, lebo su z roznych protestantskych skupin. Nie su teda katolici.
Katolik bol demokrat Joe Biden, ktory porazil lumpa. Cize dalsie blaboly zdielacieho bota
Ziadne dokazy, len vulgarne napadanie. Ziadne mosty a zmierenie ako to ziada papez
Tiez je “trosku” problem s tym, ze americki fasisti maju za boha Lumpa, lebo su z roznych protestantskych skupin. Nie su teda katolici.
Katolik bol demokrat Joe Biden, ktory porazil lumpa. Cize dalsie blaboly zdielacieho bota
Najlepšia téma je metabond bez argumentácie metabondu ale offtopic s dôchodcami, vierou, plakanie nad smutným životom, obhajoba života kedy kde bol, holuby, šach, doteraz 14x offtopic aj od trolujúceho (ten čo na 90% prvý na mňa reaguje a aj teraz niekoľkokrát aj v inej téme a potom sa sťažuje že ho obťažujem, teraz som reagoval bez irónie nie ako naposledy v diskusii s nim, jeho emócie) ostalo, lebo správna strana.
Joe Biden neporazil lumpa Trumpa lebo sa vzdal a nahradila ho Kamala a aj tá prehrala, ale miesto toho dal amnestiu svojmu synovi lumpovi.
Vám niektorím tiež treba kňazov za života, absencia sebareflexie, treba osvietenie mysle, to vám nedá viera ani v islamistické vzory, Ua nazi, ani špageťákov či iné ateistické viery a hnutia včetne tých kriminálnych, zaradené politické strany s názvami námorných zločincov, viera v ich lídrov.
Ešte k tým kňazom a neveriacim ľudom čo ich nechcú pri smrteľnej posteli, veď keď ich tam nechcú to sa má brať do úvahy, ale aj neveriaci veria ale v niečo iné (nie zrovna v to kresťanské), tak si k tomu vyznajú vieru. Neveria v kresťanské, veria iné a v niečo, zapieraš to, nik iný nie.
Ironicky som to písal o blokovaní opakujem znovu (smajl) nevidíš cez ego, bol si offtopic na strany, aj teraz si a preto ma spomínaš tu, aj inde.
Keď som pol roka nereagoval na nezmysli v ktorých si ma znovu spomínal, mesiace som nikde nič nepísal, tak mňa označíš za závislého na tebe.
A tvoje keci, že tu mávam xy postov denne, že či nežijem iný život ale že ty sa ohľadom života hádžeš o zem lebo dôchodca, si konzistentný no.
Kňazi ktorí presne toto nespĺňajú to čo vypisuješ, ale to by si musel nad tým aj uvažovať. Žijem, poukazujem čo všetko popierajú prevracači kríža.
Offtopic je tam doteraz. Význam irony smajla. Tvoja štylizácia je výborná, raz píšeš vety veľkým raz malým atď, si troll,*buď si ticho začal si ty.
j - píšeme o voľbách 2024 Biden sa vzdal kandidatúry, poznám históriu dodal som ti ju viackrát o UA, moslimská realita tiež, popieraš neodsúdiš.
Viac prehral s Trumpom ako vyhral. Srbi boli migrantmi Turkami islamizovaní. Nemal si na mňa útočiť. UA je k téme vojna je tam aj kvoli islamu.
Joe Biden neporazil lumpa Trumpa lebo sa vzdal a nahradila ho Kamala a aj tá prehrala, ale miesto toho dal amnestiu svojmu synovi lumpovi.
Vám niektorím tiež treba kňazov za života, absencia sebareflexie, treba osvietenie mysle, to vám nedá viera ani v islamistické vzory, Ua nazi, ani špageťákov či iné ateistické viery a hnutia včetne tých kriminálnych, zaradené politické strany s názvami námorných zločincov, viera v ich lídrov.
Ešte k tým kňazom a neveriacim ľudom čo ich nechcú pri smrteľnej posteli, veď keď ich tam nechcú to sa má brať do úvahy, ale aj neveriaci veria ale v niečo iné (nie zrovna v to kresťanské), tak si k tomu vyznajú vieru. Neveria v kresťanské, veria iné a v niečo, zapieraš to, nik iný nie.
Ironicky som to písal o blokovaní opakujem znovu (smajl) nevidíš cez ego, bol si offtopic na strany, aj teraz si a preto ma spomínaš tu, aj inde.
Keď som pol roka nereagoval na nezmysli v ktorých si ma znovu spomínal, mesiace som nikde nič nepísal, tak mňa označíš za závislého na tebe.
A tvoje keci, že tu mávam xy postov denne, že či nežijem iný život ale že ty sa ohľadom života hádžeš o zem lebo dôchodca, si konzistentný no.
Kňazi ktorí presne toto nespĺňajú to čo vypisuješ, ale to by si musel nad tým aj uvažovať. Žijem, poukazujem čo všetko popierajú prevracači kríža.
Offtopic je tam doteraz. Význam irony smajla. Tvoja štylizácia je výborná, raz píšeš vety veľkým raz malým atď, si troll,*buď si ticho začal si ty.
j - píšeme o voľbách 2024 Biden sa vzdal kandidatúry, poznám históriu dodal som ti ju viackrát o UA, moslimská realita tiež, popieraš neodsúdiš.
Viac prehral s Trumpom ako vyhral. Srbi boli migrantmi Turkami islamizovaní. Nemal si na mňa útočiť. UA je k téme vojna je tam aj kvoli islamu.
Ja som čítal, že tam je iná kuleha. Kňazi mali prístup do nemocníc aj doteraz. Dokonca počas covidu niektorí chodili v skafadroch na JISku. Nevidím na tom nič zlé, pomohli a do nemocnice chodia aj iní dobrovoľníci. Doteraz kňaz v nemocnici bol dobrovoľník. Po novom má byť súčasť zdravotníckeho tímu...niečo ako nemocničný psychológ a pod. nemedicínske profesie. Rozdiel je ten, že tí ľudia v nemocnici pracujú, čiže nemocnica ich zamestnáva a platí im mzdu. Lenže kňaz už je zamestnaný. Dostáva výplatu za výkon kňazského povolania a tú výplatu mu neplatí cirkev, ale štát. Čiže my všetci daňoví poplatníci. A teraz by radi dostávali ešte druhú výplatu od nemocnice...ktorú zase budeme platiť my daňoví poplatníci, bez ohľadu na to, či sme kresťania alebo nie.harrison314 napísal: 30 jún 2025, 8:10 Knazi chcu ist zas na gynekologiu a pediatriu. KBS navrhuje aby boli knazi uznani za zdravotnickych pracovnikov a mali pristup vsade (samozrejme nebudu mat zodpovednost len vyhody), a co som cital uz teraz otravuju neveriacich v nemocniciach.
__
__
Mimo témy taký fun fact: keďže mama pracuje v nemocnici, viem že časť charitatívnych darov končí u zamestnancov. Prečo? Sú oddelenia, kde ako je rok dlhý, tak tam nejde ani jedna charita a nikoho to nezaujíma. Ale na detskej onkológii si doslova podávajú kľučku od dverí. Čo je fajn, že ľudia chcú pomôcť. Ale treba si uvedomiť, že tam sú tie najviac choré deti. A tie buď majú veľmi prísnu diétu alebo sú živené intravenózne. Čiže nie je dobrý nápad im tam nosiť poľské čokoládky. Oveľa lepšie je tým deťom spraviť nejaký program a zabaviť ich. Alebo najprv komunikovať s nemocnicou a opýtať sa, čo im chýba alebo na čo by potrebovali peniaze.
len ti pripomeniem ako si 12.5. pisal, ze si ma davas do ignore. Ako vidim, bud si si ma do ignore nedal a len si zase dristal hluposti a struhal frajera, alebo ma mas v ignore ale vacne rozklikavas moje posty aby si nadalej videl co pisem. A mne napises, ze som posadnuty tebouBlastbit napísal: 12 máj 2025, 21:58 Pre pokoj tvojej duše si ťa teda ja dám do bloku aby si sa nahodou neroztekal ako dneska, nebudem už odpisovať na tvoje reakcie.![]()
(irony)
Tak, ako to je? Mas ma v bloku alebo nemas? Rozklikavas moje posty alebo nie? To (irony) v povodnom poste nebolo, to si zase neskor dopisoval.
Nechces byt uz konecne konzistentny vo svojich vyjadreniach?
Curtu a teba spominam a spajam preto, lebo si spolu masirujete ega a sucasne sa obaja dopustete tych istych argumentacnych failov.
Metabond uz nechaj metabondom, ja som tam OT nebol, vecne som chcel o starehosomara objektivne argumenty na ucinky metabondu, ktore nebol schopny dodat. Ty si si tam prisliel kopnut s absolutnym OT, ktory ti aj bol zmazany.
Zas je tvoje ego vacsie ako ucenie jezisa, podla ktoreho by si mal zit.
Autoeditácia príspevku po 12 min 34 sek:
myslis tych knazov co "vodu kazu a vino piju", tych co sukaju male deti, ci tych, ktori bez "vsimneho" nevedia ani omsu za zosnuleho odsluzit, ci tych, ktori pytaju peniaze za sobas ci pohreb, napriek tomu, ze podla kanonickeho prava by tieto veci mali robit zadarmo.Blastbit napísal: 30 jún 2025, 10:17 Vám niektorím tiež treba kňazov za života, absencia sebareflexie, treba osvietenie mysle, to vám nedá viera ani v islamistické vzory ani špageťákov či iné ateistické viery a hnutia včetne tých kriminálnych.
Takychto falosnych nositelov moralky si nechajte pre seba mili krestania, nakoniec presne tak aj vyzerate vy, len sa staci pozriet na tvoje a curtove posobenie na tomto fore.
A aj nariek tomu, ze mas svojho knaza nemas stipku sebareflexie v sebe, tak naco ti vlastne je ten knaz? Naco ti je ta viera, ked nou nezijes.
nie zonvu tie tvoje vymysli, neveriaci neveri na nic k comu by mal vyznat vieru na smrtelnej posteli.ale aj neveriaci veria ale v niečo iné (nie zrovna v to kresťanské), tak si k tomu vyznajú vieru.
Autoeditácia príspevku po 5 hod 48 min 27 sek:
musím ťa citovať po jednom, lebo tvoja štylistika postov je otrasná.
iste, ironickyBlastbit napísal: 30 jún 2025, 10:17 Ironicky som to písal o blokovaní opakujem niekoľkýkrát nevidíš cez ego
nebol, celý čas som vecne argumentoval starémusomárovi, rovnako ako vecne argumentujem tebe či curtovi. Ak by som bol OT, tak by mi hojko mazal posty, OT si do témy vniesol až ty, narážkou na politiku a rýpaním do mňa, za čo ti aj hojko zmazal posty a aj mne zmazal moje reakcie na teba, ale nezmazal mi nič z toho čím som argumentoval starémusomárovi. To, že ty si na mna zatrpknutý a vysadený a si myslíš, že som bol OT je len tvoj názor, nič viac, tento názor s tebou nezdieľa ani vedenia fóra, ani ostatní užívatelia v tej téme. Takže si sám proti všetkým.bol si offtopic na strany,
znovu nie som, upozorňujem len na rozpor a argumentčné fauly v curtovej argumentáciiaj teraz si a preto ma spomínaš tu, aj inde.
no tým, že si "skoro pamatáš", moje posty, tak si dosť uletený na mne, škoda, že si ich nepamatáš od slova do slova, vyhol by si sa niektorým zbytočným trápnym situáciámKeď som pol roka nereagoval na nezmysli v ktorých si ma znovu spomínal, mesiace som nikde nič nepísal, tak mňa označíš za závislého na tebe.
hovorí ti niečo slovo kontext debaty? vieš v akom kontexte boli spomenuté slová ako dôchodca, smutný život a podobne? asi nie, pretože ty si z mojich postov vyberáš len to, do čoho sa vieš obúvať, to si zapamatáš, trošku do dopletieš, popletieš, domyslíš, priklášlil a potom to tu vyťahuješ, rovnako ako teraz.A tvoje keci, že tu mávam xy postov denne, že či nežijem iný život ale že ty sa ohľadom života hádžeš o zem lebo dôchodca, si konzistentný no.
čo?Kňazi ktorí presne toto nespĺňajú to čo vypisuješ, ale to by si musel nad tým aj uvažovať.
tvoje pôsobenie na tomto fóre ukazuje, že nežiješ. a presne na to poukazujem, keď ťa spomínam, keď klameš, vymýšľaš, domýšľaš si, vytváraš vlastné definície a podobne.Žijem, poukazujem čo všetko popierajú prevracači kríža.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 26 min 4 sek:
Aha, takže zase pan samozvaný boh alebo bohorovný rozhoduje o tom čo je a čo nie je OT, na to sú tu povolanejší ľudia od teba. Nechaj to na nich.Blastbit napísal: 30 jún 2025, 10:17 Offtopic je tam doteraz nepremazaný. Význam smajla. Tvoja štylizácia je výborná, raz píšeš vety veľkým raz malým o ďalšom už vieš, zase si troll.
Ono vieš, keď píšem raz na telefóne, raz na notebooku, tak klavesnice mám nastavene rôzne. veľké/male písmená na začiatku viet nie su taký problém, ale to, že tvoje posty treba 10 minut lúšiť aby z nich človek niečo vyčítal je druhá vec, ale páči sa mi ako kresťansky útočíš a kopeš. znovu ti ego nedovolí byť ticho.
A teraz už aj ty mňa ideš nazývať trollom?
30. výročie návštevy Jána Pavla II. na Slovensku. Video je z Nitry, kde bolo 400 000 mladých ľudí:
Porazil. Ved preto bol pochod na Kapitol. To, ze prekrucas veci v historii, je jedna vec, ale toto bol januar 2021. Katolik Biden porazil Lumpa a bol inaugurovany za prezidenta. Napriek lziam o jeho zdravi, dokoncil svoj mandat.Blastbit napísal: 30 jún 2025, 10:17 Joe Biden neporazil lumpa Tr*mpa lebo sa vzdal a nahradila ho Kamala a aj tá prehrala, ale miesto toho dal amnestiu svojmu synovi lumpovi.
Volici Lumpa napriklad nedavaju svoje deti do skol, lebo by ich ucili o evolucii, co je pre nich tazky hriech. Katolicka cirkev ale s evoluciou ako "metodou, ktoru si vybral Stvoritel", problem nema. A takto by sa dalo niekolko dni. Takze povazovat americkych vidlakov za katolikov je len dalsi dokaz ignoranstva a presne toho, ze treba osvietenu mysel, nielen sa fixovat na jedinu hlupost. Napriklad aj lzi o moslimoch, halucinacie o Ukrajincoch a podobne.
To, ze ty si halucinoval o 2024 z uplne neznamej priciny, nie je moj problem. Biden porazil Lumpa a vedome si klamal. A tiez si klamal, ze ho porazil v 2024, lebo vo volbach nestal. Tie dristy o prazke Bidena privliekol tvoj kamarat a dalsi sa o to dotahoval. Caputova neprehrala voci homosexualovi
A o historii netusis nic. Ako si predviedol na temu ci uz moslimov, alebo Ukajiny. Najsmutnejsie je, ze sa odmietas doucit, stojis si za svojim bludmi a mna urazas. Nie je takej nadavky, aby som ti odplatil ani len v sukromnej sprave, co si voci mne dovolujes.
Naposledy si vyskrekoval ako nepriceny, ze ako mozem pisat o srbskych moslimoch, ked v tvojej nezdelanosti a obmedzenosti do dnes odmietas pripustit, ze na juhozapade Srbska stovky rokov ziju komunity moslimov, ktori su Slovania. Dokonca si vo vyplodoch chcel, ze aby som ospravedlnil za to, ze som "pristahovalcov nazval Srbmi".
Ukrajina tu je OT, ale tam si tiez prekrucal nedavnu historiu tak, ako prezidentske volby v USA, kde katolik porazil debila. Ale ked tak velmi potrebujes nieco opakovat, skus si najst cim bola Praha vyznamna, kym sa dali ceske kniezata pokrstit a ci by si to vyskrekoval na Cechov
Svaty papez Jan Pavol II. Aky protestant to si, ze neustale ignorujes katolickych svatcov a svatice? Taka hruba neucta je tiez hriech.
\\Ku lziam, ze hlava katolikov a Namestnik Spasitela na Zemi "je presvedceny fasista", vysocilo na mna na BlueSky Tak po "krestnasky" sa sprava ta "vacsina" Slovakov, ktori "su krestania" - cudzinca by namiesto vitania vykostili, utopili v Dunaji a maloco im urobi vacsiu radost ako cudzinci uduseni v dobavke
Ku sviatku svätých Cyrila a Metoda, ku ktorých dedičstvu sa Slovensko hlási aj v prvej vete Ústavy, pripomeniem encykliku Jána Pavla II z roku 1985.
Krásne dielo.
Slavorum Apostoli
Krásne dielo.
Slavorum Apostoli
-
harrison314
Hardcore addict
A akeze je to dedictvo?
-
starysomar
Hardcore addict
Svateho papeza. Co to lozi na web katolikov, ked to je luteran, alebo neznaboh.
A ukradnute z diskusie Postoja.
Vacsina veriacich su katolici. Slovencina sa zapisuje latinkou. Hlasenie sa nestalo.
Co ale ostalo je odpor ku pokroku.
A ukradnute z diskusie Postoja.
Vacsina veriacich su katolici. Slovencina sa zapisuje latinkou. Hlasenie sa nestalo.
Co ale ostalo je odpor ku pokroku.
Keby si prečítaš odkaz, dozvieš sa konečne niečo iné, ako svoje dogmy
Vyberám
pamätajúc na ich nedocenený prínos k dielu hlásania evanjelia medzi onými národmi a zároveň ku zmiereniu, k priateľskému spolunažívaniu, ľudskému rozvoju a úcte k vnútornej dôstojnosti každého národa
-
starysomar
Hardcore addict
Preto v mene viery v histórii vyzabíjali státisíce ak nie milióny ľudí?
Rozvoju? Progresu? Prr!
Tiez take hlasanie Evanjelia, ked je to vsetko farizej a vrejny hriesnik a dalsi rovnaky este kopiruje po internetoch, ze ide o "najslusnych ludi". Pritom sa Evanjeliom neriadi nikto.
Tiez je srasne super "priatelske spolunazivanie", ked ina narodnost, farba pleti, sexualna orientacia ci politcky nazor znamenaju dekriminalizovanie prenasledovanie a schvalovanu sikanu, ktoru policia a sudy neriesia.
Tiez take hlasanie Evanjelia, ked je to vsetko farizej a vrejny hriesnik a dalsi rovnaky este kopiruje po internetoch, ze ide o "najslusnych ludi". Pritom sa Evanjeliom neriadi nikto.
Tiez je srasne super "priatelske spolunazivanie", ked ina narodnost, farba pleti, sexualna orientacia ci politcky nazor znamenaju dekriminalizovanie prenasledovanie a schvalovanu sikanu, ktoru policia a sudy neriesia.
Emeritný pražský arcibiskup Duka sa Slovákom ospravedlnil za Čechov, ktorí ich poučujú o demokracii
Kardinál Dominik Duka, emeritný pražský arcibiskup, dnes v kázni na cyrilo-metodskej púti v Nitre prosil Slovákov o odpustenie za Čechov, ktorí ich poučujú o demokracii a slobode. Informovali o tom slovenské médiá.
-
starysomar
Hardcore addict
Curta je buď totálny vymetenec - alebo:
- Prílohy
-
- TROLL DETECTED!.png (12.37 KiB) 597 zobrazení
-
harrison314
Hardcore addict
Ja viem, prisli sem dvaja slnieckarski imigranti a doniesli sem nam sem progres a nasu tradicnu kulturu a pismocurta napísal: 06 júl 2025, 14:08 Keby si prečítaš odkaz, dozvieš sa konečne niečo iné, ako svoje dogmy
Vyberám
Dobre sa na tom zabavam.
A Duka, Duka je v cesku povazovaneho za cloveka, co si moze v hodnotach podavat ruky z radikalnymi islamistami, lebo ich ma rovnake. Ale ja viem, nasi krestania, ktori miluju homosexualnuho prezidenta, zboznuju premiera, co sem chce nosit islamistov a neznasaju papeza sa tomu budu radovat.
Ako pekne "zabudol" hned dalsiu vetu
Cela ta parodia v sobotu sa zda byt o uplnej ignoracii historie. Ziakov Cyrila a Metoda bud vyhnali, alebo predali do otroctva. Liturgiu v starosloviencine slavi len minimum veriaciach. Cyrilika sa nepouziava. Ale "zijeme ich odkazom". A do toho si clena Pokrokovej (progresivnej) strany beru do ust klerofasisti, ktorym sa pokrok hnusi a hlasaju navrat do temneho stredoveku.
A pri rovnakej prilezitosti sa marxista foti s potretom liberala, ktory velil vojskam bojujucim voci bolsevikom, generala Stefanika.
Historia malokedy dostane tak pohube ako prvy julovy vikend na Slovensku
sice sa to odvolava na bludweb Standard, takze mozno to Duka ani nikdy v zivote nepovedal, ale je super, ze stale ziadna ucta, ani zboznost ani tolerancia.„Zabudli, že demokracia, ako hovoril (prvý československý prezident Tomáš Garrigue) Masaryk, predpokladá úctu, zbožnosť a toleranciu.
Cela ta parodia v sobotu sa zda byt o uplnej ignoracii historie. Ziakov Cyrila a Metoda bud vyhnali, alebo predali do otroctva. Liturgiu v starosloviencine slavi len minimum veriaciach. Cyrilika sa nepouziava. Ale "zijeme ich odkazom". A do toho si clena Pokrokovej (progresivnej) strany beru do ust klerofasisti, ktorym sa pokrok hnusi a hlasaju navrat do temneho stredoveku.
A pri rovnakej prilezitosti sa marxista foti s potretom liberala, ktory velil vojskam bojujucim voci bolsevikom, generala Stefanika.
Historia malokedy dostane tak pohube ako prvy julovy vikend na Slovensku
-
harrison314
Hardcore addict
Nesuhlasim, ved nedavno sme tu mali oslavy konca druhej svetovej, SNP, alebo vyrocie Mnichovskej dohody... vtedy historia dostala po hube rovnako. Ved ako moze niekto hovorit o boji proti fasizmu a protom si ist s nimi do predvolebneho boja a den po oslavach si ist podat ruku s aktualnym rezimom, co pripomina fasizmus kazdym chlpom.jackb napísal: 07 júl 2025, 8:14 Historia malokedy dostane tak pohube ako prvy julovy vikend na Slovensku
Myslim, ze aj papez Lev by mal navstevovat forum. Vedel by, ze je clen americkej fasistickej strany a nenavidi Zidov a Ukrajincov. On si napriek skrekom rezidentneho "katolika" dovolil prijat Zelenskeho v Anjelskom hrade a diskutovali aj navrat deti unesenych Hordou.