UFO!!!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v UFO?

nie
209
22%
ano
515
53%
mozno
240
25%

Celkom hlasov: 964

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: UFO!!!

Príspevok od používateľa ephramko »

Mňa by zaujímalo, prečo ufóni vždy unášajú len bielych Američanov? Rasisti :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal: 11 jún 2025, 11:07 Mňa by zaujímalo, prečo ufóni vždy unášajú len bielych Američanov? Rasisti :D
Jeden prvych pripadov nebol biely muz - https://en.wikipedia.org/wiki/Barney_an ... l_incident
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314 napísal: 11 jún 2025, 11:12 Jeden prvych pripadov nebol biely muz - https://en.wikipedia.org/wiki/Barney_an ... l_incident
Wiki píše že bol černoch, ale podľa rysov tváre bol skôr mulat.

Autoeditácia príspevku po 7 min 52 sek:
Americka vlada sa snazila odtihanut pozornost od neprijemnch politickych veci na neškodnu zábavu. A na to sa prirodzene vzdy napoji cast ludi ktorí si buď robia z iných žarty, alebo to robia pre biznis /predaj kníh, prednášok/ alebo svojim zazitkom skutocne veria, ale tie vznikli len v ich nie uplne zdravych predstavach.

Na druhej strane, to teoreticky nevylucuje moznost, že skutocne nejakí mimozemstania ludstvo sleduju resp o nom vedia. To ze my nevnimame ziadne znaky ich prejavu este nic nedokazuje.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 11 jún 2025, 11:38 Na druhej strane, to teoreticky nevylucuje moznost, že skutocne nejakí mimozemstania ludstvo sleduju resp o nom vedia. To ze my nevnimame ziadne znaky ich prejavu este nic nedokazuje.
Už idú :D :D Vraj do našej sústavy vstúpil neznámy objekt vo veľkosti Manhatanu a v blízkosti Zeme by mal byť niekedy v decembri.
Prílohy
514401292_1294453912046423_2950824550585098477_n.jpg
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Super. Mas zdroj?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Dreamer napísal: 04 júl 2025, 23:31 Super. Mas zdroj?
https://science.nasa.gov/solar-system/comets/3i-atlas/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem. Nemal som sa na to pytat AI, velku nadej tomu nedava.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Inac toto spominal asi Vedator, ze ten vedec hovori pri kazdom niecom takomto kuse kamena o mimozemskej sonde, proste rad robi vlny. Takze to treba brat s velkou rezervou.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobre vediet, aj ked mi to opat pokazilo radost, skoda.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dufal si, ze sem pridu a ovladnu Zem?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Neveril som, ale mal som nadej, mohol som snivat, zazit taku udalost by som chcel, aj ked samozrejme by mohli byt inteligentnejsi ako my a mierumilovni, mohli by vyriesit nase problemy, priniest neobmedzeny zdroj energie a pod.

Nechcel by som, aby sem prisli a vypustili nejaky virus, kory by zabil vsetkych ludi do 24 hodin, nechcel by som ani to, aby sme s nimi bojovali, ktokolvek by vyhral.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja myslim, ze ziadna civilizacia nedokaze vyriesit nase problemy bez toho aby sposobila vetsie.
Momentane vidim vzostup antiintelektuaneho hnutia, dezifnoamcii a nenavisti. To nie je problem, ktory sa da vyriesit materialnou pomocou, to je problem, ze nas mozog je z doby kamennej v modernom svete. V nejakom rozhovore sa tomu venoval Peter Watts (auto Slepozrakosti), kde vravel, ze ak chceme prezit, tak si proste bud upravime mozog, alebo sa znicime navzajom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

predstavme si nejaku vyspelu inteligentnu mimozemsku civlizaciu ktorá je pred nami vo vyvoji stovky tisic ci miliony rokov dopredu.
Taka civilizacia bude zakonite nepredstavitelne inteligentna. A ak su intelignentni, tak velmi dobre rozumeju tomu, ze zakladom dlhodobeho prezitia vo Vesmire je byt schovaný a nenapadny.
Preco?
Za prve ich to chráni pred devastacnym ucinkom vybuchu supernov a gama zableskov. Za druhe, tym ze "nie su vidiet" dáva im to strategicku vyhodu, lebo sa o nich nevie zato oni nepochybne vesmir dobre pozoruju.
Mozno uz existuju len v digitalnej forme a zariadenia na ktorych to bezi su schovane a dobre chranene v hlbokych podzemnych priestoroch alebo na dnoch morí.

My mame prirodzenu tuzbu poznavat okolity vesmir ale oni mozno nemaju. Alebo proste nemaju take technologie aby sa im zdalo rozumne cestovat na dlhe vesmirne expdicie s velmi nejasnym uspechom celej misie. Lebo pokial nevedia nejakym sposobom pracovat s priestorom, tak cestovanie na obrie vesmirne vzdialenosti straca na zmysle.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 27 aug 2025, 21:21 predstavme si nejaku vyspelu inteligentnu mimozemsku civlizaciu ktorá je pred nami vo vyvoji stovky tisic ci miliony rokov dopredu.
Taka civilizacia bude zakonite nepredstavitelne inteligentna. A ak su intelignentni, tak velmi dobre rozumeju tomu, ze zakladom dlhodobeho prezitia vo Vesmire je byt schovaný a nenapadny.
Preco predpokladas, ze budu inteligentni?
Pozri sa na nas, mi nie sme inteligentnejsi ako pred dvetisic rokmi. Ano budu mat par inteligentnych jedincov - vedcov, co civilizaciu posunu dopredu ale priemer... pozri sa na nas.
gogo956 napísal: 27 aug 2025, 21:21 Mozno uz existuju len v digitalnej forme a zariadenia na ktorych to bezi su schovane a dobre chranene v hlbokych podzemnych priestoroch alebo na dnoch morí.
Toto mi pride ako zaujimava myslienka, lebo je to technologicky lahsie ako cetovat vesmirom a riesi to spotrebu zdrojov. A sucasne by to vyvstlilo preco ich nikde nevidime.
gogo956 napísal: 27 aug 2025, 21:21 My mame prirodzenu tuzbu poznavat okolity vesmir ale oni mozno nemaju.
Zvedavost pohana technologicky pokrok, bez nej by skoncili v dobe kamennej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314
Preco predpokladas, ze budu inteligentni?
Pozri sa na nas, mi nie sme inteligentnejsi ako pred dvetisic rokmi.
ked to zoberieme z hladiska trvania Zeme, nebodaj Vesmiru, tak co je to 2000rokov? Ani nie mrknutie okom..
Ale civilizacia ktora existuje miliony rokov bude vyvojom a poznanim niekde uplne inde. Uz dnes existuju prve pokusy o geneticke modifikacie ludi /robi sa to tajne, ale robí/. Povedzme za niekolko sto rokov budeme vediet vytvarat skoro dokonalych ludi-po fyzickej aj dusevnej stranke, s genialnou inteligenciou. Rodicia si dopredu vyberu ktore vlastnosti zo svojho genetickeho materialu chcu upravit a ako a nasledne sa im u narodi take dieta.
A ak dana civlizacia zije uz len v digitalnej podobe, tak tam su akekolvek zmeny este jednoduchsie. Mozu to byt uz len virtulane entity v digi priestore ktorý im poskytuje nekonecne moznosti realizacie. Preto ani nemaju tuzbu a snahu objavovat hlboke zakutia vesmiru. Ziju si v bezpeci, skrytí, svoje pre nas nepochopitelne zivoty.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

alebo proste nie su vobec :D ze proste vysoka inteligencia neexistuje pretoze to nie je evolucne dlhodobo udrzatelna vlastnost. mozno kazdy jeden zivocisny druh vo vesmire ak vyvinul vysoku inteligenciu tak sa skor ci neskor znicil.
odhaduje sa ze vesmir ma cca 14 miliard rokov. pokial by prve formy zivota vznikli kludne len pred 2 miliardami rokov tak by som cakal ze vo vesmire budu existovat civilizacie ktore sa rozvijaju miliony rokov. oproti nam ktori sa rozvijame par tisic rokov... co by museli byt schopni dosiahnut? my mame par tisic rokov a neustale pozerame do vesmiru a strielame kadeco vsetkymi smermi aby sme objavili iny zivot. neni pravdepodobne ze civilizacia ktora toto robi uz miliony rokov (a urcite ma uplne ine technologie ako my) by uz po takom case zanechala nejake stopy?

ja proste verim ze zivot je vo vesmire pomerne bezny akurat nemyslim ze je inteligentny. samozrejme vsetko to zakladam len na jednej vzorke ale zamyslite sa, nebyt ludi na zemi tak ten zbytok zivota si tu existuje v dokonale vybalancovanom ekosysteme kludne miliardy rokov pokial by zem netrafil nejaky asteroid alebo nieco podobne katastroficke by sa nestalo.
zial evolucia na zemi si vytvorila vlastnu katastrofu, homo sapiens.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Vysoko inteligentná civilizácia sa nám oblúkom vyhne :D
Kto ste už na vlastné oči - v reáli videli niečo, spadajúce pod pojem UFO?
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid
alebo proste nie su vobec :D ze proste vysoka inteligencia neexistuje
ono by to bolo zo statistickeho hladiska dost zvláštne. Pretoze Vesmir je skutocne nepredstavitelne velky. Bolo by divne ze nikde dlhodobo vysoko inteligentny zivot neprezil.
neni pravdepodobne ze civilizacia ktora toto robi uz miliony rokov (a urcite ma uplne ine technologie ako my) by uz po takom case zanechala nejake stopy?
problem je v tom, ze my zo svojimi teleskopmi vidime vo vzdialenych kutoch vesmiru len hviezdy. Ale nevieme co sa deje na planetach ktore okolo nich kruzia, lebo su prilis tmavé.
Za druhe, to čo vidíme je kvoli rychlosti svetla len hlboka minulost. Nevidime "dnesnu" realitu.
Napr galaxia JADES-GS-z14-0. To co vidime je skutocnost spred vyse 13miliardami rokov. Takze za tak dlhu dobu sa tam urcite stalo kopec udalosti ktore my tu na Zemi nevidime.
Napísať odpoveď