Odpustili ste neveru?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Lucia88
Novice
Novice

Odpustili ste neveru?

Príspevok od používateľa Lucia88 »

Ahojte,

zazil niekto situaciu, ze odhalil partnerovu neveru ale ostal s nim napokon zit? Mam 37, partner 38, pred mesiacom som zistila konverzaciu na mobile s kolegynou a nasledne aj celu neveru odhalila. Zostali sme zatial spolu, cele to spracovavam, ale som k nemu casto nevrla, kricim nanho a vidim, ze tiez je z toho taky zakriknuty. Ochladla som voci nemu aj intimne...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Odpustili ste neveru?

Príspevok od používateľa heker »

A ta nevera bola jednorazovka ci to trvalo dlhsie?
Lucia88
Novice
Novice

Asi pol roka dokopy. Preco?
heker
Redeemer
Redeemer

Takze to nebola len taka chyba, ale trvalo to pol rok. Opytaj sa sama seba, ze ci ma tvoj vztah teraz daky zmysel, ak to dokazal tahat pol roka a keby si na to neprisla, tak to trva aj nadalej. Je to clovek s ktorym chces byt, si s nim stastna, chces ho za manzela?
Lucia88
Novice
Novice

heker napísal: 29 jún 2025, 21:02 Takze to nebola len taka chyba, ale trvalo to pol rok. Opytaj sa sama seba, ze ci ma tvoj vztah teraz daky zmysel, ak to dokazal tahat pol roka a keby si na to neprisla, tak to trva aj nadalej. Je to clovek s ktorym chces byt, si s nim stastna, chces ho za manzela?
Ono sa to postupne vyvijalo za ten pol rok
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

musis zistit preco to spravil a podla toho posud ci je realne ze sa to stane znova alebo uz nikdy...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

zbaľ mu veci. aj keď mu to odpustíš vytiahneš to stále pri nejakej hádke a podobne.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

to záleží asi od situácie, čo viedlo k takému správaniu a ako máte nastavený vzťah. viem si predstaviť scenáre kde to môže fungovať ďalej v pohode, poznám aj také páry čo to ustáli, prešli si párovou terapiou a nakonci z toho ešte aj vzťahovo profitovali.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nezažil som. No tá komunikácia asi nemá potrebné základy ani teraz.
Zrejme mu asi neodpustíš to tak vyzerá, bude tam stále isté podozrenie.
Odpustili by ste neveru ? No skôr asi nie ako áno, ale sú aj okolnosti skutku.
Biedne to pokračuje a aj tak sa to aj väčšinou skončí ako mnohé situácie života.
Taká vsuvka kde a ako to začína, tak to aj končí a nielen takéto skutky vo vzťahoch.
Niekedy môže prejsť aj 15 rokov od objavenia, no ani tuto to nemusí opakovane klapať :smt006
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

treba ist od seba, toto sa proste prekonat neda a ked si niekto mysli, ze ano tak klame, vzdy sa to casom vytiahne ako kubiak napisal, najblizsi konflikt a uz je to vonku ako argument, dovera z tvojej strany tam uz nikdy nebude, ak aj bude tak nikdy nie taka ako pred tym, toto vacsinou ziaden vztah neustoji, ak prvotne ano tak casom sa to rozpadne aj tak
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Predpokladám, že za ten čas, čo to ťahal pol roka s kolegyňou, fungoval zároveň intímne aj s tebou.
On v podstate ťahal 2 vzťahy naraz. A ako niekto spomínal, asi by to robil naďalej, ak by si mu na to prišla.
Preto je teraz zakríknutý. Lebo si ho pristihla.
Ja by som v takomto prípade šancu nedávala. Podľa mňa, on si ťa vôbec neváži. Ak mal nejaký problém, ak chcel niečo zmeniť, niečo mu chýbalo... mal to v prvom rade komunikovať s tebou.

A či by som za nejakých okolností odpustila, neviem. Asi je to iné, ak je to po rokoch vzťahu, jednorázovka. Ale fakt neviem. Záviselo by od toho, aký je ten vzťah, aké boli problémy. A nakoľko ten druhý preberá zodpovednosť za svoje zlyhanie (a nezvaľuje to na toho druhého) a chce fungovať lepšie, aj tú párovú terapiu si viem predstaviť.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

v prvom rade by som premýšľal, kde som asi spravil chybu ja že partnerka by zvolila takúto cestu... čo jej u mňa chýbalo a čo by hľadala inde.
zároveň by som sledoval, aká je jej reakcia na odhalenie - hanba, strach že ma stratí, ľútosť / agresivita, sebaľútosť...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mirrorion napísal: 01 júl 2025, 23:14 v prvom rade by som premýšľal, kde som asi spravil chybu ja že partnerka by zvolila takúto cestu... čo jej u mňa chýbalo a čo by hľadala inde.
zároveň by som sledoval, aká je jej reakcia na odhalenie - hanba, strach že ma stratí, ľútosť / agresivita, sebaľútosť...
Chlape maj trochu sebaucty.

Skusnost z mojho okolia je taka, ze hento uz nema cenu, podvadzal dlhodbo a opakovane, systemticky to tajil. Aj ked citil nejake problemy nepkusil sa ich riesit a namiesto toho to bol zbabelec, co radsej podvedie partnerku ako by sa s nou mal porozpravat.
Ked to spravil raz spravi to znovu, len si da lepsi pozor aby na to neprisla. S tykymi ludmi nema cenu strata cas ani energiu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Lucia88:
Odpustit neveru a postavit vztah znovu na nohy? Mozne to je. Ste toho konkretne ty s partnerom schopni? Osobne sa priklanam k tomu, ze nie.

Z jeho strany si to vyzaduje znova vybudovat doveru. A to znamena vela namahy a prijat riziko, ze to moze byt marna snaha (to ci mu budes niekedy verit nie je len zalezitostou toho ci chces ale aj toho ci ti to podvedomie dovoli).
Z tvojej strany si to vyzaduje nikdy to nevytiahnut (ak dojde k tomu, ze to prekonate).

Bez odbornej pomoci to nepojde. A hladanie terapeuta/psychologa/poradcu ktory sadne obom tiez moze trvat dlho.
Takze si pokecaj s nim, ci je ochotny s tebou taku terapiu absovovat. Ak nie, tak mas odpoved hned.

V kazdom pripade vela stastia a sil, ci uz do pokusu o opravu alebo znasanie rozchodu/rozvodu.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Nie, neodpustil. Mám sebaúctu.
Lucia88
Novice
Novice

Porozpravali sme sa, vysvetlila som mu, ze obnovenie dovery potrva. Na zaciatok mam pristup do jeho telefonu
heker
Redeemer
Redeemer

A to ti staci ku stastiu?
Lucia88
Novice
Novice

heker napísal: 05 júl 2025, 9:54 A to ti staci ku stastiu?
nie, ale pracuje sa na tom
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Takze teraz pouzije pri nevere ine zariadenie.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Veď ide o kolegyňu. Na neveru nepotrebuje mobil, keď stretáva dotyčnú v práci.
Napísať odpoveď