4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Johnnny »

Samozrejme to nebolo myslene tak, ze nemame pomahat invalidom. Lenze v SR z Teba za flasu spravi lekar aj vojnoveho veterana, nielen invalida.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

To je problém inde, nie v princípoch. A nespochybňujem, že sa to deje. Kedysi mi (už nebohý) poišťovák povedal: "Raz ročne pôjdeš s obálkou za...a vráti sa Ti, čo si zaplatil do poistky". Nebol som ani raz. Veci riešim ako sa majú. Možno na vlastnú škodu no mama ma neučila odrbávať.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

V tejto konsolidácii ide Fico zmraziť platy pri výkone práce vo verejnom záujme. Už tento rok sa tie platy nezvyšovali aj keď sa mali. Platové tabuľky sa neupravovali. Od nového roka bude 6. platových tried pod hranicou minimálnej mzdy a teda zamestnávateľ tú mzdu musí doplatiť aspoň na minimálku zo svojho. A VŠ vzdelaní ľudia pracujúci v tomto sektore dostávajú plat o 100-150€ nad minimálkou.

Toto opatrenie najtvrdšie zasiahne celý sociálny sektor. Pričom už teraz je sociálna oblasť na pokraji kolabsu, jednoducho nie sú ľudia, ktorí by boli ochotní za taký plat robiť takú robotu.

Zároveň Fico ide zobrať peniaze obciam a mestám, ktoré su hlavným zriadovateľom DSS a podobných služieb. Ak teda ľudia aj zoženú odborníka z pomáhajúcej profesie, budú si to musieť financovať hlavnej zo svojho.

Druhá vlna konsolidácie teda tvrdo dopadne na dôchodcov, akurát si to zatiaľ neuvedomujú. Zistia to, keď budú hľadať domov dôchodcov, denný stacionár, opatrovateľku, fyzioterapeuta, zdravotnú sestru, klinického psychológa a pod.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vina sa zhodi na...
"Vinnika lahsie urcit, nez najst".
Niesu vsetci stari hlupi ani mladi bystri.
Svokra nevolila bastardov a podvodnika ani devatdesiatrocna. Poznam mladych ktori im veria a fandia.
"Pomoze" mozno ak dopady pocitia jednoduchi bez rozdielu veku - ak si to vobec uvedomia preco.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Dovezú sem afgáncov, iračanov, sýrčanov, ktorých nechce západná EU... a tí sa budú starať o dôchodcov. Už teraz máme krízu v zdravotníctve, ktorú dôchodcovia ochotne znášajú, tak čo tam po nejakých DSS-kách, hlavne že cinkne 13x do roka almužna od Fica na účet.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejak tak... Pred mnohými rokmi ešte za "starých zlatých čias" - pre kolaborantov, donášačov a podobnú chamraď - bežal vtip: "Nebojme sa robiť chyby a omyly, veď národ to všetko zaplatí" .
536838241_1080109917666745_9076177149895603299_n.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Velavravne :)
Prílohy
Screenshot_20250910_184049_Instagram.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

kayko napísal: 10 sep 2025, 16:27 Dovezú sem afgáncov, iračanov, sýrčanov, ktorých nechce západná EU...
Po návšteve Fica v Uzbekistane a jeho vyjadreniach, som si myslel, že to bude hlavné konsolidačné opatrenie na naštartovanie slovenskej ekonomiky. Makové polia všade a afgánski odborníci nám poradia, ako z toho vyrobiť H. :D
Prílohy
545460058_1551474399552231_7140211711857394504_n.jpg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Hľadal nových dodávateľov pre kamošov :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

https://www.interez.sk/sutaj-estok-a-su ... bmrxBN4O_Q

Takze narast kriminality je realny, ale novela trestneho zakona je v tom nevinne. Mozu za to media a opozicia :-D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A to sa Maskarova na tlacovke dnes vyjadrila, ze si maju obchody posilnit SBS a maju davat cipy (kvoli pipaniu) na viac tovarov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

U nas moze opozicia aj za to ako Fico hlasuje v Europadlamente alebo ako vyzera konsplidacia (ktoru nikomu dopredu neukazali a budu o nej hlasovat v skratenom konani aby sa nedala pripomienkovat). V takomto mentalnom svete sa pohybujeme.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Posledné slovo Braňa Bezáka:

- Splnomocnenec Kotlár pripustil odchod z funkcie. Podľa mňa mu ponúkli miesto veľvyslanca v Atlantíde.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal: 11 sep 2025, 20:40 A to sa Maskarova na tlacovke dnes vyjadrila, ze si maju obchody posilnit SBS a maju davat cipy (kvoli pipaniu) na viac tovarov.
Čo som počul, tak väčšinou už ani nevolajú policajtov. Vďaka smeráckej novele to nemá zmysel. Zlodej tú pokutu 33€ hodí rovno na zem v obchode, pokutu samozrejme nezaplatí a ide usmiaty kradnúť ďalej. Na toto sme presne mali ten zákon 3krát a dosť:
1. Pokuta a je to len priestupok.
2. Ak v určitej dobe od spáchania priestupku kradneš znova, už je to trestný čin, ale dostaneš zase len pokutu a podmienku.
3. Ak kradneš v podmienke, ideš rovno do basy a hotovo.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mna pri tom vsetko najviacej pobavilo, ze kedze ide iba o pristupky, tak prokuratura na to nema ziadne data. Takze sa chvalili ako klesla kriminalita a bol to len hoax.

Podobne, ked zastavme korupciu vycislo, ze vdaka tretnej novele pustili alebo nezatkli cez 3000 ludi, s coho jedemu horzilo dozivotie za spreneveru, tak prskali.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aspon sa clovek zasmeje - i ked trpko:

https://www.aktuality.sk/clanok/O28vpzI ... kauziciek/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Dnes asi bude na nete ďalšia kauza. Minister dopravy Ráž (SMER) konsoliduje tak, že pre potreby ministerstva dopravy (čiže sám pre seba) kúpil služobné lietadlo od oligarchu Strnáda za 13,5 miliónov eur. To isté lietadlo bolo pred mesiacom na nete na predaj za 4 milióny eur. Pripomínam, že susedné oveľa chudobnejšie a zaostalejšie Rakúsko nemá ani len vládny špeciál a už vôbec ich nenapadne, aby si ministri namiesto limuzín kupovali lietadlá. Ich prezident chodí do práce metrom a električkou, na summity lieta komerčnou linkou. Ale Slovensko na to má!
Odhalila Nadácia zastavme korupciu
https://www.facebook.com/reel/2970382589808230
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

K tomu kradnutiu v obchodoch, som si tiez vsimol zmenu.
V poslednych tyzdnoch pri samoobsluznych pokladniach (scan and pay) v Tescu VZDY som mal "nahodnu" kontrolu. Minulu sobotu bolo z 8 samoobsluznych pokladni obsadenych 5 a vsetkym naokolo to "piskalo" ze maju kvoli kontrole kontaktovat obsluhu. Chuda tetuska co to tam ma na starosti, nevedela kam skocit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Mek napísal: 12 sep 2025, 10:26 K tomu kradnutiu v obchodoch, som si tiez vsimol zmenu.
V poslednych tyzdnoch pri samoobsluznych pokladniach (scan and pay) v Tescu VZDY som mal "nahodnu" kontrolu. Minulu sobotu bolo z 8 samoobsluznych pokladni obsadenych 5 a vsetkym naokolo to "piskalo" ze maju kvoli kontrole kontaktovat obsluhu. Chuda tetuska co to tam ma na starosti, nevedela kam skocit.
Mne sa to stáva v Ikei, ale vždy keď len kupujem 1-2 malé veci. Asi si to myslí, že ostatné som si nakradol. :D :D Ale napr. taký LIDL na to serie úplne. Som si chcel kúpiť tie ich voňavky. Niekoľko týždňov to mali vypredané, tak som sa raz opýtal predavačky. A ona, že nech prídem v pondelok ráno, lebo vtedy im to chodí a väčšinou to v ten deň už je aj všetko ukradnuté. A ani s tým nič nerobia. Keď niekoho vidia kradnúť, tak na zlodeja nahučia. Niekto im ten tovar dobrovoľne vráti a na ďalší deň už tam kradne zase. A sú takí zlodeji, ktorí im ešte vulgárne vynadajú a správajú sa agresívne. Pred novelou som zažil, že SBSkári z Kauflandu naháňali zlodeja aj po meste :D a policajti chodili a brali ich. Teraz vďaka novele kriminálnikov zo SMERU už to polícia ani riešiť nemôže...

Najviac zúfalí z tohto musia byť malí predajcovia. Tam by som už mal všetko zamknuté a tovar zákazníkom dal až pri platení. Alebo ako som zachytil, nejaký malý obchod má komplet všetko za 1000€, aby to bol trestný čin. A platiaci zákazník dostane na pokladni "zľavu" z 1000€ čokolády na 2€ a podobne.
Napísať odpoveď