Oh no, anyway...
Politika
Re: Politika
Aj ta tupa nevzdelana fasisticka svina si zasluzila mozno povedat sudcovi, ze sa city vinny a potom by bola vykonana poprava za vsetko co si dovolil urobit.
Ale je vtipne, ako ho oplakavaju boti, ktori netusili (ako zvysok sveta), ze niekto taki bol. Ale prisli noty, tak je “svaty”. Aj ked podla toho co dristal, by bol este horsi ako ako priemerny Nepalcan.
Ale je vtipne, ako ho oplakavaju boti, ktori netusili (ako zvysok sveta), ze niekto taki bol. Ale prisli noty, tak je “svaty”. Aj ked podla toho co dristal, by bol este horsi ako ako priemerny Nepalcan.
U nás to Fico klasicky spája s opozíciou, progresivizmom, médiami a plynule začne vyplakávať o svojom atentáte.
Guvernér Utahu povedal, že sa celý deň modlil, aby to nebol niekto z nich. Atentátnik je chalan z bielej mormonskej rodiny od detstva vychovávaný ku vzťahu k zbraniam a jedinej správnej viere. Rodičia registrovaní voliči republikánov. Chalan nevolil. Motív vyzerá byť jednoznačne nábožensko-politický. Podľa atentátnika bol Charlie Kirk fašista, ktorý si vykladal kresťanstvo zle a zneužíval vieru na šírenie nenávisti a fašizmu.
MAGA sa síce snaží šíriť naratív, že toto je problém kresťania/pravičiari vs liberáli/ľavica, ale podľa všetkého toto je problém kresťanského fundamentalizmu a radikalizmu, ktorý rastie od Reagana. A neregulovaného predaja zbraní.
___
V najnovšej sérii South Parku (S27E02 Got a Nut) si robili srandu z toho, ako Charlie Kirk "debatuje" a už za atentát môžu aj oni.
-
starysomar
Hardcore addict
Nepropagoval okrem držania zbraní na úkor pár zbytočných úmrtí aj "právo" na verejné popravy?
V Usa je hlavne v republikanskych statoch uplne iny pohlad na držanie zbraní na aký sme zvyknutí v Europe. Tam to beru ako jedno zo základných práv občanov, bez ohľadu na to či takyto uvolneny pristup k zbraniam generuje velke mnozstvo vrazd alebo nie.
Ale napr taka Kalifornia ma velmi prisne zakony na drzbu zbraní.
-
starysomar
Hardcore addict
Niekde bolo že počet držaných zbraní nesúvisí s počtom úmrtí nimi. No vieš si predstaviť hromadné držanie v tomto Sprostákove? 
Apropo ešte za prvej ČSR 1918 – zač. 1938 boli zakony ohladom zbrani pomerne benevolentne. Doma mohol občan drzat zbran bez povolenia, iba ked ho chcel nosit na verejnosti vtedy potreboval zbrojak.
-
starysomar
Hardcore addict
Tatik Masaryk chodil na huby uplne sam - bez ochranky.
Jasné, niektoré štáty to majú ako u nás (zbrane môžu mať len fyzicki, psychicky zdraví a netrestaní občania) a niekde môžeš legálne kúpiť zbraň aj na parkovisku bez akejkoľvek kontroly, lebo ústna dohoda a podanie ruky tam je právny akt.gogo956 napísal: 13 sep 2025, 14:04 V Usa je hlavne v republikanskych statoch uplne iny pohlad na držanie zbraní na aký sme zvyknutí v Europe. Tam to beru ako jedno zo základných práv občanov, bez ohľadu na to či takyto uvolneny pristup k zbraniam generuje velke mnozstvo vrazd alebo nie.
Ale tak čo čakať od krajiny, kde keď ti rodičia podpíšu papier, môžeš ísť do armády už v 17ke, ale keď si dá žena v lete na pláži dole horný diel plaviek, tak príde šerif a nepríde sa len pozrieť na kozy
Problém je, že keď otcovia zakladatelia písali ten 2. dodatok ústavy, tak si vystrelil 1 gulku a potom si hodne dlho nabíjal. Colt so 6 nábojmi bol scifi, nie ešte tieto súčasné zbrane. Pre nás Európanov je bizardné, že nechcú novelizovať zastaraný zákon, ktorý má tak negatívne dôsledky. Na tom už sa nedá ani zasmiať ako na niektorých britských zákonoch (že sa nemôžeš ožrať v krčme, že nemôžeš chodiť v parlamente v brnení, že nemôžeš "podozrivo nakladať" s lososom na verejnosti, že keď nájdeš zdochlinu veleryby, musíš ju odovzdať kráľovi).
ephramko
pre Americanov to ma racionalne dôvody:
1/silná tradícia lovectva
2/silná tradícia športovej strelby
3/mnohé usadlosti sa nachadzaju v divočine, resp daleko od civilizacie, preto je dolezite mat proti zlodejom ci divokym zvieratam efektivnu zbran
Samozrejme ako bolo uz spomenute, zavisi to od konkretneho statu: inak sa k tomu stavia priemerný Texasan a inak priemerny obyvatel Washinhton D.C.
/ten druhy pravdepodobne na vlastnictve brokovnice nebude trvať ale ten prvy kvoli nej urobi aj revoluciu ak bude treba/
pre Americanov to ma racionalne dôvody:
1/silná tradícia lovectva
2/silná tradícia športovej strelby
3/mnohé usadlosti sa nachadzaju v divočine, resp daleko od civilizacie, preto je dolezite mat proti zlodejom ci divokym zvieratam efektivnu zbran
Samozrejme ako bolo uz spomenute, zavisi to od konkretneho statu: inak sa k tomu stavia priemerný Texasan a inak priemerny obyvatel Washinhton D.C.
Nie som pacifista. Som za reguláciu zbraní. Keď chce niekto poľovať, v poriadku. Nech je to počestný občan (bez kriminálnej histórie), nech prinesie papier od lekára, že mu fungujú oči a ruky, nech prinesie papier od psychológa, že nemá poruchu/diagnózu, ktorá môže mať vplyv na jeho správanie a rozhodovanie a nech zložením skúšky na polícii/úrade dokáže, že ovláda zákon o zbraniach a vie niečo o zvieratkách a poľovníctve, nech nesundá seba, kamaráta alebo hneď prvú pandu v lese

Keby som bol Američan, pravdepodobne mám doma brokovnicu a na tele by som nosil nejaký malý šikovný revolver na miesta, kde je väčšie riziko, že sa niečo stane. Len mi to v USA pripadá už úplne šialené. Človek ide do mekáču a na chrbte má "na sebaobranu" zavesenú obrovskú ťažkú pušku pre odstrelovačov. Jeden magor so zbraňou začne strielať a niekoľko uniformovaných hliadok sa tam krčí za autami spolu s neozbrojenými civilistami, lebo magor má palebnú prevahu. A všetci čakajú, pokiaľ sa dovalí SWAT na nejakom tanku.
Našťastie aspoň majú zákon, že si civilisti nemôžu kúpiť zbrane kategórie "národná obrana".
___
___
The art of the deal
Keby som bol Američan, pravdepodobne mám doma brokovnicu a na tele by som nosil nejaký malý šikovný revolver na miesta, kde je väčšie riziko, že sa niečo stane. Len mi to v USA pripadá už úplne šialené. Človek ide do mekáču a na chrbte má "na sebaobranu" zavesenú obrovskú ťažkú pušku pre odstrelovačov. Jeden magor so zbraňou začne strielať a niekoľko uniformovaných hliadok sa tam krčí za autami spolu s neozbrojenými civilistami, lebo magor má palebnú prevahu. A všetci čakajú, pokiaľ sa dovalí SWAT na nejakom tanku.
Našťastie aspoň majú zákon, že si civilisti nemôžu kúpiť zbrane kategórie "národná obrana".
___
___
The art of the deal
Tie dovody pre drzanie zbrani maju zmysel. Ale degen, ktory je tak vydeseny z ludi, ze musi mat v meste automat na hrudi nesplna podmienku drzania zbrane, lebo je dusevne chory. Viac menej ako to napisal ephramko.
Viackrat som pisal, ze nech maju na sport a polovacku na jelena maju aj jadrovu ponorku. Len nech to netahaju medzi ludi. To je cista psychopatia. Ci v USA, alebo v CR.
Nakoniec nacka zastrelil iny nacek
Hlavne ze ovcania pisali zoznamy "progresivnych komunistov", ktori za to mohli 
Viackrat som pisal, ze nech maju na sport a polovacku na jelena maju aj jadrovu ponorku. Len nech to netahaju medzi ludi. To je cista psychopatia. Ci v USA, alebo v CR.
Nakoniec nacka zastrelil iny nacek
Ma zaujali s tou vrazdou ine skutocnosti: v univerzite do ktorej vrah vstupil je vraj nainstalovanych 1600kamier.
Ved to je šialené, take mnozstvo. Ale nikto si na tych kamerach nevsimol /a ani na detektoroch kovov pri vchodoch/ ze vosiel s puškou Mauser M 98, čo je dlha zbran ktoru len tak clovek do ruksaka neschova /a neda sa ani rozobrat na mensie casti a potom rychlo zlozit/.
A teraz to pride:
hned po vrazde sa dvaja iní ludia zacali spravat ako vrahovia aby na seba uputali pozornost policie a skutocný vrah mal cas ujst. Boli tie dve osoby spriahnute s vrahom, alebo ich spravanie bolo spontánne a vyplyvalo z ich negativneho vztahu k obeti?/neskorboli prepusteni bez obvinenia/
A pozor, pokračujeme v divnych veciach:
podla cam zaznamu vrah skocil zo strechy bez pusky a usiel do lesa.
Policia ale vraj nasla predmetnu zbran z ktorej sa strielalo v lese zabalenu v krabici /??/
Dalej:
Fbi tvrdi ze utocnik svoj cin naplanoval s dalsimi osobami na Discorde ale Discord tvrdi ze ziadna takato komunikacia sa na jeho servroch neodohrala.
A perlickana zaver: FBI pritom teraz tvrdi, ze utocnik jednal sám. /?/
Vrah nie je registrovany ako clen ziadnej strany a dokonca ani nikdy nevolil. Jeho rodina je ale republikanska.
Nie je to cele trochu zvlastne?
Ved to je šialené, take mnozstvo. Ale nikto si na tych kamerach nevsimol /a ani na detektoroch kovov pri vchodoch/ ze vosiel s puškou Mauser M 98, čo je dlha zbran ktoru len tak clovek do ruksaka neschova /a neda sa ani rozobrat na mensie casti a potom rychlo zlozit/.
A teraz to pride:
hned po vrazde sa dvaja iní ludia zacali spravat ako vrahovia aby na seba uputali pozornost policie a skutocný vrah mal cas ujst. Boli tie dve osoby spriahnute s vrahom, alebo ich spravanie bolo spontánne a vyplyvalo z ich negativneho vztahu k obeti?/neskorboli prepusteni bez obvinenia/
A pozor, pokračujeme v divnych veciach:
podla cam zaznamu vrah skocil zo strechy bez pusky a usiel do lesa.
Policia ale vraj nasla predmetnu zbran z ktorej sa strielalo v lese zabalenu v krabici /??/
Dalej:
Fbi tvrdi ze utocnik svoj cin naplanoval s dalsimi osobami na Discorde ale Discord tvrdi ze ziadna takato komunikacia sa na jeho servroch neodohrala.
A perlickana zaver: FBI pritom teraz tvrdi, ze utocnik jednal sám. /?/
Vrah nie je registrovany ako clen ziadnej strany a dokonca ani nikdy nevolil. Jeho rodina je ale republikanska.
Nie je to cele trochu zvlastne?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Cakas, ze ti niekto v tomto pripade atentanik zapadne do presne definovaej skatulky?
ide o dolezite nejasnosti:harrison314 napísal: 14 sep 2025, 21:15 Cakas, ze ti niekto v tomto pripade atentanik zapadne do presne definovaej skatulky?
1/ako mohol prepašovať pušku na univerzitu, ked vieme ake prisne su na nich bezpecnostne kontroly?
Znovu, ten typ pušky sa neda jednoducho rozložit na menšie casti.
2/zaznam ukazuje ze zo strechy skace bez pusky. Teoreticky mohol po čine pušku nasilne zlomit na polovicu a tak ju schovat aby na zazname nebola vidno. Ale vraj podla fotografii FBI sa puška našla v neporušenom stave.
Este existuje moznost ze mal pusku schovanu pri zoskoku v nohavici. Ale ten skok bol z velkej vysky a je skoro nemozne si predstavit ze by to urobil s velkou puskou v nohavici bez zranenia pri pade..
Netvrdim ze nemoze byt skutocnym strelcom, len ma zaujima ako tieto veci urobil..
Apropo, vraj mal transrodoveho priatela a to bol asi dôvod jeho agresie voci obeti.
Autoeditácia príspevku po 13 min 10 sek:
toto je prepis cam zaznamu:
Mauser M 98 ma podla typu okolo 4kg a dlzku 1,130 mm-1,185 mm. Toto musel vediet skryt do nohavice a zaroven sa pohybovat.Podozrivý chodí charakteristickou chôdzou. Pred streľbou sa zdá, že podozrivý chodí s tuhou pravou nohou a relatívne pomalým tempom. Zdá sa, že podozrivý má obmedzenú schopnosť ohýbať pravú nohu.
Autoeditácia príspevku po 26 min 35 sek:
Ale zase pozor, ten prepis cam je z Foxnews co je "trumpova" Tv, tj treba to brat s rezervou
-
harrison314
Hardcore addict
Ja to beriem tak, ze teraz je okolo toho klasicky infromacny chaos (je mozne, ze s casti zamerny). Polka z toho nemusi byt pravda, a ono sa to vyskritalizuje po nejakom case.
Podobne to bolo aj pri nedavnej strelbe v Cechach.
Podobne to bolo aj pri nedavnej strelbe v Cechach.
Akoze polka nemusi byt pravda? Akoze zaznamy su sfalsovane? Gogo dal otazky, nie mozne scenare kde povies ci je to pravda alebo nie.
-
harrison314
Hardcore addict
nejasnosti nespochybnuju ze strielal zadržaný, ale skôr naznačujú že asi mal vnutri aspon ešte jedneho komplica.
Tak je pravda ze ta jeho chôdza bola podozriva, na druhu stranu, aby mal tak dlhu zbran v nohavici a zaroven neskor chodil poschodoch bez toho aby bol napadny, je to zaujimave..skutocne to nevyzera ze by tam mal schovanu pusku.
Tak je pravda ze ta jeho chôdza bola podozriva, na druhu stranu, aby mal tak dlhu zbran v nohavici a zaroven neskor chodil poschodoch bez toho aby bol napadny, je to zaujimave..skutocne to nevyzera ze by tam mal schovanu pusku.
Nemohol si tu zbraň proste na nejaký čas niekam odložiť a preto raz chodí divne a raz normálne?
Či nemal alebo mal trans kamarátku/frajerku je podľa mňa úplne bezpredmetné. Ja mám 2 kamarátov, ktorí sú na dobrej ceste sa radikalizovať. A keby im nedajbože ruplo v bedni a niečo by spravili, tak by ľudia po internetoch písali, že neexistuje, že boli pravicoví radikáli, lebo mali kamaráta geja. Plus pred XY rokmi som sa vláčil s chalanom, ktorý bol v podstate nácek a chodil do lesa cvičiť s tými brancami. Všetci potrebujú lásku, hýčkanie a opateru. Aj pravicoví radikáli.

Ma pobavilo, ako sa po nete rozoberalo videjko, ako tí chlapi niečo divné robia s rukami. K tomu bol výstižny komentár "chlapík si v teplý sparný deň poškrabe gule a napraví vercajch a na druhý deň milióny MAGA dementov rozoberajú, čo tie tajné signály znamenali".
Či nemal alebo mal trans kamarátku/frajerku je podľa mňa úplne bezpredmetné. Ja mám 2 kamarátov, ktorí sú na dobrej ceste sa radikalizovať. A keby im nedajbože ruplo v bedni a niečo by spravili, tak by ľudia po internetoch písali, že neexistuje, že boli pravicoví radikáli, lebo mali kamaráta geja. Plus pred XY rokmi som sa vláčil s chalanom, ktorý bol v podstate nácek a chodil do lesa cvičiť s tými brancami. Všetci potrebujú lásku, hýčkanie a opateru. Aj pravicoví radikáli.
Ma pobavilo, ako sa po nete rozoberalo videjko, ako tí chlapi niečo divné robia s rukami. K tomu bol výstižny komentár "chlapík si v teplý sparný deň poškrabe gule a napraví vercajch a na druhý deň milióny MAGA dementov rozoberajú, čo tie tajné signály znamenali".