TRADER 2.0 - kupoval si niekto členstvo ? akú máte skúsenosť?
-
peterkollar
Expert
TRADER 2.0 - kupoval si niekto členstvo ? akú máte skúsenosť?
maju akciu 20% ak kupim clenstvo na 3 mesiace, zvazujem - nechcem obchodovat cdf a na burze, len kupovat etfka nejake podla analyzy trhu, skor take pomale pasivne investovanie, ma niekto skusenost s tym produktom ?
Re: TRADER 2.0 - kupoval si niekto členstvo ? akú máte skúsenosť?
na tychto predajoch rôznych trejderskych a investicnych kurzov je zaujimava jedna vec: ak dotyční skutočne ovladaju nejaku výnimočne dobrú stratégiu, tak za prvé prečo by potrebovali ju predavat niekomu inemu? Za druhe, prečo by takuto skvelu informaciu zverejnovali, tj v konecnom dosledku by hrali sami proti sebe?
Odpoved nech si zodpovie kazdy sam..
Odpoved nech si zodpovie kazdy sam..
-
starysomar
Hardcore addict
Presne - peniaze nerastú na stromoch.
Nemám skúsenosti s produktom. Ale komentáre somára a goga mi prídu odveci. Chápem že oni si dokážu naštudovať problematiku hocičoho v živote. Ale existujú ľudia ktorý potrebujú poradiť alebo sami nemajú čas. Takisto ako je dnes normálne vyhľadať služby osobného trénera vo fitnesscentre.
Dokáže to každý sám, ale prečo sa neopýtať na rady niekoho kto je vo fachu niekoľko rokov?
Dokáže to každý sám, ale prečo sa neopýtať na rady niekoho kto je vo fachu niekoľko rokov?
na jednej strane ano ale zaroven na tej druhej strane ludia co nevedia/nechcu si studovat veci sami su idealna korist pre podvodnikov.
u osobneho trenera to nebude asi az taky problem, lebo pokial si najdes niekoho kto ta bude vzdy hodinu nutit klikovat a nic ine tak asi rychlo pochopis ze to asi neni dobre.
ale pri investovani? hlavne ked ti neda nikto ziadnu zaruku lebo ved "trh sa neda predvidat"...
netusim co je trader 2.0, co som dal rychly google tak to ani nevypada draho ani zle, komunita na discorde...
otazka znie ale preco by niekto potreboval platit za VIP analyzy a signaly ak chce len pasivne pravidelne investovat do ETF... zarobia ti tie analyzy viac ako ked tych 15 eur mesacne budes davat do nejakeho znamejsieho ETF?
u osobneho trenera to nebude asi az taky problem, lebo pokial si najdes niekoho kto ta bude vzdy hodinu nutit klikovat a nic ine tak asi rychlo pochopis ze to asi neni dobre.
ale pri investovani? hlavne ked ti neda nikto ziadnu zaruku lebo ved "trh sa neda predvidat"...
netusim co je trader 2.0, co som dal rychly google tak to ani nevypada draho ani zle, komunita na discorde...
otazka znie ale preco by niekto potreboval platit za VIP analyzy a signaly ak chce len pasivne pravidelne investovat do ETF... zarobia ti tie analyzy viac ako ked tych 15 eur mesacne budes davat do nejakeho znamejsieho ETF?
Ak chces kupovat pravidelne len tie EFTka, tak tu by stacilo podla mna si spravit maly prieskum na internete, ake ETFka su v ponuke na burze (poradil by som take, co kopiruju americke indexy SPX, Nasdaq a Russel2000) a do tych v mensich ciastkach pravidelne investovat sam za seba a na svojom vlastnom trading ucte, ktory si zriadis u brokera, ktory dane ETFka ponuka na obchodovanie. A peniaze usetrene za clenstvo v tom Trader 2.0 mozes investovat do nakupu vyssieho podielu v tych ETFkach. Nemyslim si, ze aktivne investovanie (kupis, predas, kupis, predas atd..) do indexovych ETF nejak specialne prekonava pasivne investovanie do tychto ETF z hladiska vynosu z dlhodobeho hladiska, kvoli casovaniu trhu. Ak sa da, tak pri vyraznejsich poklesoch akciovych trhov kupit v tom case vacsi podiel daneho ETF, kedze cena je vyklesana a kupis podiely v tych ETF v tom case ako keby za zlavnenu cenu vo vypredaji a indexy sa skor ci neskor opat vratia na vrchol a pojdu este vyssie - to z dlhodobeho hladiska moze slusne pridat na celkovom vynose.
značne populárne ETF je: VWCE - All-World aj ked majorita je z Usa.
https://www.nl.vanguard/professional/pr ... cumulating
Aktualne som v ňom tiež.
https://www.nl.vanguard/professional/pr ... cumulating
Aktualne som v ňom tiež.
s tymto produktom skusenost nemam, ale celkovo si myslim, ze sa to skor neoplati alebo oplati len na najnizsi mozny cas. mam pristup ku jeho konkurentovi a ked to porovnam s tym co radia ludia napr v investicnych subredditoch, tak sa to az na detaily neodlisuje a kludne by som sa stavil na to, ze nic ine nevymysli ani tento trader. v podstate je to stale o tom istom, drviva vacsina investicii ide do VWCE a zvysok(20-30%) ide z casti do volatilnejsich trhov, napr do zprx a naopak cast do niecoho stalejsieho. ak sa ti v tom nechce hrabat, kup si to clenstvo na najnizsi mozny cas, odkopiruj do coho investuje a len pokracuj. ale podobny investicny plan ti vypluje aj chatgpt(skusal som to).