velkost pamate ram vo windows
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
velkost pamate ram vo windows
zdravim kde pozriem alebo v akom softvery, kolko mi kazdy jeden program zabera ramku?na novom windowse mam 3,5 GB a sem je to uz 6,9 GB.zopar applikacii o ktorych viem sa spustaju, ale chcem vidiet ktore robia navyse zbytocne bordel.v spravcovi uloh to neni vidno.popripade ich vypnem dik 
-
starysomar
Hardcore addict
Re: velkost pamate ram vo windows
TaskManager (Správca úloh)
Procesy - Pamäť
Procesy - Pamäť
mysli na to ze to ze nejaky program ma alokovanych X mb/gb ram neznamena ze tym blokuje tu ramku pre ine programy. windows (a nie len ten) vyuziva prazdnu pamat na cache-ovanie inych programov. snazi sa predvidat ktore programy pouzivas najcastejsie a tie cache-uje v pamati aby ked ich zapnes ich nebolo treba kopirovat z disku do pamate.
takato pamat je sice "obsadena" ale akonahle pustis nejaky program ktory potrebuje pamate viac tak windows tu "obsadenu" pamat uvolni.
ma to logiku, lebo ved na co mi je 16GB pamate ak vacsinu casu vyuzivam len 5? nevyuzita pamat je zbytocna pamat.
takato pamat je sice "obsadena" ale akonahle pustis nejaky program ktory potrebuje pamate viac tak windows tu "obsadenu" pamat uvolni.
ma to logiku, lebo ved na co mi je 16GB pamate ak vacsinu casu vyuzivam len 5? nevyuzita pamat je zbytocna pamat.
rozklikni si tab "vykon" a tam by si mal vidiet presne kolko pamati sa pouziva, kolko je cache a dokolko je jej dostupnej.