Google Chrome

Informácie o software, ankety...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa wladas »

Na Edge som presiel skoro pred 1,5 rokom a nestazujem si. Mensie bojovanie s bingom ale inac pohoda.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, od včerajšie ho dňa sa mi nechce spustit chrome, otovori sa okno ale je celé čierne a nic nenačíta len čierna okno už som to skúsil aj odinštalovať a znova nainštaloval a to isté. Chcem spraviť čistú inštalačku systému, ale potreboval by som zálohovať záložky a uložené hesla z chromu, dá sa to spraviť aby sa mi zapol či už safe mode aby som z neho vedel dostať len zálohu?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zrejme pouzivatelia, dat zobrazit skryte a tam: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\

Autoeditácia príspevku po 37 sek:
https://support.google.com/chrome/threa ... ther?hl=en
Daniel9911
Professional
Professional

ďakujem za radu, ale nechcelo mi to povoliť, potreboval povolenia od admin účtu(to som na admin konte) ale nevadí našiel som v PC staršiu verziu záložiek aj hesiel, neviem prečo mi takto začalo blbnúť
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Povolenia si vieš prideliť no lepšie sa s tým nehrať.
Mne viackrát pomohlo (robím aj denne) ak blbol Win postupné zadanie do príkazového riadka, spusteného ako admin:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Checkhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Scanhealth
A keď našlo chybu:
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth
No a po skúsenostiach s Windowsom zálohvanie (Macrium Free) aspoň raz týždenne. Nemám chuť všetko inštalovať a nastavovať nanovo ak dačo.
heker
Redeemer
Redeemer

To co pise starysomar nepomoze, lebo je to kontrola integrity nainstalovsneho Windowsu, nie dalsich aplikacii ci udelenia prav.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Môže byť ako píšeš.
Napadlo ma, či mu problémy Chromu nerobí nejaká chyba vo Windows. Po odinštalovaní a vyčistení po ňom (Revo..., čistenie disku Windows) by nová inštalácia mala fungovať bez problémov.
(Často podivné chyby po čase spôsobia "čističe" a "vylepšovače" tretích strán)
heker
Redeemer
Redeemer

Podla mna je to cisto chyba v Chrome. Zrejme mozno aj poskodeny profil.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako píšeš - je to vysoko pravdepodobné.
Daniel píše "spraviť čistú inštalačku systému...zálohovať záložky a uložené hesla z chromu"
Ak ho tam neche pustiť riešením by mohlo byť prípadne bootnuť s LiveLinuxu, preklikať sa do adresára ktorý spomínaš vyššie a odtiaľ to skopírovať hoci na USB kľúč.

Ja by som zo zvedavosti skúsil spustiť Chrome Portable a doň skúsiť importovať záložky inštalovaného Chrome. (Crome nemám, neviem testnúť).

EDIT: "skúsil aj odinštalovať a znova nainštaloval a to isté" - ak so zachovaním nastavení atd - záložky tam hádam ostali no aj chyba v profile ako píše Heker.
Po odinštalovaní vrátane zmazania všetkých súborov sú záložky zrejme preč.
Daniel9911
Professional
Professional

Skúšal som odinštalovať Chrome, následne reset pc a znova nainštalovať, to isté len čierna obrazovka, potom som skúsil cez revo ale bez úspechu. Takže som včera spravil čistú inštaláciu Windowsu a všetko funguje ako má, ono Chrome používam len pre objednávky a pracovne, ináč fungujem na Edge už asi tak pol roka, hlavne kvôli Ublock Origin tam to ešte funguje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Daniel9911 napísal: 16 aug 2025, 16:45 Ahojte, od včerajšie ho dňa sa mi nechce spustit chrome, otovori sa okno ale je celé čierne a nic nenačíta len čierna okno už som to skúsil aj odinštalovať a znova nainštaloval a to isté. Chcem spraviť čistú inštalačku systému, ale potreboval by som zálohovať záložky a uložené hesla z chromu, dá sa to spraviť aby sa mi zapol či už safe mode aby som z neho vedel dostať len zálohu?
Zial k diskusii som sa dostal az teraz, ale ked sa ti stane znovu, tak skus vypnut GPU akceleraciu "cerz chrome.exe --disable-gpu"
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Plati si niekto premium niektoreho AdBlocku? Dost ich okresali posledne mesiace a celkom mi to lezie na nervy.
heker
Redeemer
Redeemer

A co take zmenili? Pouzivam Firefox a AdBlock Plus, ale nevsimol som si dake problemy s tym.
Napísať odpoveď