Antik - pripojenie wifi routeru

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cipadejl
Light Expert
Light Expert

Antik - pripojenie wifi routeru

Príspevok od používateľa cipadejl »

Ahoj, chcem sa poradiť. Rodičia majú v dome internetové pripojenie od antiku. Aktuálne zapojenie je nasledovne:
do domu maju privedený optický kábel -> prevodník -> ethernet do STB -> STB -> odtiaľ ide jeden eth do wifi routeru, a ďalší do druhého STB.

Chcem to upraviť tak, aby optický kábel nemusel byť v obývačke a presunúť ho s prevodníkom do technickej miestnosti odkiaľ by som ťahal dva eth káble k STB. To by malo byť možné vyriešiť switchom, ktorý dam za prevodník. Problém je však trochu s routerom, ktorý by som tiež chcel v technickej miestnosti.

Moja otázka, nemáte skúsenosť, či je možné do toho switchu pripojiť aj wifi router? Ten vraj musí byť pripojený do STB, ale mám pocit, že som to raz dávno skúšal a internet fungoval aj keď som STB vynechal.

Ďakujem.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Antik - pripojenie wifi routeru

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak chceš mať aj router v technickej miestnosti,tak skús za prevodník zapojiť router a z neho potom ťahaj káble ďalej.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Mne to pride ako prilis vela zariadeni. Za optickym prevodnikom potrebuje Antik svoj router?
smajlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smajlik »

Hlavne pri Antiku je trochu problem pretiahnut IPTV signal cez router do STB.

Switch by mal fungovat ale nie uplne radi nastavuju viacero povolenych MAC adries. Stalo sa mi, ze mi povolili novu MAC adresu ale staru v systeme zrusili (tym padom ma stale blokovali pri zapojenych viacerych zariadeniach cez switch).

Ja som sa na taketo riesenie nakoniec vykaslal (nemal som ale optiku do bytu) a nechal natiahnuty 1 kabel k hlavnemu STB a druhy z neho do routera, ktory som umiestnil uz tam, kde mi to vyhovovalo najviac.
Napísať odpoveď