Co mi odislo v ntb ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Co mi odislo v ntb ?

Príspevok od používateľa usefull »

zdravim.
Do servisu sa dnes nedostanem, tak by som vas poprosil o radu, ze co moze byt pokazene a ci sa to oplati opravit.

Zapol som ntb, normalne nabehol a po 3 minutkach sa vypol ako by bol uplne bez elektriky (baterka bola este den dozadu funkcna a ked sa to stalo, pc bol zapojeny do el. siete).

predpokladam ze nabijacka to nebude, mam moznost ho napajat usb-c-ckom aj takym okruhlim conectorom s nabijackou. (nefunguje ani jeden sposob).

Pc je uplne mrtvy, ako by to bola maketa. Nesvietia ziadne ledky, neroztoci ventilatory, nevydava ziadne zvuky.

Skusil som aj dat dole spodny kryt, vycistit od prachu a odpojit baterku, ale nepomohlo. Volnym okom som nevidel ziadne poskodenie.

Je to asus rog G533QS. je tam AMD Ryzen 9 5900HX a rtx3080, cize by potesilo ak by sa dal zachranit. ale mam obavy ze to bude nerentabilne
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Co mi odislo v ntb ?

Príspevok od používateľa heker »

Zrejme doska. A tam moze byt cena kludne 300-400 eur za dosku. V zaruke nie je?
usefull
Medium Star
Medium Star

bohuzial nie. ma 4 roky. ale za 500€ by sa mi to este oplatilo hadam. dik za info
juko158
Novice
Novice

Príspevok od používateľa juko158 »

Tú baterku si iba odpojil a znovu pripojil (ako reset), alebo si skúsil napájať zdrojom bez baterky? Mne takto odišla skokovo baterka a tiež nešiel ani na zdroj, kým bola pripojená.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aha, takze ako pozeram, tam je integrovana grafika ako u vacsiny modelov a cenovo sa hybes pri tejto konfiguracii na 900 eur - https://ebay.us/m/UfWH5O Lenze je to stale len hadanie, ze ci je to doskou ci nie. Ak ju kupis a nepojde, tak co potom?

Treba skusit odpojit bateriu uplne, ako sa pise. Drzat tlacidlo napajania aj 20 sekund, nech sa resetne. A potom uvidis. Podla mna to bude ale doska. Teoreticky he na doske dioda, ta sa da vymenit za 30-50 eur aj s robotou v servise.

Napis lokalitu odkial si, mozno budem vediet poradit daky servis.
usefull
Medium Star
Medium Star

odpojil som kabel z baterky (v doske ostal zapojeny kabel) a skusil som zapnut. ale neskusil som to drzat dlhsie. vyskusam.

900€ je uz nerentabilne, skusim ho dat do servisu nech to nacenia. ak nie tak ho skusim predat na diely.

som zo stredneho Slovenska (Ziar nad Hronom), ale momentalne som v grecku do decembra/januara tak to skusim asi tu poriesit.

dakujem za rady
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Ked najdes sikovny servis, ktory vie opravovat HW, tak by to mohlo vyjst.
Tu som nasiel opravu podobnej chyby.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

za mna ti mozem odporucit tohoto cloveka http://www.icprog.sk/ , je to taky nenapadny utly a jemne divny clovek, kazdopadne je v Bratislave - Dubravka, no je to macher na rozne obvody, bezne opravuje dosky, spalene chipy, graficke jadra, viacmenej ma stroje na vsetky mozne komponenty na doske a dokaze ich vymenit za celkom fajn peniaze, ak nic nenajde mozno by stalo za to sa mu ozvat
usefull
Medium Star
Medium Star

dakujem za odporucanie. skusim sa mu ozvat koncom januara.
Napísať odpoveď