A raz niekto príde na spôsob ako ich hromadne vypnúť a nenažerieme sa
Humanoidne roboty
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Humanoidne roboty
Alebo pracovať na vysokonapäťových stožiaroch, opilovať vysoké stromy atd.
tak taky robot by asi nemal byt tahsie/lahsie hacknutelny ako bezny telefon co kazdy nosi vo vrecku. ani ked ti vypadne v mhd a niekto ho najde tak je prakticky nemozne dostat sa k udajom vnutri.
ked bude taky telefon zamknuty v hlave oceloveho robota ktory viditelne vie boxovat tak by to mohlo byt celkom safe
ked bude taky telefon zamknuty v hlave oceloveho robota ktory viditelne vie boxovat tak by to mohlo byt celkom safe
-
starysomar
Hardcore addict
Len aby mu nepreplo a nevyrovnal si účty s majiteľom, ak ho naštve 
-
starysomar
Hardcore addict
Od behu na 100 metrov cez prekážky až po kung-fu. V Číne začali Svetové hry robotov - Šport.sk
https://sport.aktuality.sk/ostatne-spor ... ampaign=lp
https://sport.aktuality.sk/ostatne-spor ... ampaign=lp
To by zmysel malo. Len ho dostat pod stoziar. Elektrika ho nesvacne, a ked spadne, tak 80 tisic je stale menej ako ludsky zivot ci zdravie.starysomar napísal: 30 júl 2025, 8:56 Alebo pracovať na vysokonapäťových stožiaroch, opilovať vysoké stromy atd.
Len ta logistika. Pri dronoch sa na GeoBusniess chvalili ako mozu tazke civilne FPV lietat 15km a potom sa operatori prepnu. Ale ked klienti mojho sefovstva maju vedenie vysokeho napatia v "stredoch nicoho" a tak jedine vrtulnik ci lietadlo maju zmysel na scanovanie LiDARom, lebo dronom to zatial neide. A ani na kratke letove vzdialenosti to nie je vyhra ak sa vyzaduje 100m siroky pas, ktory bezna lietajuca platforma zvlada na jeden prelet.
Ak by som zacal bat o svoju stolicku, bolo by to vtedy, ak by taky humanoid vedel ist stopky km popod to vedenie, vyhodnocovat LiDAR, aby druhy za nim mohol kriky a konare pilit.
Ukrajinky a Indky nahradí robotky. Čínský humanoid s umělou dělohou odnosí vaše dítě
https://www.echo24.cz/a/HSH3c/panorama- ... .sznhp.box
Autoeditácia príspevku po 2 dni 2 hod 12 min 1 sek:
Skynet přichází, v Číně závodili skuteční Terminatoři. Běhali, přišli také o hlavu
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sport ... .sznhp.box
https://www.echo24.cz/a/HSH3c/panorama- ... .sznhp.box
Autoeditácia príspevku po 2 dni 2 hod 12 min 1 sek:
Skynet přichází, v Číně závodili skuteční Terminatoři. Běhali, přišli také o hlavu
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sport ... .sznhp.box
Pribudlo dost novych humanoidnych robotov, tu je niekolko.
Figure 03 (USA)
Introducing Figure 03
Xpeng Iron (Cina)
Introducing Figure 03
Idol (Rusko)
EDIT: Dakujem za upozornenie, odstranene fake videa, priznavam si chybu, mne sa zdali nejak prilis realisticke, aj sa mi na nich nieco nezdalo, ale to mi doslo az po upozorneni.
Figure 03 (USA)
Introducing Figure 03
Xpeng Iron (Cina)
Introducing Figure 03
Idol (Rusko)
EDIT: Dakujem za upozornenie, odstranene fake videa, priznavam si chybu, mne sa zdali nejak prilis realisticke, aj sa mi na nich nieco nezdalo, ale to mi doslo az po upozorneni.
-
starysomar
Hardcore addict
Ruský je "najdôveryhodnejší" 
Dreamer
niektore z nich su fake Ai videá
niektore z nich su fake Ai videá
Dreamer, to fakt si nevedel ze hentie posledne su AI??
Dakujem za upozornenie, uz som to napisal vyssie, zdali sa mi nejak prilis realisticke, aj divne, len mi to nejak nenapadlo, len som tak pridal par, bez blizsieho skumania, moja chyba.
Tie 3 co zostali som preveroval, aj som pridal zdroje.
Tie 3 co zostali som preveroval, aj som pridal zdroje.
Čo vidím videjká na insta o tých robotoch za 80,000€, tak poviem vám, nič moc teda. Drahá hračka. A je to horšie, ako keby mal niekto doma opicu.
tak nic z toho zatial nie je komercny produkt.
ten Neo napriklad otvorene priznavaju ze zatial dokaze iba par veci a zbytok je ovladane na dialku clovekom. ze ak si ho kupis tak ho mozes ucit tak ze nejaky operator na dialku preberie kontrolu a "ukaze" robotovi ako sa ma robit to co chces.
ono to inak vlastne nejde, tieto LLM a podobne systemy potrebuje obrovske mnozstvo trenovacich dat a zatial co na trenovanie pisania textu mas cely internet pristupny tak na zehlenie a zbieranie legovych kociek zo zeme je to trochu problem. takze aktualne vsetci predavaju polofunkcnych robotov ktorych kupou prides o akekolvek sukromie s tym ze mozno raz v buducnosti bude vediet ovela viac.
zial realita bude skor taka ze ked to budu mat vsetko vymakane tak vydaju novy model a na ten stary sa zabudne a ty mas smolu.
toto je svet v ktorom zijeme, nadnarodne korporacie ktore nevedia co s peniazmi ti daju robota ktory sice nic nevie ale vsetko vidi a vsetko pocuje a tvojou ulohou bude ho naucit co najviac aby v buducnosti mohli korporacie zarabat viac na nom. a este im za to musis aj zaplatit nemale peniaze
ten Neo napriklad otvorene priznavaju ze zatial dokaze iba par veci a zbytok je ovladane na dialku clovekom. ze ak si ho kupis tak ho mozes ucit tak ze nejaky operator na dialku preberie kontrolu a "ukaze" robotovi ako sa ma robit to co chces.
ono to inak vlastne nejde, tieto LLM a podobne systemy potrebuje obrovske mnozstvo trenovacich dat a zatial co na trenovanie pisania textu mas cely internet pristupny tak na zehlenie a zbieranie legovych kociek zo zeme je to trochu problem. takze aktualne vsetci predavaju polofunkcnych robotov ktorych kupou prides o akekolvek sukromie s tym ze mozno raz v buducnosti bude vediet ovela viac.
zial realita bude skor taka ze ked to budu mat vsetko vymakane tak vydaju novy model a na ten stary sa zabudne a ty mas smolu.
toto je svet v ktorom zijeme, nadnarodne korporacie ktore nevedia co s peniazmi ti daju robota ktory sice nic nevie ale vsetko vidi a vsetko pocuje a tvojou ulohou bude ho naucit co najviac aby v buducnosti mohli korporacie zarabat viac na nom. a este im za to musis aj zaplatit nemale peniaze
teraz sa to cele len pomaly rozbieha. Pteto tie roboty su drahé a v podstate nic este moc nevedia. Treba tomu dat takych 7-10 rokov aby sa z toho stala masovka a zaroven aby to aj prinasalo realny uzitok. Otazka je aj aky bude drahy servis. Povedzme prve dva roky je v zaruke ale potom uz by pripadne opravy znašal zakaznik a to nebude lacné.
Hej, verím, že sa ešte my dožijeme takýchto robopomocníkov a asistentov, len ma proste prekvapilo, ako strašne zlý je tento model. Pripomína mi to robopsíka, ktorého kúpili rodičia môjmu bratovi tak pred 25 rokmi. Vedel sám chodiť, štekať a ešte spravil parádne salto vzad.
Toto je tiež cool, keď človek vidí ísť po ulici robota. A je to duplovane cool, keď ten robot ide aj s robopsom. Všetci si to točia na mobil. Ale nezvláda to ani základné úlohy. Má dať prať a rozmláti kúpeľňu. Ide variť základné jedlo, rozmláti sklo na rúre, jedlo rozkydne na zem a potom sa na tom šmykne a doláme sa. Našťastie nevaril na plyne, inak by vyhodil dom do vzduchu. Vie to ísť s tebou do obchodu, ale musíš na robota dávať bacha, aby to tam nerozmlátil a nákup ti samozrejme neodnesie. Ale hej, keď mu povieš, aby zatancoval, tak to vie parádne. Za 80 litrov, no nekúp to.
-
starysomar
Hardcore addict
ephramko
tie humanoidne roboty dnes skoro ziadne prakticke vyuzitie nemaju. Lebo vysaje ti automaticky vysavac. Nakup ti donesie domov donaskova sluzba. Premiestnit spinave pradlo do pracky si urobi clovek sam za chvilu.
Videl som video kde nejaky cinsky robot "akože" upratoval byt. Z toho ako to robil bolo jasne ze je to len show a realne by nic nevycistil. Iba tam pobehoval a mával raz so štetkou na záchod a potom s nejakymi handrickami.
A aby vedel dobre urobit aspon prazenicu to je este veelmi daleko: urcite nedokaze rozbit vajce tak aby sa nedostali do jedla aj male skrupinky. A urcite ich nedokaze vybrat. Zaroven miesat prazenicu tak aby sa nepripalila ale nebola ani polosurova. Ak to raz dokaze, tak asi nikto nepotrebuje stroj za 80K na take banalne cinnosti..
tie humanoidne roboty dnes skoro ziadne prakticke vyuzitie nemaju. Lebo vysaje ti automaticky vysavac. Nakup ti donesie domov donaskova sluzba. Premiestnit spinave pradlo do pracky si urobi clovek sam za chvilu.
Videl som video kde nejaky cinsky robot "akože" upratoval byt. Z toho ako to robil bolo jasne ze je to len show a realne by nic nevycistil. Iba tam pobehoval a mával raz so štetkou na záchod a potom s nejakymi handrickami.
A aby vedel dobre urobit aspon prazenicu to je este veelmi daleko: urcite nedokaze rozbit vajce tak aby sa nedostali do jedla aj male skrupinky. A urcite ich nedokaze vybrat. Zaroven miesat prazenicu tak aby sa nepripalila ale nebola ani polosurova. Ak to raz dokaze, tak asi nikto nepotrebuje stroj za 80K na take banalne cinnosti..
za 80k asi nie, ale tak ako mas iste ze jeho schopnosti sa budu stale zlepsovat tak je iste ze aj cena pojde dole.
uz som to tu pisal, za 10k, mozno 20k ho kupujem urcite. ak bude fungovat dobre.
lebo automaticky vysavac je uplna blbost, mozno pre cloveka co zije sam a chodi domov prespavat. nepovysava to tak dobre ako normalny vysavac, nedostane sa to tam kde normalny vysavac a co je z mojho pohladu najdolezitejsie, nepoupratuje si to pred vysavanim tak ako ked ides vysavat ty. automaticky vysavac co mame doma pustam tak max raz za tyzden a to primarne preto lebo sa mi nechce to vzdy riesit. upratat zo zeme bordel po detoch, bordel po zvieratach, pozdvihat stolicky, poodkladat topanky, skontrolovat ci z nejakych topanok nevisi snurka, z gauca kabel... skratka je to otrava.
a samozrejme ze spinave pradlo si pozbieras aj sam a za chvilu, ale aj tak je to otrava. a pradlo treba dat do pracky, potom aj vybrat, povykladat na susiak, pozbierat, potriedit, nieco pozehlit a poodkladat...
zase ak je niekto sam asi je to easy, u nas v rodine ide pracka snad kazdy den a ked nie tak niektore dni sa pusta aj 2-3 krat...
k tomu zarataj krmenie zvierat, kosenie travnika, trhanie buriny, vynasanie smeti, utieranie prachu, umyvanie kupelni, kuchyne. varenie tiez nie je iba o zamiesani prazenice ale aj o naslednom upratani, prestierani a zase upratovani.
skratka tych cinnosti okolo domacnosti je hromada a predstavuje to hodiny a hodiny casu tyzdenne. no a ked niekto nema problem vyhodit 20-30 tisic za stroj co ti skrati cestu do prace tak preco by nechcel dalsi pristroj co ti usetri kopu casu?
mne toto proste pride ako zatial najlepsie vyuzitie LLM, kaslat na generator basniciek a obrazkov, ani generovane filmy ma veru nezaujimaju ale toto je nieco co by ozaj mohlo priniest vacsiu slobodu ludom, viac volneho casu.
uz som to tu pisal, za 10k, mozno 20k ho kupujem urcite. ak bude fungovat dobre.
lebo automaticky vysavac je uplna blbost, mozno pre cloveka co zije sam a chodi domov prespavat. nepovysava to tak dobre ako normalny vysavac, nedostane sa to tam kde normalny vysavac a co je z mojho pohladu najdolezitejsie, nepoupratuje si to pred vysavanim tak ako ked ides vysavat ty. automaticky vysavac co mame doma pustam tak max raz za tyzden a to primarne preto lebo sa mi nechce to vzdy riesit. upratat zo zeme bordel po detoch, bordel po zvieratach, pozdvihat stolicky, poodkladat topanky, skontrolovat ci z nejakych topanok nevisi snurka, z gauca kabel... skratka je to otrava.
a samozrejme ze spinave pradlo si pozbieras aj sam a za chvilu, ale aj tak je to otrava. a pradlo treba dat do pracky, potom aj vybrat, povykladat na susiak, pozbierat, potriedit, nieco pozehlit a poodkladat...
zase ak je niekto sam asi je to easy, u nas v rodine ide pracka snad kazdy den a ked nie tak niektore dni sa pusta aj 2-3 krat...
k tomu zarataj krmenie zvierat, kosenie travnika, trhanie buriny, vynasanie smeti, utieranie prachu, umyvanie kupelni, kuchyne. varenie tiez nie je iba o zamiesani prazenice ale aj o naslednom upratani, prestierani a zase upratovani.
skratka tych cinnosti okolo domacnosti je hromada a predstavuje to hodiny a hodiny casu tyzdenne. no a ked niekto nema problem vyhodit 20-30 tisic za stroj co ti skrati cestu do prace tak preco by nechcel dalsi pristroj co ti usetri kopu casu?
mne toto proste pride ako zatial najlepsie vyuzitie LLM, kaslat na generator basniciek a obrazkov, ani generovane filmy ma veru nezaujimaju ale toto je nieco co by ozaj mohlo priniest vacsiu slobodu ludom, viac volneho casu.
-
starysomar
Hardcore addict
Ad robotický vysávač - presne pre to som ho prestal používať na celý byt, ostala mu len spálňa s dvojposteľou pod ktorou sa s ohľadom na málo miesta po skrine a šírku dvojpostele blbo vysáva klasickým. Tiež neverím, že sa raz roboty priblížia schopnostiam človeka aby komplet uvarili praženicu alebo zotreli prach z poličiek, váz.