Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

Ale no :)
To, ze TASS napise, ze nieco bolo uvedene do sluzby neznamena, ze sa to niekedy stalo. Grok mi nahovaral to iste o ponorkach. Prvy krat videne pred dvoma mesiacmi, ale TASS siri, ze sluzia uz 10 rokov. Jednoducho nie. V roku 2020, tak ako v 2025 nemalo ziadne netuschopne Su 57.

To su stihacky a (stihacie bombardery) schopne niest cruise missile. A uz len preto ich moze odpalovat "stihacka 5. generacie", lebo taka Cruise missile sa nesie na hard pointe a nie v trupe. Ak sa nesie pod trupom, tak stihacka nieje stealth. Existuje jediny pripad, kedy TASS pisala o tom, ze Su 57 vystrelila dake rakety z ruskeho uzemia, tie ale urcite nemali dosah za front a nie je jasne aky zmysel mala ta propagandisticka sprava, ked nikto Su 57 nevidel ani lietat.
Ak by Su 57 bola stealth, tak rovnako F117 zaradena do sluzby pred 42 rokmi vyuzije neviditelnost radarom a v prvy den vojny zasiahne Zelenskeho ked tocil "my tut", alebo inu misiu, kde ma stealth vyznam. "Odpalovat rakety" z ruskeho uzemia zvladaju aj vrtulove bombardery. Netreba na to miliardy rublov sci-fi, ktore je zle okopirovane a nedorobene. Takze nie je.

To sme sa pod "maly dron" rozumeli rozdielne. Ja si prestavim "maly dron" nieco co nesie semtex a ma 6 vrtuliek a dolet ma radovo v stovkach metroch a nie skoro dve kila naloze na nicenie bedonvych stien na vzdialenost 1000km

Z celej Derivacie existuje par zaberov z Cerveneho namestia. Pri pohlade z predu ma mat tak veza tolko senzorov, ze je tazke si predstavit, ze to polepili do funkcnosti pri platnosti sankcii. Mne to pride, ako aj Su 57, jeden z prikladov toho, ze ten kratke video o TimeGhost potvrdzuje, ze sa za 80 rokov v Rusku vela veci nezmenilo: zaplavia propagandu fotkami super zbrani, ktore ale nikdy neexistovali a neboli schopne robit to, co o nich dali vyhlasovat. Nerozumiem, preco sa ruske zbrane maju brat vazne, ked je historicka skusenost, ze ucinok maju viac mytologicky ako realny a su zname svojou katastrofickou neefektivitou.

\\taketo spravy zverejnene ruskymi uctami a prelozene (pro)Ukrajincami su len ukazkou toho, ako su Derivacie, S400 a vsemozne stihacky papierove tigre, ktorych pocty su vysoko nahodnotene, aby vsetci ostali na svojich teplych miesteckac a verchuška bola spokojna z plenim planu.
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... ntkwyqvc2s

Lebo ak idu ZSU utoci dronmi na ruske uzemia, tak maju aktivovat tie Drivacie a ine PVO systemy a zostrelit ich. Tiez maju vzlietnut Ka 52 (ostali este dake?) a starsie vrtulniky, kedze pre stihacky su drony prilis pomale ciele. Namiesto toho chaos a panika. Druhej najlepsej armady v Galaxii. "Chvala Bohu, ze nepriatel je tak hlupy"
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb
To, ze TASS napise, ze nieco bolo uvedene do sluzby neznamena, ze sa to niekedy stalo.
Spoiler

zjavne lieta
To su stihacky a (stihacie bombardery) schopne niest cruise missile. A uz len preto ich moze odpalovat "stihacka 5. generacie", lebo taka Cruise missile sa nesie na hard pointe a nie v trupe. Ak sa nesie pod trupom, tak stihacka nieje stealth.
-závisi aký typ misie má Su57 práve plniť. Či je potrebná vyssia stealth alebo nie. Základnu vyzbroj nesie v trupe.
Existuje jediny pripad, kedy TASS pisala o tom, ze Su 57 vystrelila dake rakety z ruskeho uzemia, tie ale urcite nemali dosah za front a nie je jasne aky zmysel mala ta propagandisticka sprava, ked nikto Su 57 nevidel ani lietat.
Su57 dokaze niest R-37M ktora ma dosah do 400km /vzduch-vzduch/. V pripade pozemnych cielov klzave bomby a presne navadzane bomby. Nie je ziaden dovod si mysliet ze by nemohla z uzemia Ruska zasahovat ciele na Ukrajine.
Ak by Su 57 bola stealth, tak rovnako F117 zaradena do sluzby pred 42 rokmi vyuzije neviditelnost radarom a v prvy den vojny zasiahne Zelenskeho ked tocil "my tut", alebo inu misiu, kde ma stealth vyznam.

-to sa dlhsie predpoklada, ze Su57 nema stealth vlastnost na takej urovni aku dosahuju Us stihacky. Práve preto existuje šanca že by Ua Pvo Su57 zasiahlo a taketo reputačné riziko, aj ked nie je pravdepodobnost velká, si Rusko nemoze dovolit.
To sme sa pod "maly dron" rozumeli rozdielne. Ja si prestavim "maly dron" nieco co nesie semtex a ma 6 vrtuliek a dolet ma radovo v stovkach metroch a nie skoro dve kila naloze na nicenie bedonvych stien na vzdialenost 1000km
-najmenšie bojove drony /1 az 3kg/ ktore Ua používa maju dolet 5 až 20km. Vela zavisi od terenu a pripadneho nepriatelskeho rušenia.
Z celej Derivacie existuje par zaberov z Cerveneho namestia.
-da sa najst viacej, aj z cvičení. Ale je pravda ze video materialu je málo. To suvisi s relativne pomalou vyrobou.
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 15 nov 2025, 11:36 jackb

Spoiler

zjavne lieta
to si uz zo mna robis pizzu ako ked Kokso nezdielal video od Rajbara ale rovnake blbosti zdielal od ineho bota.
mas ucet s ruskymi vlajkami a so Z. nic co zdiela nie je pravda. myslel som, ze mas aspon kusok kritickeho myslenia a po vyse troch rokov (+8 pred vojnou) neveris zjavnym ruskym dristom.

keby si pozrel co ten debil zdiela, tak mu nerobis dosah. taky tazky psychopat ako on snad v Irsku ani nezije a su to len 0 a 1 niekde v Petrohrade.

o reputacnom riziku si pisal pri prvom utoku na Kyjiv - vraj chyby. dnes vieme, ze im nikdy o ziadnu reputaciu neslo a je to teroristicka zver, ktora si vybera moznosti ako zavrazdit co najviac civilov.

da sa skutocne najst ovela viac ruskych propagandistickych sraciek, nazvysovat dosah luharom a fasistom a bez kritickeho myslenia sa da niekolko dni pisat, ze stihacka, ktora je tak stealth, ze ju nikto nikdy nevidel lietat, existuje a pouziva sa. bez jedineho realneho dokazu

inak tento "Ir" je jeden zo super preslapov FSB. vytvaraju irske ci skotske ucty, ktore podporuju Rusko a siria jeho lzivu propagandu a schvaluju vrazdenie civilistov, dokonca sa z neho tesia.
irsky a skotsky narodny pribeh su rovnake ako ukrajinske: okupacia vacsim susedom, ktory zakaze, jazyk, kulturu a privodi genocidu hladmomor, aby sa zbavil zvyskov odporu. napriek tomu "Ir" ci "Skot" fandia Rusku, ktore to iste a o storocie dlhsie robi Ukrajine. jedno z podmienok z Turecka je, ze Ukrajina prestane pouzivat svoj statny jazyk a prejde na rustinu. Po vyse tri a polroku terorizovania civilov a storociach kulturne genocidy.

a ked chces ku obsahu, tak neviem ci je horsie, ze sa tak degradujes, alebo si myslis, ze som tak debilny, ze uverim 15 sekundam CGI/AI, ktore su jasny dokaz, ze ziadna Su 57 nikdy neletela, ked to musia vytvorit, alebo 1,25 minuty Army, kde je jasne, ze to lietadlo v zemskej fyzike nemoze fungovat a v boji by bolo nepouzitelne.

a ako ty mne, tak ja rovnako odpoviem:
"Ukrajicanmi zverejnene autenticke zabery znicenia bezmotorovych "Su 57"
Spoiler
nelieta, nie su dokazy. ucty fasistov to len potvrdzuju.
-závisi aký typ misie má Su57 práve plniť. Či je potrebná vyssia stealth alebo nie. Základnu vyzbroj nesie v trupe.

Su57 dokaze niest R-37M ktora ma dosah do 400km /vzduch-vzduch/. V pripade pozemnych cielov klzave bomby a presne navadzane bomby. Nie je ziaden dovod si mysliet ze by nemohla z uzemia Ruska zasahovat ciele na Ukrajine.

-to sa dlhsie predpoklada, ze Su57 nema stealth vlastnost na takej urovni aku dosahuju Us stihacky. Práve preto existuje šanca že by Ua Pvo Su57 zasiahlo a taketo reputačné riziko, aj ked nie je pravdepodobnost velká, si Rusko nemoze dovolit
Dalsie blbosti. Ak ma utocit na Ukrajinu ako napr. Mig 31 ma tu strelu na hardpointe po trupom. Nie v nom. Rusko nema nic presne navadzane. Vidime pri niceni civilnych cielov.
zle. Su 57 nema ziadne stealth vlasntosti. ani 42 rokov od uvedenia F117 do sluzby nebolo Rusko postavit stealth stihacku a zaradit ju do sluzby. nie su ziadne dokazy o tom, aby lietala.
neexistuje mensi ci vacsi stealth. Su 57 nie je stealth a vyzbrojou na hardpointoch nikdy ani nebude. a pri odkopirovanych weapons bays z F 35, ktore ale nie su stealth, nemoze niest strelu z plochou drahou letu. preto ju nemoze vystrelovatn a Ukrajinu. takze vymysliet si vzduch-vzduch, ked si tvrdil, ze z Su 57 Rusi vrazdia ukrajinskych civilov je od veci.
-najmenšie bojove drony /1 az 3kg/ ktore Ua používa maju dolet 5 až 20km. Vela zavisi od terenu a pripadneho nepriatelskeho rušenia.
neposuvajme branku. 15km sa povazuje za take maximum, ze na veltrhu to spomenu 5-krat za polhodinou prednasku. a cele to bolo o tom, ze S400 neznicili male drony startujuce z hladinoveho dronu.
-da sa najst viacej, aj z cvičení. Ale je pravda ze video materialu je málo. To suvisi s relativne pomalou vyrobou.
ten jeden kus z Cerveneho namestia niekde v blate. tak ako Armata. ved uz pocuvaj to Noru aspon raz

vedies ma ku otazke, ktoru som ti polozil niekolko krat, no ty, ako aj ini ludia, ktorym som ju polozil, si odmietol odpovedat:
v com je pramen tvojej rusofilie? preco citis nutkanie zdielat spravy o ruskych superzbraniach, ktore existuju len v hrach a branit ich parametre, ktore su cisto teoreticke a Rusko nema prostriedky preniest ich do realneho sveta ani zlomkom?
napriklad pri operacii Pavucina si nadsene zdielal dake ruske laserove delo. takmer polroka a ziadne laserove dela. Rusko prislo o rafinerie a export ropy. prichadza o tepelne elektrarne a Rusi o svetlo a teplo. ziadne lasery sa nedeju. aj v juni to bola jasna propagandisticka loz, no aj tak si to zdielal ako pravdu.

\\ruska PVO, ktoru riadi AI a da sa znicit len druhorodenou dcerou za splnu Mesiaca z pravej strany vodou zo studnicky pod konkretnym kopcom na Urale, vo Vologorade branila tak, ze zasiahla bytovku. toto sa im stava prilis casto na to, aby sa dalo verit, ze v Rusku ucia zo svojich chyb
https://bsky.app/profile/wartranslated. ... p4bsizf22k

\\ruske dievcatko otvorene luha a ma na to vyse 2000 srdiecok. potom je jasne, ze aj v Su 57 veria, ked im nahovoria, ze oni na nikoho neutocia. ani na detsku onkologiu, ani na namestia alebo stanice pocas evakuacie. ani na kaviaren, kde bol kar a zavrazdili tak zvysok populacie dediny. oni sa len brania.
hlavne, o nich sa nesmie nic zle! no o Ukrajincoch sa musi.
bafkreigg2ger7dkfxhwlwjzs6bskwh6qp5ypdsj35r2fzggiwzkwjm3zuu.jpg
\\ Ruska fasisticka jednotka si usporiadala sutaz o vecne ceny za "najlepsi fotku popraveneho zajatca".
https://bsky.app/profile/kateinkharkiv. ... r3nxzqks2w
A to bolo zaciatok roka 2023 ked Kokso oznamoval, ze to len ZSU pachaju vojnove zlociny lebo daju zajatym Rusom facku na privitanie. A hned potom dostal zachavat horsi ako Tobik zo Smeru, lebo som pouzival slovo "ktore moze zranit pocity Rusov".
https://bsky.app/profile/kateinkharkiv. ... r3nxzqks2w

\\pomaly to budu styri roky, co su nehody pri fajceni devastuju Rusko a jeho zazemie - blizke aj daleke.
tentokrat "niekto fajcil" pre plynovode v Omsku.
kedze je 2500km od ukrajinskych Súm, mozme asi drony predbezne vylucit ako podrozrivy zapalovac
https://bsky.app/profile/igorsushko.bsk ... utxxqw5c2x

\\ked ukrajinske mesta celia blackoutom, tak ukrajinsky Doneck je na to rovnako
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... wirp3sus2o

\\F*co poziadal sefa NATO o posilenie PVO Slovneska. ten F*co, ktoreho ochutnavanie P*tinovho pipika primalo celnov NATO, aby si svoje Patrioty odviezli. Dalsia otazka je, kto by vzdusny priestor Slovenska narusoval, ked nesusedi s nepriatelskou krajinou
https://dennikn.sk/minuta/4977221/?ref=mpm

\\nie len Su 57 "je stealth". ukazuje sa, ze aj Su 30 bola na Kryme tak neviditelna, ze ju zostrelila vlastna PVO. teda jej zvysky
https://bsky.app/profile/igorsushko.bsk ... wkdtyiws2j

\\
USA pracuju s Ruskom na mierovom plane na Ukrajine
https://dennikn.sk/minuta/4977536/?ref=mpm
Ak sucast "planu" nie je ruska verchuška v klietkach pred tribunalom v Haagu a krvave petroruble investovane do obnovy ukrajinskych miest, tak to plan nie je. Je to len priprava na genocidu.

\\krajina s "druhou najvacsou armadou v Galaxii" a zbranami "ktorym alanogov vo svete niet" sa musi pokutne dohodnut na "ziskani" uzemia, ktore nikdy nebude schopne dobyt a najnovie uz ziada aj zmensenie ZSU a urcovanie ake zbrane moze pouzivat.
v noci na dnes vo frustracii z vlastnej neschopnosti teoristi vrazdili civilistov najma na zapade Ukrajiny, kedze ani za dlhe roky nedokazu dobyt 100% oblasti, ktore si privlastnuju uz 11 rokov.
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... yq7pntic2b
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Severní Korea prudce omezila dodávky munice Rusku. Docházejí jí zásoby:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... icni_Ichuc
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Čo zasiali to zožali, na striedačku https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... t-40549096
" Rusové zezadu zastřelili dva zajatce, trest přišel za dvacet minut " - áno další vojnový zločin.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemeckom boli Ukrajine dodané všetky 4 systémy Skynex. Ide o špičkový air defense systems ktorý má zaroven oproti inym systemom velmi prijatelne naklady na municiu.
Zaciatkom buduceho roka by na Ua mali prist Pvo aj inych vyrobcov.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Washington podľa zdroja portálu Axios vyhodnocuje situáciu pragmaticky a tvrdí, že Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou o územia na bojisku aj tak príde, preto je v jej záujme dosiahnuť dohodu ihneď.

USA predložili Kyjevu tvrdý mierový plán: žiadajú odovzdanie celého Donbasu, redukciu armády aj zbraní
(výmenou za bezpečnostné záruky)
jackb
Redeemer
Redeemer

curta napísal: 19 nov 2025, 21:19 o územia na bojisku aj tak príde, preto je v jej záujme dosiahnuť dohodu ihneď.
Ved ste stale nedobyli ani Pokrovsk a Myrnohrad, tak co o ma prichadzat? Dobyte po 4 rokoch velke mesto, velku cast uzemia a potom si nieco pytaj.
A bezopecnostne zaruky? To ste posrani z Ukrajiny? :D Tak to je spravne.

Svet ma dostat bezpnostne zaruky demilitarizaciou celeho zapadneho Ruska a rozpustenim vsetkych sucasti teroristickych sil. Nie niekto, kto systematicky vrazdi civilov, lebo nic nedokaze dobyt na fronte.

Nedobyli ste ale uz celu Ukrajinu, len sorosove media klamu, ze nie a v Uzhorode stoje tie Liesky? :lol:
Preco si uzemie nebyjete, preco musite vymyslat "mierove plany"?

Pochopitelne, ze tieto neprijatelne curaciny prisiel obhajovat chory clovek.
Ked mas pri vojne "iny nazor", tak sa dopustas takeho mnoztva trestnych cinov, ze moze byt, ze vladnu zmrdi, ktori vladnu.
Normalne zacni uzivat tie lieky co mas predpisane, lebo za menej ako tyzden si dokazal, ze ich skutocne potrebujes. Zijes v susednej realite.
A bud rad za technicak na hlavu
§422d
Kto verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť ..., zločiny režimu založeného na komunistickej ideológii alebo zločiny iného podobného hnutia, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb,
Taliansko napriek vsetkemu vyda Ukrajinca krivo obvineneho zo znicenia trubiek, ktore priekazne znicilo Rusko, ako to potvrdili Dani a Svedi.
Ja mam pukance nachystane. Lebo to bude komedia, v ktorej by ani Zelensky nehral predtym ako stal prezidentom.
https://dennikn.sk/minuta/4979849/?ref=mpm

\\Velka Britania podporila plan na ukoncenie vojny: Rusko ju ukonci okamzite, ked sa stiahne domov.
https://www.reuters.com/world/europe/uk ... 025-11-19/

\\Podla Nka si tam tie svine napisali, ze Ukrajina sa vzda aj svojho jazyka a kultury v prospech Ruska. Skoro styri roky v kuse vrazdia civilistov a oni budu poslusne hovorit rusky, lebo P*tin ma fotku ako Lump robi Bubu hubou.

\\nemohli cloveku na zemi a pilotovi F16tky povedat, ze ta raketa leti v plazme, preto ju nikto nevidi a preto ju nemozno zostrelit a znici ju az naraz do bytovky, alebo skolky ci ihriska?
https://bsky.app/profile/24hoursukraine ... 33bfggbk26

\\vraj tu jedinu Su 57 dotiahli do Abu Dabi, ci kde je seslost vojnovych zlocinov v tychto dnoch. no a nic. od cias Flankera nic a pritom kraviny, ktorymi by prisla o stealth, ak by to bola stihacka 5. generacie. no ale ma taky radar, ze nim piloti pozeraju vozitka na Marske a take rakety vzduch-vzduch, ze 20krat v plazme obletia Zem, kym trafia nic netusiaci ciel. pritom ten pilot opakovane dostava epi zachvat a tvari sa, ze nacvicuje na reanaktment Bitky o Britaniu, ked daky dog fight zmysel daval. ale brigadnici su fascinovani. :D
Medzitym uz dlhe roky F35 B dokaze VTOL, je kompletne stealth... no Suchoj je "prirodzene vo vsetkom lepsi" a "vsetci ho chcu", "rusia kontrakty s Lockheadom"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Aspoň" že sa USA nabalí na vojne, UA ostane korupcia https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... u-40549615
Vlk s medveďom sýty, ovca viac trhaná "Američané plán konzultují s Ruskem bez jakýchkoli konzultací s Ukrajinou."
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ten posledny "mierovy plán" je pre Ua absurdný a odmietnu ho.

Autoeditácia príspevku po 36 min 58 sek:
**
Cina a India skutocne znizuju nakupy ruskej ropy
Prílohy
ropa Ru.jpg
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

curta napísal: 19 nov 2025, 21:19 Washington podľa zdroja portálu Axios vyhodnocuje situáciu pragmaticky a tvrdí, že Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou o územia na bojisku aj tak príde, preto je v jej záujme dosiahnuť dohodu ihneď.

USA predložili Kyjevu tvrdý mierový plán: žiadajú odovzdanie celého Donbasu, redukciu armády aj zbraní
Výmnou za bezpečnostné zaruky? Tolko humoru. Pokým ich bude dávať Rusko, tak to bude vždy len zdrap papiera. Aj keby v buducnostii k nejakej dohode došlo, bez demilitarizacie Ruska to nebude mať dlhé trvanie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemecký kancelár Friedrich Merz v stredu potvrdil, že Ukrajina dostane systémy rakiet dlhého doletu
https://www.aa.com.tr/en/europe/germany ... es/3748327#

Autoeditácia príspevku po 7 min :
Poľské ministerstvo zahraničných vecí poskytne Ukrajine 100 miliónov dolárov na zbrane -
https://polskieradio24.pl/artykul/36100 ... la-ukrainy

Autoeditácia príspevku po 7 min 5 sek:
Severské a pobaltské země potvrdily, že společně uhradí americký balíček zbraní a munice v hodnotě 500 milionů dolarů
https://www.hrot24.cz/clanek/sever-poba ... .sznhp.box

Autoeditácia príspevku po 3 min 29 sek:
Ruskou základnu se strategickým letectvem zasáhla balistická raketa ATACMS. Poprvé za vlády Donalda Trumpa – je to vzkaz
https://armadnizpravodaj.cz/zpravodajst ... =267208229

Autoeditácia príspevku po 2 min 56 sek:
curta napísal: 19 nov 2025, 21:19 Washington podľa zdroja portálu Axios vyhodnocuje situáciu pragmaticky a tvrdí, že Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou o územia na bojisku aj tak príde, preto je v jej záujme dosiahnuť dohodu ihneď.

- zatial k ziadnej dohode neprislo a Ukrajina ani na vyslovene nevyhodnu dohodnu nepristupi. Dokonca pri Trumpovi si clovek nikdy nemoze byt isty, čo mysli vážne a čo nie. V skutočnosti može hrať inu hru a toto je len "mútenie vody"- neurobil by to prvykrat..

Autoeditácia príspevku po 6 min 45 sek:
Trump vyhlasil že sa chystajú nové „veľmi silné“ sankcie voči Rusku.

Autoeditácia príspevku po 55 min 15 sek:
Zhrnutie posledného videa známeho ruskeho ultranacionalistickeho aktivistu, publicistu, politika a zástancu ruskych imperialnych ambícii, tiež obdivovatela Zssr za obdobia Stalina. Aby sa mu nerobila reklama, nebude uvedene jeho meno ani zdroj:

1/potvrdzuje nedávny Ua vzdusny útok na na významnu rusku letecku zakladnu pri Voroneži a priznáva nedostatocnost ruskej Pvo.

2/tvrdi ze Usa uz nemaju taky strach z eskalacie - Usa povolili udery do hlbokeho ruskeho vnutrozemia čo znamena že sa neboja ruskych jadrovych vyhrazok

3/myslí si že ruská strategia zastrasovania Zapadu zlyhala

4/poukazuje na zastavenie ruskeho projektu pozemnych bojovych dronov za čo vini nekompetentnost min. obrany
jackb
Redeemer
Redeemer

V Dnipre bol zniceny sklad potravin od agentru OSN. 10 tisic balickov a potraviny, ktore este zabalene neboli su znicene. A poslednych rok a pol zautocili teroristi na sklady a vozidla WFP 60-krat.
https://bsky.app/profile/antongerashche ... 5wcsniwk27

\\P*tler halucinoval, ze vraj jeho trojdnova operacia ide podla planu a v Kyjive nemaju spravne informacie.
tolko dni o oznamenia preniknutia to Porkovsku a stale nepadol. a kolko mesiacov je to od oznamenia, ze "padol bez boja"? su straty vojakov na urovni predvojnovej populacie okresnych miest skutocne "podla planu"? a co chybajuce tanky a obrnence nahradene motorkami? black outy v tyle? ziadne krvave petroruble lebo rafinerii niet. a ked opravia, dostanu opat ranu...
do neho hucia, ze vsetko ide podla planu? keby sa mu triasla ruka a vrestal by na ludi vo svojom bunkri ked sa ukaze, ze nic neide podla planu, mohol by sa zacat obzerat po kyanide.

Pravda ide "vlastnu Pravdu", vraj "ked sa nevzdaju, tak sa Kupjansk zopakuje aj inde!" mal skrecet debil. ten Kupjansk, ku ktoremu mali pred dvoma rokmi naspawnovat stvrtmiliona vojakov, ktori boli zaseknuti v lese a podla Deep State mesto este stale nepadlo

\\Oranzovy pedofilny svinciak: "Zelensky musi moj plan prijat. Tu (v Ovalnej pracovni) som mu nedavno povedal 'nemas karty'." Ruske mesta bez elektriny, rady na palivo, nedostatok, priserna ekonomicka situacia a ten degen robi z Ruska vitaza, ktore si smie nieco pytat. Sialene.
Ak by prezidentoval v roku 1999 tak by na Balkane po dvoch genocidach ponukol ich strojcom aj kus Albanska a Grecka, nech nahodou nemaju malo.

vsetky akcie proti ruskej ekomike zacinaju ucinkovat, preto bolo nutne prist s "Planom" prave teraz
https://bsky.app/profile/igorsushko.bsk ... buqknmlc2v
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Mierotvorcovia" po americky, hlavne že Biden blahoželal Trumpovi k víťazstvu vo voľbách, dosahujú svoj ciel s UA.
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... k-40550003 " Trump tlačí Ukrajinu, aby přijala mírový plán do čtvrtka "
gogo956
Redeemer
Redeemer

Trumpov 28-bodový plán pre Ukrajinu - bod po bode
jackb
Redeemer
Redeemer

P*tler sa vyhraza "opakovanim Kupjansku", ktory stotisice marne dobyjaju viac nez dva roky. No a tu, ukazka prislusnikov "Druhej najsilnejsej" armady, ktorej analogov v Galaxii niet, a ich dovody, preco podpisali kontrakt
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... 7zbrpvv225

\\"Americky" plan napisali a prelozili Rusi. Teda, to sa tusilo aj bez detailneho skumania syntaxe a pouzitych slov. Preco by slo Lumpovi o pouzivanie ruskeho jazyka vsetkymi Ukrajincami ci o rusku pravoslavnu cirkev
https://dennikn.sk/minuta/4985057/

Sice minister Rubio tvrdi, ze to pisali Americania, no v tom pripade to musela byt Melania, vzhladom na jej uroven angliny.
Cele je to vrchol cynizmu, ked prisli s tymi kravinami prave pocas dni, kedy si Ukrajina pripomina obedete Hladomoru.

\\v noci na nedelu zasiahol ukrajinsky Plameniak elektraren Šatura v Moskovskej oblasti. Museli si doviez mobilne generatory. Vela stastia pri hladani paliva do nich
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... bvlikhik2k
https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... bvgtuqgc2k
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Svoje s Ukrajinou už dosahujú všetci zaintresovaní, taký sú to "priatelia Ukrajiny" https://www.aktuality.sk/clanok/UNFw6f2 ... ekonomike/
"Priatelia Ukrajiny spájajú sily. Chcú posilniť mierový plán, ktorý presadzujú Trump a Putin" - podpora pre autokrata a diktátora, aké nečakané.
Edit pochopiteľne že dron keď dokáže zničiť tank, dokáže zničiť aj helikoptéru, ale aj drony sú zostreliteľné, záleží aj od taktiky nasadenia zbraní.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajinci drtí ruskou vojenskou infrastrukturu na Krymu, mají se opravdu vzdát?
https://www.securitymagazin.cz/defence/ ... =267276743

Elitní jednotka zničila vzácný vrtulník Ka-27 a klíčové radary na Krymu
https://www.armyweb.cz/clanek/video?utm ... =267301595

Autoeditácia príspevku po 6 min 3 sek:
Zaregistrovaný prvý prípad od zaciatku vojny ked Ua dron zautocil a znicil rusku helo Mi-8. Ukazuje to na obrovsky technologicky vyvoj v oblasti bojovych dronov.

Autoeditácia príspevku po 43 min 2 sek:
https://zona.media/article/2025/11/17/glamuriki

zaujimave body:
1/v ruskej armáde sa vo velkom podpláca ak sa chce niekto dostat do lepšej jednotky /toto asi nikoho neprekvapi/
2/vojaci su nútení aby za vlastné peniaze kupovali veci pre jednotku
3/velmi zlé vztahy seržantov k brancom, neustále šikanovanie
4/ruske velenie stanovuje nerealne ciele pre ofenzivy
5/ruská armáda má vážne straty, zaroven vela dezercií
6/pluky poskytuju velitelstvu zastarane a nerealne infromacie o stave na fronte
7/podla vsetkeho prichadza k falsovaniu na urovni veitela pluku-vykazuju sa fiktivne uspechy
8/mapy su bežne sfalšovane aj o 2km v prospech ruskeho postupu
9/v septembri robil mapy aj priamo pre Gerasimova: dostal podklady ktore nemali nič spoločne s realnymi poziciami ruskej armady v danej oblasti.
10/autor hovori ze viaceri jeho nadriadení boli psychicki chorí ludia: títo velitelia mu rozpravali ako odsekavali zajatym Ukrajincom hlavy a vešali ich na koly.

Autoeditácia príspevku po 13 min 22 sek:
Iný zdroj tvrdi ze sa deju aj taketo veci: ruský velitel dá neženatemu vojakovi dovolenku. Velitel uz je dopredu dohodnutí s nejakou ženou v Donecku. Akože "nahodou" sa daju v Donecku ten vojak na dovolenke a ta žena do komunikacie. Idú spolu chlastať. Vojaka ožerú a vybavia aby podpisal papiere že sa s danou ženou zobrali a su manželia. Vojak sa vrati z dovolenky. Jeho velitel uz ma info ze vsetko ide podla planu. Velitel vojaka pošle na misiu z ktorej dopredu nie je navratu. Velitel s dotycnou ženou si rozdelia peniaze ktore ona ako vdova dostava za padleho manzela.

Autoeditácia príspevku po 50 min 45 sek:
Aj keby Trump splnil svoje najtvrdsie vyhlasenie ohladom Ukrajiny a prestal jej uplne dodavat spravodajske infromácie, tak do určitej miery existuju alternativne moznosti od europskych spojencov, aj ked je pravdaz že iba čiastočne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

RF nema na dobytie Ukrajiny tak skusa Poker...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pomôžu im k tomu USA a západný spojenci (VB, EU), aj tá ich podpora mierovej zmluvy (kapitulácie Ukrajiny) je/bude dôkaz.
Vojna na odliv najmä lacnej prac. sily z UA, zisk nerastných surovín, zisk územia so všetkým čo k tomu patrí -
keby nie nasadia najsilnejšie zbrane a je dávno po vojne, vytĺkanie politického kapitálu (aj v slovenskej politike), téma pre média a pod.
Napísať odpoveď