Dovolenka 2010 až 2025
Re: Dovolenka 2010 až 2025
Vyberám už par dni hotel na leto a všímam si, že je plno webov kde tie ceny sú niekedy dosť rozdielne. Doteraz som tak nejak vnímal len Booking, Expediu či Agodu no v skutočnosti sú ich desiatky. Sú dôveryhodne? Prípadne kontaktujete priamo hotel o zľavu aj keď tá cena je najvyššia?
Doteraz som si myslel, že priamo hotel by mal mať tú cenu najnižšiu, keďže nemusí platiť za rezerváciu žiadnu poplatky. Plus na niektoré weby mám ešte zľavy z práce, takže tie ceny sú niekedy aj o 30% nižšie, ako sa uvádza na oficiálnom webe hotela. Prečo je to tak?
Doteraz som si myslel, že priamo hotel by mal mať tú cenu najnižšiu, keďže nemusí platiť za rezerváciu žiadnu poplatky. Plus na niektoré weby mám ešte zľavy z práce, takže tie ceny sú niekedy aj o 30% nižšie, ako sa uvádza na oficiálnom webe hotela. Prečo je to tak?
ked hotel podpise zmluvu napr s Bookingom, zaviaze sa k tomu, aby nemal priamo nizsiu cenu ako cez Booking
totiz Booking mu robi reklamu, dodava rezervacie (obcas aj priamo rezervacny system), atd
pre hotel je to casto vyhodnejsie
totiz Booking mu robi reklamu, dodava rezervacie (obcas aj priamo rezervacny system), atd
pre hotel je to casto vyhodnejsie
Toto môže byť či nie ? https://thetwirlingtraveler.nl/hidden-gems-lanzarote/ , https://www.wanderlustchloe.com/lanzaro ... ten-track/JCM01 napísal: 23 apr 2025, 12:11 Niekto nejaké zaujímave miesta na Lanzarote? Nemyslím tým známe turistické destinácie, skôr nejaké zákutia![]()
Zatiaľ takto, no veď možno sa ti ešte niekto dodatočne vyjadrí aj na zaujímavé miesta, aj na tajné zákutia mimo známejších miest toho ostrova.
-
daniel.daniel
Medium Star
z mojich skusenosti...ked pridem na hotel/penzion..a poviem ze som videl danu cenu cez booking, tak tuto cenu akceptuju ale nizsiu nikdy neponuknu. Stale su natom lepsie, kedze nemusia platiti proviziu pre booking.
Pretoze platia 15 percent zo sumy Bookingu. Kamarat to robi tak, ze si pozrie na Bookingu ubytko (vacsinou pozera domace penziony ked idu na turistiku a bicykel), pozrie ci je volne, cenu, zavola tam, povie ze sa chce rezervovat priamo. Na mieste povie pri checkine, ze to videl na Bookingu, ale nech mu to daju bez tej provizie a ze mu netreba ani doklad. Vzdy dostane cenu ako si predstavuje. Ale v hoteloch a vacsich sietiach by s tym nepochodil.
-
daniel.daniel
Medium Star
Z druhej strany ak ides po dobrych cenach a majtel penzionu si to uvedomuje, nema preco ti ponuknut lepsiu cenu...A zaroven riskuje pokutu za obidenie bookingu, a pripadne aj kontrolu od danovakov.... to nikomu pre par € nestoji
Ososbne som radsej ked zaplatim podobnu cenu mimo booking.
Ososbne som radsej ked zaplatim podobnu cenu mimo booking.
Chorvátsko sa vraj stava destinácia už iba pre bohatých západniarov a aj tý trochu komentuju, že ceny už trochu prevyšili kvalitu služieb.
Happy travel vyhlasilo insolvenciu.. Celkom prekvapenie za mňa.
Minulý rok som s nimi bol v Egypte a páčil sa mi ich koncept - dovolenka začína raňajkami a končí večerou.
Minulý rok som s nimi bol v Egypte a páčil sa mi ich koncept - dovolenka začína raňajkami a končí večerou.
To je uz druha firma Happy travel, jedna cestivka skoncila pred viac ako desiatimi rokmi.
Prečo sa zájazdy predávali aj v deň krachu? Roman Berkes z Happy Travel odpovedá v exkluzívnom rozhovore ... https://tvnoviny.sk/domace/clanok/97587 ... -rozhovore
Ak by chcel niekto slow travel po Polsku, tak minimalne na juhu a juhovychode sa velmi dobre pochodit vlakmi.
Zdravím mám este nejakých 10+dni (7-8dni dovolenka) dovolenky a rozmýšľa nad výletom rozmýšľal som Istanbul ale prúdení to veľa 8 dni v Istanbule že by som sa už potom nudil išiel by som sám mam 30+
Rozmýšľal som 20.12-28.12
Vedeli by ste poradit kam by som ešte mohol ísť pozrieť že by som cca 2-3 Istanbul a potom sa premiestnil do iného mesta
Ešte som rozmýšľal nejaké vianočné trhy Bulharsko/srbsko a potom Istanbul
Poprípade ak máte nejaké skúsenosti s Tenerife to mi GPT poradil
Rozmýšľal som 20.12-28.12
Vedeli by ste poradit kam by som ešte mohol ísť pozrieť že by som cca 2-3 Istanbul a potom sa premiestnil do iného mesta
Ešte som rozmýšľal nejaké vianočné trhy Bulharsko/srbsko a potom Istanbul
Poprípade ak máte nejaké skúsenosti s Tenerife to mi GPT poradil
Aky mas rozpocet a ako dlho si ochotny letiet? Chces ist do tepla alebo nieco kde len nie je zima? Pretoze si myslim, ze na Kanarskych ostrovoch bude extra teplo (okolo 20 stupnov) a bude fukat.