Ancap - anarchokapitalizmus
Re: Ancap - anarchokapitalizmus
Urza o přístupu k světské moci pro křesťanské shromáždění - YouTube
Mileiova léčba argentinské ekonomiky šokem funguje, hodnotí WSJ - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
-
starysomar
Hardcore addict
V Argentíne... Otázne je, čo by to spravilo "v našich končinách".
Argentina's monthly inflation drops to 2.7%, the lowest level in 3 years | AP News
https://apnews.com/article/argentina-in ... f06ca46c4a
https://apnews.com/article/argentina-in ... f06ca46c4a
Milei slaví další úspěch. Argentina vykázala největší přebytek v obchodu s energiemi za 18 let https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... -internetu
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mna by teraz zaujimalo, ako Anarchokapitisti momentalne vnimaju Muska, Pri inaguracii vydal jasny signal "fanusikom bielych deti". Ako miliardar pravidelne zneuziva svoj vpliv a bohatsvo a manipuluje verejnu mienku cez jednu z najvetsich socialnych sieti v USA.
ja si myslim ze elon ma proste potrebu byt co najunikatnejsi a povedal si ze on sa stane prvym komixovym zloduchom v realite.
uplne si predstavujem ako ma Trump nejaky svoj prihovor, vedla neho stoji Musk, v istom momente Trump povie nieco v style "kanada je vlastne amerika, musi sa pridat k nam" a v tom momente Musk vytiahne vysielacku s velkym cervenym tlacidlom, zmackne ho, zrazu sa vynori obrovska armada autonomnych robotov (ktorych doteraz tajne vyrabal vo svojich tesla manufakturach, miesto roadsteru a slubovanej malej tesly), vsetky tesly jazdiace v kanade sa prepnu do autonomneho rezimu, obklucia vsetky vladne a armadne objekty a budu vybuchovat ked sa k nim niekto priblizi.
Musk sa otoci na Trumpa a povie "Consider it done, my Fuhrer!" a zahajluje...
Trump spolocne s Putinom a Jinping si prerozdelia svet. nas nastastie zachrani svaty Fico lebo vdaka nemu a Orbanovi budeme my a madari mat vysostne postavenie vo vychodnom bloku europy...
uplne si predstavujem ako ma Trump nejaky svoj prihovor, vedla neho stoji Musk, v istom momente Trump povie nieco v style "kanada je vlastne amerika, musi sa pridat k nam" a v tom momente Musk vytiahne vysielacku s velkym cervenym tlacidlom, zmackne ho, zrazu sa vynori obrovska armada autonomnych robotov (ktorych doteraz tajne vyrabal vo svojich tesla manufakturach, miesto roadsteru a slubovanej malej tesly), vsetky tesly jazdiace v kanade sa prepnu do autonomneho rezimu, obklucia vsetky vladne a armadne objekty a budu vybuchovat ked sa k nim niekto priblizi.
Musk sa otoci na Trumpa a povie "Consider it done, my Fuhrer!" a zahajluje...
Trump spolocne s Putinom a Jinping si prerozdelia svet. nas nastastie zachrani svaty Fico lebo vdaka nemu a Orbanovi budeme my a madari mat vysostne postavenie vo vychodnom bloku europy...
nie som Ancapista, ale skusim tak trochu odpovedat:harrison314 napísal: 22 jan 2025, 14:45 Mna by teraz zaujimalo, ako Anarchokapitisti momentalne vnimaju Muska, Pri inaguracii vydal jasny signal "fanusikom bielych deti". Ako miliardar pravidelne zneuziva svoj vpliv a bohatsvo a manipuluje verejnu mienku cez jednu z najvetsich socialnych sieti v USA.
Muskove business aktivity nefungujú v rámci slobodneho trhu, takže Musk ako taký pravdepodobne nie je pre Ancapistov symbol s ktorym by sa stotožňovali. Ak sa naraza na ten jeho "pozdrav" tak ten ma viacero moznych historickych vysvetleni a neznamena automaticky spojitost s nacizmom. Ale bolo by zaujimave vediet, ako to vidi sám Musk, nevyjadril sa k tomu už niekde? Apropo, myslim ze v Usa verejna prezentacia symbolov spojenych s hitlerovskym režimom je legálna /mozno dalej zavisi na zakonoch jednotlivych statov, neviem/
-
harrison314
Hardcore addict
aacid - Ja to az tak nehrotim. Ale viem si ho tak predstavit. Pre mna je to egomaniak, co ma dost prostriedkov robit si co chce.
gogo956 - jeho pozdrav je len ceresnicka na torte, nemyslim si, ze je nacita, ale sucasne si myslim, ze presne vedel co robi, lebo to nerbolo prvykrat. PR vie robit aby dosiahol svoje ciele. A este ku jeho podzravu, zatial co sa bezni ludia hadaju aky to bol pozdrav, tak alt-rigth scena v tom ma uplne jasno. Navyse tie narativy sam pomaha sirit cez X.
Ale ja som skor narazal, ze tu mame bohateho cloveka, co vdaka majetku je nedotknutelny, ma moc ovplivnit vysledky volieb a zivoty milionov ludi. A sucasne je to psychopat a sialenec. A ja som myslel, ze to sa moze stat len volenym predstavitelom
gogo956 - jeho pozdrav je len ceresnicka na torte, nemyslim si, ze je nacita, ale sucasne si myslim, ze presne vedel co robi, lebo to nerbolo prvykrat. PR vie robit aby dosiahol svoje ciele. A este ku jeho podzravu, zatial co sa bezni ludia hadaju aky to bol pozdrav, tak alt-rigth scena v tom ma uplne jasno. Navyse tie narativy sam pomaha sirit cez X.
Ale ja som skor narazal, ze tu mame bohateho cloveka, co vdaka majetku je nedotknutelny, ma moc ovplivnit vysledky volieb a zivoty milionov ludi. A sucasne je to psychopat a sialenec. A ja som myslel, ze to sa moze stat len volenym predstavitelom
harrison314
bohati a mocní mali vždy aj v minulosti viacej možnosti ako robiť to čo uznaju za vhodné. Ale to neznamená že su v skutočnosti aj šťastnejší. U Muska sa stretla kombinácia silneho Ega, vysokeho intelektu, bohatstva a pravidelneho užívania psychotropnych látok v jednom. A toto je vysledok. Musk vie že teraz už dosiahol asi maximum čo kedy mohol a už to môže byť pre neho z dlhodobeho hladiska len horšie. To nie je moc prijemna perspektiva.
bohati a mocní mali vždy aj v minulosti viacej možnosti ako robiť to čo uznaju za vhodné. Ale to neznamená že su v skutočnosti aj šťastnejší. U Muska sa stretla kombinácia silneho Ega, vysokeho intelektu, bohatstva a pravidelneho užívania psychotropnych látok v jednom. A toto je vysledok. Musk vie že teraz už dosiahol asi maximum čo kedy mohol a už to môže byť pre neho z dlhodobeho hladiska len horšie. To nie je moc prijemna perspektiva.
-
harrison314
Hardcore addict
gogo956 - To ci su stansjesi v tejto diskusii asi nie je dolezite. Ci dosiahol maximum, myslis majetku ci mocy? Neviem, praveze podla toho co som o nom cital (to akym sposobom a ako siri konspiracie a na aku cielovku ciely), tak si myslim, ze pochopil, ze dokaze ziskat ohromnu moc cez sirenie nenavisti a strachu. On si dokazal vybudovat kult. Mozno bude nakoniec este dalsim prezidentom.
Ide mi aj o to, ze ani anarchokapitalisti by si mali uvedomit, ze aj v ich vysnivanom systeme funguje propaganda, poplizmus, sirenie nenavisti a ovladanie ludmi, ktori maju dosahy, peniaze a technicke moznosti.
Ide mi aj o to, ze ani anarchokapitalisti by si mali uvedomit, ze aj v ich vysnivanom systeme funguje propaganda, poplizmus, sirenie nenavisti a ovladanie ludmi, ktori maju dosahy, peniaze a technicke moznosti.
nemôže byť, nenarodil sa v USA
on by o to ani nemal zaujem. Funkcia prezidenta si vyžaduje urcitu disciplinu a pravidelny režim spojeny s rôznymi formalitami. Nič by tým nezískal, iba stratil svoju slobodu a volny cas. Peniaze má a robiť si môže čo chce-nemá čo viacej získať.
vzhladom na aktualny vplyv, ktory ma na Trumpa, to naozaj nepotrebuje
nie je sedou eminenciou v jeho pozadi, je uplne jasnou osobou, ktora ovplyvnuje moc v krajine
nie je sedou eminenciou v jeho pozadi, je uplne jasnou osobou, ktora ovplyvnuje moc v krajine
Musk je aktualne najbohatsi clovek na svete. Môže si dovoliť v podstate čokolvek. Aj keb bol zajtra 2x tak bohaty ako dnes, tak už sa nema kam viacej čo sa týka slobody a monosti si uživat posunuť. Z jeho pohladu je pozicia prezidenta uplne nezaujimava. Ak b potreboval niečo politicky pretlačiť, tak si to zaplatí a ešte sa bude moct tvarit že "on nič".
netreba zabudat ze musk je velmi inteligentny a sikovny. hlupy clovek pojde po bohatstve, potom po moci a bude chciet stale viac a viac. lenze muska to prestane bavit, bude chciet nieco ine, nieco nove. nieco co tu este nebolo.
Autoeditácia príspevku po 29 sek:
ked budeme mat stastie tak sa odprace na mars a bude od neho pokoj
Autoeditácia príspevku po 29 sek:
ked budeme mat stastie tak sa odprace na mars a bude od neho pokoj
-
starysomar
Hardcore addict
Tí, čo majú "dosť" netúžia po väčšom majetku ale skúsiť, kam až môžu "dôjsť", čo všetko si môžu dovoliť - a prejde im to...
Novináři jsou ignoranti, o ekonomii nic nevědí, říká argentinský prezident Milei | Forbes
https://forbes.cz/novinari-jsou-ignoran ... .sznhp.box
https://forbes.cz/novinari-jsou-ignoran ... .sznhp.box
Vyrovnaného státního rozpočtu jsme dosáhli už v prvním měsíci a za šest měsíců jsme z účetní závěrky centrální banky odstranili kvazifiskální deficit.
Kulturní válka v Hollywoodu a její oběti (KSP25: Kulturní války včera, dnes a zítra) - YouTube