Zamrznutie plochy
Zamrznutie plochy
Ahojte,
Všimol som si, že pár x mi zamrzla plocha na pc s tým, že spodná lišta funguje normálne ale ikony na ploche sú bez reakcie, vždy mi pomôže len reštart pc.
zatiaľ som to evidoval 3x s tým, že sa to deje rôzne, niekedy vôbec a niekedy proste prestane plocha reagovať.
Vedel by mi niekto helfnúť?
ďakujem
Všimol som si, že pár x mi zamrzla plocha na pc s tým, že spodná lišta funguje normálne ale ikony na ploche sú bez reakcie, vždy mi pomôže len reštart pc.
zatiaľ som to evidoval 3x s tým, že sa to deje rôzne, niekedy vôbec a niekedy proste prestane plocha reagovať.
Vedel by mi niekto helfnúť?
ďakujem
Re: Zamrznutie plochy
Treba pozriet event viewer, ze ci je v logoch daky error, trebars to moze byt aktualizaciou, antivirakom, poskodeny Windows alebo co.
aha oki,ked sa to stane najbližšie tak to spravím,dakujemheker napísal: 05 jan 2026, 15:10 Treba pozriet event viewer, ze ci je v logoch daky error, trebars to moze byt aktualizaciou, antivirakom, poskodeny Windows alebo co.
Event viewer sa uklada, takze aj teraz si vies pozriet zamrznutie co bolo pred tyzdnom. Pokial viem priblizny cas a datum.
Daj si prikazovy riadok alebo stlac winkey+R a tam zadaj - eventvwr, potom daj spustit. Ked nabehne, tak si daj volitelne logy alebo admin logy a hladaj chybove, to su tie s cervenou ikonkou v kruzku. K jednej sekunde moze byt aj 10 zaznamov, treba postupne pozriet, ze ci je to chyba dakej .dll kniznice, dakeho kernelu alebo mozno ovladace. Pripadne sprav screeny a priloz ich do prilohy.
Daj si prikazovy riadok alebo stlac winkey+R a tam zadaj - eventvwr, potom daj spustit. Ked nabehne, tak si daj volitelne logy alebo admin logy a hladaj chybove, to su tie s cervenou ikonkou v kruzku. K jednej sekunde moze byt aj 10 zaznamov, treba postupne pozriet, ze ci je to chyba dakej .dll kniznice, dakeho kernelu alebo mozno ovladace. Pripadne sprav screeny a priloz ich do prilohy.
urobil som to ako si písal a toto mi vyšloheker napísal: 05 jan 2026, 17:23 Event viewer sa uklada, takze aj teraz si vies pozriet zamrznutie co bolo pred tyzdnom. Pokial viem priblizny cas a datum.
Najskor skus updatnut firmware na doske, najnovsi je tu - https://www.msi.com/Motherboard/B850-GA ... FI/support
To chybajuce .dll skus podla tohto postupu - https://forums.tomshardware.com/threads ... t-22396358
A daky Asus ASXP, hod do Googlu, su tam na to cistice, asi je to daka hlupost od Asusu, ale podla erroru s firmwaro by si mal mat dosku od MSI s chipsetom B850. Takze ten Asus tam nema co hladat alebo je to daka utilita ku grafike, inak si to neviem vysvetlit.
Skus najskor tieto veci vyriesit a potom uvidime a skusime dalej.
To chybajuce .dll skus podla tohto postupu - https://forums.tomshardware.com/threads ... t-22396358
A daky Asus ASXP, hod do Googlu, su tam na to cistice, asi je to daka hlupost od Asusu, ale podla erroru s firmwaro by si mal mat dosku od MSI s chipsetom B850. Takze ten Asus tam nema co hladat alebo je to daka utilita ku grafike, inak si to neviem vysvetlit.
Ak to správne chápem tak prvý link je na update na bios , ten som práve updejtoval a práve skúšam ten druhý link čo si mi poslalheker napísal: 05 jan 2026, 21:44 Najskor skus updatnut firmware na doske, najnovsi je tu - https://www.msi.com/Motherboard/B850-GA ... FI/support
Spravne.
Ešte raz ďakujem za pomoc, budem to teraz trekovať či to pomohlo
Ahojte,
Tak od 6.1 sa to objavilo až dnes ,aj keď podla reportu je toho o dosť menej ale zas som musel reštartovať pc aby sa plocha rozhýbala.
Našiel som v pc 2 programy asus armory crate a ešte jeden, tie som vymazal tak uvidím či to helfne
Tak od 6.1 sa to objavilo až dnes ,aj keď podla reportu je toho o dosť menej ale zas som musel reštartovať pc aby sa plocha rozhýbala.
Našiel som v pc 2 programy asus armory crate a ešte jeden, tie som vymazal tak uvidím či to helfne
No co, daka zmena?
Ahoj, po odisštalovaní daných vecí som si tento problém už nevšimol, veľmi pekne ešte raz ďakujem za pomoc
Snad pomohlo 
Určite