4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa ephramko »

Čo sa akože stále rieši s tou hlinikárňou? Však to tlsté prasa bolo vtedy vyplakávať Matovičovi, že to majú zacvakať ľudia. Daňoví poplatníci majú dotovať firmu, kde väčšinový podiel má Penta. A čo potom penta spravila? Dala zamestnancom výpovede, techniku predala a emisné povolenky, ktoré za babku nakúpili pred tým, ako sa Putin začal hrať s kohútikmi, proste predali za XY násobok ceny a zisk si vyplatili. Ak má niekto problém s tým, že hlinikáreň skončila, nech si zo ide vybaviť s Hasčákom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Johnnny napísal: 14 jan 2026, 16:38 Jasne, ak povazujes za ruske media vyroky samotnej von der Leyen, pripadne Maria Draghiho, alebo v podstate asi kazdeho europskeho ekonoma.

Priklady mi Geminy vygeneruje na pockanie aj ked to samozrejme nie je celkom tak, ze velka firma s xy pobockami v europe zo dna na den vsetky zatvori a presunie ich do USA. Tomu snad pochopi aj myslitel tvojho kalibru. Ale k comu by taky zoznam bol, ked v pripade vacsiny firiem su ceny energii len jeden z dovodov a teda sa to nepocita. Takyto sposob argumentacie si mi uz nazorne predviedol.
Tak sa opytaj Gemini na ten zoznam a potom kazdu z toho over, nech to nemusim urobit ja, ako v pripade Bidenovych dotacii. Pritom ani ten VW, ktory Trend spominal (aspon fotkou) nesiel nikam. To Volvo je na Slovensku v akom stave? Ci tiez odislo za lacnou elektrinou skor ako prislo.
Ano, von der Leyen ci Draghi hovoria, ze EU uz skrachovala, firmy odisli. Lebo elektrina je lacnejsia ako pred 4 rokmi. Skoda, ze len v ruskych mediach.

Hlinikaren bol jeden z podnikov, ktore prof. Korec na geografii priemyslu uvadzal ako priklad komunistickej ignoracie komparativnej vyhody. Jedina vyhoda bola elektrina z novackeho uhlia. Ale to uz nie je, otazne je, ze ci su Madari stale nuteni vyvazat tam bauxit alebo maju lepsie trhy... takze ak by ju predali do srotu, asi by bolo lepsie.

Gemini - 6. Slovom sest. Z toho taky VW len uvazuje zavriet dve tovarne v Nemecku. A ja som sa tesil na stovky firiem. Tak niekedy nabuduce
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

To nemam za potreby ako som uz pisal vyssie. Pozidavke "najdi 5 alebo 10 firiem ktore sa stahuju tam kde maju vsetky podmienky rovnake, len cena energii je nizsia" je samozrejme kravina, kedze rovnake ostatne podmienky nie su vzdy ani v ramci krajin EU. Toto moze naozaj chciet len niekto ako curta. Alebo ty.

Neviem o clanku ani o tom, ze by sa v tejto teme ktokolvek vyjadril tak, ze EU skrachovala. Hovorim o znizovani konkurencieschopnosti a deindustralizacii. Ani neviem preco sem tahame Volvo, alebo nejaku hlinikaten. Nikto netvrdi, ze vsetky firmy odidu, nikto netvrdi ani len to, ze vobec odidu, ale ze budu investicie postupne presuvat inam.

https://energy.ec.europa.eu/news/commis ... 5-10-21_en

Nie je uplne jednoduche najst nejake jednoduche porovnanie cien energii napriec kontinentmi, takze toto musi stacit. Ak to vyhodnotis ako rusky zdroj, s tym uz nic neurobim
https://balkangreenenergynews.com/us-el ... -increase/

Ak si z toho vycital, ze u nas su energie lacne, tak ... neviem co Ti k tomu povedat.

Dalej to s tebou odmietam riesit, nakolko ako som uz povedal, po tych argumentoch si pre mna curta z opacneho brehu, nic viac. Ono totiz to, ze niekto uvedie viac dovod pre investicie v inych krajinach viac nez jeden dovod neznamena, ze kazdy z tych dovodov nie je problem.
jackb
Redeemer
Redeemer

To je ako v akademickom svete. Ak tvrdis, ze sa nieco deje, tak vies to vies dokazat. A najma, viac ako jednym zdrojom ci dokaom. Tiez sa nikdy neopieras o jedinu citaciu.

Takze z dristov ruskych medii, ze vsetky europske tovarne odchadzaju do USA je 6 firiem, z ktorych polovica vyrobu odmedzuje a presuva sa do USA.

Dokazili sme si teda, ze curta luhal - ako v kazdom poste - a neda sa povedat "priemysel EU sa stahuje do USA", lebo to nie je pravda. Je smutne, ze za neho niekto bojuje, ked je to patologicky luhar a schyzofrenik.

Ak plati, ze "europsky priemysel sa stahuje do USA", ako o tom luha curta cez ruske media, tak Volvo na Slovensku zatvara a hlinikaren, funugujuca len vdaka elektrine, nemoze mat lacnejsiu energiu ako mala ked musela zavriet.

Suhlasim, nema dovod sa s tebou bavit, ked ako dokaz "drahych energii" das clanok o tom, ze priemysel sa mozno presunie pre Bidenove dotacie a nie pre imaginarne ceny energii, ktore su pre priemysel aj domacnosti nizsie ako na jesen 2022. Co bolo treba dokazat.
A poucenie z akademickej sfery c. 2) nemas v zivote tolko casu, aby si veril, ze sa clanok ku koncu zmeni, ked v druhom odseku tvrdi pravy opak. Ak ti tvrdia, ze clanok je o A a pritom je uz od druheho odseku o B, nie je roman s plot twistom.

Podla grafu na balkankom webe cena v EU oproti 2022 klesa, tak ako v USA v Cine za cele obdobie stupa. But who am I to judge.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Neviem koľko ľudí ešte číta fórum ale pre objasnenie skutočnej situácie, mimo spamov a ďalšieho čo sme tu boli svedkami.
Johnnny - on žije v UK ktoré už je mimo EU takže jemu stačí to, že mu je v izbe na gauči dobre a z neho tu bude aj dávať také info.
Teraz prejdem k faktom AI hoci neviem načo to vôbec preberáte vo Ficovej téme, ale budiš, takže na upresnenie prvý a poslednýkrát odomňa.
"Ceny energií v EÚ vykazujú veľké rozdiely medzi členskými štátmi, pričom Slovensko sa v porovnaní s priemerom EÚ (cca 0,28 €/kWh) radí k nižším cenám (cca 0,22 €/kWh), no vyššie ako Nemecko (0,39 €/100kWh), Dánsko a Írsko. Vysoké ceny EÚ ovplyvňujú konkurencieschopnosť priemyslu, preto sa hľadajú riešenia, ktoré by viedli k radikálnemu zníženiu nákladov, ako napríklad snahy o vytvorenie skupiny pre "normálne ceny energie".
Porovnanie cien v EÚ (príklady), 2025:
Slovensko: Relatívne nízke ceny, pod priemerom EÚ.
Nemecko: Jedno z najvyšších (cca 39,43 €/100 kWh).
Dánsko: Vysoko nad priemerom (nad 37 €/100 kWh).
Írsko: Tiež medzi najvyššími (skoro 37 €/100 kWh).
Hlavné príčiny rozdielov a problémov:
Priemysel: Vysoké ceny elektriny majú negatívny vplyv na priemysel, ako napríklad výrobu hliníka (Slovalco), ktorá sa zastavila kvôli nákladom.
Politické iniciatívy: Premiéri v EÚ navrhujú spoločné kroky na zníženie cien a zlepšenie konkurencieschopnosti európskeho priemyslu.
Svetové porovnanie (stručne):
Európa čelí vyšším cenám energií, najmä elektriny, v porovnaní s inými regiónmi sveta (ako USA), čo oslabuje jej ekonomickú silu. Dôvodom sú čiastočne aj vyššie regulácie, uhlíkové dane a prechod na zelené zdroje, hoci presné čísla sa líšia podľa zdroja a typu energie.
Pre celkové globálne porovnanie by bolo potrebné detailnejšie dáta, ale trend ukazuje vyššiu záťaž v EÚ oproti zámoriu."
Takže nech už si každý jednotlivec na základe diskusie medzi Johnnnym a jackbom porovná, kto teda píše pravdu a kto opakovane nie.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som aj mal pocit, ze zije v UK, preto som mu v inej teme (kde toto zacalo, no mal potrebu preniest to tu )aj napisal, ze jeho argument je tak vedla ako to len ide, nakolko argumentuje cenou pre domacnosti ktoru ani neporovnava s konkurenciou, ale s predoslymi rokmi co je z pohladu konkurencieschopnosti nepodstatne a vyjadril som podozrenie, ze ten priklad je dokonca z krajiny ktora ani nie je v EU :-D (hoci UK ma podobny problem)

Uz len ta jeho uplne uletena argumentacia na konci o tom, ze u nas ceny klesaju a v USA stupli (hoci stu stale tak polovicne oproti nam) hovori za vsetko, kedze v USA nemali ten obrovsky peak ktory sme po zacati vojny zaznamenali my. Ak by tie ceny neklesali, tak by sme tu dnes naozaj vsetci zrali hlinu. Tym "my" samozrejme myslim EU, kedze tema nie je o jednych hlinikarnach, alebo Volve.

Podobne z clanku na ktory sa odkazuje si vybral americky IRA a ignoruje vsetko ostatne. S takym clovekom diskutovat nema ziadny zmysel.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ako by povedal curta, nevadí, je to zadarmo a SMERoHLASácky manažéri na železniciach aj tak dostanú odmeny, tak sú všetci spokojní. Nech žije Fico.
Prílohy
Screenshot 2026-01-15 12.24.22.png
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Alebo "dokonaly rusen neexistuje" :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Johnnny napísal: 15 jan 2026, 10:27 Ja som aj mal pocit, ze zije v UK, preto som mu v inej teme (kde toto zacalo, no mal potrebu preniest to tu )aj napisal, ze jeho argument je tak vedla ako to len ide, nakolko argumentuje cenou pre domacnosti ktoru ani neporovnava s konkurenciou, ale s predoslymi rokmi co je z pohladu konkurencieschopnosti nepodstatne a vyjadril som podozrenie, ze ten priklad je dokonca z krajiny ktora ani nie je v EU :-D (hoci UK ma podobny problem)
Netusim co za sracky o mne ten debil vypisuje, ale zase to nebude nic ku temu ani pri realite. Viac krat som ziadal, nech si ma do toho tupeho pysku neberie a on si neda pokoj.
Tiez nerozumiem s cim mas problem ty. Jeden ficofil ma problem s mojou pracou, dalsi s tym kde zijem.
V teme kde iny dement zdielal lzi o "drahej elektrine" som reagoval, ze draha na konci roku 2025 nie je. Ty si sa opytal, ci mam ten pocit a ja som fakticky reagoval, ze teda ano.
A aky ma UK problem? Neda sa tu zit, lebo tu zije cela Afrika alebo co vyplodis?
Vysiel clanok o tom, ze aj energie pre firmy na Slovensku su lacnejsie ako v dobe, ked sa zastavovala ci ukoncovala vyroba. A tym padom to sem patri. Ze to nespracuvas a ides na ruskej vlne, ze bez ich energii sa neda zit, mna netrapi.
Uz len ta jeho uplne uletena argumentacia na konci o tom, ze u nas ceny klesaju a v USA stupli (hoci stu stale tak polovicne oproti nam) hovori za vsetko, kedze v USA nemali ten obrovsky peak ktory sme po zacati vojny zaznamenali my. Ak by tie ceny neklesali, tak by sme tu dnes naozaj vsetci zrali hlinu. Tym "my" samozrejme myslim EU, kedze tema nie je o jednych hlinikarnach, alebo Volve.
V Cine stupli. Prestan klamat a pozri si graf. V EU a v USA klesli. To som napisal a to ukazuju grafy v clanku, na ktory sa odkazujes. 160 je menej ako 110. Ale uz v reakcii na ruske dristy som napisal, ze isto sa najde sposob ako ohnut realitu, aby 80 bolo menej 40 a 160 menej ako 110 a vidis, teda sa to podarilo.
Podobne z clanku na ktory sa odkazuje si vybral americky IRA a ignoruje vsetko ostatne. S takym clovekom diskutovat nema ziadny zmysel.
Zamena. Ty si linky ani necistas, ani dokazy nevies dat. Ziadny zoznam firiem, Trend, ktory nepisal o elektrine a VW, ktory neodisiel (a Volvo stava), slameny panak s grafom... a ani lniky na to, ako predstavitelia EU hovoria o drahej energii. To je teda vecna diskusia.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Opäť má potrebu urážať prvý, hlavne že sa nie tak dávno hádzal o zem na strany pri jeho spamoch, keď mu bolo napísané že je sprostý.
Jj každý vidí že som dal k diskusii fakty, fakty dal aj Johnnny a zrazu ešte aj z neho urobí rusofila, to je sen tento šašo čo píše ako demagóg.
Ale opäť sa potvrdilo Johnnny ako aj sám vidíš, že sním sa nedá rozumne diskutovať, miesto toho halucinuje, konšpiruje, prekrúca, otáča a pod.
Konflikty sú taktické zahmlievacie manévre tupovlády https://www.aktuality.sk/clanok/7mJB8tQ ... oje-kauzy/ - kauzy čo zamecú pod "koberec".
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 15 jan 2026, 8:26a hlinikaren, funugujuca len vdaka elektrine, nemoze mat lacnejsiu energiu ako mala ked musela zavriet.
Neviem ako si to myslel ale teraz je spotova cena lacnejsia nez v dobe ked zatvarali.
K teme. Skusim iny argument. EU chce prejst resp prechadza na elektroauta. Tie ale nevieme efektivne a lacno vyrabat oproti Cine. Cina nas tu zacina zaplavovat pomerovo k cene kvalitnymi autami. Nemecko prvykrat vo svojej historii zatvara u seba fabriku v Drazdanoch.
Nie je podla teba toto jedna z viacerych skladaciek ze EU stagnuje a mieri na prepad? A ak pripustas prepad tak podla teba to nie je kvoli energiam?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Blastbit napísal: 15 jan 2026, 18:24 Opäť má potrebu urážať prvý, hlavne že sa nie tak dávno hádzal o zem na strany pri jeho spamoch, keď mu bolo napísané že je sprostý.
Jj každý vidí že som dal k diskusii fakty, fakty dal aj Johnnny a zrazu ešte aj z neho urobí rusofila, to je sen tento šašo čo píše ako demagóg.
Ale opäť sa potvrdilo Johnnny ako aj sám vidíš, že sním sa nedá rozumne diskutovať, miesto toho halucinuje, konšpiruje, prekrúca, otáča a pod.
Konflikty sú taktické zahmlievacie manévre tupovlády https://www.aktuality.sk/clanok/7mJB8tQ ... oje-kauzy/ - kauzy čo zamecú pod "koberec".
Ale vsak to, ze sa s nim neda bavit som pochopil v druhom prispevku ktory mi adresoval este v teme predtym. On sa tu alebo chodi pobavit, alebo sa absolutne nezamysla nad tym co cita ani co pise. Inak si tie halucinacie vysvetlit fakt neviem. Mna by uplne vazne neprekvapilo, ak by to bol curta ktory nakoniec mozno ano nebude troll, len sa sem chodi pobavit. V mnohych bodoch mi ho strasne pripomina. Ale zase toto nie je tema na riesenie jeho dusevneho stavu, takze tymto s touto temou koncim.

Este dodam, ze jeden z dokazov o to v akych problemoch sme je to, ze Nemecko bude dotovat cast energii pre energeticky narocne podniky, co mu ale musela odklepnut europska komisia, nakolko je to v podstate zakazane kedze je to v rozpore s ferovou hospodarskou sutazou. To sa ale tipujem tiez deje kvoli tomu, ze mame energie zadarmenko a vsetkym sa dari.

Tych dovodov na prepad je samozrejme viac, napriklad aj spominany IRA, kedze zelene dotacie v USA su jednoduchsie a bez zbytocnej byrokracie v porovnani s nami. Energie su len jednym, ale dost vyznamnym problemom ktory tu aktualne mame.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Johnnny napísal: 15 jan 2026, 19:08 Ale vsak to, ze sa s nim neda bavit som pochopil v druhom prispevku ktory mi adresoval este v teme predtym. On sa tu alebo chodi pobavit, alebo sa absolutne nezamysla nad tym co cita ani co pise. Inak si tie halucinacie vysvetlit fakt neviem. Mna by uplne vazne neprekvapilo, ak by to bol curta ktory nakoniec mozno ano nebude troll, len sa sem chodi pobavit. V mnohych bodoch mi ho strasne pripomina. Ale zase toto nie je tema na riesenie jeho dusevneho stavu, takze tymto s touto temou koncim.
Dali sme faktické údaje ohľadom cien vo svete a miesto toho predviedol to čo vždy. Nie curta má iný spôsob písania, toto sú rozdielny useri.
Tupovládny Smer vníma Republiku ako partnera. Dalo sa čakať od "ľudí proti fašizmu" https://www.aktuality.sk/clanok/0RjZaV0 ... e_vignette
" Neonacisti a fašisti sú stále viac drzí preto, lebo cítia podporu vládnej moci. " - ako teraz tak určite aj pred voľbami a potom v koalícii/opozícii.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Fico by siel do vlady aj s PSkom keby musel. To nemoze nikoho prekvapit.
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 15 jan 2026, 18:36 Neviem ako si to myslel ale teraz je spotova cena lacnejsia nez v dobe ked zatvarali.
Ved. Len tu niekto tvrdi, ze 110 je viac ako 160 a preto je zle-nedobre pre priemysel.

Johnnny napísal: 15 jan 2026, 19:08 On sa tu alebo chodi pobavit, alebo sa absolutne nezamysla nad tym co cita ani co pise.
Lebo ty si to dokazal. Ako ten debil, ktory riesi kde byvam. Snad aj halucinuje, ze som Krymsky Tatar, ktoremu vypalili doma a zaroven som cistokrvny Rus a ine debilny, ktore sa z neho pohrnuli. Snad k tym faktom dal aj daky zdroj a nie su vymyslene odpovedatkom. Co by bol jeho styl. Uplny nezaujem o realitu.
Rusofil dal clanok, ktory hovori "vysoka cena energii v Europe..." Mozes sa hodit o zem, ale UK v Europe je. Cena energie pre domacnost klesla na polovicu. Ano, preto si stojim za tym, ze cena energie nie je vysoka.
To si potvrdil aj sam linkom na balkansky web, kde je graf, ktory ukazuje cenu v Eu(rope), USA a v Cine. Kym v Europe a USA podla grafu od roku 2022 klesa - v Europe konkretne zo 160 na 110. To je tvoj link.
Ako som pisal pri Trende, ten tvrdil, ze uz v roku 2024 "odisiel vsetok priemysel do USA". Lenze pre dotacie. A maju tam fotku VW, ktory tiez nikam nesiel a len uvazoval o zatvorenie az dvoch tovarni v Nemecku. Nie o presune vyroby z Europy prec. Okrem toho je plny halucinacii. Lebo Lump prenasleduje pracovnu silu a maggotov nemozno zamestnat. Takze ak nemaju koho zamestnat, preco by sa do USA stahovali?
Tak bud tak dobry a ked nieco tvrdis, tak to dokaz - vylinkuj tie firmy, ktore sa prestahovali. Citaj tie clanky a grafy. Ved hovoria pravy opak toho co chces.
Ideme pritakvat rusofilom, ze priemysel je v rozklade, ked na to nie su dokazy, len preto, ze to nalinkovali?
Tak ako dristy o 50% ludoch vo vlakoch zadarmo, o vacsine za F*ca. Neoverit si cisla. Len pritakavat blbostiam. A este rozdavat diagnozy, ked sa ukaze ako strasne mimo ste.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Veru si a kadečo aj ďalšie. Vzhľadom k tomu, že tu permanentne rozdávaš userom diagnózy si opäť viac úsmevný než inokedy.
Každý vidí že je rozdiel žiť v EU a v UK, no a ohľadom krymského Tatára som sa ťa pýtal či ním si, keď ich skutky ti neprekážajú.
A čo sa týka "že si Rus", opäť to prekrúcaš, lebo som vtedy písal, že slovanské národnosti prišli z územia na ktorom je štát Rusko.
Vlaky zadarmo (hoci s nimi nesúhlasím v súčasnej situácii na trati, kvalitou služieb, vagóny a pod), nie sú určené len pre seniorov.
Takže keď sa spočítajú seniori, deti do 6 rokov, žiaci do 15-16, invalidní dôchodci, študenti do 26 rokov, ďalšie podskupiny, tak viac %.
No a čo sa týka ktorá strana koľko má reálnych % a ktorú stranu chcú Slováci a Slováci v zahraničí tak žiadna nemá nadpolovičnú väčšinu.
A reč porovnaní ohľadom ceny elektrickej energie bolo ohľadom EU, USA, atd, ale opäť sa ti to hodí prekrúcať ako aj pri "desiatkach nickov".
Skrátka áno na teba sa musí skôr či neskôr každý vykašlať, skorej od teba dostane rôzne prívlastky, časté trolovania, hyperboly, fabulácie atd.
Ako vždy ked príde na lámanie chleba, tak pri ťažkých časoch sa to dá len takto zhoršiť https://www.aktuality.sk/clanok/FH8jIEW ... a-zvladnu/
"Odvody porastú o tisíc eur, štát si posvieti aj na privýrobky popri práci." - jo na seba a svoje kšefty doma/zahraničí sa neposvieti, lebo ich záujem.
* edit nižšie - jackb ani nevie o čom som písal (o energiach) má ma bloknutého, no mal potrebu ma vyššie urážať, ako aj v iných témach v tomto období a teraz sa ešte sťažuje, že ma "viackrát žiadal aby som naňho nereagoval."
Ďalších čo uráža nemá v bloku a pokračuje v tom stále, no a najnovšie začal ďalšieho usera urážať že je na ruskej vlne a pod. čiže z neho robí rusofila, hoci sem nedal ruské weby ani nič, čo by malo podporovať kremelskú propagandu.
* bolo by toho viac aj hore. Dôkazy ohľadom cien energii Európy, UK, EU a SR, USA, Cíny a pod tu sú, len opäť si prekrútil čo sa dalo + attaky.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Asi nemá každý celé dni čas, aby overoval každú info :)
Ale keď si vybrať či veriť článkom na pravda.sk alebo
Vysoké ceny elektriny ničia priemysel aj domácnosti
či nejakému chorému internetovému šialencovi, tak to je potom rýchla voľba.
V skratke
Čo sa týka elektriny v priemysle v EÚ, jej cena je približne dvojnásobne drahšia než v USA a až o 50 % vyššia ako v Číne.
Edit: a určite za ceny elektriny v EÚ nemôže Fico. Ale práve bruselský liberálny cirkus.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Oznacit nieco za liberalne a progresivne je take vhodne, vsak? Co je na cenach energii ci sposobu obchodovania s energiami liberalne alebo aky suvis to ma s Bruselom, ze tam potrebujes dat slovicko "liberalny"?

Vsak jackb je tu na smiech, je to obycajny uplakany chlapec, ktoremu ked dojdu argumenty, tak zacne urazat a vyplakavat. Nazorna ukazka je tu - post2465767.html#p2465767
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nareky a inektiva, ktore tu predvadza jackb boli vymazane. Treba sa drzat temy.
jackb
Redeemer
Redeemer

curta napísal: 15 jan 2026, 21:34 Asi nemá každý celé dni čas, aby overoval každú info :)
Ale keď si vybrať či veriť článkom na pravda.sk alebo
Na to, aby som ukazal ako velmi klames si cas vzdy najdem, neboj sa:

https://openiazoch.zoznam.sk/energetika ... 0-eur-mwh/
Podobné ceny elektriny ako na Slovensku sú aj v Poľsku, Maďarsku, Chorvátsku či Bulharsku. Výraznejšie nižšie burzové ceny sú podľa údajov PXE na západ od nás. V Česku bola v piatok cena elektriny nižšia o 6 %, v Nemecku o 16 % a vo Francúzsku bola cena dokonca iba približne polovičná, keď jedna megawatthodina stála 49,47 eura.
Clanok obsahuje graf za posledne styri roky ukazujuci najvyssie ceny energii. Medzi oktobrom '22 a junom '23 boli umelo zastavena na 208 libier za mesiac.
https://www.bbc.co.uk/news/articles/cdd29v8mp9jo
curta napísal: 15 jan 2026, 21:34 Edit: a určite za ceny elektriny v EÚ nemôže Fico. Ale práve bruselský liberálny cirkus.
A to si tak velmi chcel zachovat les. A uz je to "liberalny cirkus". Nechas si vybrat?
post2407781.html#p2407781

Toto je dokonale. Bl*ha, ktory o prezidentke vykrikoval, ze je americka .... ide protestovat voci USA. V case, ked jeho sef bude podpisovat dohodu s USA o novej atomovej elektrarni
https://e.dennikn.sk/minuta/5080369
Napísať odpoveď