Čína nemá rada lgbt. Na školách sa o lgbt učí v SR či ?
"Oni studuju prirodne vedy, my gender a degrowth obory."
Jasné trochu pritiahnuté za vlasy. No chápem pointu tej vety.
Ide o to, že Čína sa vzdeláva, vysoké nároky na študentov tam sú.
Ale podla teba to napisal niekto uplne iny a ja som to prekrutil.Oni studuju prirodne vedy, my gender a degrowth obory.
Dakujem za ten zaver, pretoze si tu pointu vystihol lepsie nez sa to podarilo mneBlastbit napísal: 30 jan 2026, 16:05 "Pocity a emócie" - ako napr tie "curtove účty"
Čína nemá rada lgbt. Na školách sa o lgbt učí v SR či ?
"Oni studuju prirodne vedy, my gender a degrowth obory."
Jasné trochu pritiahnuté za vlasy. No chápem pointu tej vety.
Ide o to, že Čína sa vzdeláva, vysoké nároky na študentov tam sú.
Toto je konkretne myslene ako ? Pokial viem, aspon vo vyspelych mestach maju cinanky normalne slusne postavenie. Ze ich je nedostatok je mozne mozno kvoli tej politike jedneho dietata ktoru mali, ale ze by to z nich robili tovar si uplne nemyslim.harrison314 napísal: 30 jan 2026, 16:24 V cine nemozu byt gender studie, lebo dievcata su nedostatkovy tovar, doskova tovar.
No lebo kovli pilitike jedneho dietat hlavne v chudobnejsich regionoch uprednostnuju chlapcov, takze maju sriozny poplacny problem. A co som pocul s nevastami sa tam vyslovene obchoduje, lebo dievcata su velmi vzacne.Johnnny napísal: 30 jan 2026, 16:43 Toto je konkretne myslene ako ? Pokial viem, aspon vo vyspelych mestach maju cinanky normalne slusne postavenie. Ze ich je nedostatok je mozne mozno kvoli tej politike jedneho dietata ktoru mali, ale ze by to z nich robili tovar si uplne nemyslim.
Nedostal som zdroj, pytam sa odpovedatka, ktore mi pred mesiacom odmietlo dat viac ako 6 firiem, ktore odchadzaju z EU. 5 z nich o tom len uvazovalo.1. The European Landscape
Europe’s education system is relatively diverse, though there is a growing push to increase STEM enrollment to remain competitive.
STEM Participation: Approximately 25–27% of tertiary students in the EU are enrolled in STEM fields. Germany is a standout, with STEM graduates often exceeding 30%.
Gender Studies: This is a well-established academic discipline in Europe, but its enrollment numbers are small compared to major fields. It usually falls under "Social Sciences" or "Arts and Humanities," which collectively account for about 10–12% of all students.
Degrowth: This is rarely a standalone degree. Instead, it is a significant "academic movement" taught within Ecological Economics or Sustainability Master’s programs (common in France, Spain, and Scandinavia). Enrollment is numerically tiny (likely <0.1% of the total student body) but high in intellectual influence within European policy circles.
2. The Chinese Landscape
China operates one of the most STEM-heavy education systems in the world, viewing it as a matter of national security and economic transition.
STEM Participation: China is the global leader, with roughly 40–45% of graduates earning degrees in STEM.
Toto nie je uplne moja tema, ale co som zase narychlo riesil s Gemini, tak napriklad bolsevici po nastupe k moci este v 1917 dekriminalizovali homosexualitu, co vteyd pokial viem nebolo ani na zapade. Tusim to ostalo az do nastupu Stalina.Blastbit napísal: 30 jan 2026, 17:40 "ze by si to s komunistickym rezimom vylozene odporovalo."
Komunizmus ako totalita chce ľudí ktorý majú byť fyzicky a mentálne tvrdý, oddaný, podlý atď., čo teda lgbt komunita často nie je.
Ďalej to nezapadá do ich smerovania komunizmus-kapitalizmus (ekonomický systém) na tvrdší spôsob, čo opäť dáva neprospech pre lgbt.
Toto je z AI ohľadom LGBT v Číne, keď už bola reč o gender študie (predpokladám že myslíš aj trans)
No to dnes su ale celkom neplati, kedze ta politiak bola zrusena. Ten zvysok asi sedi. Podla mna celkovo zivot v cinskych mestach uz je hodne napohodu, zatial co zivot v tych chudobnejsich by europan nedal. Ale vzhladom k tomu aky pokrok spravili za relativne kratky cas sa to moze celkom rychlo zlepsit. Ale aj nemusi, kedze aj Cina ma svoje nie male problemy.harrison314 napísal: 30 jan 2026, 18:15 No lebo kovli pilitike jedneho dietat hlavne v chudobnejsich regionoch uprednostnuju chlapcov, takze maju sriozny poplacny problem. A co som pocul s nevastami sa tam vyslovene obchoduje, lebo dievcata su velmi vzacne.
To je sice super, ale z vidku sa nemozes prstahovat do mesta len tak. Musi ta tam preshovat komunisticka strana.Johnnny napísal: 31 jan 2026, 16:41 No to dnes su ale celkom neplati, kedze ta politiak bola zrusena. Ten zvysok asi sedi. Podla mna celkovo zivot v cinskych mestach uz je hodne napohodu, zatial co zivot v tych chudobnejsich by europan nedal. Ale vzhladom k tomu aky pokrok spravili za relativne kratky cas sa to moze celkom rychlo zlepsit. Ale aj nemusi, kedze aj Cina ma svoje nie male problemy.