Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa Johnnny »

Blastbit napísal: 04 feb 2026, 8:45 Myslí si, že EU (inštitúcie alebo čo) nebude špehovať ?
Urcite budu, akurat ta budu spehovat len "domaci". Niekto si na tom zaklada, hoci toto konkretne je mne osobne jedno.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

harrison314 napísal: 04 feb 2026, 8:52 Co sa tyka Androidu, tak tam na vyber moc nemam, tie linuxove telefony... no ked ich vyvoj pojde tak ako doteraz, tak cakam, ze v roku 2147 sa z nich bude dat aj volat aj poslat SMS.
najlepsia moznost aktualne je asi si kupit pixel a preinstalovat ho GrapheneOS-om. je to degooglovany android ktory ale stale stale umoznuje pouzivat appky ktore vyzaduju google play services v sandboxe.

ja sa snazim o oprostenie sa od korporacii uz dlho ale niekde skratka stale vyhrava potreba alebo komfort. najvacsi problem vidim v google mapach (nie ani tak kvalita ako obsah, podniky, otvaracie hodiny, recenzie) a gmaili, zriadit si schranku inde nie je problem, ani vlastnu domenu. problem je spam, na jednej strane gmail ma velmi dobre filtre a na druhej absolutna vacsina online sluzieb povazuje gmail.com za doverihodnu domenu. je ovela vacsia sanca ze email z adresy [email protected] skonci v spame ako ze tam skonci cokolvek @gmail.com

asi najrozumnejsie by bolo nevymenit produkt americkeho korporatu za produkt europskeho korporatu ale najst si sluzbu nezavyslu, otvorenu, opensource? co tak federovane sluzby? to mi pride ako idealne riesenie, mastodon, do urcitej miery aj bluesky...
su to otvorene platformy kde autorita moze byt ktokolvek a moze ich byt kolko chce. pokial by sa toho chytila EU tak moze spravovat celoeuropsku socialnu siet ale kazda krajina, mesto, stvrt, ulica ci jednotlivec moze mat vlastny server s vlastnou domenou a vlastnymi pravidlami a pritom stale komunikovat s kymkolvek.
https://activitypub.rocks/

- miesto windowsu ci macos radsej linux.
- vyhladavat sa da cez duckduckgo aj ked lokalne vysledky su poslabsie (ako u vsetkych alternativ googlu).
- ako browser firefox, ladybird je uz dlho vo vyvoji ale zatial este asi daleko od releasu.

na vsetko existuje open source alternativa. len kedze je to opensource tak nieco je lepsie, nieco horsie... ale keby sa do toho zacali zapajat autority, ze miesto minania penazi na vyvoj proprietarnych sluzieb ktore sa treba potom starat by radsej financovali opensource projekty a nasledne by implementovali tak som presvedceny ze kvalita by velmi rychlo predbehla akekolvek komercne riesenie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stazujes sa, ze ta Google sleduje a mas moznosti. Ja som dal Yandex ako cisto priklad, kedze nejde o server z USA alebo s dosahom regulacie z USA. Tak ked sa ti nepaci Yandex, tak mas tu spickovy Protonmail zo Svajciarska, pripadne cesky Seznam alebo dalsich 50 mailovych sluzieb z ktorych si mozes vybrat.

Ved pokial je Android problem, tak mas predsa moznost volby a ist cestou HarmonyOS na Huaweioch. OPPO pouziva ColorOS, co je system postaveny na Androide. Xiaomi ma HyperOS. Honor ma MagicOS, co je tiez system postaveny na Androide. A pripadne mas aj moznost americkeho iOS od Applu.

Myslim, ze moznosti mas dost a netreba sa vyhovarat na to, ze zly system, zly telefon, zly Google, zla Europska unia, zle Rusko alebo zla Cina. Pokial mas problem s Googlom a bojis sa sledovania, tak si vies dnes kupit novy mobil, zajtra si ho spojazdnit a je po probleme. To iste sa tyka mailu, ak sa bojis sledovania a Googlu, tak hla, chod cestou Protonmail. A pri prehliadaci mas napriklad uz spomenuty Tor alebo Brave, k tomu mozes pridat aplikaciu na VPN typu Ghost VPN, Nord VPN alebo ine.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Johnnny napísal: 04 feb 2026, 9:11 Urcite budu, akurat ta budu spehovat len "domaci". Niekto si na tom zaklada, hoci toto konkretne je mne osobne jedno.
No jedno ako jedno. Ak im ktosi ešte aj hackne systém (napr v tom "EU mail" miesto gmailu) je to horšie. Stým ale my neurobíme asi nič.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

aacid napísal: 04 feb 2026, 11:00 najlepsia moznost aktualne je asi si kupit pixel a preinstalovat ho GrapheneOS-om. je to degooglovany android ktory ale stale stale umoznuje pouzivat appky ktore vyzaduju google play services v sandboxe.

ja sa snazim o oprostenie sa od korporacii uz dlho ale niekde skratka stale vyhrava potreba alebo komfort. najvacsi problem vidim v google mapach (nie ani tak kvalita ako obsah, podniky, otvaracie hodiny, recenzie) a gmaili, zriadit si schranku inde nie je problem, ani vlastnu domenu. problem je spam, na jednej strane gmail ma velmi dobre filtre a na druhej absolutna vacsina online sluzieb povazuje gmail.com za doverihodnu domenu. je ovela vacsia sanca ze email z adresy [email protected] skonci v spame ako ze tam skonci cokolvek @gmail.com

asi najrozumnejsie by bolo nevymenit produkt americkeho korporatu za produkt europskeho korporatu ale najst si sluzbu nezavyslu, otvorenu, opensource? co tak federovane sluzby? to mi pride ako idealne riesenie, mastodon, do urcitej miery aj bluesky...
su to otvorene platformy kde autorita moze byt ktokolvek a moze ich byt kolko chce. pokial by sa toho chytila EU tak moze spravovat celoeuropsku socialnu siet ale kazda krajina, mesto, stvrt, ulica ci jednotlivec moze mat vlastny server s vlastnou domenou a vlastnymi pravidlami a pritom stale komunikovat s kymkolvek.
https://activitypub.rocks/

- miesto windowsu ci macos radsej linux.
- vyhladavat sa da cez duckduckgo aj ked lokalne vysledky su poslabsie (ako u vsetkych alternativ googlu).
- ako browser firefox, ladybird je uz dlho vo vyvoji ale zatial este asi daleko od releasu.

na vsetko existuje open source alternativa. len kedze je to opensource tak nieco je lepsie, nieco horsie... ale keby sa do toho zacali zapajat autority, ze miesto minania penazi na vyvoj proprietarnych sluzieb ktore sa treba potom starat by radsej financovali opensource projekty a nasledne by implementovali tak som presvedceny ze kvalita by velmi rychlo predbehla akekolvek komercne riesenie.
Ja somskor narazal na sucasny stav linuxovych telefonov.

S mailom suhlasim, ono kvoli stavu v akm ja mailovy svet, je velmi narocne prevadzkovat vlastny email, aby ti z neho aj nieco realne odislo.

Ono kazdu online sluzbu prevadzkuje nejaky vetsi ci mensi korporat. Tomu sa asi nevyhnes.
Mastodom som skusal ale tym, ze je federovany neda sa tam nic najst. V sucasnosti povazujem za najpouzitelnejsiu socialnu siet reddit a to lebo je moderovan.

bluesky je teraz ako na tom? To nie je tiez americky korporat?

Linux - ale ved ten tiez vyvjaju americke korporaty
duckduckgo - len preposiela tvoje hladanie na toho kto viac zaplati, neviem ci je to teraz google alebo bing,

heker - nestazujem sa, viem, ze su k emailu EU alternativy, ale EU browser by som vazne chcel, lebo uz aj ten Firefox posiela telemetriu a Mozila je dlhodobo financne podvizivena, mozne ten browser ani nie pre masy, ale na urady, do armady,...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

harrison314 napísal: 04 feb 2026, 18:51 Ja somskor narazal na sucasny stav linuxovych telefonov.
nj, to sa nikam moc nehybe, nie je o to moc zaujem. ani sa nedivim, preco robit dalsi mobilny OS ked tu mas android? ten je open source.
harrison314 napísal: 04 feb 2026, 18:51bluesky je teraz ako na tom? To nie je tiez americky korporat?
Linux - ale ved ten tiez vyvjaju americke korporaty
ono uplne nezalezi na tom kto to vyvija ked je to open source. kedykolvek sa vies pozriet do zdrojoveho kodu ci sa tam nedeje nieco s cim nesuhlasis a pokial nahodou nie tak projekt kedykolvek forknes a dalej si vyvijas svoju verziu ktora vyhovuje tebe.
a hlavne slovo pri linuxe ma stale Linus, takze americke korporaty sa maximalne tak spolupodielaju na vyvoji. co je mimochodom presne to co chces pri opensource, nech vyvija kto chce ale verejne a pre vsetkych, nie len pre seba.
harrison314 napísal: 04 feb 2026, 18:51duckduckgo - len preposiela tvoje hladanie na toho kto viac zaplati, neviem ci je to teraz google alebo bing,
isto? lebo oni otvorene hovoria ze maju data z viacero zdrojov ale ze by im niekto platil aby sa jeho vysledky objavovali vyssie, to mi pride celkom slusne obvinenie. mas ho cim podlozit?

harrison314 napísal: 04 feb 2026, 18:51heker - nestazujem sa, viem, ze su k emailu EU alternativy, ale EU browser by som vazne chcel, lebo uz aj ten Firefox posiela telemetriu a Mozila je dlhodobo financne podvizivena, mozne ten browser ani nie pre masy, ale na urady, do armady,...
to ze firefox posiela telemetriu nie je problem, telemetriu predsa posielat chces a ked vazne nechces tak to jednoducho vypnes. zase sa rozpravame o open source takze pokial chces pouzivat firefox ale nepaci sa ti mozilla tak mozes pouzivat librewolf, waterfox alebo zen.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: 04 feb 2026, 22:06 isto? lebo oni otvorene hovoria ze maju data z viacero zdrojov ale ze by im niekto platil aby sa jeho vysledky objavovali vyssie, to mi pride celkom slusne obvinenie. mas ho cim podlozit?
Pre istotu som googlil a ano kombinuje viacej vyhladavani ale hlavny zdroj je Bing (podla wikipedie). (Popravde Bing mam cim dalej tym radsej ako google, lebo google posledne roky najde vsteko, len nie to co som hladal, plus dostanem pol stranky reklamnych okazov hore aj dole).
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Slovenská politika sa chce takto rozrásť :D https://www.aktuality.sk/clanok/NKLbqBw ... ica-tvrdi/
"Známy politik zakladá novú stranu. Po ďalších voľbách budem vo vláde, vylučujem iba Matoviča, tvrdí"
P. Pčolinský samozrejme s B. Kollarom by šiel a iních nevylučuje. Tipujem mu menej ako 0,5% vo voľbách 8)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

az teraz som sa blizsie pozrel na niektore spristupnene emailove komunikacie od Epsteina. A vyzera to tak, že časť /nevieme aka velká/ tých 16tok mu liezla do postele za peniaze sama a velmi ochotne, nikto ich do nicoho nenutil..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Videl som video patrika Korena,a co sa v nich vrta, on primarne neriesi 16-tky, ale skor prepojenia ludi a co om sa bavili. A vyzera to tak, ze americky konzrevatovci za pomocou Ruska sa snazili rozbojat Europu, pricom im asistoval aj Lajcak a Fico ako jedna z hlasvnych spojek pre europu (figuroval tam aj clovek za Cambridze analitica a pozadie roznych konzervativnych spolkov).

Takze to vyzera, ze nie Soros, ale ultra-konzervatovci siriace a podporujuce rozne konspiracie kooridovane rozbijal Europu (rozumej sabotuju EU a podporuju nacionalistov a narodnostne staty aby sa viac nablili).

PS: A pri tom sa konspiracni teoreticci treza tvaria, ze mali celi cas pravdu a ich konspiracne teorie sa ukazali ako pravdive.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ano, mali pravdu akurat mena nesedia :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

harrison314 napísal: 07 feb 2026, 19:23 Videl som video patrika Korena,a co sa v nich vrta, on primarne neriesi 16-tky, ale skor prepojenia ludi a co om sa bavili.
to bol velmi vyzivny stream. hladal len Bennona a tam hned nasiel:
Prave som ho (Lumpa) presvedcil, aby na Cinu uvalil cla za 400 miliard. To je vojna. Xi to polozi. Nezajdeme na ranajky?
Cez Zlte vesty (skoda ze tu uz nie je hughito, ktory v nich videl "tlak zo spodu") znicim Macrona...
gogo956 napísal: 07 feb 2026, 17:24 16tok mu liezla do postele za peniaze sama a velmi ochotne, nikto ich do nicoho nenutil..
To neboli dake starsie? A je legalne platit za to osobam pod 18? To mali dedovia "problem" detom povedat, ze mozu byt ich (pra)vnucky?
Tak ako tak, mali prikladne konzervativne hodnoty.
heker
Redeemer
Redeemer

Nemali problem. Skor je problem, ze tam boli aj 14-rocne dievcata.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
zaplatil im letenky, ubytovanie v Manhatane a peniaze dostali na ucet potom ked uz boli doma.
Mal cloveka ktori mu dievcata zhanal vsade, hlavne vo vychodnej Europe.
Apropo, vyzera to ze Trump s Epsteinom boli kamoši iba určitú dobu a potom sa vraj rozkmotrili kvoli nejakemu biznisu kde si navzajom liezli do kapusty..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: 07 feb 2026, 22:33 to bol velmi vyzivny stream. hladal len Bennona a tam hned nasiel:
hej Bennon bol ten clovek co som si nevedel spomenut na jeho meno
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 07 feb 2026, 19:23 Takze to vyzera, ze nie Soros, ale ultra-konzervatovci siriace a podporujuce rozne konspiracie kooridovane rozbijal Europu (rozumej sabotuju EU a podporuju nacionalistov a narodnostne staty aby sa viac nablili).
O tomto presne hovoria v podcaste kanarci v síti už od roku 2020. Kto, s kým, s akým cieľom, za aké peniaze... Napr. to že sa ti zrazu zjavila v 2013 nejaká Aliancia za rodinu a mali sme referendum nebola žiadna náhoda. To isté sa potom dialo v Maďarsku, Česku, Slovinsku, Chorvátsku...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pod ním SaS dole vodou pri menách https://www.aktuality.sk/clanok/Wu1wqsX ... sny-odkaz/
"Gröhlingova nová éra SaS: Sulíka už na kandidátke neuvidíme, Cigániková sa musí rozhodnúť"
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ze Lump a jeho viceprezident su mentalne redarnovani vie svet minimalne od kedy si zavolali Zelenskeho, aby po nom mohli zjapat svoje halucinacie pre kamerami.
Ale ze Lump zverejni videomontaz s Obamovcami ako opicami a Eyeliner si do Talianska necha priviezt vlastne jedlo... to je uplne nova uroven retardacie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Kremeľ aj Kazachstan majú na Trumpa kompromateriály, hovorí bývalý šéf tajnej služby KGB
https://www.kyivpost.com/post/69648
heker
Redeemer
Redeemer

Co ja viem, moc tomu neverim. Spomina sa tam rok 2013. Po tom bol Trump prezidentom USA v rokoch 2017 az 2021, teraz je opat prezidentom. Ziadne video zverejnene nebolo a to USA prichadzala do konfliktu s Ruskom uz dlhsie, napriklad kvoli clam, zbrane na Ukrajinu, Blizky vychod, Syria, aj posledny utok vo Venezuele v nadvaznoati na vyvoz ropy do Ruska.
Napísať odpoveď