Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Asi káblové nejaké, pozerám občas film na druhom monitore at´d, nechcem si to komplikovať bezdrôtovými. Moja predstava je cca 50€, nechcem do nich zbytočne veľa investovať.
-
Ryan Giggs
VIP
Do 50€ su najlepšie (čo sa da kupiť u nas) Omnitronic SHP-900. Ako alternativa potom nejake uzavrete Superluxy alebo Samsony.
Nebude to trocha moc? Všade píšu, že ideálne pre dj 
-
Ryan Giggs
VIP
Nie, nebude. Kategorie ako DJ, herne, študiove... su len marketingove kategorie. Neznamena to, že "DJ" sluchadla nie su dobre na hranie, a že nejake herne nebudu dobre na djing, či čokoľvek ine. Kvalitne sluchadla su vhodne na všetko. Tie kategorie su len papierovym vymyslom vyrobcov, resp. predajcov. Ide tam hlavne o mechanicke prevedenie sluchadiel, či dizajn, nie o zvukovy prejav.
ok dobre super, kupujem, díky 
Ryan prosím tiež by som potreboval kúpiť nejaké dobré slúchadlá/štuple, nech majú dobrý zvuk a sú pohodlné do uší (aj keď toto je skôr subjektívne). Ako to tu tak čítam našiel som pár kandidátov:
- Final Audio ZE3000 SV
- Soundpeats Air5, prípadne nejaké iné Soundpeats?
- KZ SA08 Pro alebo KZ SK10?
Budem vďačný za každú radu
Ďakujem
- Final Audio ZE3000 SV
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
KZ su zvukovo o galaxiu inde. Len daň za to je veľkosť.
tak teda som sa dozvedel, že moja žena nakoniec preferuje ten typ slúchadiel, ktorý sedí v uchu (earbuds?) a nie je vrazený priamo v ušnom kanáliku ako sú tie ostatné štuple, čiže niečo na ten typ slúchadiel ako sú tie Soundpeats Air5, takže pre tento typ slúchadiel je ešte niečo lepšie?
-
Ryan Giggs
VIP
Pozri Sennheiser Accentum Open.
Pri tomto type sluchadiel ale bude mizerna izolacia. Je s tym uzrozumena?
Pri tomto type sluchadiel ale bude mizerna izolacia. Je s tym uzrozumena?
Už mi prišli tie sluchadlá, ty brďo to je zvuk, odpadol som parádaRyan Giggs napísal: 05 aug 2025, 19:02 Nie, nebude. Kategorie ako DJ, herne, študiove... su len marketingove kategorie. Neznamena to, že "DJ" sluchadla nie su dobre na hranie, a že nejake herne nebudu dobre na djing, či čokoľvek ine. Kvalitne sluchadla su vhodne na všetko. Tie kategorie su len papierovym vymyslom vyrobcov, resp. predajcov. Ide tam hlavne o mechanicke prevedenie sluchadiel, či dizajn, nie o zvukovy prejav.
ja som mal soundpeats air2 dvoje, este mam air3 a urcite kupim aj dalsie ked budem potrebovat. za mna super sluchadla, v uchu drzia dobre a zaroven netlacia takze mi nevadi ich mat v usiach aj hodiny. tym ze neizoluju pocujem aj okolie a dokazem sa rozpravat s ludmi aj s nimi v usiach.M4RoS3K napísal: 22 aug 2025, 9:44 Ryan prosím tiež by som potreboval kúpiť nejaké dobré slúchadlá/štuple, nech majú dobrý zvuk a sú pohodlné do uší (aj keď toto je skôr subjektívne). Ako to tu tak čítam našiel som pár kandidátov:
- Final Audio ZE3000 SV
Ďakujem
zvukovo nemam s nimi ziadny problem, nie som audiofil, nepotrebujem dokonalu kvalitu zvuku na pocuvanie spotify a podcastov.
len si treba ozaj uvedomit ze neizoluju vobec a teda to nie je na chodenie po uliciach ani cestovanie v mhd. ja ich viac menej vyhradne pouzivam doma alebo v praci. a kedze nestoja ani vela (kludne kup aj starsiu verziu, bude lacnejsia nez air5 a nic moc neziskas) tak si mozem kludne kupit ine sluchadla na von a do mhd
Autoeditácia príspevku po 1 deň 5 hod 31 min 42 sek:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
toto neni ziadost o pomoct skor podelenie sa o skusenost:
mal som impulzivny napad ze si kupim retro sluchadla, nieco na styl koss porta pro. vedel som ze porty su uz aj bluetoothove a dokonca som zistil ze nova verzia uz ani nema kablik za krkom ale pekne je vsetka alektronika vnutri sluchadiel.
lenze ta cena, 100 eur mi prislo dost na sluchadla ktore nepotrebujem
na alze som nasiel tieto JLab Rewind Retro 2, vzhladovo sa mi pacili ale moc tej znacke neverim.
uz som isiel objednavat Creative Sound Blaster JAM V2, dobre recenzie aj na internete, dokonca to ma aptx hd, chybu by som asi nespravil.
nakoniec na mna vyskocilo toto:
https://www.alza.sk/tah2000bk-00-d13011271.htm
na alze dokonca ani nazov vyrobcu nemaju, az po rozkliknuti som videl ze Philips. novinka, vypadali dobre a 40mm menic zaujal. lenze ziadne recenzie ani nikde na internete, fakt ze nic. tak som si povedal ze vyskusam a musim povedat ze sme s kolegami v praci ostali celkom prekvapeni. za tu cenu super kupa, hraju cisto, ziadne sumenie ani huhlanie. samozrejme otvorene takze na ulici je to horsie ale paradoxne mam pocit ze lepsie ako moje soundpeats air3.
takze kto by chcel retro sluchadla za par drobnych, odporucam
Hojte,
vedeli by ste prosím poradiť nové špunty (nie tie hlavice do zubnej kefky) do 100€? Chcel by som univerzálne sluchadlá na hudbu, podcasty, knihy s ANC aj keď chápem, že pri štuploch to nie je bohvie čo ale tak v posilovni a na ulici to je poznať. Naposledy som mal Jabra Elite 5, ktoré mi vyhovovali. Taká približná veľkosť je ideálna a aby malo mechanický gombík na vypnutie ANC a kvalitný mikrofón na hovory (veľké + by bolo ak by sluchadlá po vypnutí ANC automaticky aj pausli skladbu). Existuje nejaká čínska kvalitná alternatíva? Ryan spomínal značku KZ ale že kvôli kvalite sú veľké. Ďakujem
vedeli by ste prosím poradiť nové špunty (nie tie hlavice do zubnej kefky) do 100€? Chcel by som univerzálne sluchadlá na hudbu, podcasty, knihy s ANC aj keď chápem, že pri štuploch to nie je bohvie čo ale tak v posilovni a na ulici to je poznať. Naposledy som mal Jabra Elite 5, ktoré mi vyhovovali. Taká približná veľkosť je ideálna a aby malo mechanický gombík na vypnutie ANC a kvalitný mikrofón na hovory (veľké + by bolo ak by sluchadlá po vypnutí ANC automaticky aj pausli skladbu). Existuje nejaká čínska kvalitná alternatíva? Ryan spomínal značku KZ ale že kvôli kvalite sú veľké. Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Mechanicky gombik sa bude hľadať ťažko.
Nuž keď som dal nereálne atribúty, tak niečo najbližšie k špecifikám? Keď sa už mechanický gombík sa nerobí, tak môže byť aj dotykový.
-
Ryan Giggs
VIP
Ono dedikovany gombik pre ANC ma asi tiez len maloktory model. Skor sa to riesi nejakym gestom alebo cez aplikaciu.
Zvukovo su za stovku super Final Audio ze3000 sv. Amj rozmerovo su kompaktnejsie. Len pozeram ze s dostupnostou je to horsie.
Zvukovo su za stovku super Final Audio ze3000 sv. Amj rozmerovo su kompaktnejsie. Len pozeram ze s dostupnostou je to horsie.
Som sa trochu radil s ChatGPT a odporúčil mi Final Audio ze3000 SV, Soundpeats H3 a Anker Soundcore Space A40. A ako si spomínal tie Final Audio je ťažšie získať. Tak som si na vyskúšanie z alzy zobral Soundpeats H3 kvôli recenziám. Po nastavení equalizéra je zvuk v pohode, len sú trochu väčšie, čo môže byť v istým situáciách nekomfortné, ale držia pevne. ANC je dobré keď zároveň aj prehrávajú zvuk. Ak nič neprehráva, tak ako keby bol vypnutý. Táto funkcia fungovala lepšie na tých JBL. Asi raz za 2,3 mesiace som ju využil v open office, keď som len chcel stlmiť okolitý ruch. A malé + krabička je krajšia. Myslíš, že by som mal vyskúšať aj tie Anker, alebo prípadne ešte nejaký iný model?
-
Ryan Giggs
VIP
Ak ti vyhovuju, tak si ich nechaj.
Snazim sa kupit nejake stuple TWS pre manzelku bez ANC, lebo mame syna. KZ z tohoto vlakna su na aliexprese nedostupne. Ryan mozes odporucit nieco? Rozpocet 50-70 Eur. Bude pocuvat najma podkasty a pozerat videa.
-
Ryan Giggs
VIP
KZ ma asi 10 TWS modelov.
Z našich obchodov napr. Hifiman TWS450, Audio-Technica ATH-SQ1TW. Pripadne Final Audio ZE500, tie su ladene hlavne na reprodukciu hovoreneho slova.
Z našich obchodov napr. Hifiman TWS450, Audio-Technica ATH-SQ1TW. Pripadne Final Audio ZE500, tie su ladene hlavne na reprodukciu hovoreneho slova.
Ryan, tiež som chcel TWS sluchadlá od KZ, ale neviem sa z nich vysomáriť, ktoré? Okolo tých 50e, kľudne z ali.