4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa heker »

Polícia vyšetruje vilu vo Francúzsku, ktorú vlastní partnerka guvernéra NBS Petra Kažimíra. Katarína Korecká sa Denníku N vyhráža žalobou. Bývalého ministra financií za Smer Kažimíra sme sa pýtali aj na odsúdenie jeho kamaráta, oligarchu Jozefa Brhela staršieho, v kauze Mýtnik.

https://dennikn.sk/minuta/5170431/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jackb napísal: 27 feb 2026, 17:56 Tie komunalky neidu presuvat o rok?
Nemôžu predlžovať niekomu už zvolenému mandát. To je tak protiústavné, že by im ten zákon ústavný súd zrušil do 10 minút. Môžu to maximálne teraz do volieb upraviť, že tí novozvolení primátori na jeseň 2026 budú mať o rok dlhší mandát.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

jackb napísal: 27 feb 2026, 17:56 Tie komunalky neidu presuvat o rok?
Styri mesiace su sice fer, len je prekerka musiet s dovolenkou pocitat aj s tym, ked sa tradicne voli v sobotu a preto je nutne letiet v piatok.
Nakoniec nie, vyhlasili ich na 24.10.2026.

Ako áno ja chápem, že sú to komplikácie oproti voľbe poštou, ja to zrušenie neobhajujem. Len tvrdím, že ten kto chce ísť voliť, môže ísť voliť aj tak a má na to dostatok času a prostriedkov aby si to zariadil tak, že ten hlas odovzdá, či už na tej ambasade, alebo doma.

Ja osobne, ak by som žil v zahaničí, by som nemal problém s tým obetovať jeden, dva dni dovolenky len preto, aby som tomu hranatému ukázal, že snažiť sa môže koľko chce, ale s ľudmi nevydrbe.

Autoeditácia príspevku po 2 min 37 sek:
Policajti okolo Jána Čurillu podali žalobu na poslanca Hlasu Michala Barteka za video, v ktorom označil rozhodnutie súdu v spore vyšetrovateľov s Matúšom Šutajom Eštokom za progresívnu frašku. Žalobcovia žiadajú vymazanie videa, ospravedlnenie a spolu 84-tisíc eur, píšu Aktuality.
„Čurillovci a ich dvorný advokát Kubina si sudcu vybrali ako z katalógu. Lojálneho, z progresívneho tábora, aby vopred vedeli, ako to dopadne,“ tvrdil poslanec vlani v novembri vo videu.
Podľa žaloby malo zásadný dosah, pričom v čase jej podania malo 175-tisíc videní, 6 600 reakcií a vyše 1 100 komentárov.
Žalobcovia upozorňujú, že toto obvinenie vyvolalo u nepozorného diváka pocit, že si sudcu skutočne vybrali na mieru, čím sa príspevok nekriticky šíril ďalej.
Bartek na žalobu reagoval slovami, že hovoril pravdu a je pripravený to dokázať aj na súde. (aktuality)
https://dennikn.sk/minuta/5171045/?ref=mpm
Pampúch je ďalší čo asi bude plakať. Hlavne som zvedavý na to, ako bude dokazovať, že čurillovci si vybrali sudcu z progresívneho tábora :D

Autoeditácia príspevku po 2 min 30 sek:
heker napísal: 27 feb 2026, 15:07 Vsimli ste si ako toto vsetko curta prehliada? Ked to utichne, tak sa tu zjavi s dakou blbostou.
Curta tu štyri dni nebol, ale asi nedostali noty ako na to reagovať a vlastný názor nemá, tak radšej mlčí.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ten pocit setkat se s dětmi Che Guevary a promluvit si o Rusku, vyznal se místopředseda Ficovy strany :roll:
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... y-40564643
- fakt dobrý bizár..
Byl to Západ, který se tlačil k ruským hranicím, a Putin se jen bránil,“ zamyslel se Blaha
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Smradi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

normálne mam občas pocit že žijem v nejakej velkej reality šou a zostal som posledný ktoremu to ešte nepovedali.. Lebo to čo sa hlavne v politike deje, to je neuveritelné.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

To, že nemám noty sa objavuje každý druhý deň, ale nebudem sa vyjadrovať nonstop ku všetkému.

Čurillovci sú ďalej stíhaní, ten článok ku Včielke Kaje Kallasovej písal aj o tom, že ten progresívny sudca síce poslal pre procesné chyby proces odznova, ale ich stíhanie je dôvodné.

https://marker.sk/clanky/1056/7-dni-v-k ... -obvinenia
V praxi to znamená, že stíhaní čurillovci získali čas, no nie certifikát o nevine.

Čurillovci nie sú obvinení len z tvrdých praktík pri vyšetrovaní. Sú obvinení zo zneužívania policajnej moci, z manipulovania výpoveďami svedkov a z účelového stíhania tých, ktorí im išli po krku – policajnej inšpekcie a SIS.
Možno SMER platí aj Daga Daniša. Každý kto nevolí tie dve liberálne strany je zmanipulovaný, uplatený, alebo plný nenávisti.
Uznať, že ľudia môžu mať rôzne názory je asi nad sily liberálov.

Samsung v Galante sa sám vyjadril, že jeho odchod nesúvisí s krokmi vlády, ale s globálnymi parametrami (pokles dopytu po televízoroch) a drahými energiami.

K rope cez Ukrajinu aspoň jeden obrázok:
Po plyne vam zastavime aj ropu.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

curta napísal: 28 feb 2026, 10:39Možno SMER platí aj Daga Daniša. Každý kto nevolí tie dve liberálne strany je zmanipulovaný, uplatený, alebo plný nenávisti.
na kolko slepy musi byt clovek aby taketo nieco napisal napriek tomu ze on sa sprava uplne tak isto. dokonca v tom istom prispevku, lebo kym sudca nepozastavil proces tak bol len sudca ale teraz uz je zrazu progresivny sudca? a co ho nim spravilo? to ze ma progresivne nazory? ze sa otvorene hlasi k nejakej progresivnej strane?
nie, jedina vec ktora ho spravila "progresivcom" je ze spravil nieco co sa nepaci ficovi.
heker
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal: 28 feb 2026, 7:06Ja osobne, ak by som žil v zahaničí, by som nemal problém s tým obetovať jeden, dva dni dovolenky len preto, aby som tomu hranatému ukázal, že snažiť sa môže koľko chce, ale s ľudmi nevydrbe.
Aj keby si zil v USA, Kanade, JAR, UAE, v Azii alebo tak? Je rozdiel poslat list s rozdiel kupovat letenku za 800 eur a letiet domov 16 hodin.

Autoeditácia príspevku po 2 min 52 sek:
curta napísal: 28 feb 2026, 10:39Samsung v Galante sa sám vyjadril, že jeho odchod nesúvisí s krokmi vlády, ale s globálnymi parametrami (pokles dopytu po televízoroch) a drahými energiami.
Ja citam nieco ine - https://www.sme.sk/index/c/preco-vlastn ... e-vysledky

Rozhoduje to, či fabrika dokáže vyrobiť milióny produktov s čo najnižšími nákladmi na prácu a energie.

A to je kľúčová nevýhoda fabriky v Galante, pretože nedokáže konkurovať cenou práce a najmä energiami. „Spoločnosť Samsung Electronics Slovakia uviedla vo svojom stanovisku, že dôvodom odchodu z nášho územia sú extrémne vysoké ceny energií v Európe,“ potvrdilo v piatok večer ministerstvo hospodárstva.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

aacid napísal: 28 feb 2026, 10:49 na kolko slepy musi byt clovek aby taketo nieco napisal napriek tomu ze on sa sprava uplne tak isto. dokonca v tom istom prispevku, lebo kym sudca nepozastavil proces tak bol len sudca ale teraz uz je zrazu progresivny sudca? a co ho nim spravilo? to ze ma progresivne nazory? ze sa otvorene hlasi k nejakej progresivnej strane?
nie, jedina vec ktora ho spravila "progresivcom" je ze spravil nieco co sa nepaci ficovi.
No iste, to progresívný sudca je trochu prehnané, ale tiež si vyberieš z celého príspevku jedno slovo.
Keď hocijakému voličovi Fica, Hlasu, SNS vynadajú do debilov, to ti vadiť nebude.
heker
Redeemer
Redeemer

Takto nejak to funguje.
Prílohy
Screenshot_20260228_123927_Instagram.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

curta napísal: 28 feb 2026, 10:58 No iste, to progresívný sudca je trochu prehnané, ale tiež si vyberieš z celého príspevku jedno slovo.
Keď hocijakému voličovi Fica, Hlasu, SNS vynadajú do debilov, to ti vadiť nebude.
nevybral som si jedno slovo vybral som si jeden prispevok. lebo ty si to slovo cielene pouzil aj ked si nemusel a na zaklade neho si dal podton celemu prispevku.
ale cenim si ze aspon takymto sposobom priznal ze si series do huby a robis presne to iste za co kritizujes "nepriatela".

co je inak cely problem tejto spolocnosti, z nejakeho dovodu je uplne ok mat nepriatela a z nejakeho dovodu je uplne ok ze je to rovnaky slovak ako ty.
niekto, nemusime vobec riesit kto, nie je to podstatne, rozostval tuto krajinu a vytvoril dve strany. a teraz je na tebe a na mne aby sme prestali tuto retoriku podporovat a uvedomili si ze sme vsetci rovnako obcania tohto statu a ze sa nemusime nenavidiet len preto lebo volime ine strany. mozme sa kritizovat ale nemozme nadavat a nenavidiet.

ja si myslim ze robim maximum pre to aby som pocuval aj tu druhu stranu, dokazal prijat kritiku a hlavne dokazal prijat chybu a napravit ju.
mLuks
Addict
Addict

curta napísal: 28 feb 2026, 10:39 To, že nemám noty sa objavuje každý druhý deň, ale nebudem sa vyjadrovať nonstop ku všetkému.
skus sa poopraviť, nebudeš sa vyjadrovať nonstop ku všetkému zlému, čo smer"hlas napáchal, ale ku všetkému čo robí PS sa budeš vyjadrovať nonstop a vyťahovať Šimečku aj keď s tým nemá absolutne nič spoločné:D ...vyjadri sa láskavo končne už k tomu, či je Fico zločinec alebo neschopný diletant.
Čurillovci sú ďalej stíhaní, ten článok ku Včielke Kaje Kallasovej písal aj o tom, že ten progresívny sudca síce poslal pre procesné chyby proces odznova, ale ich stíhanie je dôvodné.
https://marker.sk/clanky/1056/7-dni-v-k ... -obvinenia
dezinformačný web nie je relevantným zdrojom údajov, čo píše včielka kaja je úplne zbytočné. ALe mimochom rovnako ani súd nespochybnil Kováčikove obvinenie, či obžalobu. To ti už ale nesedí do skladačky, tam už vykrikuješ, že je Kováčik nevinný.
Možno SMER platí aj Daga Daniša. Každý kto nevolí tie dve liberálne strany je zmanipulovaný, uplatený, alebo plný nenávisti.
Uznať, že ľudia môžu mať rôzne názory je asi nad sily liberálov.
Aj ty ako troll by si mohol uznať, že keď niekto nemá rovnaký názor ako ty, tak ho urážaš, ponižuješ, zosmiešňuješ. Nazývať ľudí "háveďou" je naozaj veľmi slušné správanie od teba.

Mať názor ešte neznamená mať aj pravdu, čo veľa krát v tojom prípade platí. Názor môžeš mať aký chceš, môžeš si ho aj rozprávať koľko chceš, ale pravdu mať nebudeš, pretože tvoje názory sa nezakladajú na relevantných faktoch, dátach, skutkoch, atď. Tvoje názory, alebo názory ktoré si si osvojil sú väčšinou len kopec nezmyslov, výmyslov, klamstiev, vecí vytrhnutých z kontextu a tvojej vlastnej zaslepenosti.
Samsung v Galante sa sám vyjadril, že jeho odchod nesúvisí s krokmi vlády, ale s globálnymi parametrami (pokles dopytu po televízoroch) a drahými energiami.
To naozaj máme drahé eneregie? Veď Fico a Hlas vravia celý čas niečo iné.
K rope cez Ukrajinu aspoň jeden obrázok:
jasnéé, Šimečka môže zato :D ...Zelenský môže zato, že Rusi trafili ropovod :D ...sem tam dostaneš aj lepšie noty, zo súmračnej ale toto je na výsmech, veľmi slabé od teba.

Autoeditácia príspevku po 45 sek:
curta napísal: 28 feb 2026, 10:58 No iste, to progresívný sudca je trochu prehnané, ale tiež si vyberieš z celého príspevku jedno slovo.
ty nadávaš luďom do hávedi, tak mlč.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

* Edit, upravený post po zmazaní spamu.
K téme Ficova vláda - áno Samsung odišiel pre iné situácie a slovenský zamestnanci by tiež vedeli rozprávať.
Koniec koncov prestúpia do iných firiem, tak ako tisíce ľudí pred nimi, čo odišli z x kritických príčin zo Samsungu.
Skôr by ma zaujímalo, ako bude prebiehať diskusia medzi Ficom a Zelenským, Fico nechce ísť na UA, chce ostať v EU.
mLuks
Addict
Addict

heker napísal: 28 feb 2026, 10:53 Aj keby si zil v USA, Kanade, JAR, UAE, v Azii alebo tak? Je rozdiel poslat list s rozdiel kupovat letenku za 800 eur a letiet domov 16 hodin.
Samozrejme prioritne som tým myslel europu, ale kľudne v aj týchto krajinách, ktoré si vymenoval by sa to dalo spraviť takto, ak by som to spájal s nejakým tripom domov/europy, proste ako dovolenka počas ktorej odvolíš. Všetko by záležalo na danej situácii. Pre tieto krajiny je ale riešenie s ambasadou lepšie.

Zopakujem, ja to rušenie neobhajujem, práveže už aj voľbu poštou považujem za prekonanú a podľa mňa by sa mal štát začať zameriavať na digitálny spôsob volieb, čo je ešte jednoduchšie ako posielať list. Len píšem, že tí ktorí chcú odvoliť si spôsob a cestu k tomu nájdu, aj keby smeru prešla táto zmena a US by to nestopol.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Čože? :D :D :D
Tí SMERáci si fakt o svojich voličoch myslia, že sú tupé hovná po lobotómii, ktoré zožerú všetko.
Prílohy
Capture+_2026-03-01-17-58-11.png
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Zrejme ten F*co nerobi tu "diplomaciu na vsetky strany" dobre, ked mu najskor P*tler trubku zrusil, potom ju na svojom uzemi nehasi a v Kyjive by mu negarantoval bezpecnost...

Aktuality museli nahravat o Slovensku na greckej ceste este pred sobotou, lebo "byt v Dubaji" uz asi nie je taka kvalitna deviza.

Investigativne Centrum Jana Kuciaka o Kaliho ojeklamoch so zbrojarmi

\\Neozval sa Edušo na temu preletov nad uzemim Slovenska? Jeho ako hlavu ateistov musi trapit odstranenie teokrata.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

tak možno idú na guinessov rekord za odškodné alebo čo.. Matúš Prehraj Všetko vyzeral na poslednej tlačovke tak o 10 rokov starší a že aj snežilo pri + 10 stupňoch, takže to je jasný signál, že všetko mu dobre ide :-D
heker
Redeemer
Redeemer

K zadrzaniu Curillovcov pise pravnik Peter Kubina:

NEZÁKONNOSŤ OD PRVÝCH OKAMIHOV

Ukazuje sa, že dnešná akcia Úradu inšpekčnej služby je nezákonná od prvých sekúnd. Vyšetrovateľ tímu Veritas major Juraj Lukáč a jeho kolegovia sa totiž rozhodli, že budú mariť zadržaným a obvineným klientom ich právo na obhajobu a slobodnú voľbu obhajcu. Keďže so mnou doteraz všetko prehrali, tak sa rozhodli predstierať, že ma chcú vypočuť ako svedka.

Po prvé, ak by som bol svedkom nejakej trestnej činnosti, viem čo mám robiť, a túto trestnú činnosť by som riadne oznámil. Príkladom je nedávne trestné oznámenie na svedka, ktorý proti mojim klientom krivo vypovedal a krivo ich obvinil. Keď som bol tohto trestného činu priamym svedkom, podal som v súčinnosti s klientmi trestné oznámenie a dnes je daná osoba obvinená a prebieha jej trestné stíhanie.

A po druhé, čo je ešte dôležitejšie, môj výsluch ako svedka je explicitne zakázaný podľa § 36 ods. 3 Trestného poriadku, ktorého druhá veta znie: „Obhajca nemôže byť vypočúvaný ako svedok o skutočnostiach, ktoré sa dozvedel pri výkone obhajoby.“ Keďže môj výsluch sa môže týkať iba skutočností, o ktorých som sa mohol dozvedieť pri výkone obhajoby nejakého klienta. Preto pri mne platí zákonný zákaz výsluchu a páni z tímu Veritas to veľmi dobre vedia, resp. vedieť musia. O mojom výsluchu ako svedka teda môžu iba snívať, čo zákon nezakazuje.

Keď nepriateľ robí chyby, netreba ho pri tom vyrušovať (niektorí sa už o tom mali možnosť presvedčiť). Klienti sú v poriadku a sú vo výborných obhajobných rukách mojich kolegov a kolegýň, ktorí s nimi absolvujú dnešné úkony a zabezpečia ochranu ich práv. Verím, že do ich obhajoby sa budem môcť zapojiť už čoskoro, ak vôbec ešte bude potrebná. Vyhrali sme vždy doteraz a vyhráme znova.

Veritas vincit!
Napísať odpoveď