Podvody, scam, pishing, hoaxy
Re: Podvody, scam, pishing, hoaxy
volaju z cisiel ktore su akoby z Velkej Britanie alebo najnovsie z Polska, vyvolavaju skoro kazdy den
Mne tiez volali z polskych cisel, ale iba den, mozno ich blokol operator,
V zahraničí vo velkom rastu podvody s deep fake videami či hlasom. Podvodnikom stačí krátky hlasovy záznam a vedia vytvorit dokonalu kopiu hlasu ktory povie čokolvek nerozoznatelnym sposobom od originalu.
Deep fake videa ešte nie su dokonalé, ale menej pozorneho cloveka uz vedia aj tie zmiasť.
Deep fake videa ešte nie su dokonalé, ale menej pozorneho cloveka uz vedia aj tie zmiasť.
Teraz sa siria podvody s QR kodmi, toto bude vacsie riziko aj s prichodom QR platieb do beznych obchodov.
Polícia varuje pred stratou peňazí. Šíria sa falošné QR kódy
Podvod s parkovaním: Prídete o peniaze a ešte riskujete aj pokutu | TVNOVINY.sk
Polícia varuje pred stratou peňazí. Šíria sa falošné QR kódy
Podvod s parkovaním: Prídete o peniaze a ešte riskujete aj pokutu | TVNOVINY.sk
Priateľka si spravila účet na xtb a na druhy deň dostala email, ktorý podľa mňa vyzerá trochu zvláštne a telefonát od "zamestnanca" xtb. Zrušila to, keďže vážne nemala čas to riešiť.
Je to ale bežné? Mne sa pri zakladaní účtu nič také nestalo. Ak to bol scam, ako to funguje že hneď majú všetky tvoje údaje? Je to potom bezpečné, nemajú napríklad heslo, údaje občianskeho atď?
Je to ale bežné? Mne sa pri zakladaní účtu nič také nestalo. Ak to bol scam, ako to funguje že hneď majú všetky tvoje údaje? Je to potom bezpečné, nemajú napríklad heslo, údaje občianskeho atď?
pri zakladani sa posiela vzdy kopia Op alebo Pasu + väcsinou doklad o bydlisku, napr nejaka pravidelne faktura, vypis z uctu a pod.lukas9206 napísal: 07 mar 2026, 7:27 Priateľka si spravila účet na xtb a na druhy deň dostala email, ktorý podľa mňa vyzerá trochu zvláštne a telefonát od "zamestnanca" xtb. Zrušila to, keďže vážne nemala čas to riešiť.
Oni musia mat tvoje osobne udaje, bez toho sa v Eu ani Usa ziaden ucet otvorit neda. Neexistuje take nieco ako bolo kedysi napr vo Svajc bankach tzv anonymne ucty, to je davna minulosti. Dnes je vsetko regulovane podla FATCA a milion dalsich predpisov.
Aj Revolut pozadoval odo mna tusim pofotit obciansky aj pas, danove cislo (rodne cislo) a musel investicny ucet schvalit zamestnanec banky, co trvalo tusim 1 pracovny den.
Ked som si tam minuly rok otvoril ucet, tak tiez mi volala nejaka poradkyna odtal, ze jej mozem kedykolvek napisat s nejakym problemom. XTB pravdepodobne pridava k novym uctom aj sprievodcu. Potom som cez nu chcel zistit, ci existuje nejaka automaticka forma investovania, ked si poslem peniaze cez trvaly prikaz a poslala mi linky s videami a navodmi ako to urobit.