Policka na router + NAS

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Policka na router + NAS

Príspevok od používateľa Brahmin »

ahojte, planujem premiestnit router aj NAS na chodbu (lepsi signal + hucanie NAS nebude nikoho rusit) nechcme to davat na zem alebo na skrinku, chcel by som navrtat policku na stenu a tam to poukladat, neriesil niekto podobne riesenie? nejaky tip na dobru a hlavne lacnu policu co by to udrzala + keby mala zospodu otvory by bolo len vyhodou
potrebujem minimalne 12cm na hlbku, aby sa mi tam zmestil NAS chcem ho dat najdlhsou stranou ku stene a na sirku ma nejakych 106mm, takisto treba pocitat aj s miestom pre 3 zas. predlzovacku
kludne by mohla byt aj dvojpolicka ze na jednej by som mal NAS na druhej router

ja som pozeral na aliexpresse po nejakych kovovych do kupeliek paci ze ma otvory zospodu + "zabradlie" :) len neviem ci to udrzi taku vahu, hlavne teda to NAS
https://www.aliexpress.com/item/1005007799840216.html
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Policka na router + NAS

Príspevok od používateľa aacid »

zbehni do nejakeho hornbachu, bauhausu, obi. ja som presne toto riesil, teda nie na NASko ale iba modem, router a switch a kupil som si dosku, dva drziaky a hotovo. aj tie najlacnejsie drziaky maju nosnost aspon 25 kilo. pokial sa extra bojis tak mozes navrtat 3 alebo 4 drziaky.
ano je dreveny a nema ziadne otvory zospodu ale to myslim ze tiez nie je uplne nutnost, vsetky tie zariadenia by mali mat nozicky a byt prisposobene na prevadzku na pevnej podlozke.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dik za podnety, upustam od nakupu police z aliexpressu takisto menim aj miesto kde to bude, kedze v chodbe su povodne kable nefunkcne a nove by som vedel natiahnut jedine v liste a to riesit nebudem...

nakoniec jedine vhodne miesto je kuchyna, trochu sa obavam zvysenej vlhkosti a mastnoty, routru by to vadit nemalo len neviem co na to NAS...
na router si asi vytlacim nieco taketo https://www.thingiverse.com/thing:3683423
ale pre NAS budem musiet poriesit policku, ta z IKEA vyzera fajn, len ma maximalnu nosnost 3kg, NAS ma asi 3-4kg takze radsej by som to predimenzoval a siel minimalne do nosnosti min. 5kg, idealne 10+kg
paci sa mi nieco taketo https://www.bauhaus.sk/regalux-nastenna ... 4-25154946 ze tam neni vidno konzoly, len sa trochu obavam pri takejto montazi tej nosnosti 12kg...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ta z ikei ma aj 110cm variant s 10kg nosnostou, napala mi hned lebo doma mam tu 190cm.

Ide len o to ci 110cm sa ti dam vojde
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak nakoniec dam NAS podla vsetkeho na zem, vyzera to byt na minimalne starosti
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pokial to budes mat niekde kde to toho nebudes kopat tak preco nie. teoreticky lepsie chladenie (ak nemas podlahove kurenie) akurat mozno by som castejsie kontroloval ci nie je zapraseny moc.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja mam NAS na podlahe a ziadny peoblem. Okrem toho to mam skryte medzi skrinami akurat, takze o to ani nezakopnem, ani nepocut hluk, pohoda.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

pojde to pod stol (jedna dlha strana stola je prisunuta pri stene takze tam) takze nejake male riziko kopnutia tam bude, ale zbucham nejaku skrinku v tvare U a tam ho dam a asi ju aj navrtam nad podlahu

pripadne som aj rozmyslal nad 3d tlacou nejakych drziakov, len sa obavam pevnosti...
Napísať odpoveď