Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Asi Xtra/Xtra Pro
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Díky, len tie Xtra Pro sa nedajú nikde dostať :|
Ryan Giggs
VIP
VIP

Xtra sa daju
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ahojte, viete niekto prosím poradiť slúchadlá tvarom rovnaké/podobné, ako sú Apple AirPods 4? Určené budú pre mamu a bolo by fajn, ak by sa dalo cez tie slúchadlá aj telefonovať. V minulosti som jej kúpil Edifier TWS1 Pro, ale tie jej vraj vypadávajú z uší. Preto by som jej chcel zaobstarať niečo podobné, ako sú tie AirPods 4 (má ich žena a jej sedia dokonalo). Ak máte nejaké tipy, budem za ne rád. Cenovo do cca 100-120€. Vďaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keď jej to vypadava, tak ma nespravne nastavce.
Kukni Sennheiser Accentum Open. Asi nevymysliš nič lepšie.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Skúšala všetky tie veľkosti a vždy jej pomaly vypadávali. Pozriem na tie Sennheiser, vďaka moc.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Svet nekonci pri dodavanych nastavcoch so sluchadlami.
Existuju rozne sady, roznych tvarov a materialov. Stoji to par eur. Nie je mozne ze ziadne jej nebudu dobre.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja uz mam niekolko modelov soundpeats air, aktualne su nejake 5ky alebo 6ky, tvarovo su rovnake ako airpody.
mne tiez vzdy in-ear vypadavaju z ucha. nastavce som skusal vsetky mozne. zial kazdy mame tie usi vytvarovane inak a niekto s tym ma vacsie a niekto mensie problemy.
prave taketo "pecky" v style airpodov mi vyhovuju najviac lebo si ich do ucha len polozim, "nesrobujem" a kedze su tale lahucke tak tam poslusne polozene drzia.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ďakujem aacid za príspevok. Vieš mi prosím dať vedieť, čo za soundpeats to máš?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mam soundpeats air2 a air3. len tie uz sa davno nevyrabaju. teraz su v ponuke air5, nemyslim ze budu v niecom zasadne odlisne, dolezite je ze tvarovo su rovnake.
len bacha lebo maju aj air5 pro a tie uz maju nastavce silikonove ako airpody pro.
Ryan Giggs
VIP
VIP

aacid napísal: 02 mar 2026, 9:59 ja uz mam niekolko modelov soundpeats air, aktualne su nejake 5ky alebo 6ky, tvarovo su rovnake ako airpody.
mne tiez vzdy in-ear vypadavaju z ucha. nastavce som skusal vsetky mozne. zial kazdy mame tie usi vytvarovane inak a niekto s tym ma vacsie a niekto mensie problemy.
prave taketo "pecky" v style airpodov mi vyhovuju najviac lebo si ich do ucha len polozim, "nesrobujem" a kedze su tale lahucke tak tam poslusne polozene drzia.
Prave preto, že ma každy ine uši, tak sa vyrabaju nastavce rôznych tvarov, veľkosti a materialov. Nie je preto realne možne aby žiadne nesadli. Napr. take penove sa prispôsobia každemu uchu. Samozrejme človek nema možnosť vykušať všetky nastavce na svete, ale daju sa kupiť sety. A keď su tam napr. 10 rôznych, tak šanca že nebudu žiadne dobre je blizka nule.

Sennheiser su na tom zvukom lepšie ako Soundpeats. Ak to je pre mamu podstatne. A rozdiel v cene je zanedbateľny. Jedine ich minus je, že nemaju bezstratove kodeky. Dobre su potom aj Denon AH-C500W. To zme na 100 eurach. Ako lacna voľba su tie Soundpeats ok kupa.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja urcite verim ze existuju dokonalne nastavce pre moje usi. ale nechce sa mi ich hladat :D penove boli fajn ale otrava si ich davat do usi.
aktualne nosim FiiO HS20, "liquid silicone tips", ktore nie su zle ale aj tak mala velkost z jedneho ucha vypadava a stredna velkost z druheho ucha je vytlacana postupne. takze zvladam zit s tym ze obcas musim sluchadlo do ucha pritlacit.
ale ked to nie je nutne (tiche prostredie) tak davam prednost takymto polootvorenym peckam. ja som mal velmi rad VE Monky napriklad ale uz dlhsiu dobu kable nenosim.
a ked sedim za pocitacom tak zase preferujem velke musle.
to je inak jeden z dovodov preco preferujem lacne sluchadla, radsej viacero lacnejsich kazde s inym urcenim ako jedny drahe :)
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

Zdravim,
Prosim o radu pri kupe sluchadiel. Neviem ci som mal len "stastie" alebo je to normalne... Ale pouzivam stuplove bezdrotove sluchadla. Kupil som ich priblizne za 50 a 70 eur (sony a jbl). Ale pri oboch po 2-3 rokoch bolo znacne citit degradaciu baterky, az sa stali nepouzitelne (vydrz 5-10min. nizsia hlasitost). Je to normalne ? Mam sa zmierit s tym ze kazde 2-3 roky budem kupovat nove sluchadla a vyhadzovat stare "len" koli baterke ? Alebo treba investovat viac, pripadne su na trhu sluchadla s vymenitelnou bateriou ?

Povodne som sa chcel opytat aj na odporucanie sluchadiel za 60-100 eur, ale to je zodpovedane v prispevkoch vyssie. Tak sa chcem len opytat ci sa vzhladom na zivotnost oplati investovat viac, alebo kazde 2-4 roky kupovat nove sluchadla.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je problem asi vsetkych TWS sluchadiel. su v nich malicke baterky ktore vzdy ked su v obale sa dobijaju z baterie ktora je v obale. no a to nam neustale opakuju pri mobiloch, notebook a elektrickych autach ze pre bateriu nie je dobre ked je neustale na nabijacke.
no a kedze prave pri takom sluchadle potrebujes aby bolo co najmensie a najlahsie a zaroven chces maximalizovat kapacitu baterie tak vsetky TWS maju bateriu naletovanu a zalisovanu v konstrukcii takze vymena je prakticky nemozna. videl som nejake videa ako menili bateriu v airpodoch ale bola to taka prplacka ze by to stalo viac nez nove sluchadla.

je to spotrebak, preto nekupovat ziadne drahoty ale radsej lacnejsie a na ozajsne pocuvanie hudby (ak ma niekto taku potrebu) si radsej kupit nieco ine ako TWS.
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

Dakujem za objasnenie aacid.

Na zaklade prispevkou vyssie vyberam medzi 3. moznostami

Sennheiser Accentum Earbud 68 eur
Denon AH-C500W 80 eur
KZ Xtra Earbud 76 eur

(neviem ci boli spominane tieto, ale su to jedine sluchadla od KZ dostupne na greckom e-shope (skroutz.gr) odkial chcem objednat.
Ktore by ste mi odporucili ?
Sluchadla casto pouzivam v praci na posluch radia iba s jednym sluchadlom na striedacku.
Vyuzivam potlacenie hluku v lietadle, a pri cestovani pocuvam hudbu.
Doma mam velke sluchadla...
Ryan spominal ze Sennheiser nepodporuju lossless kodek, co cez spotify/mp3/youtube asi nepocitim...
Oplati sa priplatit za Denon pripadne KZ ? Pripadne by ste mi odporucili nieco ine do 100 eur

Vopred dakujem
Raden0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Raden0 »

Viete odporučiť nejaké slúchadlá typu open ear clip earbud Ako sú napr sanag s6s clip?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je nejaky specialny dovod, preco chces taku zhovadilost?
Raden0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Raden0 »

Videl som že v Číne to všetci nosia tak mi to prišlo že to je možno pohodlné a nevypadáva to 😅
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Caute, odporucite nejake nahlavne, pohodlne, kablove sluchadla ku pc okolo 50 eur?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri tejto cene Omnitronic SHP900. Co su prezlecene, legendarne Takstar Pro 80. Alebo nejake Superluxy. Napr. HD660 Pro.
Napísať odpoveď