4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Blastbit »

Je to jeho názor, politicky moc nepresvedčil, ja samozrejme s tým názorom nesúhlasím.
To že on túži byť v línii autokratov, diktátorov sveta, to už takto roky aj mentálne vykazuje.
Projekt obnovy hradov stále je okej https://www.sme.sk/domov/c/obnova-slove ... 4-pamiatok
"Obnova slovenských hradov pokračuje, v tomto roku sa jej dočká 34 pamiatok" - zlepšenie turizmu.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Tak v RTVS idu bomby-supy. Vyhodit Soňu Gyarfašovú zo slovenskej pobocky organizacie Post Bellum, ktora na oboch brahoch Moravy nahrava rozhovory do projektu Pamat naroda s ludmi, ktorych pribehy si zasluzia archivovat, to je silna kava. Snad sa jej podari rozrobenu a nepublikovanu pracu zachranit a pokracovat v nej.

Okrem prace profesionalov robi ceske Post Bellum aj pracu na skolach, kde na dejepise ziaci robia rozhovory so svojimi susedmi. V CR to vysiela CRo Plus ako Příběhy 20. století vzdy v nedelu vecer.
Tu je podcast slovenskeho: https://www.postbellum.sk/podcast-pribehy-20-storocia/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nic necakane, kedze Post Bullum patri k partnerom Nadacie Milana Simecku.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Premiéri SR a CR ohľadom energetiky a iného https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... rej-babis/
Nevidel som ich rozhovor, kto ďalší nie, tak tu sú výsledky:
"Jednou z hlavných tém bola energetika. Minister Karel Havlíček a ministerka Denisa Saková podpísali
dohodu o spolupráci pri uskladňovaní plynu v Dolných Bojanoviciach."
"Babiš požiadal Slovensko, aby ukončilo stav ropnej núdze, ktorý má dopad aj na český trh."
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Toto je sranda: https://dennikn.sk/5234295/telefonat-za ... ChPqG2d4SQ

Uz mozem schvalovat atentaty, alebo je to stale nevhodne ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Curta by povedal, že Robert Fico takto krásne rieši problém s akútnym nedostatkom pediatrov na Slovensku. :D :D Ďakujeme pán premiér.
Prílohy
662737814_1264511645813553_5852887890336344039_n.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Tu mame priamo nahravku Szijjártóa a Lavrova o vybavovachach zruseni snakcii pre oligarchov a spomina sa tam aj Slovensko.

jackb
Redeemer
Redeemer

So haja tam, keby to IC mohlo byt a robit taku skvelu robotu aj bez toho, aby nechali (v zmysle vytvorili podmienky na, umoznili) Jana a Martinu zastrelit...
Nacasovat publikovanie ale vedeli presne. No Sz sa ani netrapi popieranim :D Pevne verim, ze ICJK sa nic nestane do leta buduceho roka a budu mat zasobu "atomoviek".

ephramko, este som mu ku tym stovkam nepridal, ze sice zubar skonci, ale ak ho nezamestna uz existujuca klinika, kde pod dohladom mentora praxuje do prvej atestacie, tak "pribudol" len statisticky. lebo ku zubarovi sa chodi aj pre osobne sympatie. a ked sa pacienti neprededia, ale databazu kupi niekto pre nich neznami, tak platit leasingy a hypo bude mat veelmi tazke.

heker, tusim aj Juraj Rizman je s nimi aktivny, takze ti museli byt velkym trnom v pate.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jackb napísal: 31 mar 2026, 20:36 ephramko, este som mu ku tym stovkam nepridal, ze sice zubar skonci, ale ak ho nezamestna uz existujuca klinika, kde pod dohladom mentora praxuje do prvej atestacie, tak "pribudol" len statisticky.
Neviem, ako to je v UK, ale na Slovensku je stomatológia snáď asi jediný zdravotnícky odbor, ktorý má výnimku a na otvorenie súkromnej praxe nepotrebuješ atestáciu. Čiže absolvent môže mať okamžite po štúdiu svoju ambulanciu. A taký psychológ potrebuje po štúdiu akreditovaný terapeutický výcvik (5-6 rokov) a atestáciu prvého stupňa (3 roky). Bariéra je cena stomatologickej ambulancie a vybavenia. 25ročný absolvent proste nemá našporené "na porsche", tak sa to rieši tým, že pracuje ako zamestnanec. Plus väčšina z nich má toľko chochmesu a neotvoria si svoju ambulanciu, aj keby na to mali prachy. Lebo vedia, že na to nemajú skúsenosti. Pred nejakou dobou v občanovi za dverami riešili práve štúdium stomatológie, kde sa študenti sťažovali na nedostatočnú prax (za celé štúdium vyvŕtali a opravili tak do 5 jednoduchých kazov a čistenie kanálikov videli len na videu). A ešte je tam ďalší problém - strojčeky. To sa u nás naozaj môže robiť len s atestáciou z čelustnej ortopédie, ale strojčeky robia prakticky v každej bežnej ambulancii. Štát na to serie a keď ti neatestovaný zubár dodrbe strojčekom chrup, máš sa ísť súdiť a dokazovať to.
heker
Redeemer
Redeemer

Blanar a ministerstvo vydalo vyhlasenie k sankcnym zoznamom. Samozrejme k tomu ani slovo, iba utoky na Korcoka a Peogresivne Slovensko - https://www.facebook.com/share/p/1HUc9V5pKM/

Treba si precitat aj komentare, celkom fajn im tam ludia nakladaju, ze sa venuju opozicii, byvalemu ministrovi, ale k veci ohladom tejto kauzy ani slovo.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ephramko napísal: 31 mar 2026, 19:41 Curta by povedal, že Robert Fico takto krásne rieši problém s akútnym nedostatkom pediatrov na Slovensku. :D :D Ďakujeme pán premiér.
neboj, Curta ti povie, že sa tu žije super, máme super sociálny štát, ktorý myslí len na dôcodcov, lebo tííí sú najdôležitejší z celej populácie a keď sa má dôchodca dobre, tak z toho profituje polovica národa, čiže pred voľbami očakávajme leteckú linku KE - BA pre dôchodcov zadarmo
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Čím bohatšie obyvateľstvo, tým nižšia pôrodnosť...
mLuks
Addict
Addict

čím vyššie dane, odvody a socálny kleptokrati vo vláde, tým nižšia pôrodnosť. Čo urobila táto socálna kleptokracia pre mladých ľudí a mladé rodiny za svojich 15 rokov vlády? nič. Ale dôchodcovia majú vláčiky zadarmo a 13. dôchodky aj včase najväčšej zadlženosti štátu. Fico nech dá viagru zadarmo pre dôchodcov a nech rodia dôchodkyne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslis??? Pretoze Singapur ma podobnu porodnost ako Slovensko, tj. 9 narodenych na 1000 obyvatelov (udaj za rok 2022/2023). Vyrazne sa prepadlo aj Polsko, ktore je pod urovnou Slovenska, no Polsko predbehlo v ekonomike Svajciarsko: https://www.e15.cz/zahranicni/geopoliti ... ty-1431619 Porodnost Luxembursku sa pohybuje dlhodobo medzi 9-11 narodenych na 1000 obyvatelov, ale zivotna uroven ci mzda je "podobna" tej na Slovensku.

Som rad, ze sa teda na Slovensku zije lepsie ako v Singapure, Polsku ci Svajciarsku. A keby sa mi chcelo, tak urcite najdem dalsich 20 statov, ale o tychto som cital/pocul v radiu za posledny tyzden.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Čítal som článok, možno by som ho ešte našiel, kde to porovnávali v Nemecku: čím bohatšia oblasť, tým menej detí. Najbohatšia oblasť niekde okolo Mníchova a tam bola aj pôrodnosť výrazne najnižšia. Vôbec neplatí, že čím viac peňazí, tým viac detí.
Singapur a Luxembursko sú malé štátiky, to je anomália, môžeme sa porovnať s Nemeckom, tiež sa tam pôrodnosť prepadla. A chudobní zrovna nie sú.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Jedina anomalia tu si ty nas mily curtinho.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal: 31 mar 2026, 21:04 Pred nejakou dobou v občanovi za dverami riešili práve štúdium stomatológie, kde sa študenti sťažovali na nedostatočnú prax (za celé štúdium vyvŕtali a opravili tak do 5 jednoduchých kazov a čistenie kanálikov videli len na videu). A ešte je tam ďalší problém - strojčeky. To sa u nás naozaj môže robiť len s atestáciou z čelustnej ortopédie, ale strojčeky robia prakticky v každej bežnej ambulancii. Štát na to serie a keď ti neatestovaný zubár dodrbe strojčekom chrup, máš sa ísť súdiť a dokazovať to.
Znama par dokov dozadu koncila zubarinu na LK UK, od tretiaku mali tych 5 kazov za semester, nie za cele studium a tiez mali povinne niekolko endodencii.

Autoeditácia príspevku po 7 min 28 sek:
curta napísal: 31 mar 2026, 23:56 Čím bohatšie obyvateľstvo, tým nižšia pôrodnosť...
Ani nie.
Ale zober si mladeho cloveka na Slovensku, ktory by tu chcel rodinu a vidi:
- to ako pan premier onacuje mladych ludi za rakovinu, co treba znicit (Zdroj),
- pan premier hovori, ze potrebujeme totalitu a postupne schvaluje zakony na jej zavedenie (Zdroj),
- pan premier cituje Hitlera a chvali najhorsie koministicke hoveda v nasich dejinach (Zdroj),
- pan premier chvali fasisticky stat, ktory otvorene vyhlasuje, ze nas skor ci nejskor ovladne vojensky (Zdroj) (Zdroj),
- ked ide panpremier do skoly, tak s ochrankou ako do Gaunatanama a este sa obklopi falosnymi studentami, co sice nie su studenti, ale kladu len tie spravne otazky (Zdroj),
- je tu vysoka korupcia (to pre mladeho cloveka znamena, ze nevybavi nic) (Zdroj),
- nedostatok skolok,
- nedostatok pediatrov a aj tak ich je nad polovicu v dochodkovom veku (Zdroj),
- nedosotok odbornych lekarov (Zdroj),
- vysoke dane, zrusnie danovych bonusov na dieta (Zdroj),
- student je nepriatel cislo dva tejto vlady - pan premier a pan prezident ich cez svojich poskokov nazvyaju extremistami, atentanikmi, cez media, bombica a blahu sa im yvhrazaju a huckaju voci nim botov a dochodcov (Zdroj) (Zdroj) (Zdroj),
- zvysujuce danove zatazenie mladych rodin,
- nedosoatok bytov na najom,
- vlada siri nenavist voci LGBT ludom (co ak moje dieta bude patrit do tejto skupiny?) (Zdroj),
- vlada sa podlizuje len dochodcom a kasle na pracujucich a buducnost tejto krajiny.

A teraz maj dieta v takej krajine, kde hrozi, ze ti ho bude sikanovat prezident alebo premier, alebo ho zabije totalitny rezim.
mLuks
Addict
Addict

curta napísal: 01 apr 2026, 0:28 Čítal som článok, možno by som ho ešte našiel, kde to porovnávali v Nemecku: čím bohatšia oblasť, tým menej detí. Najbohatšia oblasť niekde okolo Mníchova a tam bola aj pôrodnosť výrazne najnižšia. Vôbec neplatí, že čím viac peňazí, tým viac detí.
Singapur a Luxembursko sú malé štátiky, to je anomália, môžeme sa porovnať s Nemeckom, tiež sa tam pôrodnosť prepadla. A chudobní zrovna nie sú.
už vymenuješ čo konkrétne urobila sociálna demokracia Smeru a Hlasu za 15 rokov vládnutia pre mladých/mladé rodiny a ako konkrétne sa snaží bojovať so znižujúcou sa pôrodnosťou?

Autoeditácia príspevku po 49 min 11 sek:
Karol Galek na svojom FB píše, že už nevie nájsť na Ficovom FB jeho slávne video kde tankovali s malým Kaliňákom na pumpe a sťažovali sa na vysoké ceny phm. Pravdepodobne, vymazané alebo skryté. Suverenny politik, ktorý si nevie stáť ani za svojim názorom a potom, že odkiaľ to ten Curta má.

Mne sa páči ako ich dobieha karma.
heker
Redeemer
Redeemer

Na paradu zaspievali :)

Dnes Fico pripustil, ze lacne PHM su na Slovensku neudrzatelne a problem hlasi uz aj Slovnaft. Co je zaujimave, tak Polsko islo s cenami PHM dole.
jackb
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 31 mar 2026, 21:04 Neviem, ako to je v UK, ale na Slovensku je stomatológia snáď asi jediný zdravotnícky odbor, ktorý má výnimku a na otvorenie súkromnej praxe nepotrebuješ atestáciu. Čiže absolvent môže mať okamžite po štúdiu svoju ambulanciu. A taký psychológ potrebuje po štúdiu akreditovaný terapeutický výcvik (5-6 rokov) a atestáciu prvého stupňa (3 roky). Bariéra je cena stomatologickej ambulancie a vybavenia.
To sa muselo za 18 rokov zmenit. Vtedy to bolo ako som opisal. Tu ma kartu na klinike, kde ordinaciu po starom panovi zobrali mladi ludia prakticky pri kazdej navsteve mam ineho zubara. Vsetko maju v DB a ked potrebuju robia si cerstve snimky, tak mi je to celkom jedno.
25ročný absolvent proste nemá našporené "na porsche", tak sa to rieši tým, že pracuje ako zamestnanec. Plus väčšina z nich má toľko chochmesu a neotvoria si svoju ambulanciu, aj keby na to mali prachy. Lebo vedia, že na to nemajú skúsenosti. Pred nejakou dobou v občanovi za dverami riešili práve štúdium stomatológie, kde sa študenti sťažovali na nedostatočnú prax (za celé štúdium vyvŕtali a opravili tak do 5 jednoduchých kazov a čistenie kanálikov videli len na videu). A ešte je tam ďalší problém - strojčeky. To sa u nás naozaj môže robiť len s atestáciou z čelustnej ortopédie, ale strojčeky robia prakticky v každej bežnej ambulancii. Štát na to serie a keď ti neatestovaný zubár dodrbe strojčekom chrup, máš sa ísť súdiť a dokazovať to.
Z toho som prekvapeny. Roku Pana mi strojcek robil cerstvy absolvent, no na "klinike" kde to mali family business, a beznu zuberinu ani nerobili. Ako to prebiehalo by som mozno namietal, ale mal som z toho svoje benefity. Okrem toho sa biele plaste medzi sebou nesudia. Dakujem, dozvedel som sa, co som nemohol pochytit, lebo od emigracie sa znizili sance stretavat sa zmenili tak, aby som vedel z prvej ruky ako sa veci posunuli.
Napísať odpoveď