4. Ficova vláda (2023-202x)
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
harrison314,
vačšina tvojich bodov sú klamstvá
Čo urobila vláda pre mladých a rodiny? O vlakoch pre študentov sme sa bavili, takisto obedy zadarmo pre deti v školách a škôlkach, dostupnosť škôlok, pomoc s úrokmi z hypoték, pomoc s vysokými cenami energií, teraz pomoc s palivami a dalo by sa pokračovať, ale všetko nesledujem.
Akurát ja som sa doteraz nedozvedel, čo urobia extrémisti z PS. Zrušia 13. dôchodky.
Inak nič?
vačšina tvojich bodov sú klamstvá
Čo urobila vláda pre mladých a rodiny? O vlakoch pre študentov sme sa bavili, takisto obedy zadarmo pre deti v školách a škôlkach, dostupnosť škôlok, pomoc s úrokmi z hypoték, pomoc s vysokými cenami energií, teraz pomoc s palivami a dalo by sa pokračovať, ale všetko nesledujem.
Akurát ja som sa doteraz nedozvedel, čo urobia extrémisti z PS. Zrušia 13. dôchodky.
Inak nič?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aby si nemohol povedat, ze su to klamstva, tak som ku bodom doplnil zdroje, ktore podporuju moje tvrdenia.
harrison314 napísal: 01 apr 2026, 8:13
Ani nie.
Ale zober si mladeho cloveka na Slovensku, ktory by tu chcel rodinu a vidi:
- to ako pan premier onacuje mladych ludi za rakovinu, co treba znicit (Zdroj),
- pan premier hovori, ze potrebujeme totalitu a postupne schvaluje zakony na jej zavedenie (Zdroj),
- pan premier cituje Hitlera a chvali najhorsie koministicke hoveda v nasich dejinach (Zdroj),
- pan premier chvali fasisticky stat, ktory otvorene vyhlasuje, ze nas skor ci nejskor ovladne vojensky (Zdroj) (Zdroj),
- ked ide panpremier do skoly, tak s ochrankou ako do Gaunatanama a este sa obklopi falosnymi studentami, co sice nie su studenti, ale kladu len tie spravne otazky (Zdroj),
- je tu vysoka korupcia (to pre mladeho cloveka znamena, ze nevybavi nic) (Zdroj),
- nedostatok skolok,
- nedostatok pediatrov a aj tak ich je nad polovicu v dochodkovom veku (Zdroj),
- nedosotok odbornych lekarov (Zdroj),
- vysoke dane, zrusnie danovych bonusov na dieta (Zdroj),
- student je nepriatel cislo dva tejto vlady - pan premier a pan prezident ich cez svojich poskokov nazvyaju extremistami, atentanikmi, cez media, bombica a blahu sa im yvhrazaju a huckaju voci nim botov a dochodcov (Zdroj) (Zdroj) (Zdroj),
- zvysujuce danove zatazenie mladych rodin (Konsolidacia 1,2,3,4,...),
- nedosoatok bytov na najom,
- vlada siri nenavist voci LGBT ludom (co ak moje dieta bude patrit do tejto skupiny?) (Zdroj),
- vlada sa podlizuje len dochodcom a kasle na pracujucich a buducnost tejto krajiny (Zdroj pouzivatel curta).
A teraz maj dieta v takej krajine, kde hrozi, ze ti ho bude sikanovat prezident alebo premier, alebo ho zabije totalitny rezim.
nie , klamstvá šíriš iba ty.
nič, za 15 rokov Fico neurobil nič pre mladých, lebo mladí ho voliť nebudú.Čo urobila vláda pre mladých a rodiny?
strata ZSSk je kompenzová zo štátneho rozpočtu, v štátnom rozpočte sú peniaze daňových poplatníkov, daňovími poplatníkmi sú aj rodičia študentov, bola zvýšená DPH, odvody, atď. Ciže rodičia nič neušetria na vlakoch pre študentov zadarmo, pretože to čo by ušetrili im štát zoberie aby tie deti mohli cestovať "zadarmo", navyše nie každý študent využíva vlak, nie každý ho potrebuje, nie každý ho môže využívať, teda blbosť.O vlakoch pre študentov sme sa bavili,
to isté ako pri vlakoch, financované z daní a odvodov rodičov tých detítakisto obedy zadarmo pre deti v školách a škôlkach,
veď je ich málodostupnosť škôlok,
dočasná, už skončilapomoc s úrokmi z hypoték,
nulová, cirkus okolo energopomocipomoc s vysokými cenami energií,
aká pomoc s palivami? pomoc s palivami by bola, ak by znížili spotrebnú daň na PHM a zastropovali cenuteraz pomoc s palivami
všetko čo si vymenoval sú bludy, žiadna reálna pomoc mladým ľudom ani rodinám, žiadna adresná pomoc, plošný populizus, kde bohatí ľudia dostanú energopomoc, vlaky zadarmo podobne, populizmus a míňanie štátneho rozpočtu, kde následne cez zvýšené dane a odvody berie od ľudí naspať peniaze ...asi také, že ľavou rukou ti podávam 50€ ale pravou rukou šahám do tvojho vrecka a vyberám ti z neho 100€a dalo by sa pokračovať, ale všetko nesledujem.
majú program, môžeš čítať ak ťa to na trollej farme naučili. A áno, 13 dôchodky sa zrušia, ty sa ho už nedožiješ. Nie su na nich peniaze.Akurát ja som sa doteraz nedozvedel, čo urobia extrémisti z PS. Zrušia 13. dôchodky.
Inak nič?
harrison314, hneď prvý zdroj nepotvrdzuje nič, čo tvrdíš
mLuks,
zase si naklamal a natáral, ako zvykneš
mLuks,
zase si naklamal a natáral, ako zvykneš
ja chápem, že nejak sa živiť musíš a nejaké posty musíš napísať aby si Kalińákovi vydokladoval, že trolluješ, teda aspoň sa o tom snažíš. Ale nič z toho čo som ja napísal nie je klamstvo- ak áno, tak to dokáž alebo si klamár ty. klamať a tárať je tvoj zvyk, doazuješ, že si rovnako neinforomovaný o tom z čoho a ako sú financované tvoje obľúbené vlačiky zadarmenko. Ak o mne povieš, že ja klamem a táram, ak ti vysvetlím z čoho a ako sú financované vlaky zadarmo, tak len dokazuješ buď svoje úmyselné trollovanie alebo svoju neinteligenciu, že ani netušiš, ako funguje štát, štátny rozpočet, atď. Spomínaš zákony, či opatrenia, ktoré sú už neplatné, za pomoc označuješ niečo, čo ani nie je pomocou.
Takže curtinko, zase si argumentačne prehral, tvoje akože opatrenia som rozobral na kúsky a ty miesto toho aby si si to obhájil argumentami, povieš, že klamem, NIe môj zlatý troll, klameš jedine ty.
23% DPH, daň z cukru, daň zo slaného, vyšší zdravotný odvod ktorý ale nejde do zdravotníctva, transakčná daň, paušálne odvody pre všetkých živnostníkov, vyššie firemné a korporátne dane, vyššie dane pre "milionárov" ktoré ale zasiahli len trošku nadpriemerne zarábajúcich zamestnancov a skutočných milionárov sa nedotkli, poplatky a pokuty zvýšené o viac ako 100%, vyššie dane na alkohol, tabak, pohonné hmoty, drahšia dialničná známka za neexistujúcu dialnicu, zrušený rodičovský dôchodok, radikálne zosekané prídavky na deti a daňový bonus. A zároveň zobrali peniaze mestám, obciam a VUC, takže tie museli plošne zvyšovať komplet všetky poplatky a miestne dane, aby neboli v mínuse a dokázali zabezpečiť základné služby občanom (práve tie školy a škôlky, ktoré spomínaš). Plus frontálny útok Fica a jeho dezolátov na mimovládky, komplet všetky, aj tie čo sa nevenujú korupcii, ale suplujú úlohy štátu a venujú sa deťom.
Keď jednou rukou Fico dáva omrvinky a zároveň druhou rukou ťahá ľuďom peniaze z peňaženiek, to nie ja žiadna pomoc. To je krádež.
A ako bonus, po všetkom vymenovanom, zadĺženie Slovenska stále rastie, po 3. vlnách konsolidácie máme väčší deficit než v roku 2023. A Fico porušuje ústavu, podľa ktorej mal žiadať po 2 rokoch o vyslovenie dôvery v parlamente.
Zároveň všetko, čo si ty vymenoval, sú polopravdy, totálne bullshity alebo 15 rokov staré opatrenia.
- vlaky "zadarmo": štát na ne nedal železniciam peniaze, takže sa to financuje z rozpočtu, ktorý je na rozvoj a opravy = kvalita cestovania klesá a železnice sa rozpadajú.
- pomoc s hypotékami: od 1.1.2026 ju štát hodil na banky a opatrenie trvá len do 2027. Banky nie sú charitatívne podniky, proste zvýšia poplatky a vytiahnu to od ľudí.
- obedy "zadarmo" neexistujú: dotácia štátu je smiešna a nestačí ani na základny obed, aj keď vedúca jedálne je ako harry potter na čísla, rodičia doplácajú za obedy nemalé sumy. Lacné potraviny kde?
- energopomoc: tú ale robil aj Matovič a oveľa efektívnejšie. Fico sľuboval adresnú energopomoc. Mali na to len 2,5 roka a jedno celé ministerstvo a výsledok? Adresná pomoc nie je adresná. Je v tom totálny bordel, chaos a tiposbingo aká suma ti príde. Sociálne prípady energopomoc nedostali, ale poslanci áno. A teraz to riešia stovky štátnych zamestnancov, zatiaľ čo za Matoviča to vyriešili ľudia, ktorých by si zrátal na prstoch jednej ruky.
- pomoc s cenami pohonných hmôt: napriek lacnej ruskej rope a plynu, občania to nijako nepocítili a doteraz sme mali ceny drahšie ako občania okolitých štátov...a teraz je tá "pomoc" taká, že máme ceny ako v 2022 keď si Fico s Kaliňákom točili videjká na benzínke. Plus teraz ako bonus ďalšia žaloba od EU a ďalšie zastavenie eurofondov.
Takže ešte raz...čo urobila 4. ficová vláda pre mladých a rodiny??? Daj aspoň jedno jediné opatrenie. Alebo už choď do riti...
za mňa potvrdil, fico nazval progresivizmus a liberalizmus rakovinou, ak tie dva smery zastupujú aj mladí ľudia a teda poväčine mladí ľudia, tak ich nepriamo nazýva rakovinou.
Skuste si predstavit ze tu curta bude brigadovat aj na tomto fore rok, dva, tri, mozno viac. Proste vyplata chodit bude tak bude aktivny.
Ako dlho vas bude bavit stale jeho bludy vyvracat?
mLuks hlavne ty, co z toho mas? Totalna strata casu.
-
harrison314
Hardcore addict
A co ostatne?
navyse ber to v kontexte sirsej Ficovej politiky, a to, ze sa Fico snazi obmedzit hlasovanie zahranicnych studentov, a dalsie body. Studentov v casto Oznacuje za progresivcov.
Suhlasim s wladasom, strata casu, je to plateny troll, raz za cas sa sem logne, postne nejaky clanok z nejakej dezinfo stranky, mozno odpovie na 2 komentare a potom zmizne zas na tyzden.
Ano. O tom aky krestan-katolik si. Ak by si nim bol, tak si prijal Sviatost zmierania, Stvoritelovi si prisahal, ze sa budes hriechu chranit a v Milosti posvacujucej cakas na sviatky umucenia a zmrtvychvstania Spasitel, pocas ktorych chces prijat Eucharistiu.
No stale dokazujes, ze z tych pojmov ti ani jeden nic nehovori, lebo si len cira nenavist a loz. Este aj na najvacsie sviatky v roku
vždy keď mám čas, nevenujem mu o nič viac času ako akémukoľvek inému userovi na fóre, nereagujem na každý jeho post v hocktorej téme, len na vybranéwladas napísal: 02 apr 2026, 16:22 Skuste si predstavit ze tu curta bude brigadovat aj na tomto fore rok, dva, tri, mozno viac. Proste vyplata chodit bude tak bude aktivny.
A prečo? aby sa tu necítil ako doma, aby vedel, že tu jeho trollovanie nepadá na úrodnú pôdu a nikoho tu tým neovplyvní, že si tu nemá s kým pochlebovať ako na FB, aby jeho bludy boli racionálne vysvetlené aj pre nezaregistrovaných, či iných menej aktívnych userov.
Presne tak, treba mu venovat par minut casu, ktory mam a protiargumentovat. Treba mu ukazat, ze klame a zavadza vo svojich prispevkoch.
Ostatné body sú podobne väčšinou klamstvá.harrison314 napísal: 02 apr 2026, 16:55 A co ostatne?
navyse ber to v kontexte sirsej Ficovej politiky, a to, ze sa Fico snazi obmedzit hlasovanie zahranicnych studentov, a dalsie body. Studentov v casto Oznacuje za progresivcov.
Ale nezhodneme sa, lebo podľa teba a nejakých chorých fanatikov je názor, že manželstvo patrí mužovi a žene nenávisť ku gayom, napríklad.
A ako si to vysvetlíme? Ja sa držím zdravého rozumu a neustúpim a ty sa držíš svojich dogiem a neustúpiš.
Fico v pohode chodí diskutovať so študentmi, už asi štvrtý krát.
Každý vidí, kto v tejto téme bol dotlačený ku klamstvu. mLuks je už zúfalý.heker napísal: 02 apr 2026, 22:58 Presne tak, treba mu venovat par minut casu, ktory mam a protiargumentovat. Treba mu ukazat, ze klame a zavadza vo svojich prispevkoch.
Fico chodi so studentmi diskutovat
Pride s jeho ochrankou, povie si svoj monolog a mozno odpovie na jednu otazku a zmizne, rovnako ako ty tu na fore 
nechodí diskutovať, chodí si tam porozprávať svoje názory a keď študenti nesúhlasia tak ich posiela bojovať na ukrajinu, v zmysle hesla svojho úradu vlády "rešpektujem iný názor" - zase si usvečený z klamstva curtino
zúfalý si jedine tak ty, lebo keď Fico prehrá nasledujúce voľby a neposkladá vládu, tak konsolidácia zasiahne aj trolie farmy a budú vás prepúštať, zúfalý si tiež z toho, že sa nedokčkácš svojich vlakov zadarmo a 13. dôchodkov, ak si neklamal aj o svojom veku dávnejšie, zúfalý si ty, lebo sa bojíš vlády PS a SaS a to že ja udajne klamem si nikde nedokázal, žiadnymi relevantnými dátami, žiadnymi faktami, len tu šplechneš, že klamem a tým je to pre teba vybavené, čisto ako smeráci a Fico, vždy dokazuješ odkiaľ fúka vietor v tvojom prípade.Každý vidí, kto v tejto téme bol dotlačený ku klamstvu. mLuks je už zúfalý.
Ja som k žiadnemu klamstvu nebol dotlačený a už vôbec netuším kto by ma mal k tomu dotlačiť, dotlačený ku klamstvu si jedine ty, lebo nato aby si si aspoň čiastočne obhajoval tie bludy čo tu píšeš, musíš klamať. A kresťan by klamať nemal
-
harrison314
Hardcore addict
Dokaz to, kazdeho to ovinujes s klamstiev (imho to je pomerne toxicke) ale sam si nedal jediny dokaz, ktorym by si to potvrdil. Nieco tvrdis - dokaz to.
A najvtipnejsie je na tom, to, ze sami SMERaci popieraju curove slova, priamo tu vo videu: https://www.facebook.com/mladisocialnid ... ftHRCibA6ldeszka3 napísal: 03 apr 2026, 5:33 Fico chodi so studentmi diskutovatPride s jeho ochrankou, povie si svoj monolog a mozno odpovie na jednu otazku a zmizne, rovnako ako ty tu na fore
![]()
Fico je proste zbabelec, co by normalnej diskusii neobstal, preto do ziadnej uz roky nesiel a chodi len tam, kde ma dopredu pripravene a schvalene otazky (podobnost s Orbanom a Putinom cisto nahodna).
Skoda, ze curtu nviac nezujimaju zverjenen nahravky madarskeho ministra zahranicia, ktore dokazuju, ze Pele aj Fico je vlastizradca, co konaju v prospech Ruskych olograchov a mafianov.
Ja za seba napisem, ze Fico je dobry diskuter, az moc dobry. Dovolim si napisat, ze najlepsi zo slovenskych politikov.
Ked bol v opozicii, tak bol stale na tlacovkach, recnil v televizii a radiu. Ale ked sa dostal k moci, tak s tym sekol, aby sa vyhybal kritickym otazkam. On nepotrebuje v TV debate otazky o zbytocnych konsolidaciach, o kauzach s Kukuricou, predrazenom IT tendri, kseftoch Tarabu ci vytahovat ine kompriminujuce kauzy (Gedra, zachrankovy tender, Suskov pokyn na prepustenie Kovacika, obvineny poradca Lindtner (tusim ho vcera nepravoplatne oslobodili)).
On potrebuje tlacit rozpravky jeho volicom a ich kamaratom, pretoze jeho volici ziju z nenavisti, ziju z toho cim ich krmi a teda ziju z nenavisti voci Ukrajine, z nenavisti voci Curillovcom, z nevavisti voci LGBTI, z nenavisti voci Simeckovi a jeho mame. Ficovych volicov nezaujima vyska dlhu v HDP, nezaujimaju ich 3 spackane konsolidacie, kde sa deficit verejnych financii este aj zvysil, nezaujima ich zvysena DPH o 3 percenta, nezaujima ich vyssia inflacia. Co ich ale zasiahne, tak to su vysoke ceny PHM, pretoze skor si vsimnu narast PHM o 20 percent ako narast cien v obchode po zmene DPH o 3 percenta ci zmenu poplatku za cestovny pas z 33 na 50 eur, pretoze pas si da clovek spravit s platnostou na 10 rokov.
Ked bol v opozicii, tak bol stale na tlacovkach, recnil v televizii a radiu. Ale ked sa dostal k moci, tak s tym sekol, aby sa vyhybal kritickym otazkam. On nepotrebuje v TV debate otazky o zbytocnych konsolidaciach, o kauzach s Kukuricou, predrazenom IT tendri, kseftoch Tarabu ci vytahovat ine kompriminujuce kauzy (Gedra, zachrankovy tender, Suskov pokyn na prepustenie Kovacika, obvineny poradca Lindtner (tusim ho vcera nepravoplatne oslobodili)).
On potrebuje tlacit rozpravky jeho volicom a ich kamaratom, pretoze jeho volici ziju z nenavisti, ziju z toho cim ich krmi a teda ziju z nenavisti voci Ukrajine, z nenavisti voci Curillovcom, z nevavisti voci LGBTI, z nenavisti voci Simeckovi a jeho mame. Ficovych volicov nezaujima vyska dlhu v HDP, nezaujimaju ich 3 spackane konsolidacie, kde sa deficit verejnych financii este aj zvysil, nezaujima ich zvysena DPH o 3 percenta, nezaujima ich vyssia inflacia. Co ich ale zasiahne, tak to su vysoke ceny PHM, pretoze skor si vsimnu narast PHM o 20 percent ako narast cien v obchode po zmene DPH o 3 percenta ci zmenu poplatku za cestovny pas z 33 na 50 eur, pretoze pas si da clovek spravit s platnostou na 10 rokov.
heker - mierne ta upravim. Fico je sice vynikajuci retor ale urcite by sa nasiel iny politik ktory je rovnako, mozno viac dobry. Dolezite je ale to, ze v duely (a viac) nebol viac nez 10r. Necudoval by som sa ak aj 15r. Uplna kopia Orbana.
-
harrison314
Hardcore addict
heker - on mozno bol dobry diskurer, alebo recnik, ale ako spominal wladas uz strane dlho nebol v realnej diskusii, ved on uz nezvlada ani otzaky novinarov na tlacovkach a vulgarne im nadava. Je silny len tam, kde nema oponenturu a pytaju sa ko "ako sa ma". Myslim, ze on sam dobre vie, ze do diskusie s niekym realne priemernym (napriklad Hlina) by neobstal. Dalsia vec je, ze uz dlhodobo hovori do roznych medii ine veci. Ved si spomen na kampan 2023 - namiesto seba posielal diskutovat Blahu, smeraci do disukusii ani nesli a vyuzivali dezinformacne kanaly, ked sli tak v STVR hovorili nieco uplne ine ako v InfoVojne alebo u Bombica (napriklad o vystupeni z NATO a EU).
Preto aj teraz likvuduje media, preto zaviedol komunisticku cenzuru v STVR. Pre to v diskusiach je ku smeroakovi protistrana zo SNS (to som nedobrovolne pocuval pri diskusii o tom preco presunut komunalne volby o rok, ako oponent bol starosta za SNS, ktory s tym suhlasil). Pre to chce zrusit volby zo zahranicia, lebo on nedokaze vyhrat v cestnom boji.
Preto aj teraz likvuduje media, preto zaviedol komunisticku cenzuru v STVR. Pre to v diskusiach je ku smeroakovi protistrana zo SNS (to som nedobrovolne pocuval pri diskusii o tom preco presunut komunalne volby o rok, ako oponent bol starosta za SNS, ktory s tym suhlasil). Pre to chce zrusit volby zo zahranicia, lebo on nedokaze vyhrat v cestnom boji.