Vytaženie CPU na 100%

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Vytaženie CPU na 100%

Príspevok od používateľa kzS^ »

Zdravim, mam starsi Lenovo ntb a mam problem s vytazenim CPU na 100%.
Preinstaloval som aj WIN a nic, tak isto prepastoval CPU nic, nevie niekto cim by to mohlo byt ?
Nasiel som na nete ze by to mohlo byt aj SSD ale neviem teda... dik
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vytaženie CPU na 100%

Príspevok od používateľa gogo956 »

Task manager, procesy a zistit ktora aplikacia to presne robí.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

SSD urcite nie, to by si mal vytazeny disk. Prepastovanie cpu nema nic spolocne s vytazenim cpu, ale s teplotou procesora.

To co bude vytazovst cpu, tak bude daky proces. Moze to byt systemovy proces alebo od inej aplikacie. Castokrat to byva kniznica Windowsu alebo ovladac po aktualizacii, no stava sa aj to, ze to robi virus/spyware/malware. Je to taka nevdacna robota hladat to, ale treba skusat. Najjednoduchsie mas CTRL+ALT+DEL a dat poslednu polozku, pozriet si procesy, dat ich zoradit podla vytazenia a sledovat. Vies ten proces killnut a tym ho ukoncis. Potom odsledovat, ze ci klesne celkove vytazenie. Samozrejme skusit antivirus a tiez napr. test cez Malwarebytes Antimalware.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Pred preinstalovanim tam boli prerusovane procesy... teraz este vsetko aktualizujem a uvidime
Malware som predtym skusil a nenaslo prave nic... a v procesoch mi pride ze percenta pre appky nesuhlasia skor s konecnym vytazenim
Hlavne ten procesor je tiez asi uz nic moc AMD A6-9225 Radeon R4, 5 compute cores 2C + 3G
heker
Redeemer
Redeemer

Klikni tam pravym tlacitkom, niekde sa tam nastavuju aj skryte systemove procesy.

Inak chybaju tu zakladne info, ze aky je tam procesor, aky Windows, kedy to zacalo robit atd...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

CPU som doplnil hore, 8GB ram a win10.
Kedy to zacalo robit nepoviem lebo to neni moj ntb ale vraj uz davnejsie... :)
heker
Redeemer
Redeemer

Je to 9 rocny procesor s tragickym vykonom, ale aj tak neni dovod na 100 percentne vyrazenie. Treba skusit killovat proces za procesom a odsledovat to. Alebo to formatnut a nahodit cisty Windows.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

To som spravil prave... a teraz pri aktualizacii driverov na grafiku napisalo ze ovladace niesu podporovane pre win10 dal som restart a uz win nenabehne :D takze asi tam skusim dat rovno win11
gogo956
Redeemer
Redeemer

AMD A6-9225 je na dnesnu dobu slaby procesor a Win11 je pomerne narocny OS na Hw. Aj ked tomozno rozbehas, tak praca na tom bude veelmi pomala.
heker
Redeemer
Redeemer

Nesuhlasim. V benchmarkom je rozdiel minimalny, je to 1 az 3 percenta vykonu. Pri hrach ma napriklad az 10 percent na vrch prave Win11. V Cinebenchu viedol Win10 skoro o 10 percent, pri virtualizacii zase vyrazne Win11. Cize by som to zhodnotil tak, ze na bezne pouzivanie sa bavime v rozdieloch 3%, co je zanedbatelne cislo. Skor je otazne, ze ci dokaze nainstalovat Win11 beznou cestou z dovodu podpory procesora, TPM 2.0 cipu a este neviem ake je tam obmedzenie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ta podpora zo strany Win11 pre tento procesor nie je prave preto, ze je to prilis slaby procesor. Dvojjadrovy procak v dnesnej dobe je uz proste zastarany.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Win11 asi nedam alebo neviem heslo :D
Co je divne ze stiahem najnovsie ovladace cez program a po restarte uz nejde spustit ten win ani sa nedari obnovit...
Napísať odpoveď