Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa jackb »

Toto je skvele pocuvanie uz od samotneho titulku
https://www.aktuality.sk/clanok/k5dyVq7 ... eopodcast/
Tak velmi sa hodi na "krestanskych" politikov ci uzivatelov.

musi byt velky zmatok v hlavkach pseudokrestanov, ktori velebia uchylneho Lumpa ako Kristov druhy prichod.
niekto, kto sa foti s Bibliou hore nohami, alebo sa jej pri inauguracnom akte radsej ani nedotkne si obiera pedofilnu papulu o papeze, ktory ho legitimne kritizoval
https://bsky.app/profile/adamkinzinger. ... dqozatnc2q
Vraj "on ho zvolil", preto mu musi nohy-ruky bozkavat. A Biden, praktikujuci katolik, vraj "prenasledoval ludi pre ich vieru", halucinoval odsudeny zlocinec.

V Prahe sa ukutocnila na Ceko podivna akcia. V najateistickejsej krajine Europy sa cast ludi dozadovala kriminalizacie potratov. Proti nim isli najma zeny, ktore sa dozadovali konca patriarchatu, ci toho, aby sa viera protistrany nestrala do ich porodnych ciest. Len sa to po cesky rymovalo..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ono by som to aj chcel vtipne komentovat, ale poslednu dobu, je to vtipne samo o sebe v style tragikomedie.
Prílohy
672685704_1385129880321021_7086099676902946544_n.jpg
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Keď sa na stranu pápeža postavila talianska premiérka, Trumpeta sa rozhádala aj s ňou.
Hoci aspoň nie je pokrytec, musí sa mu nechať, že sa za chvíľu bude hádať s celým svetom. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Odsudit za opakovane otovrenie ruhenie sa, to vobec. Presne ako s mluvcackom KBS (nie alkoholu)
"Nemozeme sa vyjadrit ku Lump vs. papez. Jeden zastava nase hodnoty, druhy je nas sef"

Pri teme papez, ten je na nastave Severnej Afriky, ktora je dominantne moslimska. Namiesto posielania vsektych moslimov do koncentrakov, aj tu papez buduje mosty. To je snad na tu staru shootyho karikaturu, na ktorej sa babky-demokratky pytaju dedinskeho fararka: "A je ten papez vobec katolik?!"

\\americka verchuška by si mala curtu zobrat za maskota. Objimac Gauca je krestan len 7 rokov a tvrdi, ze "papeze nepozna Pismo". Prepity Pete s kriziackou kerkou "cituje z Pisma" no je to vymysleny text z Pulp Fiction.
Vacsinou sa obycajni ludia spravaju ako politici. Je vtipne, ked su politici tak podobni obycajnym ludom.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Asi toľko k "štátom" (iba Alžírsko zo zoznamu) Severnej Afriky:
"Pápež Lev XIV. uskutočňuje od 13. do 23. apríla 2026 významnú 11-dňovú cestu po Afrike,
ktorá zahŕňa štyri krajiny: Alžírsko, Kamerun, Angolu a Rovníkovú Guineu"
Prenasledovanie Kresťanov v moslimskom svete opäť pokračuje:
"Podľa dostupných svedectiev sa v preplnených častiach Teheránu vyskytli prípady, kedy miestne ženy
predávali perzské Biblie, čo je v danej krajine spojené s vysokým rizikom"
"Vzhľadom na náboženské pomery v Iráne je predaj aj kúpa Biblie považovaná za nebezpečnú činnosť."
Nehovoriac o tom akože katolíkovi Bidenovi čo bolo teda naozaj katolícke a zvelebujúce omilostiť syna zločinca.
No a pripomenutie si výročia úmrtia obľúbeného pápeža https://www.vaticannews.va/sk/vatikan/n ... a-fra.html
curta
Light Professional
Light Professional

Je Boh egocentrický? Pedofília v cirkvi? Prezradil spovedné tajomstvo?

jackb
Redeemer
Redeemer

No ty sa dnes vo vybere prekonavas, a to je u teba co povedat.
Pubertalny zmrd, ktory vlade mafianov a zlodejov trci z dolneho konca hrubeho creva. Aj ten urcite potrebuje zvysovat dosah.

Ale "nabozensky komunizmus", ktory je oxymoron, ten nevysvetlis.

\\ked sa po skandaloch muselo vymenit cele vedenie anglikanskej cirkvi (a snad by si konecne zobrali priklad aj katolici), za jej nabozensku hlavu bola prvy krat vymenovana zena. no a ona sa vcera stretla s papezom Levom
https://www.reuters.com/world/pope-firs ... 026-04-27/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

curta napísal: 27 apr 2026, 21:58 Je Boh egocentrický? Pedofília v cirkvi? Prezradil spovedné tajomstvo?
Moje odpovede na otázky, 1. Nie je, no záleží kto ho ako opíše, 2. Pedofília je vážny problém, 3. Pri zločine sa má prezradiť.
O výchove budúcich pápežských diplomatov. Pápežská cirkevná akadémia https://www.vaticannews.va/sk/vatikan/n ... mieru.html
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 28 apr 2026, 15:58 1. Nie je, no záleží kto ho ako opíše
Pozrime sa, co na to hovori Biblia (Exodus 20)
Neurobíš si modlu, ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou!

Nebudeš sa im klaňať, ani ich uctievať! Lebo ja, Pán, tvoj Boh, som žiarlivý Boh, ktorý tresce neprávosti otcov na deťoch do tretieho a štvrtého pokolenia u tých, čo ma nenávidia.
Takze odpoved je ano, je zialivy samoluby, nespravodlivy a egoisticky. A hovori to sam.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Záleží od zákona. Buď ho opíšu tak ako si uviedol, alebo skôr ako flegmatického.
To je ako viera v mimozemšťanov, niektorí ľudia môžu veriť že sú aj dobrý alebo zlý.
Tvoj názor že je zlý, môj že je dobrý. Z AI pri napísaní - Akú povahu má kresťanský Boh ?
Spoiler
Povaha kresťanského Boha je v teológii chápaná ako komplexná, no jadrom je láska, svätosť a osobný vzťah k stvorenstvu. Kresťania veria v jedného Boha, ktorý je zároveň Trojjediný (Otec, Syn a Duch Svätý).
Tu sú hlavné črty Božej povahy podľa kresťanskej náuky:
Boh je Láska (agapé): Toto je ústredná definícia, znamenajúca nesebeckú, obetavú lásku, ktorá sa dáva.
Trojjediný Boh: Kresťania veria v jedného Boha v troch osobách. Ježiš Kristus je považovaný za obraz Božej podstaty a zjavenie Boha.
Svätý a Spravodlivý: Boh je oddelený od hriechu a zla, je absolútne čistý a spravodlivý vo svojom konaní, trestá zlo a odmeňuje dobro.
Milosrdný a Milostivý: Hoci je najvyššou autoritou, je trpezlivý, zhovievavý a prejavuje nežný ohľad a priazeň.
Osobný a Všemocný: Boh nie je len neosobná sila, ale bytosť, s ktorou možno nadviazať vzťah, pričom je stvoriteľom a vládcom vesmíru.
Boh periférií: Podľa kresťanského chápania sa Boh zjavuje nielen vo vznešenosti, ale aj v pokore, blízkosti k chudobným a hľadajúcim.
* Po Mojžišovi písali ďalší ľudia o Bohu (negatívne). Ako môže byť zlý, keď dal 10 prikázaní kde práve naopak vyzýva na neurobenie zla.
Keď sa teda neverí v nadprirodzenú bytosť vesmíru, ale verí sa : v mimozemský život vo vesmíre, názory vodcov režimov, iné bytosti, atď.
V poste nižšie 29.4. 8:15 je písané ako ľudia iných náboženstiev "nesmú nič" - politológ Lenč je moslim a môj známi budhista nik im neškodí :minus: :smt006
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako podla zakona? Chces povedat, ze Biblia klame?
curta
Light Professional
Light Professional

Blastbit,
presne tak, ale harrison314 ako som si všimol je dogmatik. Už aj AI je objektívnejšia ako títo dogmatici. Vyberie si jednu vetu alebo jedno slovo a ignoruje všetko.
Bibliu si môže každý prečítať a urobiť si názor.

Ateisti v Sovietskom zväze by vás síce za čítanie Biblie poslali do gulagu, ale tu máme náboženskú slobodu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

curta napísal: 28 apr 2026, 18:58 Vyberie si jednu vetu alebo jedno slovo a ignoruje všetko.
Bibliu si môže každý prečítať a urobiť si názor.
Ty si uz asi nebol velmi dlho v kostole, ze?
jackb
Redeemer
Redeemer

curta napísal: 28 apr 2026, 18:58 Bibliu si môže každý prečítať a urobiť si názor.
ak by predtym nebolo jasne, ze si Bibliu nikdy nedrzal v rukach, tak teraz si to podpisal. Dakujem.
Ale teda, aky nazor mas na teda na podobenstva, kde Jezis kritizuje lenivost? a preco si si ich nezobral ani do paty a lenivost propagujes, praktikujes a obhajujes rezim na nej zalozeny?
curta napísal: 28 apr 2026, 18:58 tu máme náboženskú slobodu.
Ty si chvalil ako zlocinne zakazali moslimom dostojne sa modlit a ateistov tiez obtazujes v kazdom druhom poste.
Takze dalsia tvoja loz. Ziadna nabozenska sloboda sa na Slovensku neuplatnuje, kedze jedina skupina ma privilegia a ine su jej ukor utlacane :smt006

Ak by bola sloboda, tak sa bludweb netesi z toho, ze jedna skupina moze mlatit do zvonov a upravovat sviatky a dalsie maju zakazane dojstojne sa zhromazdovat ci byt bez vyznania. Vypovedat Vatikansku zmluvu, zrusit cirkevne sviatky, ktore su sviatkami statnymi, povinne nabozenstvo na skola na vidieku, zrusit diskriminaciu ateistov a bude sa da hovorit o slobode.
curta
Light Professional
Light Professional

Chorý militantný blázon bude určovať ako má vyzerať sloboda, to je idiot
harrison314 napísal: 28 apr 2026, 19:26 Ty si uz asi nebol velmi dlho v kostole, ze?
Nejak si sa nevyjadril, prečo vytrhávaš vetu z Biblie a nečítaš všetko.
Blastbit ti tu dal prehľad kresťanského Boha, ja som dal video, kde riešia aj či je Boh egocentrický a ty dogmatik miesto celej Biblie vytrhneš jednu vetu.
jackb
Redeemer
Redeemer

curta napísal: 28 apr 2026, 23:13 Chorý militantný blázon bude určovať ako má vyzerať sloboda, to je idiot
Ja som militantny? Pisem ako ty s kym treba skoncovat?
Takze si nielen proti slobode nabozenskej, ale aj proti slobode prejavu. A za to posledne by si si zavolal pat kamaratov a kňučali by ste u admina nech na mna posle policu, ak by som si dovolil ja. Tak sa skus spravat tak, ako to pozadujes ty.
Vies co znamena "liberal", ked su pre teba vsetci "retardovani" a "musis s nim skoncovat"?

Takze mas otazky na "nabozensku slobodu, ktora na Slovensku je", aj ked priekazne nie je. Preco podla teba vsetko mozu len katolici, medzi ktorych nepatris, lebo si nikdy nebol v kostole a ani necital Pismo, a ateisti ci prislusnici inych nabozenstiev ako katolickeho nesmu nic? To ti pride ako sloboda?

Jediny kto vytrhava Bibliu z kontextu si len ty sam. Lebo si ju nikdy nemal v rukach. A video, ktore si zdielal je len daky komparzista Smeru, ktory ti plati za zdielanie. Jeho prejav, zodpovedaju veku, s temou o nabozenstve nema nic. Len fakt, aky strasne chamtivy je Baráni a ako si chamtivy ty sam, komunista.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

curta napísal: 28 apr 2026, 23:13 Nejak si sa nevyjadril, prečo vytrhávaš vetu z Biblie a nečítaš všetko.
Blastbit ti tu dal prehľad kresťanského Boha, ja som dal video, kde riešia aj či je Boh egocentrický a ty dogmatik miesto celej Biblie vytrhneš jednu vetu.
Lebo keby si chodil do kostola, tak vies, ze za onsu knaz trikrat precita kusok Bilblie a necita vsteko. A kedze je Biblia Bozie slovo, kto si ty, aby si hovoril, ktore casti su prave a ktore su vymslene? Ktore treba brat vazne a ktore ako metaforu? (Inak moja citovana cast Biblie sa ani ako metfora brat neda, lebo ide priamo o Bozie slova... nie pribeh, nie podobestvo).
jackb
Redeemer
Redeemer

Teda nielen knaz, ked je na to dost ludi, tak citania a zalmy su pre laikov, ale o pocte citacnie pocas svatej omse curta nema ani paru. Ani o vierouke. On len zdiela krestanisticke weby, aj ked su v rozpore s ucenim uz druheho papeza.
Pri jeho zapale by sa dalo predpokladat, ze bol pokrsteny len nedavno, ale absencia zakladnych znalosti ukazuje, ze ani to sa nestalo. On potrebuje byt obet. Ci komunista medzi volicimi pravice, alebo krestan medzi ateistiami ci ludmi, ktori neucitevaju KBS.
curta
Light Professional
Light Professional

harrison314 napísal: 29 apr 2026, 15:29 Lebo keby si chodil do kostola, tak vies, ze za onsu knaz trikrat precita kusok Bilblie a necita vsteko. A kedze je Biblia Bozie slovo, kto si ty, aby si hovoril, ktore casti su prave a ktore su vymslene? Ktore treba brat vazne a ktore ako metaforu? (Inak moja citovana cast Biblie sa ani ako metfora brat neda, lebo ide priamo o Bozie slova... nie pribeh, nie podobestvo).
Keby si poznal čítanie počas omší, tak by si vedel, že sa systematicky číta z celej Biblie. Takže sa v trojročnom cykle prečíta z každej časti Biblie.
Ty si účelovo vyberieš 1 vetu, a ostatných 10 000 viet Biblie ignoruješ.
Potom vy dogmatici dochádzate k zlým záverom, napr. "žiarlivosť" u Boha vysvetľujete ako nejakú ľudskú vlastnosť. :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

curta - toto vazne nobhajis. Lebo nejde o systemitcke ale o ucelove citanie z Biblie. Teda konkretne casti, ktore sa prave hodia. A moja citacia Biblie je rovnako dobra, ako akakolvek ina v kostole. Co si za krestana, ked spochybnujes Bozie slovo?
Napísať odpoveď