Inštalácia W11

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ab021
Medium Star
Medium Star

Inštalácia W11

Príspevok od používateľa ab021 »

Dobrý deň. Poprosím o pomoc. Chcem nainštaľovať W11 na nepodporovaný PC. Upravil som registre AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU, ale stále mi ešte chýba SecureBoot. Inakšou úpravou registrov mi vypíše, že PC nepodporuje inšt. W11. Ako odstránim tento problém? Ďakujem.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Inštalácia W11

Príspevok od používateľa starysomar »

AI:

"Najbežnejšie spôsoby inštalácie:
Metóda cez Rufus: Pri vytváraní bootovacieho USB kľúča (z obrazu ISO) ponúka Rufus voľby na odstránenie kontroly TPM 2.0 a Secure Boot.

Úprava registrov (počas inštalácie): Ak inštalácia zlyhá, stlačte Shift + F10, zadajte regedit, a pridajte kľúč LabConfig s hodnotami BypassTPMCheck, BypassSecureBootCheck a BypassCPUCheck nastavenými na 1.

Obídenie cez príkazový riadok: V inštalačnom programe je možné použiť príkaz setup /product server na obídenie kontroly.

Upozornenie: Zariadenia, ktoré nespĺňajú požiadavky, môžu byť nestabilné a nemusia dostávať bezpečnostné aktualizácie.
ab021
Medium Star
Medium Star

Skúšal som aj spomínanou úpravou, ale tam mi vypísalo, že PC nespľňa požiadavky. Len úpravou registra MoSetup obišlo TPM a CPU, ale zostal problém s SecureBoot. Ako spustiť inštaláciu produkt server?

Autoeditácia príspevku po 1 hod 52 min 59 sek:
Skúšal som to opäť a stále mi píše, že PC musí podporovať zabezpečené spustenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ab021
Medium Star
Medium Star

Podarila sa mi inštalácia cez Rúfus. Všetko fungujeaž na to, že pri kliknutí pravým tlačítkom myši na hociktorý súbor pre úpravu súboru (premenovaí, kopírovať atď.) sa nezobrazí text v tabuľke a so súbormi sa nedá robiť úpravy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hod screen ako to vyzera. Podla mna je to chyba Windowsu, asi by som to opat preinstaloval.
ab021
Medium Star
Medium Star

Skúšal som to viackrát preinštaľovaź, ale s rovnakým výsledkom.
heker
Redeemer
Redeemer

Co ten screen alebo fotka? Aj tak si myslim, ze je to poskodeny Windows. Skus spravit novy instalacny USB kluc.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Windows máš odkiaľ stiahnutý?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

neni to len drivermi? pozriet device manager ci tam nie su nejake nezname zariadenia.
netusime uplne co si spravil, odkial si stahoval windows, ako si ho upravil v rufuse aby ti isiel, ci si tam robil nejake dodatocne upravy. to ze sa zle vykresuje kontextove menu znie uplne ako nejaka nevydarena uprava. win11 ma nove kontextove menu a vacisnou prvy krok domacich kutilov je pouzit nejaku utilitu co to zmeni na povodne kontextove menu...
ab021
Medium Star
Medium Star

W11 som stiahol z MediaCreationTool verzia 24H2. Nerobil som žiadne úpravy. Skúsim si stiahnuť 25H2 a uvidím. Dám vedieţ.
heker
Redeemer
Redeemer

Preco si stahoval staru verziu, ked by ti aj tak davalo aktualizaciu na 25H2? Pride mi to ako nezmysel, ze si volil tento postup. Teda pokkal 25H2 nema hw obmedzenie.
Napísať odpoveď