4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa jackb »

curta napísal: 30 apr 2026, 23:34 Šimečkovu matku a jej mimovládku, keď dostávala verejné zdroje, ale niekto ich kontrolovať mal. Takže je to v konečnom dôsledku jedno.
Aj diecezna charita je mimovladka. Ides postavit biskupa k stene? A co kamaratky tvojej hviezdy Kopcian? Tie beru z verejnych zdrojov daleko viac. Na kaviaren, kde kreslia do mliecka. Alebo bludweby na preklady noticiek z TASSu a Russian Trash. Aj tych smu konktorolovat a stavat k muru, alebo to by "nebola sloboda"?
Aj nahrávka z chaty, kde Fico chce bojovať proti opozícii (čo robí každá koalícia v každej krajine, a to isté robí opozícia) vznikla tuším nezákonne a zaujíma to niekoho?
Netusis a mas v politologii asi rovnaky salat ako v religionstike. Mozno sa skus venovat len tym sportom.

Podla sieti dnes mrncal, ze ide vyhrat volby, ale vraj Gasparkovci a Boborovci uz nebudu vladnut... taky gulas ako tu od curtizany.
Nech by len pekne prehral a ani bypassy by to nezachranili.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

curta napísal: 30 apr 2026, 16:01 Mňa by zase zaujímalo, ako sa pozeráte na podvody Šimečkovej rodiny,
Mňa by zase zaujímalo ako sa pozeráš na podvody Ficovej rodiny, jeho brata, ktorý dlží štátu na odvodoch, podvodv s firmami jeho bratrancov, ale aj na zaujímavo získané dva byty v BA bez hypotéky Ficovho syna.
ktorá chce bojovať proti (údajným) podvodom Ficovej vlády.
tie podvody Ficovej vlády nie sú údajné ale reálne. A neviem kde si prišiel na to, že ŠImečková rodina chce bojovať proti podvodom Fciovej vlády, ...ono vieš v normálnych politických stranách sa predsedníctvo volí a nie je to kult osobnosti a teda strana jedného človeka. PS sa nerovná Šimečka ani Šimečková rodina, PS má už 4 predsedu, pokiaľ dobre rátam.
A doteraz som sa nedozvedel, ako by ste vy robili konsolidáciu alebo teda ako by ste ozdravili verejné financie.
Už to tu bolo tisíckrát omieľané, šetrili na strane štátu.
Z fráz PS a tzv. Demokratov sa žiadna konsolidácia nespraví...
Ani z fráz Smeru, Smerácka konsolidácia nefunguje a nie nie je to tým čo zanechal matovič, lebo Radičová vedela po Ficovi za tri roky konoslidovať o tri percentá. Fico robí tri konsolidácie a aj tak dlh rastie, takže z toho vypýva, že Fico nevie konsolidovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

curta len papagajuje smeracku propagandu (teraz zacal to iste opakovat Fico), to, ze nema nic spolocne z realitov nevadi. Svedci o tom aj jeho nahla zmena nazoru na Trampa a Benesove dekrety.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To nie je papagajovanie. To je plnenie pracovnej naplne.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

heker, ľudia sú takí, že sa radi dozvedia nové veci aj nelegálnou nahrávkou (Gorila, Fico/chata), nie som úplne proti tomu.
Ale snáď niekto verejné zdroje kontrolovať má, takže keď niekto faktúruje trojito, falšuje bankové výpisy má to byť tajné a neverejné? Potvrdzuješ, že keby vládnu tzv. liberáli, tak to ututlú, lebo naši ľudia? Inak teraz to chcú zvaliť na Pukovú, to je tá o ktorej sme sa bavili v konšpiráciách
post2467263.html?hilit=pukov%C3%A1#p2467263
Takže tých podvodov je toľko, že kázať o morálke od týchto je trochu mimo.
Mňa to veľmi nezaujíma, viem, že nikto nie je dokonalý, ale práve liberálni voliči žiadajú od politikov dokonalosť a čakajú, že už príde niekto, kto chyby robiť nebude. Veriaci to majú jednoduchšie: dokonalý je len Boh a ľudia chyby vždy robiť budú. Tí ostatní musia čakať dokonalosť od druhých, ale nikdy sa nedočkajú..
Záver je taký, že voliť treba podľa iných kritérií, nie čakať na dokonalého politika a netreba po každej chybe odstupovať z funkcie, to je taký liberálny nezmysel.

A k tým hlúpostiam, že papagájujem smerácku propagandu: už tu bol niekto, kto napísal niečo pozitívne na Fica a dokázali ste sa s ním na úrovni baviť? Lebo to nie je o mne, ale o vás. Iný názor vás ohrozuje, tak ktokoľvek, kto iný názor napíše, je bot alebo propaganda.
To isté, ak niekto napíše niečo pozitívne na Rusko - zase je bot alebo Putinova propaganda.
Vy niektorí absolútne neviete žiť s tým, že niekto má iný názor a že ste v menšine.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Co pozitivne by sme mali na Fica napisat? Krajina v prdeli, ministrami su zlocinci, co sedeli v base, alebo byvaly casnik, byvala moderatorka, dalsi si vyplace ministerstvo sportu a tvoj Daddy mu ho aj da, len aby nezvalil vladu.

A ze my nevieme akceptovat nazor inych? Teda nedajboze akceptujes nase nazory?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako po nom mozes chciet, aby akcpetoval ine nazory, ked on nekaceptuje ani realitu a fakty?
A hlavne je to trol, lebo diskuter by diskutoval a argumentoval... namiesto toho tu mame propagandu, prazdne odpovede, frazy a bludweby.

Autoeditácia príspevku po 43 min 38 sek:
Co hovori curta na nove vyjadrenia pana premiera?
Prílohy
Snímka obrazovky 2026-05-03 090346.png
jackb
Redeemer
Redeemer

curta napísal: 02 máj 2026, 22:49
Presne tak. A ty tie F*cove schvalujes. Ked Jano Kuciak pisal o kseftoch jeho kurtizany, tak Kocnerovi schvalil jeho vrazdu. Tak sa tvoj hrdina sprava, ked sa mu niekto hrabe najblizsom okoli. Tak chod do haja s moralkou
curta napísal: 02 máj 2026, 22:49
Záver je taký, že voliť treba podľa iných kritérií, nie čakať na dokonalého politika a netreba po každej chybe odstupovať z funkcie, to je taký liberálny nezmysel.
Vo svete je to uplne bezne. Drzat pri moci mafianskeho grazla je nezmysel.
A k tým hlúpostiam, že papagájujem smerácku propagandu: už tu bol niekto, kto napísal niečo pozitívne na F*ca

F*co nikdy nic pozitivne neurobil. Je to propaganda Smeru, za ktoru beries peniaze
Lebo to nie je o mne, ale o vás. Iný názor vás ohrozuje, tak ktokoľvek, kto iný názor napíše, je bot alebo propaganda.
Je to presne. Ty chces liberalov a domnelych ateistov strielat. Ty rozdavas diagnozy. Ty odmietas priznat, ze kopirujes propagandu z noticiek. Ked ti niekto oponuje, tak bud urazas, alebo ignorujes a ides novu davku propagandistickych bludov ako bot. Pritom si to bol ty, kto kňučal, ze si tu ludia neoponuju. Tak sa ku tomu tak postav.
To isté, ak niekto napíše niečo pozitívne na Rusko - zase je bot alebo P*tinova propaganda.
Vy niektorí absolútne neviete žiť s tým, že niekto má iný názor a že ste v menšine.
Rusko a uz vobec nie P*tin neurobili nic pozivitne. Su to len lzi propagandy. Nemozes napisat co pozitivne urobil rakusky maliar-natierac a jeho Nemecko. Aby si nebol za bota, bolo by fajn, ak by si "tvoj" post nedal najst slovo od slova na inych diskusnych platformach. Zatial ti idu len vulgarne urazky a vyhrazky (aj tie si niektore skopiroval).
Hlavne co nemozes je schvalovat genocidu ci veponizovane sexualne nasilie v susednej krajine a kazat o moralke.

Pritom v mensine si len a len ty sam. Aj tu, aj na Slovensku, lebo Smer, ktory ta plati, nemal 50%+1 hlas a SNS, ktoru si volil preliezla len tak tak. Ani krestnaov nie je 50%+1, lebo kostoly su prazdne. A katolik nie si - neuznavas papezov ani svatych a Bibliu si nedrzal rukach. Ked si zistil, ze v Europe si este vacsia minorita, lebo ludia si volia do EP liberalov, tak si napisal, ze s nimi ides skoncovat. Tak si neschopny spracovat, ze si mensina. No lozis sem, vulgarne napadas ludi, za penaize siris propagandu tych najhorsich ludi na planete, vyhrazas sa "skoncovanim" pre iny nazor a este si obtieras papulu.
mLuks
Addict
Addict

curta napísal: 02 máj 2026, 22:49 Vy niektorí absolútne neviete žiť s tým, že niekto má iný názor a že ste v menšine.
Neviem o akej menšine rozprávaš, keď podľa dlhodobých prieskumov viac ľudí chce voliť PS a SaS ako Smer.

A mám pre teba novinku Curta, samotný Smer začal uvažovať o obmedzovaní 13. dôchodkov a súhlasí s tým aj predajný dôchodca z JRD, teda JD. Takže keď si sa pýtal, že ako by sme robili konsolidáciu, tak presne takto, zrušili/obmedzili 13. dôchodky, tak ako to teraz bude musieť urobiť Smer a potopiť tak svoju vlajkovú loď. Hlavne, že si sa tu hral na to ako ty si vyhral debaty o 13. dôchodkoch a vlakoch zadarmo a pritom ja som mal celý čas pradu a došlo to už aj tvojmu milovanému Smeru.

Diletanti konečne pochopili, že konsolidácia sa robí na strane štátnych výdavkov, nie na strane zvyšovania daní a odvodv do štátnej kasy. Takže, tri konsolidácie, vyššie dane, odvody, ceny PHM, potravín, služieb, transakčná daň, zdevastované podnikateľské prostriedie, ľudia rušia živnosti a po novom už aj dôchodcovia prídu o 13. dôchodok. Hlavne, že politikom sa zvýšili platy a paušálne náhrady. Tlieskam po stojačky, výsledok vládnutia Smeru, Hlasu a SNS - sociálnych kleptokratov.

Vyjadríš sa k tomu hneď, alebo si počkáš aké noty k tomuto prídu zo Súmračnej?
Snímka obrazovky 2026-05-03 o 11.27.06.png
Autoeditácia príspevku po 8 min 40 sek:
Inak, Tibor Gašpar, to je ten, ktorého si nazval najslušnejším človekom.
Erik Tomáš vyhlásil, že kým je Hlas vo vláde, trinásty dôchodok sa meniť nebude. Reagoval na vyhlásenie Tibora Gašpara zo Smeru, ktorý pripustil jeho väčšiu adresnosť.
„Neviem, čo tí páni v Smere majú, lebo premiér príde ku mne na kontrolný deň, povie, aby sme sa nedotýkali trinástych dôchodkov, ja s tým absolútne súhlasím, tak neviem, prečo predstavitelia Smeru toto otvárajú,“ vyhlásil Tomáš v TA3.
Povedal, že je to dôchodková dávka, nie sociálna dávka, a teda má na ňu nárok každý dôchodca. Spravodlivosť a solidarita je podľa neho v tom, že rovnakú sumu dostane každý z nich.
„Akékoľvek zásahy do tohto systému, či už zakryté adresnosťou, by ho mohli narušiť tak, že by nebol. Strana Hlas a ja ako minister práce trváme na tomto nastavení trinásteho dôchodcu. Kým budeme vo vláde, nič sa s trinástym dôchodkom nebude diať.“
A možno z toho bude aj koaličná kríza. Ale páči sa mi, že to ET nazva spravodlivosť a solidarita ale nerozumiem, že čo je spravodlivé a solidárne na tom, že dôchodca s 500€ dôchodkom dostane 660€ ale aj dôchodca s 1500€ dôchodkom dostane 660€. Ja slovo solidarita chápem trochu inak ako ET.

Ale vidno ako sa ET bojí o percentá.

Autoeditácia príspevku po 2 min 48 sek:
Avizované stretnutie Fica so Zelenským sa podľa Tibora Gašpara nemusí uskutočniť v Kyjive. Zdôvodnil to tým, že sa tam vykonávajú vojenské operácie. Slovenský premiér včera po telefonáte s ukrajinským prezidentom vravel, že pôjde do ukrajinskej metropoly.
„Budeme pokračovať vo formáte spoločných vlád, zároveň sa vzájomne navštívime v hlavných mestách našich krajín,“ uviedol Robert Fico, ktorý sa návšteve Kyjiva doteraz vyhýbal.
„Kde to nakoniec bude, či na hranici medzi Slovenskom a Ukrajinou, uvidíme,“ povedal teraz Gašpar v Joj 24. „Myslím si, že keď príde konkrétne pozvanie, bude sa vyhodnocovať, v akom čase a v akých bezpečnostných podmienkach to bude.“
minuta eNka.

Nevravel Fico, že v Kyjive žiadna vojna nie je? Tak o akých vojenských operáciách hovorí Gašpar? ...týto si tak kadia do úst
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Inac spominate, ako sucasna koalicia kritizovala tu byvalu, ze si vymeniaju nazory cez socialne siete? Tak Fico a Danko is new Matovic a Sulik.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Akoze uplne mimo cohokolvek o coms a tu bavite, ale musel som sa podelit. Na FB mi nahodou vyskocil tento holohlavy tlk ktory zapol "lajfko" lebo mu pri koseni zavolal Zoro Kollar, ze ma naklusat, lebo s nim musi nieco prebrat. No a chvilu to ako hral ze je to cele spontanne a netusi co sa bude diat, ale potom si s dovolenim Zora natocili tu urgentnu konverzaciu o tom ako ho Zoro potrebuje aby mu pomohol vyfiltrovat ludi ktori to najviac potrebuju a ktorym by financne pomohol. Nedopozeral som to cele, to sa nedalo, ale nieco takto lacne clovek casto nevidi ani u Fica: https://www.facebook.com/share/v/1CWqjrEhei/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pavel Macko, ten, ktory bol zastupca generalneho stabu ozbrojenych sil, pise na adresu Gaspara.

"Šokujúce je to, že tento obžalovaný pán tu bol celé roky neobmedzeným pánom polície, doslova pánom života a osudov tisícov občanov, ktorí stáli v ceste oligarchom a ich Smeru.

Tibor Gašpar špekuluje, či nadácia Marty Šimečkovej zo 140 tisícovej kauzy masívne nefinancovala aktivity PS. To už aj chudobná sestra Pellegriniho naškrabkala viac. Tieto sprostosti na úrovni prichyteného vreckového zlodeja tu šíri šéf rodinného klanu s miliónovými majetkami, o pôvode ktorých nechce rozprávať. Tento klamár obžalovaný z ťažkých zločinov mútil vodu a snažil sa zaviesť vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martinky na falošnú stopu? Prečo asi? Za jeho šéfovania polícii sa na Slovensku rabovalo v desiatkach miliónov, právoplatne boli odsúdené desiatky kumpánov a nominantov strany Smer, ktorej je podpredseda, do Dubaja sa súkromnými lietadlami vyvážal keš prepratý cez čínsku práčku, príbuzní a blízki politikov Smeru zázračne zbohatli...

Nemá zmysel pokračovať a pokaziť si slnečnú nedeľu, lebo by som to nestihol spísať ani do večera. Prečo nie je Šimečkovej kauza už vyšetrená a uzavretá? Sám by som to ako amatér zvládol možno za týždeň. Skrátka, milionovým zlodejom a miliardových oligarchom, ktorým slúžia Fico a Gašpar vyhovuje odpútavanie pozornosti od ich "biznisu".

Nenechajte sa znechutiť a užívajte krásnu májovú nedeľu."

........
curta napísal: 02 máj 2026, 22:49 heker, ľudia sú takí, že sa radi dozvedia nové veci aj nelegálnou nahrávkou (Gorila, Fico/chata), nie som úplne proti tomu.
Ale snáď niekto verejné zdroje kontrolovať má, takže keď niekto faktúruje trojito, falšuje bankové výpisy má to byť tajné a neverejné? Potvrdzuješ, že keby vládnu tzv. liberáli, tak to ututlú, lebo naši ľudia? Inak teraz to chcú zvaliť na Pukovú, to je tá o ktorej sme sa bavili v konšpiráciách
post2467263.html?hilit=pukov%C3%A1#p2467263
Mňa to veľmi nezaujíma, viem, že nikto nie je dokonalý, ale práve liberálni voliči žiadajú od politikov dokonalosť a čakajú, že už príde niekto, kto chyby robiť nebude. Veriaci to majú jednoduchšie: dokonalý je len Boh a ľudia chyby vždy robiť budú. Tí ostatní musia čakať dokonalosť od druhých, ale nikdy sa nedočkajú..
Ano, ludia sa vdaka nelegalnym nahravkam dozvedia pozadie a nekale veci, prikladom je Gorila, prikladom je chata v Cifaroch. A potom je tu ina kauza v pozornosti premiera, tajnych sluzieb a KUFS. Kauza o 140 ci 150 tisic eur, ktora voci miliardovym lupom je zanedbana. Kauza, ktora napokon ako sa ukazuje nemusi byt sposobena matkou poslanca Simecku, ale mozno to sposobila jej kolegyna. A kontrolne mechanizmy na strane statu zlyhaly. Ale Fico sa ako baran bude ukazovat na tlacovkach a mavat tam, ze to sposobila Simeckova matka a ze tym padom sa nabalil aj Simecka a Progresivne Slovensko. Prekrucaju, fabuluju, znazia sa ociernit Simecku, nech to stoji co to stoji. Napisem opat, lebo ma curta nechapes - Ja som za to, aby sa tato kauza poriadne vysetrila a pokial Simeckova matka spachala podvod, tak nech dostane trest, aky jej Trestny zakon uklada. Nemyslim si, ze to liberali chcu hodit pod koberec alebo robis nieco proti tomu. Z toho co som cital, tak regulerne prebieha vysetrovanie a su tu OCTK, ktota maju spravit svoju robotu.

Najlepsie by vsak bolo, aby PSko povolilo, slabsieho Simecku dali prec a postavili to cele na skusenom a charizmatickom Korcokovi. Lebo Korcok je ten, ktory je skuseny, vzdelany, vie diskutovat, ma za sebou vysledky a ako diplomatat je znamy v mnohych krajinach.
jackb
Redeemer
Redeemer

Dnes je vyrocie umrtia gen. Milana Rastislava Stefanika. Opat si jeho, progresivca, liberala a luterana, budu brat za svojho vsetci, proti ktorym bojoval a komu bol trnom v pate.
mLuks
Addict
Addict

Ladislav Kamenický vyhlásil, že 13. dôchodok určite rušiť nebudú, hoci ho vláde vyčítajú aj ratingové agentúry. Jeho kolega zo Smeru Tibor Gašpar na tlačovke dodal, že si stojí za tým, že sa treba začať rozprávať o adresnosti v sociálnom systéme.
Napríklad ak má niekto dôchodok okolo 2-tisíc eur, treba podľa neho zvážiť, či by mal dostať aj 13. dôchodok.
Minister financií povedal, že je to trvalá platba a nie dávka. „Je to vlajková loď strany Smer.“
Práve Gašpar včera pripustil možnosť, že vláda bude hýbať 13. dôchodkom a že by ho nemusel dostávať každý.
„Aj samotná jednota dôchodcov ústami ich predsedu hovorí, že sú tu dôchodky, ktoré sú na takej hranici, že daný dôchodca nepotrebuje trinásty dôchodok,“ vravel v relácii na Joj24.
minuta eNka

K tomuto si beriem popcorn, tak aj v samotnom Smere sa začnú kvoli tomu hádat 😁 Noty zo Súmračnej, tak skoro asi nebudú.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

„Je to vlajková loď strany Smer.“ - ak je tvoj najvetsi uspech, to, ze vyplacas statnu davku, asi nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku a pre krajinu si spravil presne 0,000000. To aj Dankov stoziar je asi lepsi.

Noty budu, napriklad o tom ako je Fico geroj, ako znici "zlocinecku rodinu", alebo co skvele nam vybavi v Moskve.
mLuks
Addict
Addict

Sága pokračuje,už sa hádajú koho zásluhou je 13. dôchodok :D Medzi tým zistili, že transakčná daň nefunguje a tak uvažujú o jej zrušení azavedení nových daní zo spotreby ako z podnikania. A potom sa ešte Curta má tú drzosť pýtať, že ako by sme my, alebo ako by PS a SaS konsolidovali.

A ešte k tomu by ma zaujímalo ako sa Curta ako bezbrehý obhajovateľ 13. dôchodkov stavia k tomu, že strana ktorú on volil dnes hovorí o ich obmedzovaní. Teda SNS a Michalko nižšie.
Transakčná daň zatiaľ nepriniesla do rozpočtu tie vytúžené milióny, ktoré mala, hovorí predseda hospodárskeho výboru Róbert Puci z Hlasu. „Určite sa budeme baviť o tom, či je to tá správna cesta, ako vyberať peniaze od ľudí alebo či sa to nezmení na nejakú inú daň, iný poplatok, ktorý bude menej bolieť bežných podnikateľov,“ povedal.
Tomáš Drucker z Hlasu už minulý týždeň naznačil, že aj v Smere priznávajú, že transakčnú dať asi zrušia. Minister financií Ladislav Kamenický (Smer) však dnes povedal, že očakáva od koaličných partnerov, ktorí volajú po jej zrušení aj návrh opatrení, ktorým nahradia výpadok v rozpočte na úrovni pol miliardy eur.
Koalícia bude už budúci týždeň rokovať o niektorých opatreniach. Ministerka Denisa Saková má podľa Puciho pripravených 90 prorastových opatrení, ktoré sú rozdelené do piatich kategórií. Čo konkrétne je na zozname však povedať nechcel. „Sú tam opatrenia, ktoré majú priamu väzbu na rozpočet, aj také, ktoré nemajú až taký vzťah s rozpočtom a vedia sa prijať už v tomto roku,“ povedal. Toto všetko by malo byť predmetom koaličnej rady, ktorá zasadne budúci týždeň.
Puci hovorí, že Sakovej materiál je pripravený veľmi dobre a je už len na členoch koaličnej rady, čo sa schváli a čo nie. Tvrdí, že niektoré môžu mať len formu nariadení vlády, a teda sa nebudú prerokovávať v parlamente, iné môžu mať podobu zákona.
V koalícii sa hovorí aj o podobe trinástych dôchodkov. Kým v SNS a Smere hovoria, že by mohli byť aj adresnejšie, v Hlase to odmietajú. Kamenický navyše dnes označil trináste dôchodky za vlajkovú loď Smeru. „Odkedy?,“ pýta sa Puci a hovorí, že ho tieto slová prekvapili.
„Pokiaľ si pamätám tak trinásty dôchodok sa dostal do koaličnej zmluvy na základe našich požiadaviek,“ povedal s tým, že to bola téma ich ministra práce Erika Tomáša. „Nech sa páči, všetci sa budeme chváliť tým, čo bolo spravené dobre,“ dodal.
Puci pripomenul, že keď sa trinásty dôchodok schvaľoval, nikto nenavrhoval, aby bol adresný a nepoukazoval na to, že ľudia s vysokými dôchodkami by naň nemali mať nárok. Kritizuje, že sa táto téma neriešila na koaličnej rade, ale zaznieva z úst koaličných partnerov najmä v médiách. Počas uplynulého víkendu o tom hovoril napríklad Tibor Gašpar (Smer).
https://e.dennikn.sk/minuta/5312883
SNS by chcela v rámci konsolidačných opatrení riešiť bankovú daň. „Má nejaké automatické klesanie. Myslím si, že dnes nie sme v stave, aby sme si takúto veľkorysosť mohli dovoliť,“ povedal predseda klubu SNS Roman Michelko. Okrem toho majú pripravené aj ďalšie opatrenia, ktoré chcú však najskôr oznámiť parnetorom na koaličnej rade.
„Budeme veľmi starostlivo sledovať a oponovať balíček od pani Sakovej,“ dodal s tým, že ho ešte nevidel a počul len veci, ktoré ešte nie sú potvrdené.
Michelko hovorí, že očkávali, ak by šlo paralelne šetrenie a prorastové opatrenia. „Bohužiaľ boli až v treťom roku našej vlády, čo je nie celkom šťastné,“ uviedol s tým, že lepšie neskôr ako nikdy. Povedal tiež, že výpadok z prípadného zrušenia transakčnej dane by sa dal nahradiť iným daňovým mixom. „Viete, že dane zo spotreby sú vždy lepšie ako dane z podnikania alebo nejakej aktivity. Aj týmto spôsobom možno treba ísť,“ povedal.
Zadresnenie trinástych dôchodkov je podľa Michelka politicky ťažko priechodné, ale SNS súhlasí s tým, aby ľudia s vysokými dôchodkami ten trinásty nedostávali. „Budeme dávať argumenty a veríme, že nájdeme nejaký kompromis,“ uviedol Michelko, ktorý si myslí, že aj debata o rozpočte mala byť v tomto roku otvorená už skôr a nie až na jeseň, ako to bolo po minulé roky
https://e.dennikn.sk/minuta/5312928
curta
Light Professional
Light Professional

Ja som dávno písal, že kľudne nech je 13. dôchodok ako kedysi - dôchodci s najnižšími príjmami najviac a tí z vysokými dôchodkami najmenej. "bezbrehý obhajovateľ 13. dôchodkov" je klamstvo ako vždy keď dôjdu argumenty a zostáva len osočovanie oponenta. :)

A liberáli ako Sulík vo vláde sa nehádali. Ani teraz sa "liberáli", aj keď sú len v opozícii, nehádajú.
Cigánikovej pomsta.
Tvrdí, že nová stratégia pod taktovkou Branislava Gröhlinga a Štefana Hamrana spočíva v snahe odčerpať hlasy Progresívnemu Slovensku za každú cenu. Práve preto sa SaS podľa nej bráni vzniku jednotného opozičného bloku a mlčí pri útokoch na predsedu PS. Cigániková varuje, že strana, ktorá sa kedysi pýšila hodnotami, dnes mení postoje podľa nálad verejnosti
jackb
Redeemer
Redeemer

curta napísal: 04 máj 2026, 16:07 je klamstvo ako vždy keď dôjdu argumenty a zostáva len osočovanie oponenta. :)
Ako kazdy tvoj post. Len osocovanie a lzi, lebo "tvoje argumenty" su noty zo Sumracnej, pripadne iny hnoj.
Pritom si rycal ako divy, ze "F*cenko spasil cele Slovensko 50. dochodkami". A uz "jasne, nech ich vsetky zrusi, ja som za ne nikdy v zivote nebol"
mLuks
Addict
Addict

curta napísal: 04 máj 2026, 16:07 Ja som dávno písal, že kľudne nech je 13. dôchodok ako kedysi - dôchodci s najnižšími príjmami najviac a tí z vysokými dôchodkami najmenej.
môžeš sám seba odcitovať kde si to napísal? teda link na konkrétny tvoj post.
"bezbrehý obhajovateľ 13. dôchodkov" je klamstvo
nie je, pretože vždy sa tu hádžeš o zem, keď sa spomenie rušenie 13. dôchodkov, ako len progresívci a liberáli by brali dôchodcom, atď.
ako vždy keď dôjdu argumenty a zostáva len osočovanie oponenta. :)
áno, preto keďtebe dojdu argumenty, tak nazývaš ľudí liberálnou háveďou a podobným osobným osočovaním užívateľov, ako napr "chorý militantný blázon", ako si nedávno nazval iného usera.

Pokiaľ nedisponuješ lekárskou správou, ktorá by potvrdzovala takýto zdravotný stav daného usera, tak je to len urážanie a osočovanie, ktorého sa ty dopúšťaš.
A liberáli ako Sulík vo vláde sa nehádali. Ani teraz sa "liberáli", aj keď sú len v opozícii, nehádajú.
Ačohentizmus? ...ono vieš keď sa súčasné opozičné strany hádali, tak Fico, Pelle a Danko boli tí, kto hovorili, že oni sa hádať nebudú, že prinesú stabilitu atď a teraz sa hádajú, stabilita nefunguje, lebo sa boja dať hlasovanie o dôvere vláde a naposledy ani nechápali ako je možné, že im neprešiel vládny návrh zákona.
curta
Light Professional
Light Professional

mLuks napísal: 04 máj 2026, 17:10 môžeš sám seba odcitovať kde si to napísal? teda link na konkrétny tvoj post.
800mil by som vybral radšej na 13. dôchodok ako na rekonštrukciu nemocníc, zdravotníctvo je dnes ako čierna diera, môžu sa tam peniaze liať donekonečna. Naproti tomu 13. dôchodok pred Vianocami naozaj zabezpečil dôstojný život dôchodcom. Nehladujú, netrpia zimou, aj TV aj internet majú, z bežných dôchodkov; akurát pred Vianocami majú zvýšené výdavky a tých 600€ im odbúra stres aj pred Vianocami, takže dôchodcovia sú už naozaj na tom ok. To za to stojí, aj keď mohol byť radšej odstupňovaný ako pred tým a stál by polovicu.
post2451641.html#p2451641

heker,
Korčok či Ódor, všelikto im odporúča, aby nasadili jedného z týchto dvoch miesto Šimečku.
Ale je to také priznanie, že dokonalí nie sú a to naivných "liberálnych voličov", ktorí čakajú stále na bezchybných politikov presunie inde.
Napísať odpoveď