Mobilná klimatizácia
Mobilná klimatizácia
Zdravim, sice je teraz problem niekde zonat nejaku mobilnu klimatizaciu ale vedeli by ste mi poradit nejaku na 20 m2 a 40 m2 normalne s vyvodom do okna ?
Dakujem.
Dakujem.
Re: Mobilná klimatizácia
Tych 40 m2 uz bude problem. Netvrdim ze take nie su ale urcite to nie je bezna prenoska.
minulotyzdnove extremne teploty donutili aj mna sa zamyslat nad lepsou klimatizaciou. mal som k dispozicii taku lacnejsiu mobilnu a nebolo to nic moc.
co som sa docital tak hlavny zadrhel je ze vsetky klimatizacie maju dva okruhy, jeden nasava vzduch z okolia a vyfukuje naspat vychladeny a druhy rovnako nasava vzduch z okolia a horuci vyfukuje rurou von (v idealnom pripade).
takze v izbe vznika podtlak a ten aby sa vyrovnal tak vlastne natiahne naspat teply vzduch medzier, dveri ci proste steny. teda potrebujes fakt silny vykon aby si to vychladil a aj tak je otazne ci vyssi vykon len nevyrobi vacsi podtlak a teda nasaje zase viac tepla a bude to to iste.
videl som viacero videii kde si ludia mobilne klimatizacie upravovali aby pridali druhu ruru ktora bude v druhom okruhu privadzat vzduch tiez z vonka a teda nebude robit podtlak.
vraj mobilne klimatizacie s dvoma rurami moc neexistuju. v amerike bezne mavaju klimatizacne jednotky ktore akoby nainstalujes miesto mensieho okna alebo casti oknam teda to nevyzaduje stavebne upravy ani viacere zariadenia cim je lacnejsie a zaroven to ma oddelene okruhy. nezistoval som zatial ci aj take nieco sa da u nas zohranat.
takze vlastne aj ja chcem poradit ci niekto pozna nieco vhodnejsie.
co som sa docital tak hlavny zadrhel je ze vsetky klimatizacie maju dva okruhy, jeden nasava vzduch z okolia a vyfukuje naspat vychladeny a druhy rovnako nasava vzduch z okolia a horuci vyfukuje rurou von (v idealnom pripade).
takze v izbe vznika podtlak a ten aby sa vyrovnal tak vlastne natiahne naspat teply vzduch medzier, dveri ci proste steny. teda potrebujes fakt silny vykon aby si to vychladil a aj tak je otazne ci vyssi vykon len nevyrobi vacsi podtlak a teda nasaje zase viac tepla a bude to to iste.
videl som viacero videii kde si ludia mobilne klimatizacie upravovali aby pridali druhu ruru ktora bude v druhom okruhu privadzat vzduch tiez z vonka a teda nebude robit podtlak.
vraj mobilne klimatizacie s dvoma rurami moc neexistuju. v amerike bezne mavaju klimatizacne jednotky ktore akoby nainstalujes miesto mensieho okna alebo casti oknam teda to nevyzaduje stavebne upravy ani viacere zariadenia cim je lacnejsie a zaroven to ma oddelene okruhy. nezistoval som zatial ci aj take nieco sa da u nas zohranat.
takze vlastne aj ja chcem poradit ci niekto pozna nieco vhodnejsie.
Kedysi som mal dve rozne mobilne klimy. Nebol som spokojny, isli preč. Vyriesila to az splitova. Nech mobilnu klimu akokolvek vytuníš tak vysledok bude vzdy iba taky polovičatý..
Nemyslim, ze mobilnu vyriesis. Asi by som sa pozrel po multisplite pre 2 izby, napriklad toto - https://masterklima.sk/produkt/midea-xt ... -26kw35kw/
Dokonca som nasiel HiSense pre 2 izby za 1000-1100 eur, ale prislo mi to lacne a nestudoval som to.
Autoeditácia príspevku po 1 min 23 sek:
Tu je ten HiSense - https://allegro.sk/produkt/klimatizacia ... 8494844471
Dokonca som nasiel HiSense pre 2 izby za 1000-1100 eur, ale prislo mi to lacne a nestudoval som to.
Autoeditácia príspevku po 1 min 23 sek:
Tu je ten HiSense - https://allegro.sk/produkt/klimatizacia ... 8494844471
Midea je z tych drahsich (ale dobrych)
HiSens je tiez v poho.
AUX ma celkom ludove ceny.
HiSens je tiez v poho.
AUX ma celkom ludove ceny.
Heker henta hisense je ale klasika, co ti musi niekto nainstalovat, ci?
Ja mam doma 2 mobilne klimy a je to naozaj nepouzitelne, len clovek vidi ako spaluje elektriku.. Lebo ano, to co ide von, ide aj dnu a sice to fuka chladny vzduch, ale realne to ani neochladi a akonahle vypnes klimu, tak je v momente teplo, nevydrzi to ani par minut.
Ja mam doma 2 mobilne klimy a je to naozaj nepouzitelne, len clovek vidi ako spaluje elektriku.. Lebo ano, to co ide von, ide aj dnu a sice to fuka chladny vzduch, ale realne to ani neochladi a akonahle vypnes klimu, tak je v momente teplo, nevydrzi to ani par minut.
Ano, dal som link na klasicku klimu, lebo mobilna je hlupost.
Sestre som prave nedavno do studia daval Sinclair AMC 14p sice asi bude starsia a drahsia ale vyzerala ze prave mohla uchladit aj vecsi priestor.
Kedze som v najme tak mozem prave len mobilnu a nieco okolo 7000-9000kc prave...
Kedze som v najme tak mozem prave len mobilnu a nieco okolo 7000-9000kc prave...