Mali dať za Helenu (Spartskú čiže Grécko a nie Japonsko) 120 kg černošskú transexuálku s modrými šikmými očami a blonďavými vlasmi aby boli viac rasistický voči gréckym dejinám, mytológii a národu.
Keďže film je marketingová bublina, dá sa predpokladať že najmä M. Damon zahral svoju rolu ako najlepšie vedel, ale ako celkový film pôjdu % dole (terajšia zvedavosť dostala masy ľudí do kín nič iné, nič viac).
* Iste hlavne že tu popieral že to nie je kvôli spĺňaniu podmienok. Keby urobia film v USA o M. Šimečkovi tak ako o Helene tiež by nebol spokojný.
A že neexistovala Helena, ako sa zachovali chetitské dobové údaje o trojských vládcoch a Achájcoch, tak existovala biela grécka atraktívna žena.
Vlastne z USA máloktoré filmy riešili podľa histórie, už len také 300-Termopyly mohli oveľa lepšie natočiť a nie ďalší woke humus v istých scénach.
The Odyssey (2026)
Re: The Odyssey (2026)
áno, všetci vedia že to urobil preto aby spĺňal podmienky pre Oscara.
Čo je na tom?
Oscary organizuje a financuje predovšetkým Academy of Motion Picture Arts and Sciences, čo je nezisková organizácia.
To znamená že nie je to štátna inštitúcia, nie je platená z daní občanov. Takže si defacto môže vo svojich stanovach zadať podmienky ake uzná za vhodné /ak teda neporusuju statne alebo federalne zakony v US/
Čo je na tom?
Oscary organizuje a financuje predovšetkým Academy of Motion Picture Arts and Sciences, čo je nezisková organizácia.
To znamená že nie je to štátna inštitúcia, nie je platená z daní občanov. Takže si defacto môže vo svojich stanovach zadať podmienky ake uzná za vhodné /ak teda neporusuju statne alebo federalne zakony v US/
Je to úplne v poriadku, tak isto ako je úplne v poriadku to objektívne kritizovať. Nikto totiž nie je nedoknuteľný len preto, že je členom nejakej menšiny, alebo neziskovej organizácie. Pretože neziskovka nie je demokraticky volený orgán, je dosť pochopiteľné, že väčśina to zhejtuje a nemusia byť kvôli tomu ešte rasisti. Riziko povolania je vždy väčšie, než zodpovednosť tých, ktorých právom je si to pozrieť a celkom slobodne vyjadriť svoj názor.
A prečo ľuďom tak veľmi nevadili v minulosti iné stvárnenia v iných filmoch? Ako to viete, že im nevadili, keď tie filmy nemali takú reklamu a sociálne siete taký dosah ako dnes? Je to ale vina tých čo dnes kričia?
Čo však nie je úplne v poriadku je, že Helena zo Sparty bola najkrajšou ženou v Grécku a všetci s tým boli v pohode, až kým sa samotné ľudstvo nestalo dostatočne inkluzívnym. Potom sa stala Helenou z Wakandy. A keď sa niekto ozve, tak je urevaný nácek a rasista. A to je podľa mňa rasistické.
A prečo ľuďom tak veľmi nevadili v minulosti iné stvárnenia v iných filmoch? Ako to viete, že im nevadili, keď tie filmy nemali takú reklamu a sociálne siete taký dosah ako dnes? Je to ale vina tých čo dnes kričia?
Čo však nie je úplne v poriadku je, že Helena zo Sparty bola najkrajšou ženou v Grécku a všetci s tým boli v pohode, až kým sa samotné ľudstvo nestalo dostatočne inkluzívnym. Potom sa stala Helenou z Wakandy. A keď sa niekto ozve, tak je urevaný nácek a rasista. A to je podľa mňa rasistické.
navrhujem si film pozrieť a potom hejtovať.
mám lístky do imaxu, teším sa, Nolan zatiaľ ani raz nesklamal (okrem slabšieho Batmana, čo aj tak nie je môj žáner)
a len by som podotkol, že Moravianska Venuša bol ideál krásy, čo dnes asi nikto neakceptuje. Chcieť dokonalosť a historickú vernosť od ženy vyliahnutej z vajca potom ako ti matku pretiahla labuť, vo filme, kde sú kyklopy je smiešne. To sa poďme pustiť do kritiky postáv v Guardians of Galaxy alebo Avatarovi. Je to rovnako fiktívny svet. Afroameričania sú silný trh, kontroverzný marketing rok kŕmil online priestor a Nolan si teraz vďaka vám utiera slzy bankovkami, ako v memečku s Woody Harrelsonom.
mám lístky do imaxu, teším sa, Nolan zatiaľ ani raz nesklamal (okrem slabšieho Batmana, čo aj tak nie je môj žáner)
a len by som podotkol, že Moravianska Venuša bol ideál krásy, čo dnes asi nikto neakceptuje. Chcieť dokonalosť a historickú vernosť od ženy vyliahnutej z vajca potom ako ti matku pretiahla labuť, vo filme, kde sú kyklopy je smiešne. To sa poďme pustiť do kritiky postáv v Guardians of Galaxy alebo Avatarovi. Je to rovnako fiktívny svet. Afroameričania sú silný trh, kontroverzný marketing rok kŕmil online priestor a Nolan si teraz vďaka vám utiera slzy bankovkami, ako v memečku s Woody Harrelsonom.
Sice dovod bol asi ten oskar ale ak by producenti chceli dosiahnut dosah filmu tak by to neurobili inac.
Za mna ako tak prekusnem ze je cierna. Skor mi vadi ze nevybrali z krajsich moznosti. Ale podla miestneho kadrovaca budem asi tiez rasista
Za mna ako tak prekusnem ze je cierna. Skor mi vadi ze nevybrali z krajsich moznosti. Ale podla miestneho kadrovaca budem asi tiez rasista
Mne je fuk, či bola najkrajšia podľa vás, alebo podľa mňa. Vierohodná kultúrna reprezentácia menšín, či ako to tá hollywood woke agenda nazýva, odrazu mohla byť pošliapaná, lebo sa nejednalo o tú správnu "citlivú" menšinu.
Ale je zaujímavé, že vo filmoch Moana a Aladin sa im ju podarilo zachovať.
Tam nikto nespochybňuje, či dievča z Polynézie mohlo vyzerať tak či onak, alebo či sa na rolu Jasmine hodila herečka s indickým pôvodom.
Ale je zaujímavé, že vo filmoch Moana a Aladin sa im ju podarilo zachovať.
Tam nikto nespochybňuje, či dievča z Polynézie mohlo vyzerať tak či onak, alebo či sa na rolu Jasmine hodila herečka s indickým pôvodom.