The Odyssey (2026)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: The Odyssey (2026)

Príspevok od používateľa aacid »

takze teraz ti uz vadi ze sa len niekto na africana PODOBA :D :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ako, diskusie kde sa niekto umyselne tvari natvrdlo ma fakt nebavia, takze k tomuto sa fakt dalej vyjadrovat nebudem.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Darmo o tom aj písať, veď Homér neexistoval ale zároveň napísal Ilias a Odyseu o trojskej vojne ktorú spomínajú Chetiti (ženy v tej dobe tiež neexistovali). :sly:
Aspoň že Lupita je podľa xy diskusii Helena Keňská keďže Trója leží v Keňi a Achájci/Gréci majú korene z Afriky, tak to funguje v istom w svete ktorý tu bol popísaný. :psssst:
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Film je natočený propagačnou politikou emigrácie a transrodovej identity a nie je v ňom takmer vôbec znázornená mytológia kvôli Islamu, aby sa zase nejaký muslim neurazil.
Navyše vo filme je fúra podstatného deja prekrútená, alebo vynechaná oproti pôvodnej Homérovej Odysei, čo je naozaj zvláštne, keďže na čiernu Helenu, alebo trans-vojaka Sinona, ktorého postava v originále mimochodom vôbec neexistuje, sa priestor našiel. Úplne ma ale odrovnal záver filmu, ktorý absolútne nesedí s predlohou. Tento film si z veľkej časti ponechal iba názov pôvodného diela a snaží sa ho predať masám tým, že úmyselne vytvoril beef okolo čiernej Heleny. Pričom nikto tu ešte neobhájil samotný film, každý zatiaľ obhajuje iba čiernu Helenu, takže účel jednoznačne svätí prostriedky.

Toľko moje konštatovanie a reálne pocity z tohto filmu po pozretí. Dúfam, že nikomu konkrétnemu z tejto komunity som tým neublížil.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Koľko percent dávaš Odyssey ? Keďže si to pozrel. Môj odhad : 65% ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

teraz kayko neviem ci to myslis vazne alebo to ma byt satyra lebo mam pocit ze si do tych par riadkov stihol natlacit vsetky najmodernejsie konspiracie co existuju. nie len ze filmari maju politicky zamer a propaguju woke kulturu ale zaroven tym provokuju tych "normalnych" lebo predsa kazdeho "normalneho" cloveka vyprovokuje cierna herecka.

ja inak neobhajujem ani film (este som ho nevidel) ani woke hercov, mne su len na smiech ludia ktorym toto prekaza a tak nejak mi to neda rypat...
Johnnny napísal: 10 aug 2026, 10:47 Ako, diskusie kde sa niekto umyselne tvari natvrdlo ma fakt nebavia, takze k tomuto sa fakt dalej vyjadrovat nebudem.
tak sorry teda, ono to detinske je fakt ze velmi ale tak cela tema "film je zly lebo herecka ma iny odtien pleti" je detinska tak ako na to reagovat?
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

@Blastbit dal by som tak 60%, s prižmúrenými očami a z veľkej časti iba vzhľadom k technickému prevedeniu, ale film ako taký miestami až nudil a miestami sa človek iba pousmeje nad tou "kreativitou".

@aacid, ale mne to neprekáža, nešiel som sa kvôli tomu priviazať o dvere kina. Ok, máš na to svoj pohľad, ktorý sa točí okolo jedinej veci a to je, či čierna Helena je nezmysel, alebo to niekoho uráža. A to priateľu sú 2 diametrálne odlišné pohľady. Ako ale už veľa krát naznačil @Johnnny, buď je tu niekto natvrdlý, alebo niečo za nejakým účelom obhajuje. Ani ja, ani Blastbit, ani Johnnny nie sme rasisti, len je trochu smutné, ako sa ľudia musia hneď nálepkovať iba kvôli tomu, že im udrie do očí nejaká evidentná uletená ko*ot-ina (sorry za výraz).

Však sa už ukľudnite, žiadne hnutie White Lives Matter, ani nič podobné sme zatiaľ nezaložili. Normálne tu diskutujeme na tému, ktorú warham založil. Ja nemám nič proti rasám, ja mám problém s pretláčaním naratívu, či už je to "nazi", alebo "woke", sú to 2 existujúce protipóly dnešnej spoločnosti a žiadne konšpirácie, inak by si musel priznať (čo si viem ťažko predstaviť), že aj tá "nazi" propaganda je len konšpirácia.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Johnnny »

tak sorry teda, ono to detinske je fakt ze velmi ale tak cela tema "film je zly lebo herecka ma iny odtien pleti" je detinska tak ako na to reagovat?
Uplne s tebou suhlasim. Najdi mi jednu moju zmienku o tom, ze som povedal, ze film je zly kvoli herecke, alebo z eje obecne zly a ospravdlnim sa za to Tebe, Lupite aj Nolanovi. Pomoct Ti s tym nepomozem, bolo by to nadlho, ale ak by si nahodou hladal presny opak tohto tvrdenia, s tym Ti pomozem rad, lebo to moc casu nezaberie 8)

Som inak prekvapeny, ze na csfd to ma len 85%. To samozrejme nie je malo, ale je to tak na urovni posledneho Spidermana a uprimne, cakal som asi viac. Ale na film sa tesim, no kino asi vynecham.
Napísať odpoveď