Dreamer napísal: 12 sep 2026, 23:02
To je predsa samozrejme ze IT, kancelarie s PC, nie vyrobne podniky, ktore bezia nonstop.
A tu opäť tvoje argumenty zlyhávajú. IT, administratíva teda office sektor, tvorí cca 15% z celkového počtu podnikateľských subjektov v SR, zatiaľ čo stavebníctvo, priemysel, logistika, obchod cca 60%.
Čiže ty tvrdíš, že tvoj systém, ktorým by si kompletne rozbil fungovanie spoločnosti je dobrý aj preto lebo menšina firiem uštrí prevádzkvé náklady. Ale to, že väčšina na tom nebude plusová ťa absolutne netrápi.
IT už dnes fungunje na home office alebo remote work aj bez tvojho modelu.
Nie, uz som to napisal 10x, nebudem to opakovat - a nezabudni to spocitat a napisat, ze som to pisal iba 7x.
Napísal si, že firmy ušetria na dovolenkách lebo dovolenky nebudú, lebo ľudia budú mať voľno každý druhý týždeň, toto si napísal. Tým pádom si neviem zobrať voľno 14 dni vkuse lebo nemám dovolenku. Hotovo.
Tento "argument" nejdem komentovat.
to nie je argument, to je konštatovanie. Argumenty sú tie ostatné veci, na základe, ktorých je toto konštatovanie.
Odkial si toto zobral? Po tych vsetkych prispevkoch stale nechapes zaklad modelu 3-1-3-7, vazne?
Ved jeden tyzden by bola vo firme jedna cast zamestnancov a druhy tyzden druha cast, takze priestory by boli nevyuzite 1 den v tyzdni, pri 5-dnovom pracovnom tyzdni by boli nevyuzite 2 dni a pri 4-dnovom az 3 dni.
JA chápem tvojmu modelu, akurát ty stále nevnímaš realitu firiem.
Vezmene si konkrétny príklad
Napríklad taký obchodný zástupca nejakej firmy, na túto prácu stačí jeden človek.
Model 5-2-5-2...
Má pridelený kancel v sídle firmy a služobné vozdilo. 10 dní robí, teda využíva kancel a služobné vozidlo(na služobné účely), 4 dni ma voľno.
Model 3-1-3-7
Má pridelený kancel v sídle firmy a služobné vozidlo. 6 dní využíva kancel a služobné vozidlo (na služnobé účely) a 8 dní ma voľno.
Ak by kancel a vozidlo mali by využívané tak ako tvrdíš ty, firma by musela najať ďalšieho obchodného zástupcu. Čiže zatiaľ čo pri modeli 5-2-5-2 túto prácu by vykonával jeden človek, pri modeli 3-1-3-7 by túto prácu museli vykonávať dvaja ľudia, ktorí by zdieľali jeden kancel a jedno služobné vozdilo. Firmu by to koniec koncov stálo viac peňazí, pretože mzda druhého človeka a obaja by prišli o možnosť využívať služobné vozidlo aj na súkromné účely, čo zvykne byť benefit firiem. Alebo by to firmu stálo ešte viac peňazí, ak by musela nakúiť aj druhé služobné auto pre druhého človeka.
Vlastne mi napadlo, ze okrem setrenia na priestoroch, najme, vozidlach, by firmy/urady pri modeli 3-1-3-7 mohli usetrit aj na vybaveni, PC a pod.
To tvoje šetrenie som teraz rozpísal aj na služobných vozdilách a zase ako som už nazačiatku napísal, týka sa to malého percentá firiem, väčšina firiem by nič na tvojom modeli nešterila, ani priestory, ani autá, ba naopak by musela príjmať nových ľudí, aby vedela fungovať v zmennej prevádzke ak v nej teraz nefunguje.
Usetrilo by sa, lebo polovica deti by chodila do skoly v parny tyzden a polovica v neparny,
od jednej katastrofy k druhej. chudák tí rodičia, ktorí to budú mať presne opačne ako ich deti.
prave teraz sa plati za nevyuzite priestory 2 dni tyzdenne, 2 mesiace v lete, tyzdne pri inych prazdninach,
Ešte raz, tie priestory sa využívaju 365 dní v roku, pretože tam je hnuteľný majetok.
Zase ideme konkrétny príklad aby som sa ťa pokusil vyviesť z týchto tvojich mylných predstáv.
Som vlasníkom nejakej budovy, tú budovu prenajímam nejakej škole, tá škola má v tej budove svoj majetok (kancelárske veci, pc, vzdelávacie pomocky, učebnice atd, atd) Ale je úplne jedno, či v tej škole sú alebo nie su deti, ja tu budovu inak nemôžem využívať lebo sa tam nachádza ten hnuteľný majetok školy aj v čase keď tam nikto nie je. Na to, aby sa dalo povedať, že škola tie priestory nevyužíva by musela tú budovu vždy vypratať odniesť všetky svoje veci aby budova bola prázda a aby ja som ju v tom čase mohol prenajať niekomu inému. Iba v taktomto prípade by škola šetrila na priestoroch, teda na najme za nich.
Bývaš vo vlastom, či bývaš v nájme?
Ak bývaš v nájme/býval by si v nájme, vieš si predstaviť situáciu, že svojmu premajímateľovi zavoláš s tým, že tento mesiac mu zaplatíš, ôen za dva týždne lebo si dva týždne byt nevyužíval, lebo si bol na dovolenke? Ty ten byt využívaš aj v čase keď tam nie si, pretože tam máš svoj majetok a prenajímateľ ho tak nevie prenajať niekomu inému.
To isté kancelárske priestory v biznis centrách, v tej kancelárii máš hnuteľný majetok firmy, papiere, atď, atď. Tak za to musíš platiť.
Kľudne sa to dá nazvať ako aktívne využívanie priestorov a pasívne využívanie priestorov. Firmy, školy, ľudia, atď. pasívne využívajú priestory 365dni v roku, aktívne už podľa ich náplní práce.
Teda aj v tvojom modeli 3-1-3-7 by firmy, školdy, atď
pasívne využívali priestory 365 dní roku a teda by na priestoroch nešetrili, pretože sa
platí za toto pasívne využívanie. Len samotná fakturácia sa musí archivovať 10 rokov, mzdy majú trvalú archiváciu, kde to budeš archivovať? Konateľ firmy a HR manager u seba v šatníku?
ktore by sa mohli zrusit alebo zredukovat.
Zase ty sám používáš slovo zrušiť, pritom sa vždy oháňaš tým, že ty nič nechceš rušiť ani prikazovať, atď a píšeš o zrušení prázdnin, o zrušení dovoleniek.
Skoly by nemuseli hned zburat polovicu budovy, teraz je nedostatok priestorov, tak by len casom tento model vyriesil priestorove problemy.
nedostatok je to možno MŠ, SŠ sa skôr rušia a spájajú lebo nevedia naplniť kapacitu.