Overclocking

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...

Mate skusenosti???

Ano
301
54%
Nie
260
46%

Celkom hlasov: 561

Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

moze kludne fungovat kym to nejakej karte nevadi...mne to dakedy hrabalo TV Tuneru ale stacilo ho prehodit na poslednu poziciu a ide v poho...ale proste ide hlavne o tie karty ako su nachylne...ale aj tak ten typek to ma trochu vysoko...zaujimalo by ma vrso2 ake tam mas karty...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

ath64 3000+ @ 3730+ (PR), 1.55V
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to t0m4s3 pocuj na akej maticnej si to dal???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Marko5211 napísal:to t0m4s3 pocuj na akej maticnej si to dal???
co na akej maticnej som dal?
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Marko5211 napísal:S tymto
MSI K7N2-L
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hmmm tak nic a zdroj???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Marko5211 napísal:hmmm tak nic a zdroj???
Eurocase 300W na 12ke vetve 16A
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pocuj terazs a ta spytam na co najviac potrebujes 12 a na co 5???ja ti orvno aj odpoviem 12 ti je na mechaniky pretoze IO su napajane 5timi voltami takze asi tak,pri overclockingu ti ide o 5voltovu vetvu...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Marko5211 napísal:pocuj terazs a ta spytam na co najviac potrebujes 12 a na co 5???ja ti orvno aj odpoviem 12 ti je na mechaniky pretoze IO su napajane 5timi voltami takze asi tak,pri overclockingu ti ide o 5voltovu vetvu...
uff davac :-) z 12ky sa napaja procak, grafika, disky, mechaniky takze celkom nepotrebna vetva :-)
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

Marko5211 napísal:pocuj terazs a ta spytam na co najviac potrebujes 12 a na co 5???ja ti orvno aj odpoviem 12 ti je na mechaniky pretoze IO su napajane 5timi voltami takze asi tak,pri overclockingu ti ide o 5voltovu vetvu...
:D pripominas mi jedneho kamosa,ktory len tak striela a z toho sa potom uci. Sak skus si najprv zistit , ci to co pises,aj naozaj plati...
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak a teraz mi potom odpovedz na jednu otazocku preco v privode na MB je viac cervenych ako zltych kablov no ale ked myslis ze sa lahsie stabilizuje z 5 alebo 3,3V na i,6 popr 2,6 alebo 1,55V no ale ako myslis ...takych ako ty poznam...dobre mudry...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Marko5211 napísal:tak a teraz mi potom odpovedz na jednu otazocku preco v privode na MB je viac cervenych ako zltych kablov no ale ked myslis ze sa lahsie stabilizuje z 5 alebo 3,3V na i,6 popr 2,6 alebo 1,55V no ale ako myslis ...takych ako ty poznam...dobre mudry...
A preco je menej zltych ako cervenych? Boze co ja viem? Nech ich natru aj na brontofialkovo, na tom ze to cuca 12ku vetvu to nic nezmeni.

//edit: aby sme sa rozumeli, 12V vetvu cuca pri zatazeni ked mu "dojde stava" z 5V, ale ktoremu dnesnemu CPU staci iba 5V vetva?
vrso2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

hmm, mno

Príspevok od používateľa vrso2 »

Ano, uznam, ze som to trosku pripiekol, ale...
Ozaj som dostal maximalne hodnoty iba s tyymto nastavenim. Ak som znizil napajanie AGP, tak to tuhlo. Co sa tyka PCI, neviem, ci bola tato hodnota pre mna podstatna. Ak si mozes vsimnut, pouzil som soft od gbite etuner, a tieto hodnoty sa mi podarilo dosiahnut iba pri linearnom nastaveni. Viem, ze to este nieje konecna hranica mojeho CPU. Problem su moje pamate. Celkom sa cudujem, ze to vobec zvladli. Taktiez zdroj by trebalo vymenit, aj ked mam 500W. Nieje vsak dostatocne "tvrdy". Comp vytuhol, ak bola VGA na samom kabli ako watercooler. Skusim este vychladit chipset v vodou a vymenit pamate. Kazdopadne som spokojny. Skladal som teraz pre priatela 3700+ san diego na lanparty ultra d, 2 sata raid a 2x512 kingston a vga 7800 gtx. Mno, a takt ma ozaj viacej potesil na mojom 3 roky starom zelkeze (iba VGA a zdroj je novsi). odomykal som aj pipelines na mojej NV6800, ale aj ked fachala, mala chyby zobrazovania. Niesom isty, ci by to vyriesil lepsi zdroj, i ked som vela cital, ze jej spotreba je ozaj ohromna.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

lepsi zdroj ti na artefakty pri odomykani nepomoze. Tie pipky, ktore chces odomknut su poskodene.
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

takze uz sme dospeli k tomu ze si cuca aj z 5ky aj z 12ky a co dalej vies co nema to vyznam ja tie zdroje opravujem a robim takze laskavo nesnaz sa byt mudry ked niesi...diki

PS :s tym zdrojom je to pravda...mal si proste smolu viac ju nevytiahnes...
vrso2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Hmm,

Hmm, nesnaim sa byt mudry, iba sprostredkovat svoje skusenosti. Staci, ak si precitas zopar for a OC. nie slovenskych ci ceskych. Zistis, ze zdroj je jedna z poodstatnych sucasti dobreho OC. Pri takte na lanparty som najprv pouzik zdroj 600W za cca 30$. System bol absolutne nestabilny. Neslo dosiahnut ani podobne hodnoty. Tak sme nasli na fore, kde presne pisali, ze ak pouzujes lacnacky maky zdroj, nemas sancu. Skusili sme zainvestovat 100$ za 500W znackovy zdroj a ozaj sa oplatilo. Doska je stabilna. CPU pracuje na 2780Mhz z povodnych 2200Mhz. A este na margo zdroja. Skus si pohladat na nete nieco o zdrojoch a napajaniach (VGA, MB) a precitat. Ja ich sice neopravujem, ale zato viem citat.
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hej ale co to ma spolocne s artefaktami to prave ty bi si si mal nieco o otm precitat s nestabilitou hej to ma spolocne ale artfaktami nie absolutne nie je to zapricinene tymi Pipelinemi...
vrso2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

pre istotu.

I ked som kvoli tebe zmeskal do prace, :) , posielam ti vycuc textu, jeden co som nasiel za chvilocku.

The first thing that most overclockers learn is that the power supply does matter, because the first wall most overclockers run into is the inadequate power supply that came with their white-box computer. Overclocking demands much more of a computer system than running the system at stock speeds. If you think a Prescott at 3.4Ghz demands wattage, then you quickly realize a Prescott at 4.0Ghz demands even more power. The same is true of video cards. If a 6800 Ultra Extreme demands a decent 470W power supply, then you will need even more power when you overclock that 6800 Ultra to higher GPU and memory speeds.

You also quickly learn that all power supplies are not created equal. Most power supply ratings are combined ratings, as regular readers have learned in Power Supply reviews at AnandTech. This means that as some of the power supply rails are driven, other rails drop in power, and may end up supplying less than ideal power under stress. The very best power supplies individually control the power rails. They, therefore, usually handle the stress of overclocking much better than a PS with a combined rating. These are the power supplies that are most coveted by overclockers.

Sorry za tapetu.
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pocuj ty ma sai nechapes ja som mal to iste a miliony ludi na svete detto ...v tomto pripade nejde o zdroj aj ked ano,ten je najdolezitejsi pri pretaktovanie ale keby mal slaby zdroj tak by mu to mrzlo grafika by blikala popr,alebo by bol SYSTEM nestabilny chapes uz konecne :?: :?: :?: :idea: :!: :!: :!:
Napísať odpoveď