USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

t0m4s3 napísal:podla mna ma - GB, IRE
Za rok.. No, neviem. Moji najlepsi kamarati boli, su to ludia so skolami a hovoria, ze za rok sa toho vela neda, ALE, su tam moznosti, len je to tazsie, ako v USA, ak to maju porovnat..
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

p4ra napísal:Nenavstivil, bohuzial. :( A o Kosove mi nehovor, mam odtial rodinu a vela rodiny, takze som tam chodil od utleho detstva.. A co si tymto inak chcel povedat, ak sa smiem spytat?
Com tym chel povedat je sanad jasne. Urcite vies co maju v kosove co tam pretym nebolo okrem ineho ochudobneny uran, bordel alebo prazdne miesta na mapach, nenavist z principu atd tak preco ta otazka co som tym chcel povedat? Nezda sa mi ze by sa americiania trhali aby to dali doporiadku hoci tam je dost prietoru na realizaciu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Za rok.. No, neviem. Moji najlepsi kamarati boli, su to ludia so skolami a hovoria, ze za rok sa toho vela neda, ALE, su tam moznosti, len je to tazsie, ako v USA, ak to maju porovnat..
Aj tak podla mna vacsina ludi chodi do zahranicia z ekonomickych dovod a nie preto aby nieco dokazali. Na druhu stranu pre taku istu vacsinu ludi plati "nieco dokazat = zarobit vela prachov a mat sa ako prasa v zite". V tom pripade su v Amerike na spravnom mieste.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

psycho napísal:Com tym chel povedat je sanad jasne. Urcite vies co maju v kosove co tam pretym nebolo okrem ineho ochudobneny uran, bordel alebo prazdne miesta na mapach, nenavist z principu atd tak preco ta otazka co som tym chcel povedat? Nezda sa mi ze by sa americiania trhali aby to dali doporiadku hoci tam je dost prietoru na realizaciu.
Velmi mylna predstava. Otec tam bol len nedavno. Je to tam plne, akoby tam vojna nikdy nebola, opravena drviva vacsina budov a miest. Zivot je tam v uplnom normale. To, co pocujeme, ze po sebe niekto sem-tam vystrelil nehovorim, ze je normalne, ale pochopitelne, ako v kazdej inej krajine, len tu sa na to berie vacsi doraz, lebo je to Kosovo. Mimochodom tam stavaju mnohe IT spolocnosti z USA svoje centra, kedze je tam prave o tieto veci velky zaujem. Mylis sa v Kosove, velmi..
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Aj tak podla mna vacsina ludi chodi do zahranicia z ekonomickych dovod a nie preto aby nieco dokazali. Na druhu stranu pre taku istu vacsinu ludi plati "nieco dokazat = zarobit vela prachov a mat sa ako prasa v zite". V tom pripade su v Amerike na spravnom mieste.
Ano, mas pravdu, vela ich chodi proste len na tie brigady, ale kto sa rozhodol, ze chce nieco spravit so svojim zivotom a mat sa lepsie, myslim si, ze lepsie sancu na to nema, ako v USA.
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

p4ra napísal:Velmi mylna predstava. Otec tam bol len nedavno. Je to tam plne, akoby tam vojna nikdy nebola, opravena drviva vacsina budov a miest. Zivot je tam v uplnom normale. To, co pocujeme, ze po sebe niekto sem-tam vystrelil nehovorim, ze je normalne, ale pochopitelne, ako v kazdej inej krajine, len tu sa na to berie vacsi doraz, lebo je to Kosovo. Mimochodom tam stavaju mnohe IT spolocnosti z USA svoje centra, kedze je tam prave o tieto veci velky zaujem. Mylis sa v Kosove, velmi..
dufam ze mas pravdu mne chalani hovorili vela inych zazitkov
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

psycho napísal:dufam ze mas pravdu mne chalani hovorili vela inych zazitkov
Pozri, ja si to nemam dovod vymyslat, to su zazitky otca a pre mna ludia, kt. mozem verit na 100% su len rodicia a moj brat. Mam este jedneho kamarata, kt. je vojakom SFOR, je prideleny na Kosovo a povedal, ze je rad, ze je prave tam. Mimochodom, ak sa ti raz postasti a budes mat tu moznost, skoc sa tam pozriet, je to krasne miesto..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Ano, mas pravdu, vela ich chodi proste len na tie brigady, ale kto sa rozhodol, ze chce nieco spravit so svojim zivotom a mat sa lepsie, myslim si, ze lepsie sancu na to nema, ako v USA.
Mne sa zije super aj tu v Brne. Staci chciet. Lepsie != mat viac penazi.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Mne sa zije super aj tu v Brne. Staci chciet. Lepsie != mat viac penazi.
Ja v Brne som a musim suhlasit. :wink:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Nie, vobec nie je debil ten, kto Ameriku rad nema. Debil je ten, kto ju odsudzuje, pritom tam v zivote nebol, nevie ani hovno o tom, ake to tam je, pritom si nazor utvara na zaklade "nejakych" tvrdeni a poznatkov inych, vlastne sorry, nie je debil, je asi len obmedzeny a pribrzdeny. Dalej, ten clovek, kt. to pisal je zakomplexovany a neexistuje prenho nic ine, len "zlate" Slovensko. A ten clanok napisal tak, aby sa snazil zaujat a uputat a to sa mu, ako vidim podarilo bravurne. Ak si to neprecital cele, tak to sprav, mozno prides na to, ze mam pravdu.
No vidis, a podla mna je "debil" niekto, kto si mysli, ze treba ist do USA, aby bol opravneny utvorit si na tuto krajinu nazor, najma pokial ide o dopad ich zahranicnej politiky vo svete, o ktorej sa tu diskutuje v prvom rade. Chlape, ak je uprimny zaujem, pri dnesnom informacnom boome mozes konfrontovat takmer akekolvek informacie bezm zavislosti o tzv. hlavneho- politicky koreknteho informacneho prudu. S tym co sa tu snazis nahovorit by si uspel mozno tak pred 30 rokmi.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:No vidis, a podla mna je "debil" niekto, kto si mysli, ze treba ist do USA, aby bol opravneny utvorit si na tuto krajinu nazor, najma pokial ide o dopad ich zahranicnej politiky vo svete, o ktorej sa tu diskutuje v prvom rade. Chlape, ak je uprimny zaujem, pri dnesnom informacnom boome mozes konfrontovat takmer akekolvek informacie bezm zavislosti o tzv. hlavneho- politicky koreknteho informacneho prudu. S tym co sa tu snazis nahovorit by si uspel mozno tak pred 30 rokmi.
Nesuhlasim, ale ked to vidis tak ty, fayn.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Nesuhlasim, ale ked to vidis tak ty, fayn.
A prave o tom to je... Vacsinu svojich nazorov nestavias na ziadnych konkr. argumentoch, na ktore by sa oplatilo reagovat, ale vylucne na subjektivnych dojmoch typu "ja to tak vidim". Napises, ze nesuhlasis, no uz nenapises preco. Tu pritom vobec nejde o to, ako to vidim ja alebo ty, ale aka je realita v ramci nam dostupnych faktov (vid. napr. dopady zahranicnej politiky USA etc.).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:A prave o tom to je... Vacsinu svojich nazorov nestavias na ziadnych konkr. argumentoch, na ktore by sa oplatilo reagovat, ale vylucne na subjektivnych dojmoch typu "ja to tak vidim". Napises, ze nesuhlasis, no uz nenapises preco. Tu pritom vobec nejde o to, ako to vidim ja alebo ty, ale aka je realita v ramci nam dostupnych faktov (vid. napr. dopady zahranicnej politiky USA etc.).
Ale ved moje argumenty su vyssie napisane. Ty sa zase stale tocis okolo tej zahranicnej politiky.. Aj mne sa nepacia niektore ich kroky, ale nebyt ich, tak neviem, kam by dospel tento svet.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Ale ved moje argumenty su vyssie napisane. Ty sa zase stale tocis okolo tej zahranicnej politiky.. Aj mne sa nepacia niektore ich kroky, ale nebyt ich, tak neviem, kam by dospel tento svet.
Uved mi aspon jeden vecny argument z tvojho prispevku, na ktory som reagoval (vopred vdaka). A Pokial sa jedna o to, ze TY nevies, kam BY dospel tento svet nebyt krokov (akych?) USA... Toto ma byt dalsi z tych tvojoch argumentov? Congratulation!
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Uved mi jediny vecny argument citovaneho prispevku, na ktory som reagoval. Pokial sa jedna o to, ze TY nevies, kam BY dospel tento svet nebyt krokov (akych?) USA, toto ma byt dalsi z tvojoch argumentov? Congratulation!
Ano moj argument je ten, ze nebyt USA, tak by sa na Kosove dodnes strielalo, nebyt USA v Iraku sa stale zabija, nebyt USA, bohvie, co by bolo s Kuvajtom a takto mozeme ist rad radom. Neviem, o co sa stale snazis a preco za kazdu sa snazis byt najmudrejsi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Ano moj argument je ten, ze nebyt USA, tak by sa na Kosove dodnes strielalo, nebyt USA v Iraku sa stale zabija, nebyt USA, bohvie, co by bolo s Kuvajtom a takto mozeme ist rad radom. Neviem, o co sa stale snazis a preco za kazdu sa snazis byt najmudrejsi.
A v Cine sa MOZNO vrazdia ludia, v Koreii to iste a kde je USA?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:A v Cine sa MOZNO vrazdia ludia, v Koreii to iste a kde je USA?
Co sa tyka Ciny je to MOZNO, ako si povedal, to neviem. Co sa tyka Korei, tak pokial viem, Juzna Korea je dotovana a podporovana USA. USA ma blizko Korei velku vojensku zakladnu, kt. je kedykolvek pripravena pomoct, resp. zautocit na Severnu Koreu v zaujme svetoveho mieru. V okoli Korei plavaju 2 lietadlove lode, kt. maju 24 hodinovy patronat, tak asi preto sa tam nic nedeje. A v Koreii sa ludia nevrazdia uz dlhsiu dobu. Je rozdiel byt rozdeleny "zeleznym murom" a vrazdit sa.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

tou Koreou som skor myslel to, ze lezi pri Cine a zautocil USA na Koreu or Cinu.. no radsej si to nejdem ani len predstavovat...
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Ano moj argument je ten, ze nebyt USA, tak by sa na Kosove dodnes strielalo, nebyt USA v Iraku sa stale zabija, nebyt USA, bohvie, co by bolo s Kuvajtom a takto mozeme ist rad radom. Neviem, o co sa stale snazis a preco za kazdu sa snazis byt najmudrejsi.
Nie, vobec nie je debil ten, kto Ameriku rad nema. Debil je ten, kto ju odsudzuje, pritom tam v zivote nebol, nevie ani hovno o tom, ake to tam je, pritom si nazor utvara na zaklade "nejakych" tvrdeni a poznatkov inych, vlastne sorry, nie je debil, je asi len obmedzeny a pribrzdeny. Dalej, ten clovek, kt. to pisal je zakomplexovany a neexistuje prenho nic ine, len "zlate" Slovensko. A ten clanok napisal tak, aby sa snazil zaujat a uputat a to sa mu, ako vidim podarilo bravurne. Ak si to neprecital cele, tak to sprav, mozno prides na to, ze mam pravdu.
Toto je prispevok, na ktory som reagoval a v dosledku ktoreho som ta ziadal uviest aspon jeden vecny argument, ktory si tam mal pouzit. Co sem pleties Kosovo a Kuvajt? Ulahcim ti to... Skutocnost je taka, ze v citovanom prispevku sa jednoducho ziadne vecne argumenty nenachadzaju a na to, aby som som si to vsimol nepotrebujem byt najmudresi. A aj ked nasledujuce nema nic spolocne s tym, na co som vyssie reagoval, tak len pre tvoju informaciu (aby si sa nemusel strapnovat ignoraciou vlastnych "argumentov" a OT o "najmudrejsich"):
1. OSN nie su USA, USA su jednym z 15 clenov BR OSN, ktora rozhodovala o veskerych krokoch v otazkach JZR (a Kosova).
2. V Iraku sa zabija, praveze viac ako ked sa USA rozhodli zosadit svojho ex-spojenca (denne tam zomieraju desiatky ludi).
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Co sa tyka Ciny je to MOZNO, ako si povedal, to neviem. Co sa tyka Korei, tak pokial viem, Juzna Korea je dotovana a podporovana USA. USA ma blizko Korei velku vojensku zakladnu, kt. je kedykolvek pripravena pomoct, resp. zautocit na Severnu Koreu v zaujme svetoveho mieru. V okoli Korei plavaju 2 lietadlove lode, kt. maju 24 hodinovy patronat, tak asi preto sa tam nic nedeje. A v Koreii sa ludia nevrazdia uz dlhsiu dobu. Je rozdiel byt rozdeleny "zeleznym murom" a vrazdit sa.
O co viac sa vrazdilo v Iraku pred utokom USA, ako v casoch, ked bol Saddam spojencom USA (70´s a zaciatok 80´s)?
Napísať odpoveď