USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tomasito napísal:O co viac sa vrazdilo v Iraku pred utokom USA, ako v casoch, ked bol Saddam spojencom USA (70´s a zaciatok 80´s)?
Myslel som si, ze sme tu hovorili o niecom inom a nie o tom, co sa dialo v 70-80 rokoch.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Myslel som si, ze sme tu hovorili o niecom inom a nie o tom, co sa dialo v 70-80 rokoch.
Co sa tyka Ciny je to MOZNO, ako si povedal, to neviem. Co sa tyka Korei, tak pokial viem, Juzna Korea je dotovana a podporovana USA. USA ma blizko Korei velku vojensku zakladnu, kt. je kedykolvek pripravena pomoct, resp. zautocit na Severnu Koreu v zaujme svetoveho mieru. V okoli Korei plavaju 2 lietadlove lode, kt. maju 24 hodinovy patronat, tak asi preto sa tam nic nedeje. A v Koreii sa ludia nevrazdia uz dlhsiu dobu. Je rozdiel byt rozdeleny "zeleznym murom" a vrazdit sa.
O niecom inom? Tvoje slova su jasne a zrozumitelne, tak ako vyvoj diskusie posl. prispevkov, preto nezahovaraj a odpovedz... O co viac sa vrazdilo v Iraku pred utokom USA (2003), ako v casoch, ked bol Saddam spojencom USA (70´s a zaciatok 80´s)?
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

Tomasito napísal:No vidis, a podla mna je "debil" niekto, kto si mysli, ze treba ist do USA, aby bol opravneny utvorit si na tuto krajinu nazor, najma pokial ide o dopad ich zahranicnej politiky vo svete, o ktorej sa tu diskutuje v prvom rade. Chlape, ak je uprimny zaujem, pri dnesnom informacnom boome mozes konfrontovat takmer akekolvek informacie bezm zavislosti o tzv. hlavneho- politicky koreknteho informacneho prudu. S tym co sa tu snazis nahovorit by si uspel mozno tak pred 30 rokmi.
na to som zabudol narazit

presne

p4ra sa pozri na koho ukor sa (mozno) maju tak dobre --> prizivuju sa na vsetkych a kazia cely svet nic viac tak neviem
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:O niecom inom? Tvoje slova su jasne a zrozumitelne, tak ako vyvoj diskusie posl. prispevkov, preto nezahovaraj a odpovedz... O co viac sa vrazdilo v Iraku pred utokom USA (2003), ako v casoch, ked bol Saddam spojencom USA (70´s a zaciatok 80´s)?
Ak si si nevsimol, spominal som tam Koreu a nie Irak ohladom toho muru, ale ked chces tak, tak fayn. Ano, vrazdilo sa menej, omnoho menej, urcite to nebola taka genocida, ako za cias Saddama. Prosim ta, mi len nehovor, ze bol nespravny krok tam ist a nepomoct nevinnemu narodu..
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

maslo napísal:p4ra sa pozri na koho ukor sa (mozno) maju tak dobre --> prizivuju sa na vsetkych a kazia cely svet nic viac tak neviem
Na koho ukor? Na kom sa prizivuju? Co uz oni mozu chciet tam od chudobneho naroda, kt. denne zije z 1USD? Jasne, zase budete vsetci mudri, chcu odtial ropu! Ale keby neslo aj o tie zaujmy, ako by si tankoval svoje auto alebo, ako by ho tankoval tvoj otec? Cim kazia svet? Prosim ta, nenechaj sebou manipulovat..
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Jezismaria !!! No, uz som sa prebral, lebo asi v polovici citania toho clanku o Amerike sa mi zahmlelo pred ocami a musel som si na 15 minut lahnut. NIKDY ale nikdy som nepozil 2 tabletky na moj vysoky krvny tlak, co som na hojku v takom kratkom intervale len teraz. A to uz je nieco ! Ja na tento clanok vobec nebudem odpovedat, lebo nechcem aby moji pribuzni ma prichadzali navstevovat do nemocnice do Hainburgu. Mimochodom viem, ze kto je sudruh Chelemendik. Ako? Lebo som kupoval jeho knizocky v 90-tych rokoch ale vtedy som este nevedel to, co neskor tvrdila o sudruhovi Chelemendikovi SIS a to, ze je vysokym spravodajskym dostojnikom Ruskej federacie, ktory sa vsemozne snazil sabotovat clenstvo Slovenska v EU a uz vobec nehovorim o NATO... Darmo, kazdy v tomto zivote mame nejake poslanie a sudruh Chelemendik dostava sifrovane rozkazy cez ambasadu Ruskej federacie v Bratislave, kde je velmi castym hostom roznych podujati a zhromazdeni. Este tolko, ze ci ludia maju Ameriku radi, alebo ju nenavidia mi je naozaj jedno. Ale toto uz presahuje normalnu hranicu pre cloveka aj s podpriemernou inteligenciou. Kto takejto sprostosti uveri, tak mu doporucujem,aby sa dal vysetrit na psychiatrii. Sudruh Chelemendik sa vsak zial v SR nemusi obavat ziadnych komplikacii a neprijemnosti kvoli jeho vyplodom fantazie, lebo okrem ineho je drzitelom aj diplomatickeho pasu. To asi len tak pre istotu... Majte sa a idem si zas lahnut na chvilu...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Jezismaria !!! No, uz som sa prebral, lebo asi v polovici citania toho clanku o Amerike sa mi zahmlelo pred ocami a musel som si na 15 minut lahnut. NIKDY ale nikdy som nepozil 2 tabletky na moj vysoky krvny tlak, co som na hojku v takom kratkom intervale len teraz. A to uz je nieco ! Ja na tento clanok vobec nebudem odpovedat, lebo nechcem aby moji pribuzni ma prichadzali navstevovat do nemocnice do Hainburgu. Mimochodom viem, ze kto je sudruh Chelemendik. Ako? Lebo som kupoval jeho knizocky v 90-tych rokoch ale vtedy som este nevedel to, co neskor tvrdila o sudruhovi Chelemendikovi SIS a to, ze je vysokym spravodajskym dostojnikom Ruskej federacie, ktory sa vsemozne snazil sabotovat clenstvo Slovenska v EU a uz vobec nehovorim o NATO... Darmo, kazdy v tomto zivote mame nejake poslanie a sudruh Chelemendik dostava sifrovane rozkazy cez ambasadu Ruskej federacie v Bratislave, kde je velmi castym hostom roznych podujati a zhromazdeni. Este tolko, ze ci ludia maju Ameriku radi, alebo ju nenavidia mi je naozaj jedno. Ale toto uz presahuje normalnu hranicu pre cloveka aj s podpriemernou inteligenciou. Kto takejto sprostosti uveri, tak mu doporucujem,aby sa dal vysetrit na psychiatrii. Sudruh Chelemendik sa vsak zial v SR nemusi obavat ziadnych komplikacii a neprijemnosti kvoli jeho vyplodom fantazie, lebo okrem ineho je drzitelom aj diplomatickeho pasu. To asi len tak pre istotu... Majte sa a idem si zas lahnut na chvilu...
Hehe! Chillout! :wink: Ved diskutuj bez emocii. :wink:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

p4ra napísal:Na koho ukor? Na kom sa prizivuju? Co uz oni mozu chciet tam od chudobneho naroda, kt. denne zije z 1USD? Jasne, zase budete vsetci mudri, chcu odtial ropu! Ale keby neslo aj o tie zaujmy, ako by si tankoval svoje auto alebo, ako by ho tankoval tvoj otec? Cim kazia svet? Prosim ta, nenechaj sebou manipulovat..
manipulovat nechavas ty sebou lebo ta uplne zlbli
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

maslo napísal:p4ra sa pozri na koho ukor sa (mozno) maju tak dobre --> prizivuju sa na vsetkych a kazia cely svet nic viac tak neviem
"Americký ekonomický model vstupuje do protirečenia s normami životného zabezpečovania ľudstva. Každý Američan konzumuje toľko, koľko 8 obyvateľov iných krajín. Preto samotné zákony prežitia pobádajú k myšlienke antiamerikanizmu."
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal:Jezismaria !!! No, uz som sa prebral, lebo asi v polovici citania toho clanku o Amerike sa mi zahmlelo pred ocami a musel som si na 15 minut lahnut. NIKDY ale nikdy som nepozil 2 tabletky na moj vysoky krvny tlak, co som na hojku v takom kratkom intervale len teraz. A to uz je nieco ! Ja na tento clanok vobec nebudem odpovedat, lebo nechcem aby moji pribuzni ma prichadzali navstevovat do nemocnice do Hainburgu. Mimochodom viem, ze kto je sudruh Chelemendik. Ako? Lebo som kupoval jeho knizocky v 90-tych rokoch ale vtedy som este nevedel to, co neskor tvrdila o sudruhovi Chelemendikovi SIS a to, ze je vysokym spravodajskym dostojnikom Ruskej federacie, ktory sa vsemozne snazil sabotovat clenstvo Slovenska v EU a uz vobec nehovorim o NATO... Darmo, kazdy v tomto zivote mame nejake poslanie a sudruh Chelemendik dostava sifrovane rozkazy cez ambasadu Ruskej federacie v Bratislave, kde je velmi castym hostom roznych podujati a zhromazdeni. Este tolko, ze ci ludia maju Ameriku radi, alebo ju nenavidia mi je naozaj jedno. Ale toto uz presahuje normalnu hranicu pre cloveka aj s podpriemernou inteligenciou. Kto takejto sprostosti uveri, tak mu doporucujem,aby sa dal vysetrit na psychiatrii. Sudruh Chelemendik sa vsak zial v SR nemusi obavat ziadnych komplikacii a neprijemnosti kvoli jeho vyplodom fantazie, lebo okrem ineho je drzitelom aj diplomatickeho pasu. To asi len tak pre istotu... Majte sa a idem si zas lahnut na chvilu...
tebe uz tiez nejeden clovek povedal nech sa nechas vysetrit, a urobil si tak?
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Les napísal:vsemozne snazil sabotovat clenstvo Slovenska v EU a uz vobec nehovorim o NATO... Darmo, kazdy v tomto zivote mame nejake poslanie a sudruh Chelemendik dostava sifrovane rozkazy cez ambasadu Ruskej federacie v Bratislave, kde je velmi castym hostom roznych podujati a zhromazdeni. Este tolko, ze ci ludia maju Ameriku radi, alebo ju nenavidia mi je naozaj jedno. Ale toto uz presahuje normalnu hranicu pre cloveka aj s podpriemernou inteligenciou. Kto takejto sprostosti uveri, tak mu doporucujem,aby sa dal vysetrit na psychiatrii.
hmm aj tak neviem co nam clenstvo v NATO dalo

akurat kupujeme od USA zastarale stihacky ktore oni uz nepotrebuju a valime prachy do operacii, ktore ma NATo rozbehnute

mozno to je na nieco dobre ale este neviem naco . :( :( :(

a potom kedysi si ludia mysleli ze sa treba sustredit na vychod a teraz sa to nejako obracia :-((( ked tu vravis 2 na tri o Rusku
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Ak si si nevsimol, spominal som tam Koreu a nie Irak ohladom toho muru, ale ked chces tak, tak fayn. Ano, vrazdilo sa menej, omnoho menej, urcite to nebola taka genocida, ako za cias Saddama. Prosim ta, mi len nehovor, ze bol nespravny krok tam ist a nepomoct nevinnemu narodu..
Ano spominas tam Koreu, ale v suvislosti s akou filozofiou? Cit. “Je rozdiel byt rozdeleny "zeleznym murom" a vrazdit sa.“. Par prispevkov predtym si pisal aj o Iraku (19:00), takze ked uz si ignoroval moj prispevok z 19:17, vyuzil som tuto prilezitost. Totiz, ak si za tym co si napisal stojis, nemalo ti robit problem odpovedat na otazku, ktora z tejto tvojej filozofie vychadzala.

A vies preco som ta na to pytal? Pretoze v casoch, ked bol Saddam podporovany USA sa v Iraku vrazdilo viac, no vtedy sa USA so Saddamom kamaratili. Hm, ako je mozne, ze vtedy USA nemysleli na ten isty nevinny narod a dokonca toho isteho diktatora Saddama vojensky aj politicky podporovali?! Rovnaku otazku by sme si mohli polozit napr. aj v suvislosti s Pakistanom, Vychodnym Timorom, etc. No pokial Pakistan je jadrova velmoc, tak desiatky rokov trvajuca genocida vo Vychodnom Timore bola mimo zaujmov USA- chudaci mali smolu, ze nesedeli na mld. tonach ropy... Rovnako sa porusuju zakladne ludske prava aj na Kube, alebo v Cine. No v Cine zrejme moze tamojsi narod taktiez trpiet, kedze ekonomika USA je na tom tak “dobre“, ze je z velkej casti zadlzena prave u Cinanov a dokonca Bush chodi osobne lobovat za to, aby od nich Cina kupila Boingy za zopar mld. dolarov a nie Francuzske Airbusy. Naviac na Cinu by si USA trufli len tazko, kedze vojensky potencial Ciny je zrovnatelny s arzenalom USA. Jednoducho celu tu tvoju filozofiu o oslobodzovani nevinnych narodov mas kapanek pomylenu... That´s all
Les napísal:Jezismaria !!! Ja na tento clanok vobec nebudem odpovedat, lebo nechcem aby moji pribuzni ma prichadzali navstevovat do nemocnice do Hainburgu...
:hehe:
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

Les napísal:Darmo, kazdy v tomto zivote mame nejake poslanie a sudruh Chelemendik dostava sifrovane rozkazy cez ambasadu Ruskej federacie v Bratislave, kde je velmi castym hostom roznych podujati a zhromazdeni.
:smt044 :smt044 :smt044 :smt044 :smt044 ..to znie ako zo zleho filmu z roku 1980 ROFL
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:"Americký ekonomický model vstupuje do protirečenia s normami životného zabezpečovania ľudstva. Každý Američan konzumuje toľko, koľko 8 obyvateľov iných krajín. Preto samotné zákony prežitia pobádajú k myšlienke antiamerikanizmu."
Mne to pride skor, ako zavist. Ked si to mozu dovolit, tak do toho. Ake su normy zivotneho zabezpecenia ludstva, ked dnes sme schopni takmer vsetko vypestovat umelo, cize, co sa tyka potravy sme na tom bezproblemovo si myslim, globalne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

maslo napísal:manipulovat nechavas ty sebou lebo ta uplne zlbli
Kto ma zblbol, cim?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

p4ra napísal:Mne to pride skor, ako zavist. Ked si to mozu dovolit, tak do toho. Ake su normy zivotneho zabezpecenia ludstva, ked dnes sme schopni takmer vsetko vypestovat umelo, cize, co sa tyka potravy sme na tom bezproblemovo si myslim, globalne.
Zeby to bolo s tymi potravinami take ruzove? Obhajovat plytvanie tym, ze si to mozem dovolit? Zda sa ti to z moralneho hladiska v poriadku? :roll:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito: To s murom som myslel cisto len na Koreu, ale vratme sa k tomu Iraku. Ja nepopieram fakt, ze USA si hladi aj svoje, to je mi uplne jasne, a kto povie inak, je blby. Cize urcite, ze su tam zaujmy o ropu. Ale stale tvrdim, ze tam prevlada zdravy rozum a vypocitavost a USA si nemoze dovolit, aj ked by im to vyhovovalo paktovat so Sadamom a v podstate im moze byt ukradnute, co bude s tym statom, lebo sa na nich pozera cely svet, OSN a hlavne Japonsko. Preco spominam Japonsko? No, lebo si sa zmylil a USA vobec nie su dlzne Cine (mam na mysli v takom velkom mnozstve, ako si sa vyjadril), ale Japonsku. Japonsko je najbohatsi stat sveta, ale nema najlepsiu ekonomiku sveta, co je trosicku divne, ale holy fakt. Cize USA su zavisle chovat sa a zariadit sa podla toho. Dalej k tomu vojenskemu arzenalu. Suhlasim, ze Cina moze mat taky vojensky arzenal. Ich dalsia vyhoda je ich pocetnost, ale budme uprimny, technologicky sa USA nevyrovna ani zdaleka ani jeden stat sveta. Tak si uvedme teoreticky priklad, kym Cina zostreli jedno lietadlo, USA zostreli ich 10, tu zase hovorime o efektivite, ale to odbocim. Ked si ale spomenul Cinu, musim suhlasit, ze su velkym "hracom" vo svete a o par rokov im bude "patrit" cely svet, ak to pojde takto dalej. Este sa pristavim pri Kube. Tak Kuba ako stat uz pre USA nie je vyznamna, kedze by ich tam nic nelaka, zakladnu tam maju a to im staci. Osobne si myslim, ze akonahle sa v spravach dopocujeme: "Umrel komunisticky vodca Kuby Fidel Castro.", zivot na Kube sa razne zmeni a verim tomu, ze USA sa o ten stat zacne zaujimat viac.

To je zopar postrehov, ako si to myslim a vidim ja. Je to ale myslim si tema na dlhsiu debatu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Zeby to bolo s tymi potravinami take ruzove? Obhajovat plytvanie tym, ze si to mozem dovolit? Zda sa ti to z moralneho hladiska v poriadku? :roll:
Pockaj, ak zamiesame emocie - teda moralku, ako ty hovoris, tak urcite nie. Ale zase je to plytvanie, ked jeden clovek proste nieco zje? Neberme ohlad na to, ze su tucni, to je zase ina vec. Plytvanie, ako take urcite moralne nie je. No, spominali sme tu "tvrde" fakty a myslim si osobne, ze ten, kt. si s potravinami spomenul neobstal. Aspon nie u mna.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Ok, p4ra, ale urcite nejde len o potraviny. To je len jasne viditelna zalezitost, tym ze v USA velke % ludi je obeznych - s tym spojene vacsie naklady na zdravotnictvo ale plytvanie vseobecne, napriklad spotreba americkych aut, atd, atd.. neviem preco si to zuzil len na potraviny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Ok, p4ra, ale urcite nejde len o potraviny. To je len jasne viditelna zalezitost, tym ze v USA velke % ludi je obeznych - s tym spojene vacsie naklady na zdravotnictvo ale plytvanie vseobecne, napriklad spotreba americkych aut, atd, atd.. neviem preco si to zuzil len na potraviny.
Zobral som to len ako priklad. Problem by som sa snazil hladat niekde inde. Kedze vieme, ze dnesni Americani su vlastne z velkej casti Holandania a Anglicania, a ked sa pozrieme, ze v dalekej historii lubili luxus a vsetko s tym spojene, tak dojdeme k zaveru, ze si jednoducho zvolili urcity standard - vysoky standard a to sa s nimi nieslo az do sucasnosti a preto su tieto kvanta pre nich bezne, co narozdiel ty vidis, ako plytvanie napriklad. Ja si myslim toto..
Napísať odpoveď