Nikdy nehovor nikdy!!!Molo napísal:To je v poriadku ja ich preto neodsudzujem, nech si veria v co chcu ale ja v boha neverim a nikdy verit nebudem!
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Keď bol dieťaťom, znepokojil kráľa.
Keď bol chlapcom, udivil doktorov.
Keď bol mužom, otriasol celým národom a rímskou ríšou...
Nenapísal žiadnu knihu, ale do najväčšej knižnici sveta by sa nevošli knihy, ktoré boli napísané o ňom.
Nezložil žiadnu pieseň, ale svojou odpúšťajúcou láskou rozozvučal piesňami chvály viac ako všetci básnici sveta.
Nezaložil žiadnu náboženskú školu, vedecký ústav, inštitút či seminár, ale všetky školy vzdelaných národov sa nemôžu pochváliť toľkými žiakmi ako on.
Ovládal zákony prírody, chodil po hladine mora, utíšil búrku, nasýtil niekoľko tisícové zástupy, vyliečil obrovské množstvo nevyliečiteľných ľudí...
Nepriatelia ho nemohli premôcť, satan ho nemohol zničiť, ani hrob ho nemohol zadržať ! Nad všetkým zvíťazil.
Nevelil žiadnemu vojsku, nedobyl železom ani meter pôdy, a predsa žiaden vojvodca nemal toľko doborvoľníkov ako on.
Mocou svojej lásky, posolstvom evanjelia pretvoril svet.
Veľký králi prišli, odišli, no on ostáva po všetky veky medzi ľuďmi...
a s ním aj Cirkev ktorú založil a ktorú pekelné brány nepremôžu...

Keď bol chlapcom, udivil doktorov.
Keď bol mužom, otriasol celým národom a rímskou ríšou...
Nenapísal žiadnu knihu, ale do najväčšej knižnici sveta by sa nevošli knihy, ktoré boli napísané o ňom.
Nezložil žiadnu pieseň, ale svojou odpúšťajúcou láskou rozozvučal piesňami chvály viac ako všetci básnici sveta.
Nezaložil žiadnu náboženskú školu, vedecký ústav, inštitút či seminár, ale všetky školy vzdelaných národov sa nemôžu pochváliť toľkými žiakmi ako on.
Ovládal zákony prírody, chodil po hladine mora, utíšil búrku, nasýtil niekoľko tisícové zástupy, vyliečil obrovské množstvo nevyliečiteľných ľudí...
Nepriatelia ho nemohli premôcť, satan ho nemohol zničiť, ani hrob ho nemohol zadržať ! Nad všetkým zvíťazil.
Nevelil žiadnemu vojsku, nedobyl železom ani meter pôdy, a predsa žiaden vojvodca nemal toľko doborvoľníkov ako on.
Mocou svojej lásky, posolstvom evanjelia pretvoril svet.
Veľký králi prišli, odišli, no on ostáva po všetky veky medzi ľuďmi...
a s ním aj Cirkev ktorú založil a ktorú pekelné brány nepremôžu...
-
panter2005
Light Star
Re: re
Je zaujímavé stretnúť pri smrteľnej posteli starých komunistických funkcionárov a bojovníkov proti náboženstvu, ktorý sa silou mocou dožadujú spovede u kňazov, ktorých ešte pred niekoľkými rokmi zatvárali a mučili... exce paradox...Retsko napísal:Nikdy nehovor nikdy!!!
-
mastermind
VIP
Re: re
tazko si predstavit cloveka co neveri. kazdy v nieco veri. to je jedno v co.nevermind napísal:Musi?
teraz nepocitujem potrebu verit v nejake nabozenstvo...sem-tam si niekedy nieco o nabozenstvach precitam a kazde nabozenstvo je zaujimave niecim inym, preto by som si ani nedokazala vybrat...okrem toho ja nie som typ cloveka, ktory by to dokazal striktne dodrziavat...casto sa stava, ze uplne nesuhlasim s kazanim cirkvy, dokonca si nerozumiem ani s nasim fararkom...ale kazdy sme iny, nie? jedine comu verim, je reikarnacia- to ma drzi nad vodou, a potom sa mi celkom paci evanielicke nabozenstvo, lebo tam je to take "volnejsie", napr. knazi sa tam mozu zenit a mozu mat rodinu a to sa mi velmi paci, lebo iba taki knazi mozu kazat o rodine, sexe...pretoze iba ti maju naozajstne skusenosti
-
Stoporko
VIP
musime odlisit dva pojmy: nabozenstvo a cirkev, vyznavajucu dane nabozenstvo. Z dvovodu, ze kazda cirkev len minimalne odraza to co prezentuje oficialne.
Som Krestan s velkym K, lebo patrim Jezisovi. som pokrsteny v ECAV, no zeby som k nim patril...
ze existoval Jezis - mrtne vela historikov o tom podalo zaznamy (rimania, hebrejci...), ze vstal z mrtvych - videlo ho vyse 500 ludi po tom ako bol preukazatelne mrtvy - rimania neboli taki blbci ako si niektori myslia...
ze existuje Boh a stvoril svet - este NIKTO nedokazal z nicoho vyrobit nieco - stary vtip: pride vedec za Bohom a povie: Boze, sme uz taki dobri, ze dokazeme to co ty. Stvorit zivot z hliny. Uz ta nepotrebujeme. Boh mu odpovie: Fajn, no nabuduce si vezmi vlastnu hlinu.
Som Krestan s velkym K, lebo patrim Jezisovi. som pokrsteny v ECAV, no zeby som k nim patril...
ze existoval Jezis - mrtne vela historikov o tom podalo zaznamy (rimania, hebrejci...), ze vstal z mrtvych - videlo ho vyse 500 ludi po tom ako bol preukazatelne mrtvy - rimania neboli taki blbci ako si niektori myslia...
ze existuje Boh a stvoril svet - este NIKTO nedokazal z nicoho vyrobit nieco - stary vtip: pride vedec za Bohom a povie: Boze, sme uz taki dobri, ze dokazeme to co ty. Stvorit zivot z hliny. Uz ta nepotrebujeme. Boh mu odpovie: Fajn, no nabuduce si vezmi vlastnu hlinu.
-
Starmanomega
Amateur
Ja si myslim ze boh je len akymsi symbolom dobra a satan zas zla...Boh existuje ak si ho my sami v sebe vytvorime,ked uz si ho raz niekto vytvori a veri v neho tak ho uz nikto nepresvedci ze neexistuje...preto si myslim ze je zbytocne sa na tuto temu hadat....a tiez myslim ze verit v Boha nie je nic zle....ak ludia nemaju verit v co ine tak nech veria v Boha ved Boh predstavuje dobro a cirkev to uz su same vymysli....poznam vela ludi ktory veria v boha ale nie v cirkev a nechodia do kostola ale veria v dobro a vykonavaju ho a myslim si ze prave to ma pre boha ovela väčši vyznam ako ked niekto na silu chodi do kostola a hned ako vyjde zo spovednice tak zas hresi.....myslim ze niektorym fanatickym krestanom unika pointa ze co vlastne Boh chce.Som zvedavy na to ze ako sa zatvaria vsetci veriaci v boha ked veda pride na to ze ako skutocne vznikla nasa planeta,zivot atd
-
mastermind
VIP
tak sa zda ze veda na to uz prichadza a veriaci sa netvaria nejak cudne. preco by aj mali?Starmanomega napísal:Ja si myslim ze boh je len akymsi symbolom dobra a satan zas zla...Boh existuje ak si ho my sami v sebe vytvorime,ked uz si ho raz niekto vytvori a veri v neho tak ho uz nikto nepresvedci ze neexistuje...preto si myslim ze je zbytocne sa na tuto temu hadat....a tiez myslim ze verit v Boha nie je nic zle....ak ludia nemaju verit v co ine tak nech veria v Boha ved Boh predstavuje dobro a cirkev to uz su same vymysli....poznam vela ludi ktory veria v boha ale nie v cirkev a nechodia do kostola ale veria v dobro a vykonavaju ho a myslim si ze prave to ma pre boha ovela väčši vyznam ako ked niekto na silu chodi do kostola a hned ako vyjde zo spovednice tak zas hresi.....myslim ze niektorym fanatickym krestanom unika pointa ze co vlastne Boh chce.Som zvedavy na to ze ako sa zatvaria vsetci veriaci v boha ked veda pride na to ze ako skutocne vznikla nasa planeta,zivot atd
-
Stoporko
VIP
inak ak si precitame Genesis 1. kapitolu a uvedomime si, ze jeden den NEZNAMENA 24 hodin (dalej v Biblii je to viac rozpisane), uvidime, ze pointa vyvinu zlozitejsich stvoreni z jednoduchsih nie je priamo popreta, len je tam zaklad: Boh stvoril to prve. A ak by aj nestvoril priamo zvierata, priamo ludi etc. je do relevantne? V Biblii su omnoho palcivejsie otazky ako tema stvorenia. Napr: co bude so mnou ked zomriem? 
no ked veris tak automaticky potom veris aj v to ze Jezis pride aj druhy krat aj ze po smrti nieco budejin153 napísal:Ja verim... verim v boha krestanov uz len z toho dovodu ze ked zomrem a nic sa dalej nestane tak si poviem (no uz asi nepoviem) fajn... No ked tam predsalen nieco bude tak budem rad ze pred neho predstupim s cistym stitom.
BTW: som veriaci evanjelik